Winnipeg – Montreal 1:3 (kon.) | Tampa – Washington 3:6 (kon.) | New Jersey – St. Louis 2:3 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:1 (kon.) | Ottawa – Toronto 4:2 (kon.) | Nashville – Columbus 2:5 (kon.)
San Jose – Vegas 4:3 (po pr.) | Vancouver – Dallas 3:2 (1:0 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 1:5 (kon.)
Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 0:3 (kon.) | Arizona – Minnesota 4:0 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.)
po s.n. (2:1)
Banes Motor České Budějovice
5:4 (3:2, 1:2, 0:0 - 0:0)
Piráti Chomutov
Neděle 31.03.2019, 17:00 • Budvar aréna • Baráž o extraligu • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne! V Budvar aréně je na programu barážové utkání mezi domácím Motorem a Piráty z Chomutova. Jihočeši si mohou připsat v prolínací soutěži první výhru, hosté zase prohru. Kdo se bude radovat, budeme moci sledovat od 17:00.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté se do baráže dostali skrze prvoligové play off, ve kterém ztratili pouhé dvě utkání. V prvním kolem prolínací soutěže se jim však příliš nedařilo, a to především střelecky. Proti Pardubicím již v první minutě inkasovali, přičemž Dynamo svůj náskok navýšilo až na 4:0. V samém závěru pak za Motor korigoval akorát Lukáš Endál, jenž je tak pro zatím jediným střelcem Jihočechů v boji o nejvyšší soutěž.

    Sestava Motoru z utkání proti Pardubicím: Kváča (Strmeň) – M. Jandus, Vydarený, Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Babka, Dančišin, Doktor.

    Otázka visí nad tím, kdo nastoupí do brankoviště. Václav Prospal v play off Chance ligy brankáře poctivě v brankovišti střídal. Podle tohoto koloritu by tak měl nastoupit Jan Strmeň. Zda tomu tak ale opravdu bude, to se dozvíme zhruba hodinu před zápasem.
     


    Piráti Chomutov

    Situace ohledně chomutovského celku byla před baráží velkým otazníkem. Hráče prý postihla salmonela, do prvního barážového kola ale Piráti nastoupili relativně v plné sestavě. Na domácím ledě proti kladenskému celku se dlouho hrálo bezbrankové utkání. Diváci se první trefy dočkali až ve 48. minutě a následně v 55. Z obou gólu se však radovali chomutovští hokejisté, kteří tak první měření sil v prolínací soutěži vyhráli 2:0. Činil se především brankář Peters, který úspěšně vychytal všech čtyřicet kladenských pokusů!

    Sestava Pirátů ze zápasu proti Kladnu: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Štich, Blaha, Buchtela – Koblasa, V. Růžička, Duda – Sklenář, Huml (A), Klhůfek – Tomica, Vantuch, J. Stránský – Ma. Svoboda, Gut, Šťovíček.

    „České Budějovice také mají vysoké návštěvy, jsou tím známé. Ti fanoušci je tedy poženou. My musíme pokračovat v obětavosti, být obezřetní v bránění a padat do střel. Prostě dostávat puky za ně a věřím, že budeme úspěšní,“ odpověděl pro klubový chomutovský web Lukáš Vantuch na otázku, co by na Motor mohlo platit.
     
    Na dnešní utkání byli nominování hlavní rozhodčí Robin Šír a Roman Svoboda, na čarách jim budou asistovat Ladislav Lučan a Milan Kis.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus, Kachyňa – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, Doktor, Heřman – Dančišin, Babka, R. Přikryl.

    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Štich, Blaha, Dietz – Koblasa, V. Růžička, Duda – Sklenář, Huml, Klhůfek – Tomica, Vantuch, J. Stránský – Gut, Šťovíček, Ma. Svoboda.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Lučan, Kis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Motor poslal kotouč do útočného pásma, kde jej zachytil Peters, který ho však nepřesně vyhodil. Motor je tak stále na kotouči a může se pokusit o první ohrožení branky.
     
