Plzeň – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Liberec – Kladno 8:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:4 (4:0, 2:2, 2:2) Stav série: 1:0
Rytíři Kladno
Neděle 24.03.2019, 12:30 • Svijanská aréna • Play-off ELIOD extraligy dorostu sk. "A" • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Extraliga dorostu dospěla do semifinále! V prvním utkání bojů o velké finále vyzvou Bílí Tygři z Liberce kladenské Rytíře, což slibuje zajímavou podívanou.
     
    Liberečtí si do semifinále proklestili cestičku přes pražskou Slavii, ale že to byla fuška. Šelmy sice vyhrály hned první duel v hlavním městě, jenže pak doma klopýtly a musel rozhodovat až třetí duel. Ten Severočeši překlopili na svou stranu v závěrečné třetině díky skvělým přesilovým hrám.
     
    Kladenské dorostence zastihla druhá půlka sezóny ve skvělé formě. Poté, co Rytíři ovládli nadstavbovou skupinu, na sebe další úspěch nenechal dlouho čekat. Jágrovi následovníci ve čtvrtfinále nekompromisně vyřadili Chomutov, přičemž v druhém a zároveň posledním zápase skórovali hned devětkrát.
     
    Oba týmy na sebe letos už narazily, a to dokonce hned čtyřikrát. Rytíři sice při prvním setkání totálně propadli, když Liberci podlehli vysoko 0:9. Zbylé tři duely už však proměnili v tři výhry, a tak jsou, navzdory nelichotivému skóre, ve vzájemných zápasech o něco úspěšnější.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Franc (Vopravil) – Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Meisel, Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Plos, Masař, Polák, Rossmy (A), Gajda.

    Rytíři Kladno: Gabriška (Suk) – Alscher, Havel, Koštoval, Sýkora, Ticháček (C) – Kouba, Bareš, Procházka, Sojka (A), Hrabík, Šilhavý, Bareš, Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Ullrych (A), Chrenka.

    Rozhodčí: Battěk – Axman, Ovsík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly zápasu vyhrávají Bílí Tygři a hned se ujali rychlého útoku. Z pravého kruhu to zkoušel Rossmy, ale minul těsně levou tyč.
     
    00:22
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Putz – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    01:00
    Kladenští mají k dispozici první početní výhodu. Chvíli kombinovali v útočném pásmu, Liberečtí se nakonec vysvobozují. Koštoval opět zavezl kotouč do útoku, nicméně Tygři opravdu pečlivě brání a znovu vyhazují.
     
    02:10
    Přesilovka se krátí a neviděli jsme žádnou střelu na libereckou klec.
     
    02:22
    Domácí v plném počtu.
     
    02:40
    Vhazování proběhlo ve středním pásmu. Böhm zkusil vypálit od modré, ale trajektorie střely byla nad branku a hostující Gabriška nemusel zasahovat.
     
    03:20
    Trunda výborně vypíchl puk Ticháčkovi na modré čáře v liberecké obranné třetině a hosté musí zpět.
     
    04:00
    Kladno se dopustilo zakázaného uvolnění a vhazovat se bude u jejich brány. Masař po chvíli bruslil s kotoučem za bránou a zkusil puk poslat před Gabrišku. Nikdo z Tygrů však neměl dostatek pohybu pro nějaké zakončení.
     
    04:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme tu první gól! Z dálky vystřelil Tomáš Trunda, Grabrička kotouč vyrazil svými betony přímo k JAKUBU HUJEROVI, jenž zakončil bekhendem přímo za brankářova záda. Asistence: Tomáš Trunda.
     
    05:08
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Bareš – 2 min., hákování).
     
    05:10
    Tygři se také dočkali přesilové hry. Byli však zahnáni až k Francovi.
     
    06:00
    Böhm po nahrávce Putze zkusil vypálit od modré, ale minul. Putz zkoušel střílet a Gabriška odrazil kousek před sebe! Nikdo z Libereckých si cestu ke kotouči nenašel a žádná dorážka se tak nekonala.
     
