Bielefeld – Bochum 3:1 (kon.) | Paderborn – Ingolstadt 3:1 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
3:1 (0:0)
VfL Bochum
Neděle 17.03.2019, 13:30 • SchücoArena, Bielefeld • 2. německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne při sledování online přenosu z utkání druhé německé Bundesligy. V souboji dvou bývalých prvoligových celků bude domácí Bielefeld hostit Bochum. Bohužel to už je dávná historie. Poslední vzájemný zápas na nejvyšší úrovni byl odehrán před deseti lety. Uvidíme, co oba týmy nabídnou dnes.
     
    DSC ARMINIA BIELEFELD
    12. místo, 31 bodů, skóre 35:40


    Před deseti lety působil Bielefeld v nejvyšší soutěži. Z této doby už zůstaly jen vzpomínky. Od sezóny 2009/10 tým bojuje mezi druhou a třetí nejvyšší soutěží. Aktuálně má devět kol před koncem osmibodový náskok na šestnáctou barážovou pozici, na které je Magdeburg.

    Arminia vstoupila do jarní části soutěže ze 14. pozice, jenže třemi výhrami poskočila až na chvost první desítky. V posledních zápasech střídala vítězství, remízy i prohry. Aktuálně má na svém kontě osm vítězství, sedm remíz a deset porážek.

    V posledním utkání Bielefeld utrpěl vysokou prohru 1:5 na půdě Kolína. Adeptovi na postup do nejvyšší soutěže vstřelili gól až za stavu 0:4. Postaral se o něj Voglsammer.

    Poslední utkání

    KOLÍN NAD RÝNEM – BIELEFELD 5:1 (2:0)
    Branky: 21., 69. a 90. Terodde, 14. Drexler, 48. Cordoba – 71. Voglsammer. Rozhodčí: Fritz. Diváků: 50000.

    Bielefeld: Ortega – Clauss, Behrendt, Salger, Hartherz (46. Lucoqui) – Edmundsson, Yabo (65. Staude), Prietl, Weihrauch, Voglsammer – Klos.

    Střeleckým tabulkám Bielefeldu vládne Fabian Klos s devíti góly. Střelec z předchozího duelu Voglsammer má na svém kontě sedm gólů a třetí Edmundsson se trefil do sítí soupeřů čtyřikrát.
     
    VFL BOCHUM 1848
    9. místo, 34 bodů, skóre 36:36


    Bochum byla naposledy v nejvyšší soutěži v sezóně 2009/2010. Letošní sezóna je tak pro Bochum devátou v řadě v druhé nejvyšší soutěži. Po 25 zápasech je na 9. místě za devět vítězství, sedm remíz a devět porážek.

    Tým ze západního Německa zaznamenal čtyři prohry v řadě v úvodu jarní části, když postupně prohrál se Sandhausenem, Paderbornem, Ingolstadtem a Kielem. V posledních dvou duelech získal čtyři body za remízu v Drážďanech a domácí vítězství nad Heidenheimem. O výhře Bochumi rozhodl v 78. minutě korejský záložník Lee.

    Poslední zápas

    BOCHUM – HEIDENHEIM 1:0 (0:0)
    Branka: 78. Lee. Rozhodčí: Rohde. ŽK: Andrich (Heindenheim). ČK: 64. Andrich (Heidenheim). Diváci: 13157.

    Bochum: Riemann – Gyamerah, Fabian, Hoogland, Janelt – Losilla, Tesche – Pantovič (71. Eisfeld), Lee (88. Celozzi), Zoller – Weilandt.

    Statistiky

    Nejlepším střelcem týmu je s třinácti góly Lukas Hinterseer. Sedm přesných zásahů má na svém kontě Tom Wielandt. Na třetím místě je s třemi góly Robert Tesche.
     
    Vzájemné zápasy

    V posledních pěti vzájemných zápasech se třikrát radoval z vítězství Bielefeld, jedno utkání skončilo remízou a v podzimním utkání zvítězila domácí Bochum 1:0. Ve všech pěti zápasech padly maximálně dva góly. Věříme, že dnes budou střelci úspěšnější.

    BOCHUM – BIELEFELD 1:0 (1:0)
    Branka: 8. Weilandt. Rozhodčí: Koslowski. ŽK: Lee – Clauss, Brunner, Edmundsson. Diváci: 19231.

    Bochum: Riemann – Celozzi, Hoogland, Gyamerah, Perthel – Tesche – Kruse (88. Ganvoula), Weilandt (90+4. Baack), Maier (67. Janelt), Lee – Hinterseer.