    01:04
    Radek Duda najel s kotoučem na pravé křídlo, odkud pak puk lehce nahodil na domácí branku. Zde ho poté bez komplikací zachytil Petr Kváča pod svou rukavicí.
     
    01:41
    Jakub Sklenář sebral soupeři kotouč ve středním pásmu. Dostal se se spoluhráčem do zajímavé pozice, ale pozemní střelou neuspěl. Kváča totiž nechal beton tam, kde potřeboval.
     
    02:30
    Chomutov se opět dostal do útočného pásma a i tentokrát kotouč končí pod Kváčovou lapačkou. Domácí brankář si poradil bez komplikací.
     
    02:39
    Brett Flemming zkusil své štěstí od modré čáry, kotouč ale jen výrazně minul levou tyč z brankářova pohledu. Piráti se i záhy drželi v pásmu, nic moc ale nevymysleli.
     
    02:59
    Lukáš Endál se objevil v poměrně dobré šanci! Už byl ale ve velkém střeleckém úhlu, a tak branku jen objel. Následnou přihrávkou před ní ale nikoho nenašel. Peters pak odsunul vlastní branku, za což bude jeho tým pykat.
     
    02:59
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Justin Peters – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Michal Gut.
     
    03:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí fanoušci se radují z první vstřelené branky! Pavel Pýcha pálil od modré čáry, přičemž kotouč se odrazil k Babkovi, který ho posunul na VÁCLAVA KARABÁČKA, a ten se z dorážky nezmýlil – 1:0! Asistence: Jakub Babka.
    03:29 Václav KARABÁČEK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:13
    Michal Gut využil nepřesné českobudějovické rozehrávky, jeho následný pokus si ale cestu až mezi tři tyče nenašel.
     
    04:31
    Václav Karabáček nebyl vůbec daleko od své druhé branky! Budějovický útočník se nacpal do mezikruží, kde měl dostatek prostoru ke střele! Peters se ale povyjel a nebezpečný projektil stihl vyrazit!
     
    05:11
    Roman Přikryl dobře pokryl kotouč, následně se ale otočil a zadovkou riskantně rozehrál. Naštěstí pro něj ale chomutovští hráči puk nezachytili, jak by potřebovali, a do protiútoku se nedostali.
     
    05:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu druhou branku pro českobudějovický Motor! Roman Přikryl vystřelil od modré čáry, přičemž do jeho pokusu skvěle sáhl MILOSLAV ČERMÁK, který rozvlnil síťku za Petersovými zády podruhé! Asistence: Roman Přikryl, Jakub Doktor.
    05:24 Miloslav ČERMÁK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:57
    Chomutov se nacpal do útočného pásma, kde však nic moc nevymyslel. Nyní už jsou ale u puku opět domácí hokejisté, kteří se pokusí opět ohrozit chomutovskou svatyni.
     
    07:49
    Žiga Pavlin neměl na modré čáře moc prostoru, přesto zkusil střelu. Pavlinův pokus byl ale zablokován a skončil v ochranné síti. Následuje komerční přestávce, po které se bude pokračovat.
     
    08:34
    Domácí hokejisté nerozehráli vůbec přesně, čehož mohl využít Vladimír Růžička, který zachytil kotouč ve vlastním útočném pásmu. Růžičkův pokus nakonec ale přesný nebyl, skončil nad horní tyčkou.
     
    09:35
    Jakub Babka měl kotouč na své holi, nicméně neměl komu přihrávat. Vrátil se tak za svoji branku a s rozehrávkou v klidu počká. Uvidíme, co jeho spoluhráči poté vymyslí.
     
    10:17
    Lukáš Kovář vystřelil zkoušel vystřelit do horních pater branky. Zde se ale objevila také pohotová Kváčova lapačka, ve které kotouč skončil. Domácí brankář pak zákrok prodal také fanouškům.
     
