Saint-Étienne – Nîmes 2:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
2:1 (1:1)
Nîmes Olympique
Pondělí 01.04.2019, 20:30 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:43:57)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:8.
     
    Je dobojováno! Dohrávka třicátého kola Ligue 1 poskytla divákům velmi zajímavou podívanou. Nečekanou zápletku dal zápasu Antonin Bobichon, který už ve druhé minutě poslal hosty do vedení. Po chybě Ferriho a vyrovnání Cabelly Nimes ustálo menší tlak a po změně stran bylo favoritovi znovu naprosto vyrovnaným soupeřem. Na bodový zisk to ale nestačilo, neboť v 79. minutě prodloužil Vadův centr za Bernardoniho záda Robert Berić. Koncovka už byla hodně nervózní, příliš se v ní nehrálo a kromě jedné možnosti Bouangy nečelil brankář Ruffier žádným velkým problémům. Saint-Étienne tak uhájilo výsledek 2:1 a může slavit návrat na čtvrté místo, zatímco Nimes je se zápasem k dobru dvanácté.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Před domácí branku se přestěhoval také Bernardoni. Právě na něj letěl centr z levé strany, ale žádné zakončení z toho nebylo, protože předním balón vyrazil Ruffier.
     
    90+5
    Dlouhý nákop od Savaniera propadl k Polomatovi, který vedle vlastního vápna neustál velký tlak a poslal balón na závěrečný rohový kop.
     
    90+4
    Denis Bouanga chtěl za každou cenu na půlce obrat o míč Vadu. To se mu sice podařilo, jenže podle rozhodčího to bylo s faulem.
     
    90+3
    Ghezali čistě sebral míč Bouangovi a díky tomu, že nastřelil napadajícího protihráče, získal pro Saint-Étienne vhazování.
     
    90+2
    Dobrou minutu a půl se vůbec nehrálo, takže se pětiminutové nastavení asi trochu prodlouží. Šance Nimes na vyrovnání tu stále jsou.
     
    90+1
    Hřiště zaplavila spousta negativních emocí. Hráči si uprostřed hřiště nic nedarují, což nyní pocítili Vada a Miguel. Za fauly na tyto dva viděli žluté karty Bobichon s M´Vilou.
     
    90
    Také nad rámec druhého poločasu je přidána porce pěti minut.
    89. Denis Bouanga (NOQ)
     
    89
    Hraniční zákrok na Ghezaliho nechali rozhodčí bez povšimnutí, a tak hosté mohli rychle dopředu. Denis Bouanga střílel zleva na zadní tyč a Ruffier měl co dělat, aby přesný pokus vytěsnil na roh.
     
    88
    Cabella se čistě zbavil protihráče, ale pak už neměl dostatek sil na podniknutí rychlého výpadu. O balón byl připraven ještě předtím, než vymyslel aspoň náznak šance.
     
    87
    Guillaume dostal pas na levou stranu, kde však dlouho váhal s provedením dalšího kroku. Domácí obránci se během toho stihli vrátit a míč snadno získali.
     
    86
    Lybohy v souboji o vysoký míč zezadu naložil loktem Berićovi. Rozhodně by se nemohl divit, kdyby rovněž dostal kartu. Tu rozhodčí Abed tentokrát nechal v kapse.
     
    85
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Sada Thioub.
     
    85
    Nově příchozí Ghezali se uvedl nesmyslným dohráním odkopávajícího Lybohyho, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    84
    Po dlouhé prodlevě se opět hraje. I ve druhé půli se zřejmě dočkáme minimálně pětiminutového nastavení.

    Michal Břuchanský

    Branky: 24. Cabella, 81. Berić (Vada) – 2. Bobichon (De. Bouanga)

    Karty:   6. Debuchy (SET), 32. Aït Bennasser (SET), 85. Ghezali (SET), 90+1. M'Vila (SET) – 25. Ferri (NOQ), 55. Paquiez (NOQ), 82. Briancon (NOQ), 90+1. Bobichon (NOQ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:8.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Polomat – Aït Bennasser (66. Vada), M'Vila – Nordin (74. Diony), Cabella, Hamouma (83. Ghezali) – Berić.
    Náhradníci: Moulin – Ghezali, Diony, Gueye, Saliba, Vada, Rocha Santos.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon (C), Lybohy, Maouassa (40. Miguel) – De. Bouanga, Savanier, Bobichon, Ferri (85. Thioub), Ripart – Bozok (71. Guillaume).
    Náhradníci: Valette – Alioui, Guillaume, Miguel, Thioub, Valls, Guessoum.

    Rozhodčí: Abed – Zakrani, Berchebru
    thejrc.org