    Bielefeld: Ortega – Brunner, Borner, Salger – Hartherz – Clauss (81. Weilrauch), Christiansen (46. Voglsammer), Prietl (76. Staude), Seufert – Edmundsson, Klos.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Börner, Behrendt, Salger, Lucoqui, Brunner, Seufert, Weihrauch, Edmundsson, Voglsammer, Klos
    Náhradníci: Gaye – Pieper, Özkan, Clauss, Hartherz, Massimo, Schütz.

    VFL Bochum: Riemann – Hoogland, Gyamerah, Fabian, Janelt, Tesche, Lee, Losilla, Zoller, Weilandt, Pantovič.
    Náhradníci: Dornebusch – Soares, Celozzi, Saglam, Eisfeld, Römling, Ganvoula.

    Rozhodčí: Müller – Grudzinski, Bergmann..
     
    Začátek utkání se nám pravděpodobně pozdrží, protože jeden z táborů fanoušků odpálil pyrotechniku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jako první se před pokutové území soupeře dostali hráči v zelených dresech, ale Pantovič z pravé strany neodcentroval míč do šestnáctky, neboť mu do centru vložil nohu Lucoqui a míč zblokoval.
     
    3
    To byla šance! Z pravé strany pokutového území se napřáhl ke střele Brunner a tvrdou ranou orazítkoval břevno bochumské brány!
    3. Z pravé strany pokutového území se napřáhl ke střele Brunner
     
    7
    Po úvodní šanci se nám hra trochu uklidnila a oba týmy nyní bojují o střed pole.
     
    9
    Nepříjemný centr z pravé strany vypustil ze své kopačky Seufert, brankář Riemann si na míč počkal a před dobíhajícími hráči chytil míč do rukavic.
     
    10
    Brunner vlétl do Janelta a obránce Bochumi tvrdou srážkou poslal k zemi. Rozhodčí odpískal faul, ale osobní trest domácímu hráči neudělil.
     
    13
    Brankář Ortega měl nyní práci, když si musel dojít pro vysoký centr z pravé strany. Ve vzdušném souboji byl však rychlejší Zoller, který hlavičkou trochu přestřelil domácí bránu.
     
    16
    Domácí budou zahrávat rohový kop, poté co Pantovič přizvedl vedle brány centr z pravé strany.
     
    17
    Edmundsson rozehrál rohový kop do šestnáctky, hosté míč odvrátili za pokutové území, kde se ke střele dostal Lucoqui, jenže jeho nepovedený pokus mířil mimo bránu. Naštěstí pro domácí celek míč ještě tečoval Fabian.
     
    18
    S dalším rohovým kopem už si hráči Bochumi poradili daleko lépe.
     
    19
    Edmundsson po pravé straně sprintoval s Fabianem. Hostující obránce zdatně stíhal domácího hráče a Edmundssona nepustil ke gólovému centru. Pokus islandského záložníka dostat míč před bránu přečetl brankář Riemann a skočil si na zem pro balón.
     
    21
    Tak teď si Klos trhá vlasy a nutno říct, že oprávněně! Domácí hráč byl v obrovské šanci, poté co si v pokutovém území vyměnil míč s Voglsammerem, bohužel následnou střelou těsně minul pravý horní roh Riemannovy brány!
    21. Domácí hráč byl v obrovské šanci, poté co si v pokutovém území vyměnil míč s Voglsammerem
     
    24
    Lee hledal kolmicií na pravé straně nabíhajícího Weilandta, jenže k razantnímu pasu rychleji doběhl brankář Ortega a domácím zmařil příležitost.
     
    25
    Pantovič našel krásnou kolmicí rozběhnutého Zollera, ten střelou podél padajícího brankáře Ortegu nasměroval balón do brány, bohužel jeho následnou gólovou radost zmařil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.
     
    27
    Rohový kop pro Bielefeld. Rozehrát se ho chystá Edmundsson.
     
    28
    Edmundsson poslal míč do pokutového území, ale tam byl v hlavičkovém souboji úspěšný hostující hráč. Domácí se tak musí spokojit s autovým vhazováním.
     
    29
    Klos u lavičky fauloval Leeho a hosté mohou být na chvíli u míče.
     
    29
    Dobrá příležitost Bochumi! Po zpětné přihrávce Gyameraha z pravé strany si Pantovič prvním dotekem připravil míč ke střele a poté prudkou střelou donutil k zákroku gólmana Ortegu! Pár sekund na to zakončoval Zoller a hosté získali rohový kop.
     
    31
    Centr od rohového praporku nebyl tak přesný a domácí se ubránili.
     
    31
    Nepříjemný přímý kop z levé strany v podání Leeho proletěl až před malé vápno, tam se však zastavil u domácího hráče a akce Bochumi končí.
     