    11:05
    Lukáš Endál se zkoušel nacpat před chomutovskou svatyni. Nebyl vůbec daleko od toho, aby zakončil na vzdálenější tyč. Nakonec ji ale jen těsně minul.
     
    11:29
    Zdeněk Kutlák zkoušel vyhodit kotouč z obranného pásma, nešťastně ho ale poslal mimo hrací plochu. Jeden z přítomných fanoušků kotouč zachytil a má z dnešního utkání suvenýr.
     
    12:24
    Nebyli jsme vůbec daleko od třetího gólu Motoru! Milan Dančišin se dostal před branku, v souboji kdo s koho ale neuspěl. Peters totiž střelu ještě těsně vyrazil lapačkou.
     
    12:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští piráti využívají svou první přesilovou hru! Pavel Klhůfek poslal šikovnou přihrávku před branku, odkud se pěknou střelou prosadil JAN STRÁNSKÝ. Asistence: Pavel Klhůfek, Ivan Huml.
    12:47 Jan STRÁNSKÝ - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:36
    Motor byl nastěhován v útočném pásmu, kde ho o puk obrala první chomutovská formace. Přihrávka na najíždějícího Růžičku ale nebyla z těch přesných, a tak se Piráti k ohrožení branky nedostali.
     
    14:32
    Petr Kváča zachytil kotouč za svou brankou, načež jej rozehrál na své spoluhráče. Václav Karabáček se následně hnal za kotoučem v útočném pásmu, byl ale signalizován ofsajd, tudíž musel pásmo vyklidit.
     
    15:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Na chomutovské střídačce může panovat druhá gólová radost. Sklenář poslal přihrávku na Kováře, který povedenou přihrávkou oslovil PAVLA KLHŮFKA, na něhož čekala odkrytá část Kváčovy branky. Asistence: Lukáš Kovář, Jakub Sklenář.
    15:25 Pavel KLHŮFEK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:23
    Cody Bradley ujel do zajímavé šance. Mohl si vybrat, zda přihrát Vydarenému, nebo to vzít na sebe. Zvolil druhou variantu, ovšem jeho svižný pokus končí jen těsně mimo brankovou konstrukci.
     
    17:09
    Po jednom ze zákroků na domácího hráče se ozvaly českobudějovické tribuny, které nebyly spokojeny s verdiktem sudího, jehož píšťalka se neozvala. O chvíli později se Chomutov dostal do ofsajdu a nemůže pokračovat v útoku.
     
    18:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hokejisté si berou své vedení zpět! Pavel Pýcha vypálil z větší vzdálenosti, Peters kotouč vyrazil jen před sebe, kde jej skoro až z leže docpal za brankovou čáru LUKÁŠ ENDÁL! Asistence: Pavel Pýcha, David Gilbert.
    18:20 Lukáš ENDÁL - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:57
    René Vydarený se postavil do chomutovské střely a za pomoci své hole ji srazil mimo nebezpečí. Záhy na opačnou stranu míří domácí hráči.
     
    19:16
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Cody Bradley – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    19:42
    Ronald Knot musel rychle rozehrávat, s razancí své přihrávky to ale přihnal a parťáka z obrany Bretta Flemmina vyhnal z útočného pásma. Piráti se do něj za pár okamžiků později opět dostávají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za nám první třetina, ve které se bylo rozhodně na co dívat! Motor se nejprve dostal do dvoubrankového vedení, které ztratil, když se Chomutovu podařilo dvoubrankové manko stáhnout. Jihočeši si ale vedení vzali zpět, když se z krkolomné pozice prosadil agilní Lukáš Endál.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku – 14:7
    Střely mimo – 2:1
    Zblokované střely – 4:5
    Vhazování – 50%:50%
    Trestné minuty – 4:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Roman Přikryl vybojoval kotouč z úvodního vhazování. Poslal ho na Martina Heřmana, který nabruslil do pásma a zkusil rychle vystřelit. Ovšem bez úspěchu, jeho pokus mezi tři tyče neletěl.
     
