Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | Columbus – Boston 2:6 (kon.) | Montreal – Tampa 4:2 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Toronto – Carolina 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 5:1 (kon.)
Dallas – Philadelphia 6:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 1:3 (kon.)
Vancouver – San Jose 4:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 03.04.2019, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:06 Anthony MANTHA - 4:1
     
    58:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Přihrávku za brankou zachytil Niklas Kronwall, jenž našel u mantinelu Tylera Bertuzziho. Ten odmítl šanci na hattrick, když přihrál na pravou stranu obranného pásma, kde se nacházel ANTHONY MANTHA. Jeho pokus z vlastní třetiny doletěl vzduchem až do branky. Asistence: Tyler Bertuzzi a Niklas Kronwall.
     
    57:21
    Matt Murray jede na střídačku a v útočném pásmu už je šest Tučňáků!
    51:24 Anthony MANTHA - 3:1
     
    51:24
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nyní už to bude mít hostující mužstvo těžké! Dylan Larkin obloučkem vyhodil do útočného pásma, kde Marcuse Petterssona přesprintoval ANTHONY MANTHA. Jeho klička zmátla Matta Murrayho a domácí útočník už měl snadnou pozici. Asistence: Dylan Larkin a Filip Hronek.
     
    46:22
    Před branku přihrával Dominik Simon, jenž viděl najetého Justina Schultze. Hostující obránce si sjel z modré čáry a rychle zakončil, ovšem branku netrefil. Publikem to pouze zahučelo.
     
    44:43
    Do samostatného úniku se po chybě obrany dostal Andreas Athanasiou, jenž bekhendovou kličku nedotáhl do zdárného konce. Na druhé straně si za obranu najel Phil Kessel, jemuž nejprve byla zablokovaná hůl, ale přesto vystřelil. Pokus po ledě vyrazil Jimmy Howard betonem.
     
    44:00
    Mezi kruhy si odstoupil od obránců Dominik Simon, jenž vyslal povedený pokus. Jimmy Howard sice zasáhl, ale puk z něho vypadl a projel kolem pravé tyče. Pak ještě střílel Nick Bjugstad, ovšem domácí brankář si připsal zákrok lapačkou.
     
    38:36
    Sidney Crosby přihrál od zadního mantinelu před branku, kde se mezi kruhy nacházel najetý Jake Guentzel, jenž trefil domácího brankáře. Jimmy Howard nevěděl, kde černá guma je a jen byl zakleknutý v brankovišti.
     
    37:05
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, jehož pokus mezi kruhy tečoval Jake Guentzel. Nejlepší střelec Penguins jen o pár centimetrů netrefil branku.
     
    35:36
    Nick Bjugstad přihrál před vlastní branku, kde se nacházel Andreas Athanasiou. Ovšem ke střele se dostal Darren Helm, jenž mířil doprostřed brány, a tak Matt Murray zakončení zlikvidoval.
    30:26 Tyler BERTUZZI - 2:1
     
    30:26
    Detroit právě vstřelil branku!
    Aktivita domácího mužstva přináší ovoce, Detroit se vrací do vedení! Dylan Larkin prohodil obránce, čímž vytvořil přečíslení. Darren Helm přihrál na levou stranu, kde kotouč uklidil TYLER BERTUZZI, jenž zapisuje druhý gól v zápase. Asistence: Darren Helm a Dylan Larkin.
     
    27:25
    Andreas Athanasiou se skvělou kličkou zbavil obránce, ale na hranici brankoviště byl poté sražen. Pittsburgh pak poslal přihrávku za obranu, kde byl Phil Kessel jenž v sólo úniku netrefil branku.
     
    25:04
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
    19:39 Phil KESSEL - 1:1
     
    19:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V závěru třetiny je vyrovnáno! Hostující kapitán přejel střední pásmo, kde se zbavil soupeře, čímž dostal Tučňáky do přečíslení. Sidney Crosby pak přihrál k zadní tyči, kde našel PHILA KESSELA, jenž usměrnil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
     
    19:19
    Zleva přihrál mezi kruhy Dylan Larkin, jenž viděl najetého spoluhráče ve druhé vlně. Do kotouče se opřel Anthony Mantha, jenž minul branku.
     
    15:10
    Hra se velmi rychle otočila! Taro Hirose našel přes osu hrací plochy na levém vrcholu kruhu Jaka Cheliose, který mířil do protipohybu brankáře. Ovšem Matt Murray zasáhl lapačkou.
     
    11:39
    Od pravého mantinelu vystřelil Nick Bjugstad, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. Mezi kruhy si najel Dominik Simon, který trefil beton Jimmyho Howarda.
    10:19 Tyler BERTUZZI - 1:0
     
    10:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Horní kamera prokázala, že Matt Murray měl lapačku i s pukem za brankovou čárou, a tak je z toho úvodní gól! Andreas Athanasiou si najel před branku, kde přihrál na zadní tyč. Pokus TYLERA BERTUZZIHO se štěstím končí brankou, což posvětilo také video. Asistence: Andreas Athanasiou a Dylan Larkin.
     
    10:19
    Neskutečný zákrok hostujícího brankáře! Od levé tyče přihrával Andreas Athanasiou, jenž na zadní tyči našel Tylera Bertuzziho. Jeho pokus už mířil do odkryté branky, ale Matt Murray zakročil lapačkou. Bude se ještě volat do Toronta!
     
    09:58
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Teddy Blueger – 2 min., hákování).
     
    05:41
    Po vyhraném vhazování přišla střela od modré čáry, kterou do protipohybu brankáře tečoval Nick Bjugstad. Jenže Jimmy Howard měl beton na správném místě a zasáhl.
     
    01:50
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan McIlrath – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Bertuzzi (Athanasiou, D. Larkin), 31. Bertuzzi (Helm, D. Larkin), 52. Mantha (D. Larkin, Hronek), 59. Mantha (Bertuzzi, Kronwall) – 20. Kessel (Crosby, Guentzel)


    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek (A), Kronwall, Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Puempel, Turgeon.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson, Trotman, Määttä – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist (A), Bjugstad, Simon – Kessel, Blueger, McCann – G. Wilson, Cullen (A), A. Johnson.

    Rozhodčí: Joannette, Hebert – Smith, Devorski

    Diváci: 19 515
    thejrc.org