Buffalo – Detroit 4:5 (po pr.) | Carolina – Washington 2:3 (kon.) | Columbus – Montreal 6:2 (kon.)
Ottawa – Florida 2:5 (kon.) | Winnipeg – NY Islanders 4:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 2:3 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Los Angeles 3:2 (1:0 po s.n.) | San Jose – Chicago 4:5 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0) Stav série: 1:0
HC Škoda Plzeň
Pátek 29.03.2019, 17:00 • Tipsport arena (Praha) • Play-off DHL extraligy juniorů • Semifinále
Partner:
     
    Výborné utkání z obou stran končí vítězstvím Sparty, která o něm rozhodla v prodloužení, když se ujala střela Františka Gajdoše. Pražané si tak do Plzně vezou první výhru a k postupu do finále jim chybí jediný krok. Zápasy na západě Čech jsou pak na programu v neděli a v pondělí. (19:18:19)
     
    Konec zápasu.
     
    62:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme rozhodnuto! Na levé straně se ke kotouči dostal FRANTIŠEK GAJDOŠ, jehož střela tahem zaplula za záda Kristiána Koláře. Sparta tak vítězí a ujímá se vedení v sérii – 4:3! Asistence: Ondřej Havlín, Ondřej Pšenička.
     
    62:11
    Útočník Sparty odvedl dobrou práci, protože při jeho držení kotouče vystřídali všichni tři spoluhráči. Nakonec to však bylo zbytečné, protože se Plzeň okamžitě zmocnila puku a také střídá.
     
    61:49
    Sparta drží kotouč v útočném pásmu, jmenovitě Lukáš Rousek, který čeká, až mu dostřídají spoluhráči.
     
    61:11
    Mezi kruhy pálil pro změnu Štěpán Čech, jenže jeho střele mezi betony chyběla potřebná razance a plzeňského brankáře nezaskočila.
     
    60:50
    Na druhé straně se pro změnu ukázal Ondřej Pšenička, jenž vyvezl kotouč do útočného pásma, prokličkoval mezi obránci, ale tváří v tvář Kristiánu Kolářovi se mu nepodařilo kotouč ideálně zvednout a trefil jen připravenou lapačku hostujícího brankáře.
     
    60:31
    Sparta zaváhala ve středním pásmu a soupeř ujel do zajímavého přečíslení. Aktivní Petr Eret nakonec zvolil na levé straně místo přihrávky střelu a jeho ukrytý pokus za obráncem Jan Mičán pokryl!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Začátek prodloužení protáhla kuriózní situace. Oba týmy se postavily tak, že měly střídačku na dále od branky, ale pak sudí chybu napravili a oba týmy postavily tak, že mají střídačky u vlastního obranného pásma.
     
    Divoké utkání pokračuje i po základní hrací době! Sparta sice dokázala zareagovat na vyrovnání Václava Adamce, když se prosadil Patrik Prymula, jenže následně zahodila několik nebezpečných šancí, což Plzeň potrestala, když z protiútoku vyrovnal Petr Eret na 3:3. Po krátké pauze tak uvidíme desetiminutové prodloužení ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    K zakončení se ale nedostala a dokonce se musela rychle vracet k vlastní brance, kde indiáni drželi kotouč, leč bez střeleckého efektu.
     
    59:05
    Plzeň hraje v plném počtu a začíná poslední minuta základní hrací doby. Prodloužení visí ve vzduchu, ale Sparta nebezpečně kombinuje v útočném pásmu.
     
    58:36
    Zablokovaná střela Sparty končí v ochranné síti. Vhazovat se bude středním pásmu.
     
    58:15
    Západočeši špatně rozehráli, ale už opět drží kotouč za svou brankou, leč zkrácená přesilová hra začíná Spartě. Rozhodne?
     
    57:24
    Krátce po vhazování se pokoušel prosadit před brankou Jakub Procházka, jehož důraz nakonec ke gólu nevedl. Na druhé straně se proti třem soupeřům neprosadil Lukáš Rousek a Plzeňští v klidu rozehrávají.
     
    57:19
    Individuálně se pokoušel prosadit Marek Princl, který však měl na zádech bránícího hráče a na své zakončen neměl dostatek klidu ani prostoru.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 26. Pšenička (Schwamberger), 28. Schwamberger (O. Pšenička, Prymula), 48. Prymula (Bláha, O. Pšenička), 63. Gajdoš (Havlín, O. Pšenička) – 14. Roubal, 43. Adamec (Princl), 54. Eret (Roubal)


    HC Sparta Praha: Mičán – Klodner, Poizl, Bláha, Pika, Havlín, Prchal,Gajdoš – Prymula, Klimo, Schwamberger, Rousek, Slavíček, Rubeš, O. Pšenička, Kropáček, Gluzman, Čech, D. Vitouch.
    HC Škoda Plzeň: K. Kolář – Houdek, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Roubal, F. Kolář, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, J. Procházka, Eret, Ženíšek, Princl.

    Rozhodčí: Pilný, Úlehla – Ganger, Špringl
    Sparta 2 1 Plzeň
    #1 Pátek 29.03.2019 • 17:00
    Sparta - Plzeň 4:3 po prodl.
    #2 Neděle 31.03.2019 • 12:00
    Plzeň - Sparta 3:2
    #3 Pondělí 01.04.2019 • 17:00
    Plzeň - Sparta 2:3 po s.n. (1:2)
    thejrc.org