    07:14
    Hosté v plném počtu.
     
    07:25
    Kladenští hned v plném počtu zahájili protiútok, kde byl volný Alscher po levé straně! Prudce vypálil do brány France, ten kotouč udržel ve své výstroji, ale kvůli nejistotě se musel dívat za sebe.
     
    08:10
    Měchura udržel puk v útočném pásmu a z pravé strany nahrál Rossmymu. Jeho střela byla sražena. Další pokus měl Putz, ale brankář žádné střely nepropouští.
     
    08:49
    Na druhé straně měl šanci hostující Sýkora, který střílel z mezikruží. Franc zastavil střelu ve své lapačce.
     
    09:29
    Hujer si dobře objel kličkou jednoho z beků a ocitl se těsně u Gabrišky. Puk mu však sjel z hokejky a žádnou větší akci nevytvořil. Hra se teď na ledě překlápí ze strany na stranu
     
    10:40
    Rosmmy dostal puk na modré čáře a zajel si k levému mantinelu. Zkusil pouze nahodit na hostujícího brankáře, který si kotouč pohotově chytil a stopuje tak hru.
     
    11:00
    Chrenka střílel golfákem od modré a chybělo málo k vyrovnání! Osamocený Franc měl co dělat s přijíždějícím Sýkorou, který nakonec po dorážce nestihl sáhnout.
     
    12:30
    Rytíři teď vytváří větší tlak a Tygři tvrdě brání.
     
    12:53
    Domácí Vodlan vytvořil pěknou akci, když nahrával z levé strany přímo před bránu! Tygři se dostali do brankoviště v plné rychlosti a puk zajel až za brankovou čáru, nicméně se pohnula i celá hostující klec. Gól tudíž rozhodně neplatí.
     
    13:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši zvyšují! Mikuláš Jenčovský přichystal výbornou nahrávku na JAKUBA HUJERA, který střílel z levého kruhu a dokázal překvapit hostujícího Gabrišku. Asistence: Mikuláš Jenčovský.
     
    14:00
    Alscher pálil od pravého mantinelu. Franc sice kotouč neviděl, ale střela mířila hodně vedle.
     
    15:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAKUB HUJER dovršil hattrick! Po zahájení útoku Jakubem Šedivým se kotouče ujal Tomáš Trunda, který přihrál na rozjetého JAKUBA HUJERA. Ten se dokázal prokličkovat přes dva obránce a dostal se až ke Gabriškovi, kde pohotově zakončil střelou zblízka do levého horního rohu za brankářovy betony. Asistence: Tomáš Trunda.
     
    15:20
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Bareš – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři dlouho terorizovali kladenskou obranu, až z toho opět skórují! Po přihrávkách u modré čáry nakonec pálil prudkou střelou Martin Böhm, kterou dokázal tečoval u brankoviště TOMÁŠ TRUNDA. Asistence: Martin Böhm.
     
    17:33
    Rytíři nemají jakýkoliv nárok na držení puku a mají co dělat, aby se osvobodili.
     
    18:00
    Měchura pálil z mezikruží a Gabriška stihl zareagovat sklapnutím betonů.
     
    18:35
    Ullrych bruslil do protiútoku a jeho zásah od pravého kruhu Franc bezproblémově chytil.
     
    19:13
    Kladenští měli kousek ke gólu! Sojka střílel z pravé strany před bránu, ale nikdo z Rytířů nedokázal zakončit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část nám přinesla mnoho gólů, ale pouze na jednu branku. Velikou kuriozitou je, že liberecký Jakub Hujer se stihl trefit dokonce třikrát! Poprvé skóre otevřel hned v páté minutě, posléze mohl srovnat Alscher, ale potřeboval více štěstí u nejistého France. Hujer svoji produktivitou přidal za pomoci Mikuláše Jenčovského a v šestnácté minutě dokázal svoji ofenzivní sílu potvrdit, když se blýsknul sólovou akcí. Rytíři celou druhou polovinu neměli tolik šancí až na poslední minutu, kde nahazoval Sojka. Skóre je tedy prozatím jednoznačné pro domácí Bílé Tygry v poměru 4:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Rytíři Kladno: ze hřiště odchází Gabriška, přichází Suk.
     
