NY Islanders – Boston 0:5 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:2 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (kon.)
Philadelphia – Montreal 1:3 (kon.) | New Jersey – Washington 1:4 (kon.) | Nashville – Toronto 3:0 (kon.)
Minnesota – Colorado 1:3 (kon.) | St. Louis – Edmonton 7:2 (kon.) | Dallas – Florida 4:2 (kon.)
Calgary – Columbus 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 20.03.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Dravecký ujel hostujícímu Trškovi, ten byl nucen třineckého útočníka faulovat.
     
    58:22
    Vítkovičtí rozjíždějí útočnou akci, Patrik Bartošák sprintuje na střídačku. Hosté hrají v šesti!
     
    57:35
    Patrik Bartošáka zaváhal při rozehrávce a zpoza vlastní branky předložil kotouč Ethanu Werekovi! Kanadský útočník se vymotal do předbrankového prostoru, svou střelu ale poslal jen do vracejícího se brankáře hostí!
     
    57:00
    Oceláři mohli znovu odskočit do dvoubrankového vedení, čtvrtá formace domácích se dostala do přečíslení tří proti jednomu! Ondřej Kovařčík počkal, až mu padající obránce odklouže z cesty a následně poslal puk Davidu Ciencialovi! Nejproduktivnější hráč minulého play off ale trefil jen přesunujícího se Bartošáka!
    55:15 Radoslav TYBOR - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté dramatizují utkání, v posledních minutách tedy můžeme očekávat velkou bitvu! Vítkovičtí se velmi jednoduše dostali do útočného pásma, David Květoň sice před Hrubcem zastavil střelu Petera Tršky od modré, puk se ale odrazil přímo k RADOSLAVU TYBOROVI, který prostřelil Hrubce mezi jeho betony! Asistence: David Květoň.
     
    51:08
    Oceláři si ale v rozehrávce příliš nerozuměli a Guntis Galvinš musel nakonec faulovat pronikajícího soupeře. Přesilovka pro Vítkovice.
    48:02 Martin RŮŽIČKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají početní výhodu a podruhé v utkání odskakují do dvoubrankového vedení! Erik Hrňa nejprve z pravé strany trefil jen boční síť vítkovické branky, Hrňa ale následně křížným pasem vyzval ke střele MARTINA RŮŽIČKU, který ze své tradiční střelecké pozice rozvlnil síť za Bartošákovými zády! Asistence: Erik Hrňa.
     
    47:41
    Michal Poletín v útočném pásmu svou holí zasáhl tvář Vladimíra Rotha, Oceláři si po komerční přestávce zahrají další přesilovku.
     
    36:13
    Chmielewski po levé straně zavezl kotouč do útočného pásma, po předávce mohl od modré pálit Doudera. Bartošák kryje kotouč v lapačce, po odpískání se ale před jeho brankou strhla potyčka mezi Jiřím Polanským a Petrem Šidlíkem, oba si půjdou na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    35:42
    Přesilovka Vítkovic končí, také hosté si totiž nepohlídali počet hráčů na ledové ploše a hráli v šesti. Trest odpyká Šimon Stránský, v následujících padesáti jedna vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    34:33
    Oceláři si nepohlídali střídání a hráli v šesti. Trest pro hráčskou lavici odpyká Ethan Werek, hosté si po komerční přestávce zahrají svou první početní výhodu.
    32:39 Radoslav TYBOR - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté dokázali ještě v útočném pásmu zachytit třineckou rozehrávku a notnou dávkou štěstí se vracejí do zápasu! Hrubec sice vyrazil střelu RADOSLAVA TYBORA z pravého kruhu pro vhazování, kotouč se ale nešťastně od třineckého Jakuba Matyáše odrazil zpět do odkryté branky! Asistence: Ondřej Roman, David Květoň.
    29:23 Martin RŮŽIČKA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka Ocelářů trvala jen deset vteřin, hráči s drakem na prsou odskakují do dvoubrankového vedení! Kotouč se pohyboval skrz útočné pásmo domácích velmi rychle, Erik Hrňa jej nejprve posunul na modrou, odkud Vladimír Roth přiťukl kotouč připravenému MARTINOVI RŮŽIČKOVI! Třinecký snajpr z první nedal Bartošákovi sebemenší šanci! Asistence: Vladimír Roth, Erik Hrňa.
     
    29:13
    Hákováním se provinil Jaroslav Mrázek, Oceláře čeká třetí početní výhoda.
     
    29:06
    Petr Vrána mohl skórovat, třinecký útočník ale byl ve vyložené pozici faulován a netrefil odkrytou branku Vítkovic!
     
    25:24
    Ondřej Kovařčík se chtěl z levé strany protáhnout až do předbrankového prostoru, Peter Trška mu to ale znemožnil podražením. Přesilovka pro Oceláře.
     
    23:59
    Zahrozit tak mohli opět Oceláři! Svačinův pokus z mezikruží Bartošák vyrazil pouze před sebe, dorážející Martin Růžička ale minul odkrytou branku hostí!
     
    13:23
    Uvidíme první početní výhodu utkání. Jiří Polanský byl v rohu kluziště držel Peter Trška. Oceláři si tak po komerční přestávce zahrají úvodní přesilovku.
     
    12:00
    Další dobrá akce domácích! Petr Vrána v přečíslení dvou proti jednomu ke střele vyzval Vladimíra Svačinu, také druhý souboj ale dopadl lépe pro vítkovického Patrika Bartošáka!
     
    05:00
    Hosté se po inkasované brance vrhli do útočného pásma, po nepřesné rozehrávce a ztrátě kotouče ale málem inkasovali podruhé! Ondřej Kovařčík se dostal za hostující obrannou linii, v nájezdu ale Bartošáka mezi jeho betony nepropálil!
    04:30 Martin ADAMSKÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zlikvidovali i nájezd Szturce a po rychlé protiakci slaví úvodní branku čtvrtfinálové série! Vladimír Dravecký v útočném pásmu z pravého kruhu pro vhazování napálil kotouč na Bartošáka, hostující brankář vyrazil puk pouze před sebe, z hrany brankoviště pak kotouč do sítě doklepl MARTIN ADAMSKÝ! Asistence: Vladimír Dravecký, Martin Gernát.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 5. Adamský (Dravecký, Gernát), 30. Martin Růžička (Roth, Hrňa), 49. Martin Růžička (Hrňa) – 33. Tybor (O. Roman, D. Květoň), 56. Tybor (D. Květoň)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk (A), Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Lacina, Hodek – Bryška, Tošenovjan

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 0 Vítkovice
    #1 Středa 20.03.2019 • 17:00
    Třinec - Vítkovice 3:2
    #2 Čtvrtek 21.03.2019 • 17:00
    Třinec - Vítkovice 3:0
    #3 Neděle 24.03.2019 • 15:00
    Vítkovice - Třinec 1:2
    #4 Pondělí 25.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Třinec 2:5
    thejrc.org