Arménie – Finsko 0:2 (kon.) | Irsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Švýcarsko – Dánsko 3:3 (kon.)
Malta – Španělsko 0:2 (kon.) | Norsko – Švédsko 3:3 (kon.) | Rumunsko – Faerské ostrovy 4:1 (kon.)
Bosna – Řecko 2:2 (kon.) | Itálie – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.)
konec
Norsko
3:3 (1:0)
Švédsko
Úterý 26.03.2019, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo • Kvalifikace ME • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:50:58)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
     
    Je dobojováno! Kdo se v tento úterní večer rozhodl sledovat skandinávské derby mezi Norskem a Švédskem, tak rozhodně nelituje. Domácí výběr většinu zápasu bránil a spoléhal se na rychlé protiútoky, díky kterým se ujal dvougólového vedení. Švédové se ale nevzdali a zejména díky dvojici Viktor Claesson a Robin Quaison v závěru zápasu otočili na 3:2. Ani to ale nebylo všechno, tříminutové nastavení se natáhlo na sedm minut, přičemž v té poslední z vůbec jediného norského rohu vyrovnal na 3:3 Kamara. Utkání tak končí dělbou bodů, se kterou asi nebude spokojená ani jedna strana.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+7. Ola KAMARA - 3:3
     
    90+7
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto epická koncovka už tak skvělého zápasu! Zatímco mnozí norští fanoušci už odešli, tak Martin Ödegaard kopl rohový kop přesně na střídajícího OLA KAMARU, jenž nechytatelným koníčkem uklidil svou hlavičku k pravé tyči.
     
    90+6
    Hraje se už hodně přesčas. Nordtveitův nákop prodloužil pozorný Ludwig Augustinsson na roh, který je vůbec první pro Nory!
     
    90+5
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Sebastian Andersson.
     
    90+4
    Olsson na hranici šestnáctky zablokoval Henriksenovu střelu. Poté se skácel k zemi a vynutil si ošetření, které se pravděpodobně hodně protáhne.
     
    90+3
    Norové musí najít poslední zbytky fyzických i psychických sil. Menší zmatky u pokutového území skončily resolutním švédským odkopem do autu.
    90+1. Robin QUAISON - 2:3
     
    90+1
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na začátku nastaveného času hosté kompletují famózní obrat z 0:2 na 3:2! Isak roztáhl hru doprava na Viktora Claessona, který ošálil Aleesamiho a prudce odcentroval na ROBINA QUAISONA, od jehož nohy se míč odrazil k pravé tyči bezmocného gólmana.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí zveřejnil, že se nad rámec druhého poločasu budou přidávat další tři minuty.
     
    89
    Kingovi byl těsně za půlící čarou odmáván ofsajd. Švédská protiakce měla rychlý konec, neboť centr zprava letěl přímo do Jarsteinových rukavic.
     
    88
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Björn Maars Johnsen, přichází Alexander Sörloth.
    87. Robin QUAISON - 2:2
     
    87
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Muži ve žlutém naprosto zaslouženě vyrovnávají na 2:2! Claesson vběhl do otevřeného prostoru před pokutovým územím, kde přenechal míč ROBINU QUAISONOVI. Ten vypálil z dvaceti metrů a díky výrazné teči Nordtveita uklidil balón mimo dosah brankáře Jarsteina.
     
    85
    Ole Selnaes získal pro Elabdellaouiho autové vhazování, s jehož provedením domácí kapitán rozhodně nespěchá.
     
    83
    Talentovaný mladíček Isak si na hranici pokutového území připravil míč na levačku a nanejvýš o půlmetr přestřelil pravý horní roh Jarsteinovy brány.

    Michal Břuchanský

    Branky: 41. Johnsen (J. King), 59. J. King (Henriksen), 90+7. Kamara (Ödegaard) – 71. Claesson, 87. Quaison (Claesson), 90+1. Quaison (Claesson)

    Karty:   28. Selnaes (NOR), 53. Nordtveit (NOR), 63. Johnsen (NOR), 69. Ajer (NOR) – 29. K. Olsson (SWE), 55. Claesson (SWE), 73. Helander (SWE)

    Neproměněná penalta: 70. Granqvist (SWE), brankář Jarstein zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui (C), Nordtveit, Ajer, Aleesami – Ödegaard, Selnaes, Henriksen, M. Elyounoussi (72. Kamara) – Johnsen (88. Sörloth), J. King.
    Náhradníci: Grytebust, Brätveit – Möller Daehli, T. Elyounoussi, Fossum, Hovland, Johansen, Kamara, Linnes, Rosted, Sörloth, J. Svensson.

    Švédsko: Olsen – Krafth, Helander, Granqvist (C), Augustinsson – Seb. Larsson (62. Isak), Ekdal (66. Svensson), K. Olsson (90+5. Andersson), Claesson – Quaison, Berg.
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Andersson, Durmaz, Fransson, Sam Larsson, Lustig, Papagiannopoulos, Sema, Svensson, Tinnerholm, Isak.

    Rozhodčí: Rocchi – Tegoni, Peretti (všichni ITA)
    thejrc.org