    20:07
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak tohle nikdo nečekal! Hned po úvodním buly se LUKÁŠ SÝKORA dostal těsně k modré čáře a zkusil vypálit. Nejednalo se o tak nebezpečnou střelu, ale liberecký Franc nebyl na toto vůbec připraven a kotouč projel mezi jeho ramenem a hrudí. Asistence: Matyáš Šapovaliv.
     
    21:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAKUB HUJER navyšuje své gólové konto! Tygři se z první branky dokázali oklepat a skvělá spolupráce Tomáše Trundy a Mikuláše Jenčovského přinesla závěrečnou akci JAKUBA HUJERA, který se trefil za Sukova záda. Asistence: Tomáš Trunda, Mikuláš Jenčovský.
     
    21:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Rossmy – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Trunda – 2 min., hákování).
     
    22:41
    Liberec teď musí čelit útoku Kladenských pouze ve třech. Sojka naznačoval střelu z mezikruží, nakonec ale nahrál jednomu z útočníků. Do akce zasáhnul liberecký bek a Lukáš Franc zůstává nedotčen.
     
    23:59
    Rossmy naskočil z trestné lavice na led a svému týmu dopomohl k osvobození.
     
    24:07
    Gajda zkoušel střílet hned po vhazování! Hostující brankář puk chytil těsně mezi svými betony a hra pokračuje.
     
    24:44
    Domácí v plném počtu.
     
    25:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři v protiútoku opět proměňují. Tadeáš Tůma nahrál volnému JAKUBU ŠEDIVÉMU, který se trefuje přímou střelou do šibenice. Asistence: Tadeáš Tůma.
     
    25:47
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Chrenka – 2 min., držení).
     
    26:20
    Severočechů je teď o jednoho navíc. Rossmy zpoza branky zkoušel nahodit do brankoviště, hostující Suk je však v pozoru a zneškodnil i následující střelu od Měchury od modré.
     
    27:49
    Hosté v plném počtu.
     
    28:00
    Kladenští hokejisté se nedokáží dostat ze svého obranného pásma.
     
    28:27
    Obrovská šance pro Tygry! Rossmy sprintoval po levé straně kluziště a nahrál na druhou stranu na Gajdu. Kladenský brankář dokázal zachránit svůj tým před dalším inkasováním.
     
    29:10
    Na druhé straně mohl snížit kapitán Rytířů Ticháček! Po jeho střele od modré čáry zacinkala liberecká tyč.
     
    29:50
    Nyní se hra trošku uklidnila. Hujer se po chvíli protlačil až do útočného pásma, nicméně Rytíři ihned vyhazují, aby se vyvarovali dalšímu nebezpečí.
     
    31:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    ADAM BAREŠ si udržel puk na holi i přes dva obránce a překvapil Lukáše France bekhendem do levého dolního rohu. Bez asistence.
     
    32:38
    Martin Böhm dokázal dostat Tygry do útočné třetiny. Přihrál zadovkou Davidu Putzovi a ten přihrál na volného Rossmyho. Jeho střela však mířila těsně vedle!
     
    33:30
    Gajda v plné rychlosti zkusil štěstí z pravého kruhu. Puk letěl mimo, ale i tak se Tygři ještě udrželi v útoku.
     
    34:22
    Hostující brankář měl plné ruce práce, když na něj dvakrát střílel Jenčovský. Obě střely ubránil svojí vyrážečkou.
     
    35:20
    Rytíři jsou pod tlakem a Bílí Tygři si neustále udržují pozici u kladenské klece.
     
    35:59
    Bennet Rossmy dokázal vypíchnout puk jednomu z rozjíždějících se obránců a mířil z levé strany sám až k Sukovi! Jeho prudká střela byla z ostrého úhlu a brankář dokázal zasáhnout.
     