    21:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Přesilovou hru sice Chomutov ještě neproměnil, chviličku po jejím konci se ale raduje z vyrovnání. PETR KOBLASA se natlačil před branku a zde kotouč dostal až za Kváčova záda. Bez asistence.
    21:18 Petr KOBLASA - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:09
    Chomutov se provinil zakázaným uvolněním, které vrátí hru před Justina Peterse.
     
    22:26
    Václav Karabáček nebyl sice v příliš střelecké pozici, přesto zkusil své štěstí. Na pravém kruhu plácl do kotouče, ovšem střela až k Petersovi neprošla.
     
    22:54
    Kutlák dobře clonil před brankou, čehož se pokoušel využít Zdeněk Doležal. Jeho střela ale nakonec skončila jen těsně mimo brankovou konstrukci.
     
    23:22
    David Gilbert se pokusil procpat kotouč zadovkou před chomutovské brankoviště. Lukáš Endál měl ke kotouči z domácích hráčů nejblíže, chomutovská obrana ho k němu ale nakonec nepustila, zakončení se tak nekonalo.
     
    24:07
    Ihned po vhazování vypálil od modré čáry Žiga Pavlin. Společně s jeho střelou ale všichni hráči, kteří by případně Petersovi clonili, odjeli mimo Petersův výhled. I proto tak neměl chomutovský strážce svatyně problémy s tím schovat kotouč v lapačce.
     
    24:33
    Lukáš Endál poslal přihrávku na Zdeňka Kutláka, který stál od branky poměrně daleko, přesto zkusil vystřelit. Proti jeho pokusu dával Peters pozor a schoval jej v rukavici.
     
    25:01
    Stanislav Dietz se z pozice obránce pokusil o útočnou akci. Nakonec se dostal až ke střeleckému pokusu, který však Kváču nikterak moc neohrozil.
     
    25:38
    Chomutovští byli málem ve vedení! Pavel Klhůfek zničehonic upláchl domácí obraně, přičemž stál před Kváčou zcela sám. Naštěstí pro Motor ale horní tyčku přestřelil!
     
    26:27
    Martin Jandus viděl rozjetého Martina Heřmana, proto poslal kotouč o zadní mantinel tak, aby se odrazil právě na druhého jmenovaného. Heřman to zkusil z úhlu, na Peterse si ale nepřišel.
     
    26:40
    Miloslav Čermák si najížděl před branku, dostal se do velmi dobré pozice. Před brankou to zkusil do pravého horního růžku, kde ale také byla připravená Petersova lapačka. Chomutovský brankář ji pohotově schoval.
     
    27:35
    Po chomutovském postavení mimo hru se vhazovalo ve středním pásmu, načež útočnou modrou čáru přejel Stanislav Dietz, který poslal oblouček na Kváču, jenž puk schoval ve výstroji.
     
    27:47
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Dietz – 2 min., držení).
     
    28:36
    Václav Karabáček dobře pokryl kotouč a udržel ho pro svůj tým. Puk se nakonec dostal na modrou čáru, kde stál Zdeněk Doležal. Ten si našel střeleckou pozici a vypálil. Jeho pokus ale do branky jen těsně neprošel, zastavil se totiž o některého z bránících hráčů.
     
    29:38
    David Gilbert dostal kotouč na pravé křídlo. Věděl, že má dost prostoru, a vydal se blíže k brance. Jeho rychlá střela skončila ale mimo brankovou konstrukci, když ji Peters stihl vytěsnit ramenem.
     
    30:39
    Radek Duda stál daleko od branky, a tak kotouč jen nahodil k bližší tyči. Petr Kváča se nenechal rozhodit a ani překvapit. Puk schoval bezpečně ve výstroji.
     
