Buffalo – Detroit 4:5 (po pr.) | Carolina – Washington 2:3 (kon.) | Columbus – Montreal 6:2 (kon.)
Ottawa – Florida 2:5 (kon.) | Winnipeg – NY Islanders 4:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 2:3 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Los Angeles 3:2 (1:0 po s.n.) | San Jose – Chicago 4:5 (kon.)
po prodl.
Buffalo Sabres
4:5 (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)
Detroit Red Wings
Pátek 29.03.2019, 00:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:42 Tyler BERTUZZI - 4:5
     
    62:42
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen to Red Wings dotáhli do vítězného konce. DeKeyser přihrávkou našel ke střele připraveného TYLERA BERTUZZIHO, který okamžitou ranou na vzdálenější tyč překonal Ullmarka. Asistence: Danny DeKeyser a Taro Hirose.
    55:42 Jack EICHEL - 3:4
     
    55:42
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí vyrovnávají! Detroit propadl ve středním pásmu a dopředu mohl vyrazit přes pravé křídlo Olofsson. Mezitím byl mezi kruhy zcela osamocený JACK EICHEL, který po přihrávce prostřelil Howarda na pravou tyč. Asistence: Victor Olofsson a Sam Reinhart.
    55:01 Casey MITTELSTADT - 3:4
     
    55:01
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí ještě nekončí! Po nešťastně odraženém puku se jej ujal před brankou ihned zakončující CASEY MITTELSTADT, který využil nepřipravenosti Howarda. Asistence: Jeff Skinner a Jason Pominville.
    53:04 Dylan LARKIN - 2:4
     
    53:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Podruhé si Wings vytvářejí dvoubrankové vedení. Hronek našel skvělou přihrávkou přes osu hřiště na pravé tyči DYLANA LARKINA, který bez přípravy poslal puk znova na pravou tyč, fantastická přihrávka českého hráče. Asistence: Filip Hronek.
     
    50:58
    Přečíslení domácích tři na jednoho zakončil po přihrávce Eichela střílející Olofsson, který ale trefil pouze horní tyč!
    46:44 Dylan LARKIN - 2:3
     
    46:44
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté jdou znova do vedení. DYLAN LARKIN obkroužil šíři útočné třetiny a ze středu levého kruhu poslal taženou střelu na vzdálenější tyč. Asistence: Madison Bowey a Anthony Mantha.
    37:16 Marco SCANDELLA - 2:2
     
    37:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je srovnáno, s tímhle tlakem to byla jen otázka času. Larssonova střela od modré trefila pouze bránícího Kronwalla a puk v předbrankovém prostoru Girgensons posunul na MARCA SCANDELLU, který z pravé strany trefil téměř odkrytou branku. Asistence: Zemgus Girgensons a Johan Larsson.
     
    36:30
    Mittelstadt mířil mezi betony, ale puk poslal příliš vysoko! Howard puk vyrazil pouze před sebe a hned se domácí snažili dorazit puk za položeného brankáře Wings.
     
    34:44
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Darren Helm – 2 min., držení).
    26:12 Kyle OKPOSO - 1:2
     
    26:12
    Sabres právě vstřelili branku!
    Necelé dvě vteřiny chyběly do návratu Witkowskiho! Mittelstadt poslal křižnou přihrávku na pravý kruh, odkud po zpracování pálil KYLE OKPOSO přesně na pravou tyč. Asistence: Casey Mittelstadt a Brandon Montour.
     
    24:13
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Luke Witkowski – 2 min., podrážení).
    21:00 Filip HRONEK - 0:2
     
    21:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Do druhé třetiny vstupují mnohem lépe hostující Red Wings! Mantha po zavezení kotouče našel skrz vytvořenou uličku na levém křídle FILIPA HRONKA, který z první bezchybně propálil přesouvající se ho Ullmarka. Asistence: Anthony Mantha a Tyler Bertuzzi.
    14:00 Hůl Eichela v tváři Bertuzziho.
     
    14:00
    Ah tak tohle muselo štípnout pořádně! Eichel při vyhození doslova nevědomky přerazil nos Bertuzzimu, kterému teče krev. Rozhodčí tento jasný faul doslova přehlédli!
     
    12:36
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Lawrence Pilut – 2 min., vysoká hůl).
    12:03 Tyler BERTUZZI - 0:1
     
    12:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a jdou do jednobrankového vedení! Mantha už mohl střílet z pravého kruhu, ale místo toho našel přesnou přihrávkou nastavenou hůl TYLERA BERTUZZIHO, který sklepl puk k levé tyči. Asistence: Anthony Mantha a Niklas Kronwall.
     
    11:26
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Dahlin – 2 min., hákování).
     
    07:01
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Johan Larsson – 2 min., sekání).
     
    04:03
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., držení).

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 27. Okposo (Mittelstadt, Montour), 38. Scandella (Girgensons, Jo. Larsson), 56. Mittelstadt (Skinner, Pominville), 56. Eichel (Olofsson, S. Reinhart) – 13. Bertuzzi (Mantha, Kronwall), 21. Hronek (Mantha, Bertuzzi), 47. D. Larkin (Bowey, Mantha), 54. D. Larkin (Hronek), 63. Bertuzzi (DeKeyser, Hirose)


    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Dahlin, Borgen, Pilut, Montour, Scandella, C. Nelson – Olofsson, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Mittelstadt, Pominville – Sheary, Sobotka, A. Nylander – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – DeKeyser, Hronek, Kronwall, Bowey, Ericsson, Witkowski, McIlrath – Helm, D. Larkin, Mantha – Bertuzzi, Athanasiou, Glendening – Ehn, Nielsen, Hirose – Puempel, Kuffner.
    thejrc.org