Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | Columbus – Boston 2:6 (kon.) | Montreal – Tampa 4:2 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Toronto – Carolina 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 5:1 (kon.)
Dallas – Philadelphia 6:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 1:3 (kon.)
Vancouver – San Jose 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (0:2, 0:1, 1:1) Stav série: 0:1
HC Škoda Plzeň
Středa 03.04.2019, 19:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den z Třince! Generali play off vstupuje do další fáze, ve středu budou rozehrány obě semifinálové série. Oceláři Třinec se po hladkém postupu přes Vítkovice v boji o finále utkají se Škodou Plzeň, která zdolala Olomouc až v sedmém zápase. Úvodní bitva startuje v 19 hodin, ke sledování textového přenosu jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři do semifinále postoupili nejkratší možnou cestou a zařídili si tak delší dobu na odpočinek. Dva soutěžní duely dělí přesně osm dní. „Rychlý konec série nám poměrně výrazně usnadnil dobu léčení některých hráčů s drobnými zraněními. Získali jsme čas. To pomohlo, odpočinuli jsme si, ale pak jsme už zase čtyři dny v kuse trénovali. Dali jsme hráčům volno až v neděli. Od pondělí jsme v klasické přípravě na Plzeň,“ sdělil kouč Václav Varaďa.

    Hráči s drakem na prsou v boji o postup do finále vyzvou Plzeň, se kterou se ve vyřazovacích fázích utkali již třikrát. Skóre hovoří mírně pro Západočechy. „Série bude hodně těžká, teď už se hraje o všechno. Ve čtvrtfinále je velký tlak na to, aby se postoupilo. Teď to ze všech spadne, už se hraje o titul. Bude to hodně těžké. Jsem rád, že jsme sérii s Vítkovicemi zvládli v nejkratší možné době. Jsem zvědavý, jak to vlastně bude. Oni jsou rozehraní, my odpočatí, uvidíme,“ říká Martin Adamský.

    Oceláři do další fáze play off vstoupí s obdobnou sestavou, jako ve čtvrtém duelu čtvrtfinále. Chybět tak i nadále budou obránci Lukáš Krajíček s Martinem Gernátem a útočník Tomáš Marcinko. „Jsou to hráči, kteří by nám pomohli. Nebyli už v průběhu série s Vítkovicemi, ale dokázali jsme je zastoupit, byť s pomocí útočníka Vlada Draveckého. Neočekávám, že by se někdo z nich objevil ve středu v sestavě, ale uvidíme. Vypomáhají nám kluci z Frýdku, nicméně naše sestava bude obdobná, jako v tom posledním zápase. Stav Tomáše Marcinka se lepší, měl by se na ledě objevit už v průběhu této série,“ dodává Václav Varaďa.

    Poslední zápas Ocelářů

    25. března 2019: HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 2:5 (1:3, 1:0, 0:2).
    Branky a nahrávky:
    3. Š. Stránský, 27. Schleiss (Tybor) – 7. Svačina (Martin Růžička), 10. P. Vrána (M. Doudera, Hrňa), 16. Hrňa (Roth, Martin Růžička), 50. Cienciala (M. Doudera), 60. Werek (Martin Růžička).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, Matyáš, Adámek – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.
    Plzeň rozhodla čtvrtfinálovou sérii proti Olomouci až v rozhodujícím sedmém zápase
     
    HC Škoda Plzeň

    Škodovka v úvodním kole Generali play off narazila na Olomouc, čtvrtfinále bylo pro Plzeň těžší, než předpokládala. Západočeši postoupili až v sedmém zápase. „Hrát na sedm zápasů je už dost, čtvrtfinálová série mohla být o jeden, dva zápasy kratší. Ale neviděl bych to jako nevýhodu, prostě je to tak a my to musíme zvládnout,“ řekl útočník Jaroslav Kracík pro klubový web.

    Indiáni tak do další série vstoupí jen tři dny po posledním odehraném čtvrtfinále. Oproti tomu Oceláři měli o pět dnů volna více. „Víme o tom, že Třinec dlouho nehrál, takže budou odpočinutí. Nechci nijak kalkulovat, ale určitě bychom měli ten lauf, který jsme měli během sedmého utkání s Olomoucí, využít na začátku semifinálové série,“ nechal se slyšet útočník Denis Kindl. Podobně hovořil také Jan Kovář: „Já už se zase hrozně těším, až budeme zase hrát. Osobně mě tréninky moc nebaví a raději mám ostrá utkání. Takže jsem rád, že jdeme zase rychle do zápasu a pauza není nějak moc velká.“

    Škodovka byla v základní části nejproduktivnějším týmem, ve čtvrtfinále pak Plzeň vsítila jednadvacet branek. Oceláři zase ve čtvrtfinále ukázali skvělou defenzívu, jaká to tedy bude série? „Třinec dobře brání a hraje tvrdě. Jejich přesilovka, vlastně celá ofenzivní kvalita, je větší. Musíme dobře bránit a být důslednější, O jejich střelcích, jako je Hrňa nebo Růžička, víme, jak dobře umí vypálit. Je to semifinále, tady každý muset makat na sto procent, to je úplně jasné. Chceme těžit z odehrané série, která nás obohatila o osobní souboje a dohrávání. Využít toho a přenést si to do dalších bojů,“ sdělil trenér Ladislav Čihák na klubových stránkách.