    31:45
    Václav Karabáček sebral kotouč poté, se ho nepodařilo procpat Pavlinovi na branku. Karabáček stál zhruba v prostoru mezi oběma kruhy, ale trefil jen Petersovu výstroj.
     
    31:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jakub Babka stál na modré čáře, přičemž jeho následný pokus skončil v mezikruží, kde si jej sebral JAKUB DOKTOR. Ten ho pak poslal na vzdálenější tyč. Asistence: Jakub Babka.
    31:56 Jakub DOKTOR - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:06
    Milan Dančišin poslal kotouč na Ondřeje Kachyňu, který se dnes nejspíše poprvé představil na ledové ploše. A rovnou z toho byla střela. Kachyňa mířil nad Petersovu vyrážečku, ovšem chomutovský brankář se nenechal překvapit.
     
    33:46
    Justin Peters si připisuje další úspěšný zákrok, tentokrát drží kotouč někde na své výstroji. Po kratší komerční přestávce se tak bude vhazovat po Petersově levici.
     
    33:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Českobudějovická obrana propadla, což vyneslo Pirátům přečíslení dva na jednoho. Pavel Klhůfek ujížděl s kotoučem na holi, načež ho poslal před branku, kde stál IVAN HUML. Ten z první prostřelil přesně mezi Kváčovy betony. Asistence: Pavel Klhůfek.
    33:54 Ivan HUML - 4:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:51
    Zdeněk Kutlák nahodil kotouč za Petersovu branku, zde ho však sebrali Piráti, kteří hru obrátili na opačnou stranu. Bohumil Jank pak střílel od modré čáry, ale Kváča zareagoval včas a Jankův pokus vyrazil.
     
    35:20
    Jan Stránský se dostal k zajímavému pokusu ihned po vhazování v útočném pásmu. Nebezpečně vystřelil z vrcholku kruhu, naštěstí pro domácí hokejisty ale mimo branku.
     
    35:36
    Jakub Babka nahazoval od modré čáry, v mezikruží ještě stál Heřman, který jeho pokus zkoušel tečovat .To se mu zřejmě povedlo, přesto Peters zareagoval včas a puk jistě udržel.
     
    36:28
    Radek Dudal se dostal ke kotouči, aby jej poslal do útočného pásma, kde však nikdo z jeho spoluhráčů nestál. Motor se ujímá kotouče a míří na opačnou stranu.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., hákování).
     
    37:01
    Karel Plášil nyní od modré čáry střílel rovnou dvakrát. Jeho první pokus nebyl povedený, skončil výrazně mimo. Ten druhý už na branku letěl, Peters si ale povyjel a Plášilovu střelu lapil.
     
    37:32
    Českobudějovičtí útočníci se stáhli před brankoviště, kam se dostal také kotouč. Peters byl ale pohotový a dokázal ho udržet někde ve své výstroji.
     
    38:49
    Jakub Doktor byl velmi aktivní na kotouči, zkoušel se procpat před branku a zakončit, což mu nakonec úspěch nevyneslo. Budějovický útočník ho na branku neprocpal.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Štich – 2 min., napadení).
     
    39:58
    Lukáš Endál se v přesilové hře dostal hned dvakrát do zajímavé pozice! Nejprve mířil na vzdálenější tyč, kdy jeho pokus jen těsně Peters stihl betonem vytěsnit. Pak se ještě jednou před branku natlačil a mířil do horních pater, ovšem i tentokrát byl chomutovský brankář úspěšnější.
     
    39:59
    Po Petersově přesném zásahu se vhazovalo v českobudějovickém útočném pásmu. Domácí střídačka přitom odvolala Kváču a zkusila to se šesti hráči v poli. Úspěchu ji to nakonec nevyneslo, v poslední třetině se nic nestalo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou i druhých dvacet minut. I ty nabídly zajímavou podívanou, po které je ovšem stav vyrovnaný 4:4. Čeká nás určitě zajímavé poslední dějství, které by mohlo nabídnout rozuzlení. Uvidíme, zda tomu opravdu tak bude.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely na branku – 27:17
    Střely mimo – 8:5
    Zblokované střely – 10:9
    Hity – 3:6
    Úspěšnost vhazování – 44%56%
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Zdeněk Doležal měl dostatek prostoru, přesto jeho přihrávka kolegovi na modré čáře nebyla z těch nejpřesnějších. Motor se dostává z pásma.
     