    33
    Po dalším ataku tady máme rohový kop pro hosty.
     
    34
    Centru do vápna se snažil zmocnit Fabian, ale v souboji s domácím hráčem nebyl úspěšný, hosté však zůstávají na útočné polovině.
     
    35
    Janelt si na levé straně vyměnil míč s Lossilou, bohužel následně skončil s míčem v zámezí.
     
    35
    Štěstí ze střední vzdálenosti zkusil Tesche, lehce nadzemní střelu mířící k levé tyči s přehledem chytil brankář Ortega.
     
    37
    Po sérii šancí na hostující straně přišel centr Seuferta do pokutového území, kam si naběhl Voglsammer a hlavičkou o trávník o pár centimetrů minul levou tyč bochumské brány!
    37. Voglsammer hlavičkou o trávník o pár centimetrů minul levou tyč
     
    40
    Domácí kontrolují hru a komabinací se snaží rozběhat bochumskou formaci.
     
    41
    Míč nyní létal přes domácí pokutové území, hosté se však do střelecké pozice nedokázali dostat a tak na ukazateli skóre stále svítí dvě nuly.
     
    42
    Pantovič se snažil z pravé strany protáhnout do pokutového území, ale stopku mu vystavil Börner.
     
    43
    Střídání v domácím celku. Utkání končí pro Seuferta, kterého nahrazuje Schütz.
     
    44
    V závěru prvního poločasu budou mít hosté výhodu přímého kopu.
     
    45
    Pantovič napálil z přímého kopu někoho ve zdi, pravděpodobně to byl domácí Voglsammer.
     
    45
    Dlouhý balón na levou stranu domácí Voglsammer nezachytil a míč mu utekl do zámezí.
     
    45
    Po výkopu brankáře Riemanna se k míči dostali hráči Bielefeldu, Klos hlavou prodloužil míč na levou stranu, kam si nabíhal Voglsammer, ale tísněný ofenzivní hráč domácích nedokázal v gólové pozici vystřelit.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Viděli jsme zajímavý první poločas se šancemi na obou stranách, bohužel bez gólového efektu. Pevně věříme, že oba celky budou pokračovat v aktivní hře a kromě šancí nabídnou i góly.
     
    Hráči Bochumi už jsou na trávníku, čeká se na domácí jedenáctku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vypadá to, že trenéři o přestávce k žádné změně nesáhli.
     
    47
    Nepovedený odkop brankáře Ortegy nabídl hostům autové vhazování z dobré pozice, jenže hosté rozehráli akci až na vlastní polovinu.
     
    48
    Wielandt fauloval u postranní čáry Edmundssona a domácí mají dobrou příležitost k otevření skóre.
     
    48
    Přímý kop Schütze z pravé strany vyboxoval daleko ze šestnáctky brankář Riemann.
     
    51
    Trochu nepřesností na jedné i druhé straně na chvíli kazí dojem z dnešního zajímavého utkání.
     
    53
    V pravé části pokutového území si vytvořil úhybem do středu trochu prostoru ke střele Klos, ale jeho pokus skončil v rukou gólmana Riemanna!
    53. V pravé části pokutového území si vytvořil úhybem do středu trochu prostoru ke střele Klos
     
    54
    Nepřesná rozehrávka Bochumi nabízí šanci pro Bielefeld, jenže tu zmařil nepřesným centrem z levé strany Lucoqui.
     
    56
    Behrendt fauloval těsně před šestnáctkou a nabídl soupeři zajímavou standardní situaci. Navíc od rozhodčího uviděl žlutou kartu.
     
    57
    Pantovič z přímého kopu trefil pouze nohy hráčů stojících ve zdi.
     
    58
    Brunner zbořil u středové čáry Weilandta. Přestože se obránce Bielefeldu dostal k hlavičce, fauloval.
     
    59
    Pantovič utekl po pravé straně, odcentroval do levé části pokutového území, kam si naběhl Weilandt, jenže střelou z první poslal balón na střechu stadionu.
     
    62
    Fabian přidržel v hlavičkovém souboji Klose a poté ho po dopadu stáhl k zemi. Rozhodčí odpískal faul a situaci řeší domluvou.
     
    62
    Po přihrávce z pravé strany se v pokutovém území prosadil Zoller a usměrnil míč do brány. Bohužel pro něj v době přihrávky se nacházel v ofsajdu.
     