    36:40
    Hra je opět zklidněna, kdy si oba celky puk vyměňují a nedostávají se k větším akcím.
     
    37:48
    Šapovaliv kroužil v útočném pásmu a nakonec našel jen volného libereckého útočníka. Následně se vhazuje před Sukem.
     
    38:30
    Putz prokličkoval mezi obránci a nakonec zkusil vystřelit. Puk skončil v lapačce hostujícího gólmana. Následuje střídání obou celků.
     
    38:45
    Konec třetiny se spíše dohrává, Rytíři mají šanci ještě vytvořit nějakou akci, nicméně si nedokázali přihrát.
     
    39:40
    Jeden z kladenských hokejistů zůstal ležet u mantinelu. Vylučovat se nebude a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    39:54
    Těsně před zazvoněním sirény se ještě prokousával Hujer před bránu. Dorážející Hrabík ho k ničemu nepustil a kotouč mu vypíchl.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Hrabík – 2 min., sekání).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka opět ukázala divákům akční a rychlý hokej. Padl stejný počet branek na obou stranách, za hosty se trefil hned v úvodních vteřinách Lukáš Sýkora a poté Adam Bareš. Ze strany Severočechů navýšili Jakubové Hujer a Šedivý. Hujer si připisuje čtvrtou branku v zápase a velmi silně napomáhá svému týmu k vítězství. Uvidíme, zda Rytíři překvapí a převrátí skóre v závěru utkání ještě na svou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Tygři vstupují do třetí třetiny s početní výhodou. Gajda hned zkusil zaútočit za levým kruhem, trefil však zvenku levou stranu ochrané sítě. Tygři chvíli kombinovali a v závěru pálil Hujer z pravé strany a kotouč letěl těsně nad bránu.
     
    41:30
    Pokus Böhma z levé strany nebyl vůbec špatný. Hostující suk tvrdou střelu chytil do své hrudi a hru zastavuje.
     
    41:50
    Putz pálil od modré, kotouč byl Sukem odražen k Měchurovi, který zkusil puk poslat z otočky. Střela šla vedle a hostující jsou v plném počtu.
     
    42:08
    Teď to zavánělo větší akcí, když se puk odrážel od kladenských holí těsně před Francem. Nakonec však Rytíři nedokázali nijak zakončit a domácí gólman nemusel zasahovat.
     
    43:15
    Procházka nahrál volnému Šapovalivovi, který zahrozil z levé strany Francovi. Ten musel zasahovat koncem svého levého betonu!
     
    44:10
    Adam Sojka poslal svůj tým do útoku, Tygři mají však tak precizní obranu, že tam Rytíři dlouho nepobyli.
     
    45:30
    Sprintující Polák bruslil s pukem po pravé straně kluziště, tentokrát byl zastaven jedním z beků a domácí zahajují útok odznova.
     
    46:20
    Domácí se dostali do přečíslení tři na dva! Gajda měl puk na pravé straně a Rossmy si klepal holí o nahrávku doprostřed. Tu dostal, ale kvůli vyšší rychlosti nestihl v bezprostřední blízkosti zakončit.
     
    47:48
    Rytíři se vší silou snaží skóre upravit, ale Tygři je ve všech akcích zastavují a posílají hru převážně do střední třetiny.
     
    48:21
    Tygr Jenčovský zůstal po tvrdém hitu u mantinelu ležet na ledě. Po chvíli se zvedá a putuje na střídačku. Žádný trest se neodpískal.
     
    49:12
    Toto byla obrovská šance pro Kladno! Kouba střílel od modré čáry, střelu sice Franc vyrazil, ale přímo před sebe. Šapovaliv se snažil dorazit puk do volného prostoru, ale nešťastně minul!
     
    50:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po závaru před brankou Suka Tygři míří na střídačku s dalším gólem! Autorem sedmé branky je LUKA VODLAN, který jako jediný našel skulinku v hostující svatyni, kam puk dorazil. Asistence: David Putz.
     
    51:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a hosté vrací úder! Po nahrávce Samuela Chrenka se přesně trefuje kapitán kladenských Rytířů JIŘÍ TICHÁČEK. Asistence: Samuel Chrenka.
     