    41:10
    Zdeněk Kutlák si povyjel na levý kruh, odkud našel křižnou přihrávkou Davida Gilberta. Ten si puk zpracoval a vypálil. Jeho pokus mířil na bližší tyč, s čímž neměl Peters výraznější obtíže. Kotouč udržel v lapačce.
     
    42:15
    Ronald Knot nahodil kotouč za soupeřovu branku, kde se jej zmocnili právě domácí hráči. Ti se však pozdrželi ve středním pásmu, které napoprvé nepřešli.
     
    43:05
    Chomutov se dostal do útoku a výrazně zahrozil! Střelu od modré pohotově tečoval Marek Tomica, který ale kotouč nasměroval jen do Kváčova betonu, od něhož se odráží mimo nebezpečí z pohledu Motoru.
     
    44:12
    Radek Duda se snažil dotlačit kotouč do útočného pásma, což se mu ale nepodařilo. V posledních okamžicích se ani jeden z týmů nemůže do útoku dostat.
     
    44:37
    David Gilbert jel s kotoučem na holi za Petersovou svatyní, načež posílal razantní přihrávku na spoluhráče na vrcholku kruhu. Přihrávka ovšem neprošla, a tak se šance nekonala.
     
    45:17
    Lukáš Vantuch byl hodně aktivní a rovnou dvakrát se snažil soupeřovu branku ohrozit. Nejprve jeho pokus ale neprošel, přesto se Vantuch na kotouči udržel. Poté už jeho pokus prošel. Kváča ho však stihl zkrotit.
     
    46:32
    Martin Novák se hnal s kotoučem na holi z levého křídla před branku. Jeden z chomutovských obránců ale předvedl parádní defenzivní práci, když mu kotouč vypíchl a o případnou šanci ho tak obral.
     
    47:33
    Radek Duda poslal dobrou přihrávku na Petra Koblasu, pro kterého se tak otevřela cesta k brance. Koblasa mohl střílet, což také udělal. Kotouč ale skončil mimo levou tyč.
     
    48:28
    Marek Tomica zkoušel vystřelit z pravého křídla, ovšem jeho pokus neměl potřebnou razanci. Možná i proto jeho pokus stačil zablokovat jeden z českobudějovických obránců. Puk nakonec doskákal těsně mimo tyč.
     
    49:39
    Oba týmy bojovaly o kotouč u modré čáry v českobudějovickém obranném pásmu. Rozhodčí puk nakonec ztratili z dohledu, a tak hru přerušili. Bude se pokračovat po komerční přestávce.
     
    50:08
    Petr Koblasa dostal přihrávku k modré čáře a ihned vypálil. Jeho pokus už byl ale navíc, rozhodčí totiž odpískali postavení mimo hru, které neuniklo ani fanouškům.
     
    51:34
    Václav Karabáček dobře pokryl kotouč a přejel s ním skoro celé útočné pásmo. Následně se dostal i do střelecké pozice, ze které ale puk na branku neprocpal, ten se totiž zastavil o některého z clonících hokejistů.
     
    52:50
    Ronald Knot vypálil od modré čáry velmi zajímavě. Jeho pokus razanci rozhodně nepostrádal, přesnost už ale ano. Kotouč skončil těsně mimo vzdálenější tyč z Knotova pohledu.
     
    53:55
    Českobudějovičtí hokejisté vybojovali kotouč do svého držení, zatím se však do šance ne a ne dostat. Nyní se po zakázaném uvolnění mohou v pásmu usadit, tak uvidíme, zda se jim to povede.
     