    63
    Bochum právě vstřelil branku!
    A teď už hosté dali regulérní gól! Střelu Pantoviče z pravé strany šestnáctky domácí odrazili k PATRICKU FABIANOVI, který přízemní střelou posílá Bochum do vedení – 0:1!
    63. FABIAN - 0:1
     
    65
    Domácí trenér reaguje na inkasovaný gól střídáním. Edmundssona nahradil Clauss.
     
    68
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Tak to byl krásný gól! Dlouhý nákop do pokutového území sklepl Klos za sebe, kde byl ANDREAS VOGLSAMMER a prudkou a přesnou střelou po zemi k levé tyči vyrovnal na 1:1!
    68. VOGLSAMMER - 1:1
     
    70
    Další povedená akce domácích, Voglsammer vybojoval míč ve středu hřiště, přenechal ho Klosovi, který po pravé straně utíkal na bránu soupeře. Následně prudce vypálil ke vzdálenější tyči a brankář Riemann konečky prstů míč vytáhl vedle brány!
    70. Voglsammer vybojoval míč ve středu hřiště a přenechal ho Klosovi
     
    73
    První střídání provedl trenér Bochumi. Na hřiště nastoupil Eisfeld.
     
    77
    Pokutový kop! Schütz v souboji s Voglsammerem zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí ukázal na bílý puntík!
     
    78
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil FABIAN KLOS a střelou do pravé poloviny brány otáčí výsledek na domácí stranu – 2:1!
    78. KLOS - 2:1
     
    79
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    To je úder! Domácí rozehráli rychlou akci, po pravé straně utekl Klos, jeho přihrávku před bránu zblokoval jeden z bochumských obránců, jenže k míči se jako první dostal JONATHAN CLAUSS a tvrdou střelou pod břevno zvyšuje na 3:1!
    79. CLAUSS - 3:1
     
    80
    Černá chvíle Bochumi pokračuje! Klos chtěl uniknout bochumskému Gyamerahovi, byl rychlejší, a tak bochumský obránce stáhl domácího útočníka k zemi a po červené kartě pro něj zápas končí.
     
    82
    Domácí z následného přímého kopu neohrozili bránu Bochumi.
     
    83
    Trenér Dutt střídá. Pantoviče nahrazuje Celozzi.
     
    84
    Rohový kop z levé strany letěl přímo do brány, ale tam se nenechal překvapit gólman Riemann a míč rázně vyboxoval mimo pokutové území.
     
    86
    V Bielefeldu nám začal kromě deště padat mokrý sníh.
     
    87
    Poslední střídání v hostujícím celku. Ve druhé půli nevýrazného Leeho nahradil Römling.
     
    89
    Bochum se snažila ještě útočit, jenže domácí hrozili z brejků. Po pravé straně utekl Klos, obstřelil brankáře Riemanna, jenže míč letící do brány na poslední chvíli odkopl obránce Hoogland!
    89. Po pravé straně utekl Klos
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastaví minimálně tři minuty.
     
    90+2
    Domácí ještě takticky střídají. Na hřiště se podívá Pieper, který nahrazuje Weilraucha.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme zajímavý duel plný krásných akcí a ve druhém poločase i gólů. Bochum se po standardní situaci dostala do vedení, jenže domácí se nezlomili, během pár minut vyrovnali a z pasáže mezi 78. a 80. minutou vytěžili pokutový kop, dva góly a červenou kartu pro soupeře. Nejlepším hráčem utkání byl zkušený Fabian Klos, který jeden gól vstřelil, další připravil a vybojoval na soupeři červenou kartu.
     
    Bielefeld se po dnešním vítězství bodově dotáhl na svého soupeře na desáté místo. Bochum zůstává i přes porážku devátá.
     
    Z druhé německé ligy to je pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního dne. (15:34:08)

    Igor Mainka

    Branky: 68. Voglsammer, 78. Klos (pen.), 79. Clauss – 63. Fabian

    Karty:   56. Behrendt (BIE)   80. Gyamerah (BOC)


    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Lucoqui, Börner, Behrendt, Brunner – Salger, Seufert (43. Schütz) – Weihrauch (90+2. Pieper), Edmundsson (65. Clauss), Voglsammer – Klos.
    Náhradníci: Gaye – Pieper, Özkan, Clauss, Hartherz, Massimo, Schütz.

    VfL Bochum: Riemann – Gyamerah, Fabian, Hoogland, Janelt – Zoller, Losilla, Teschce, Lee (87. Römling) – Weilandt (73. Eisfeld), Pantovič (83. Celozzi).
    Náhradníci: Dornebusch – Soares, Celozzi, Saglam, Eisfeld, Römling, Ganvoula.

    Rozhodčí: Müller – Grudzinski, Bergmann.
    thejrc.org