    51:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hujer – 2 min., hákování).
     
    52:00
    Tygři čelí oslabení. Šapovaliv nahrál na modrou Ticháčkovi, který zkusil vypálit. Kotouč se odrazil od horní části těla Lukáše France a hra pokračuje.
     
    53:00
    Severočeši se dokázali osvobodit a následoval únik Tomáše Trundy! Ten byl však svazován dvěma obránci a jeho střela z mezikruží nakonec nebyla nijak nebezpečná.
     
    53:28
    Přesilovka Kladna se krátí a čas na snížení taktéž.
     
    54:24
    Hostující Alscher mířil od modré a odraženou, potencionálně nebezpečnou střelu dokázal jeden z libereckých beků odpálit od France pryč. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    54:57
    Domácí svými pokusy o skórování nešetří. Štěpán Suk je neustále něčím zaměstnán.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Bareš Pavel – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí využívají svoji přesilovku a přidávají svůj osmý gól v zápase! V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval LUKA VODLAN a připisuje si svoji druhou trefu. Asistence: Martin Böhm, Jakub Masař.
     
    56:32
    Trunda přímo letěl do útoku a zadovkou přihrál na Měchuru. Jeho přízemní střela lízla levou tyč.
     
    57:11
    Nervy pracují, když se jedná o semifinále. Proto taky vznikla menší potyčka v předbrankovém prostoru u Lukáše France. Žádné tresty se však nekonají.
     
    57:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    V protiútoku hostů snižuje z pravého kruhu JIŘÍ TICHÁČEK! Asistence: Viktor Procházka.
     
    58:07
    Zbývají necelé dvě minuty do konce zápasu. Ke srovnání Kladno potřebuje nějaký obrovský zázrak, jelikož prohrává o čtyři branky.
     
    58:50
    Severočeši zůstávají v útočném pásmu. Mikuláš Jenčovský mířil zblízka na levou stranu hostující klece. V proniknutí mu bránily Sukovy betony.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu první kolo semifinále mezi Kladnem a Libercem. Z výsledku se jednoznačně radují domácí hokejisté, nicméně Kladno nebojovalo vůbec špatně, až na nepovedenou první třetinu byla hra vyrovnaná. Velkým tahounem Tygrů byl Jakub Hujer, který si připsal 4 branky, přičemž tři z nich zaznamenal už v první části a vytvořil pro Severočechy velmi vysoký náskok. Rytíři se mohou pomstít už v úterý na svém ledě. Uvidíme, zda se bude ještě jednat o napínavou sérii.
     
    Děkuji všem čtenářům, ode mě to je pro dnešek všechno. Přeji pěkný zbytek jarní neděle! (14:43:09)

    Kateřina Hamplová

    Branky a nahrávky: 5. Hujer (Trunda), 14. Hujer (Jenčovský), 16. Hujer (Trunda), 18. Trunda (Böhm), 22. Hujer (Jenčovský, Trunda), 26. Šedivý (Tůma), 51. Vodlan (Putz), 56. Vodlan (Böhm, Masař) – 21. Sýkora (Šapovaliv), 32. Bareš, 52. Ticháček (Chrenka), 58. Ticháček (Procházka)


    Bílí Tygři Liberec: Franc (Vopravil) – Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Meisel, Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Plos, Masař, Polák, Rossmy (A), Gajda.
    Rytíři Kladno: Gabriška (Suk) – Alscher, Havel, Koštoval, Sýkora, Ticháček (C) – Kouba, Bareš P., Procházka, Sojka (A), Hrabík, Šilhavý, Bareš A., Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Ullrych (A), Chrenka.

    Rozhodčí: Battěk – Axman, Ovsík
    Liberec 2 0 Kladno
    #1 Neděle 24.03.2019 • 12:30
    Liberec - Kladno 8:4
    #2 Úterý 26.03.2019 • 16:10
    Kladno - Liberec 3:4 po s.n. (0:3)
    thejrc.org