    54:12
    Dnešní utkání v českobudějovické Budvar aréně sleduje 6 421 diváků, je tedy vyprodáno!
     
    55:01
    David Gilbert ujel s Martinem Novákem do přečíslení dva na jednoho! Gilbert vzal celou akci na sebe. Proti jeho prvnímu pokusu Peters zasáhl betonem, střelu ale vyrazil opět jen k Gilbertovi, který kotouč za brankovou čáru neusměrnil ani z dorážky.
     
    55:40
    Ivan Huml dostal nabito na levý kruh, odkud zkusil své štěstí z první. Jeho pokus směřoval k bližší tyči, kam se českobudějovický brankář stihl přemístit a střelu lapil.
     
    56:05
    Jakub Doktor dostal kotouč ve středním pásmu, načež přebruslil modrou čáru a poslal oblouček na Peterse, který ho udržel ve výstroji.
     
    56:11
    Po vhazování v útočném pásmu se do šance dostal Žiga Pavlin, jenž střílel od modré čáry. Jeho pokus ale Peters po celou dobu letu kontroloval a neměl problém s jeho zachycením.
     
    57:23
    Českobudějovická střídačka si bere oddychový čas.
     
    57:43
    Václav Karabáček je dnes velmi aktivní, možná vůbec nejvýraznější českobudějovický hráč. Nyní posílal přihrávku téměř z nulového úhlu před branku, kde neměl k zakončení vůbec daleko Gilbert, který se ovšem nakonec jen těsně k puku nedostal.
     
    58:40
    Zdeněk Kutlák měl kotouč na holi, ale neměl ho komu přihrát, a tak nahodil jen do útočného pásma, kde si ho berou zpět chomutovští hokejisté.
     
    59:40
    Martin Jandus v poslední minutě zkoušel zakončit. Najel až mezi kruhy, odkud ale po ledě zamířil jen mimo pravou tyč z Petersova pohledu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí perioda nám branku nenabídla, a tak dnes uvidíme prodloužení, které začne za pár minut.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Pavel Klhůfek prošel snadno do útočného pásma a následně dostal kotouč na Jakuba Sklenáře. Ten pálil z kruhu, ale naštěstí pro Motor jen těsně mimo tyč.
     
    61:16
    Václav Karabáček opět nabral parádní rychlost držel kotouč v útočném pásmu. Pak ho poslal na Martina Janduse, který si dlouho hledal útočnou pozici, ovšem trefil jen Bretta Flemminga.
     
    61:38
    Martin Novák mohl využít příhodně odraženého kotouče! Otevřela se mu cesta k brance a byl ve velmi solidní pozici. Českobudějovičtí se ale z gólu neradují, kotouč totiž končí v prostředku branky, kde je připravený Peters.
     
    62:13
    Chomutovští se dostali na opačnou stranu ledové plochy, kde také pořádně ohrozili soupeřovu svatyni. Kváča si musel poradit se střelou na pravou stranu branky. Za pomoci vyrážečky ji zneškodnil.
     
    63:30
    Jakub Sklenář raději počkal s rozehrávkou. Pak poslal puk na Bretta Flemminga, který pálil z první. Jeho svižný pokus ale Kváča stihl zastavit ještě před brankovou čárou.
     
    64:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Marek Tomica – 2 min, podrážení).
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ještě to budou nervy, půjdeme totiž do samostatných nájezdů, které rozhodnou o vítězi dnešního utkání!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první jel Pavel Pýcha, který zkoušel zakončovat z bekhendu, ale trefil jen tyčku!
     
    1. série
    0:0
    Michal Gut to udělal dobře, na Kváču ale nevyzrál. Ten jeho pokus udržel před brankovou čárou betonem.
     
    2. série
    0:0
    Doležal se pořádně rozjel, ale před brankou zakončit nedokázal. Ani toto tedy není gól.
     
    2. série
    0:0
    Růžička pálil nad vyrážečku, kterou ale Kváča zasáhl!
     
