Janov – Juventus 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Chievo 1:1 (kon.) | Empoli – Frosinone 2:1 (kon.)
Lazio – Parma 4:1 (kon.) | Neapol – Udinese 4:2 (kon.) | AC Milán – Inter 2:3 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
1:1 (0:1)
Chievo Verona
Neděle 17.03.2019, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:23. (16:56:52)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Atalanta tak nepotvrdila roli favorita, avšak v tomto utkání měla velkou územní převahu, která přinesla pouze jednu branku. Naopak hostující celek se většinu času snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo vcelku dobře. Koncovka utkání nám nabídla závěrečný nápor Bergama, k vedoucí brance ale zkrátka nedošlo.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Emanuele Giaccherini (Chievo Verona).
     
    90+5
    Do konce zápasu nezbývá moc času, vypadá to na dělbu bodů. Před malým momentem ještě Verona zahrávala rohový kop, o žádné větší nebezpečí se ale nejednalo.
     
    90+4
    Nakonec si rozehrávající Cesar dával s provedením volného kopu celkem dost načas, nakonec hlavní sudí razantní domluvou utěšil hráče Chieva.
     
    90+3
    Opět je pískáno ve prospěch Chieva, tentokráte se na zemi ocitl Hetemaj, který neustál souboj s Gómezem. Hostující hráči se neustále snaží tahat čas.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Marco Andreolli, přichází Nicolas Frey.
     
    90
    Už se nehraje dobrou minutu, na zemi totiž zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, se kterým to nevypadá moc dobře. Na scénu přispěchali také lékaři.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stále čekáme na rozhodující branku. Ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Masiello, přichází Musa Barrow.
     
    87
    Chievo se stáhlo hluboko ke své šestnáctce, odkud hned dvakrát odvracelo centrovanou nabídku. Následně přišel další útočný faul domácích útočníků.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, tlak domácího celku neustále sílí. Nyní si pro nedovolený zákrok chtěl doběhnout Freuler, nakonec je pískáno ve prospěch Verony.
     
    84
    Krátká akce na pravém křídle nepřinesla nic nebezpečného, naopak jsme sledovali odklízení míče na druhou stranu, Bergamo si vybojovalo aut.
     
    83
    Logicky tak přišel na řadu rohový kop, který nabídl pouze útočný faul hlavičkujícího Djimsitiho. Naopak na zemi se zjevil hostující středopolař Hetemaj.
     
    82
    Zničehonic se za obranou zjevil Zapata, proti kterému ale bleskově vyběhl brankář Sorrentino, který dokázal odkopnout míč do zámezí.
     
    81
    Nyní si obrannou povinnost splnil vracející se Mancini, který u postranní čáry za sebe nepustil Depaoliho. Hosté tak budou ještě vhazovat.
     
    80
    Atalanta je sice v posledních minutách aktivnějším celkem, avšak stále se nedostává k ničemu vážnějšímu. Nyní sledujeme dlouhou rozehrávku.

    David Suchý

    Branky: 56. Iličić (D. Zapata) – 33. Meggiorini

    Karty:   28. de Roon (ABC) – 5. Meggiorini (CHV), 35. Dioussé (CHV), 45+1. P. Hetemaj (CHV), 63. Cesar (CHV), 74. Andreolli (CHV), 90+6. Giaccherini (CHV)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:23.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Mancini, Djimsiti, A. Masiello (88. Barrow) – Hateboer, Gosens (55. Castagne), A. Gómez (C), de Roon, Freuler – Iličić (77. Pašalić), D. Zapata.
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Barrow, Castagne, Colpani, Ibañez, Kulusevski, Palomino, Pašalić, Pessina, Piccoli, Reca.

    Chievo Verona: Sorrentino – Barba, Cesar (C), Andreolli (90. Frey) – Depaoli, Dioussé, Giaccherini, P. Hetemaj, Jaroszyński – Meggiorini (70. Pucciarelli), Stępiński (79. Djordjević).
    Náhradníci: Šemper – Burruchaga, Djordjević, Frey, Kiyine, Léris, Pellissier, Piazón, Pucciarelli, Rossettini, Tanasijević, Vignato.

    Rozhodčí: Irrati – Prenna, Lombardo
    ocianews.com