    3. série
    0:0
    Ani Václav Karabáček neuspěl! Mířil na lapačku, ovšem Peters zasáhl a kotouč vyrazil.
     
    3. série
    0:0
    Klhůfek si zkoušel přehodit kotouč, přitom mu ale utekl. Ani on tedy nedal.
     
    4. série
    0:0
    Babka také nedává! Peters včas zasáhl!
     
    4. série
    0:0
    Duda mířil nad lapačku, ovšem Kváča včas zasáhl a schoval puk před brankovou čárou včas!
     
    5. série
    0:0
    Bradley zkoušel Peterse rozpohybovat, ovšem chomutovský brankář si na něj přišel, když ho vychytal betonem.
     
    5. série
    0:0
    Huml také nedává, zamířil nad horní růžek!
     
    6. série
    0:0
    Jako další jel opět Růžička, ale ani tentokrát nedal. Kváča proti němu vytáhl povedený zákrok betonem.
     
    6. série
    0:0
    Karabáček to udělal velmi dobře, ještě lepší zákrok ale předvedl Peters, a to na poslední chvíli vyrážečkou.
     
    7. série
    0:1
    Petr Koblasa vykoupal Kváču a následně zasunul za brankovou čárou.
     
    7. série
    1:1
    Zdeněk Doležal se s tím také nepáral a zamířil přesně do horního růžku! Srovnáno!
     
    8. série
    1:1
    Stránský už mohl zakončovat do prázdné, ale nakonec trefil jen beton domácího brankáře!
     
    8. série
    2:1
    Doležal rozhoduje! Trefil přesně mezi Petersovy betony!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým ČEZ Motor České Budějovice.
    Autorem vítězného nájezdu je ZDENĚK DOLEŽAL, který se prosadil přesnou střelou mezi betony!
    65:00 Zdeněk DOLEŽAL - 5:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Viděli jsme velmi napínavé utkání, které nakonec Motor vyhrál až v samostatných nájezdech. O nervy tak rozhodně nebyla nouze! Další barážové kolo se hraje již v úterý, kdy oba týmy budou moci přidat další body do tabulky.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:25
    Střely mimo – 14:12
    Zblokované střely – 12:13
    Hity – 3:7
    Úspěšnost vhazování – 42%:58% (20:22:25)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Karabáček (Babka, Pýcha), 6. Čermák (R. Přikryl, Doktor), 19. Endál (Pýcha, Gilbert), 32. Doktor (Babka), rozh. náj. Z. Doležal – 13. J. Stránský (Klhůfek, Huml), 16. Klhůfek (L. Kovář, Sklenář), 22. Koblasa, 34. Huml (Klhůfek)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pavel Pýcha (CEB)
    0:0   Michal Gut (CHM)
    2. série:
    0:0   Zdeněk Doležal (CEB)
    0:0   Vladimír Růžička (CHM)
    3. série:
    0:0   Václav Karabáček (CEB)
    0:0   Pavel Klhůfek (CHM)
    4. série:
    0:0   Jakub Babka (CEB)
    0:0   Radek Duda (CHM)
    5. série:
    0:0   Cody Bradley (CEB)
    0:0   Ivan Huml (CHM)
    6. série:
    0:0   Vladimír Růžička (CHM)
    0:0   Václav Karabáček (CEB)
    7. série:
    0:1   Petr Koblasa (CHM)
    1:1   Zdeněk Doležal (CEB)
    8. série:
    1:1   Jan Stránský (CHM)
    2:1   Zdeněk Doležal (CEB)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus, Kachyňa – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, Doktor, Heřman – Dančišin, Babka, R. Přikryl.
    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Štich, Blaha, Dietz – Koblasa, V. Růžička, Duda – Sklenář, Huml, Klhůfek – Tomica, Vantuch, J. Stránský – Gut, Šťovíček, Ma. Svoboda.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Lučan, Kis
    thejrc.org