    Poslední zápas Plzně

    30. března 2019: HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 3:2 (3:0, 0:1. 0:1).
    Branky a nahrávky:
    1. Pour (Gulaš, Moravčík), 6. Gulaš (Jones), 11. Kodýtek (Straka, Čerešňák) – 29. Nahodil (J. Knotek, Ostřížek), 58. Švrček.

    Sestava Plzně v posledním zápase: Frodl – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.
     
    Vzájemné zápasy v základní části

    Čtyři zápasy v základní části, čtyři vyrovnané výsledky. Ve všech případech se radoval hostující tým. V říjnu nejprve Plzeň vyloupila WERK ARENU, když zvítězila 3:2. Snížení Vladimíra Svačiny přišlo příliš pozdě a Oceláři již nedokázali zvrátit duel na svou stranu. Druhé měření sil výsledkově vypadá jednoznačně, duel se ale až do poloviny třetí třetiny táhl o jednu branku. Hráči s drakem na prsou pak ale v rozmezí dvou minut přidali další dvě trefy a získali tři body. Třetí duel nabídl nejvíce branek, třinecká aréna viděla celkem deset gólů ze hry. Utkání dospělo až do nájezdů, ve kterých se radovali indiáni. Poslední bitva byla opět vyrovnaná, byť Plzeň v úvodní třetině měla velký tlak. Šimon Hrubec ale za svá záda propustil jen jediný kotouč a dal tak svým spoluhráčům impuls k obratu duelu. Slezané nakonec po trefách Ethana Wereka a Martina Růžičky zvítězili 2:1.

    19. října 2018: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
    Branky a nahrávky:
    42. Krajíček (Gernát, Werek), 60. Svačina (Adamský, Martin Růžička) – 17. Čerešňák (Kratěna, V. Nedorost), 40. J. Kindl (V. Nedorost), 50. Kratěna (Gulaš, D. Kindl).

    2. prosince 2018: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
    Branky a nahrávky:
    59. Indrák (Stach, J. Kindl) – 5. Martin Růžička (Roth), 48. Werek (M. Doudera), 51. O. Kovařčík, 59. Svačina (Polanský).

    20. ledna 2019: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 5:6 sn. (1:2, 2:1, 2:2 – 0:0)
    Branky a nahrávky:
    16. D. Musil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 21. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa), 37. Chmielewski (Roth), 51. Cienciala (Martin Růžička, M. Doudera), 60. Martin Růžička (Roth, Marcinko) – 7. Kaňák (Kracík, V. Němec), 10. Kracík (Kratěna, V. Němec), 29. P. Straka (Čerešňák, Miltchakov), 46. Čerešňák (P. Straka, Gulaš), 55. Eberle (N. Jones, P. Straka), rozhodující samostatný nájezd Kratěna.

    3. března 2019: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    8. Kracík – 36. Werek (Svačina, Polanský), 55. Martin Růžička (Werek).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Novotný, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Ondráček, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledové ploše, semifinálová série mezi Oceláři a Plzní začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Úvodní buly pro Oceláře. Slezané se pokusili o rychlý průnik do útočné třetiny, Svačina ale byl zastaven. Na druhé straně pak dvojice Gulaš – Kovář neobešla bránícího Vránu.
     
    00:48
    Martin Růžička mohl využít střídání hostujícího celku, třinecký snajpr ale v rychlé protiakci vypálil jen do připraveného Frodla.
     
    01:20
    Frodl se při rozehrávce trochu nedohodl s Čerešňákem, využít toho chtěl Werek. Kanadský forvard se ale ke kotouči nedostal.
     
    01:46
    První velká šance zápasu! Jiří Polanský se ve středním pásmu dostal ke kotouči, třinecký útočník následně přebruslil dva bránící hráče a řítil se sám na Frodla. Polanský zkusil kličku na pravou stranu, hostující brankář byl připraven.
     
    02:23
    Eberle se po levé straně dostal do útočné třetiny a otestoval Hrubcovu pozornost. Třinecký brankář kotouč drží v lapačce. Po odpískání se u brankoviště do sebe pustili Roth se Eberlem, sudí ale rozmíšku rychle rozehnali.
     
    02:32
    Cienciala ze středního pásma nahazoval puk do plzeňské části ledové plochy, puk se ale odrazem o tvrzené sklo dostal mezi diváky. Buly v neutrální zóně.
     
    03:12
    Kombinace bratří Kovařčíků byla zastavena bránícím Moravčíkem, na druhé straně pak Hrubec musel vytěsnit těžkou ránu Poura. Oceláři vyhodili puk na vlastní střídačku.
     
    03:26
    Růžička ve středním pásmu vyslal do akce Vránu, ten ale po přechodu modré čáry netrefil branku. Puk se odrazil do neutrální zóny.
     
    03:50
    Oceláři se velmi rychle vrátili do blízkosti Frodlovy branky, Svačinovo bekhendové nahození od modré ale Frodla nijak nevystrašilo.
     
    04:15
    Musil na útočné modré zachytil hostující rozehrávku, třinecký bek ale následně přestřelil. To umožnilo rychlou protiakci Indrákovi, kterého ale při střele zastavil vracející se Musil.
     
    04:49
    Oceláři se znovu podívali před Frodla, hostujícího brankáře z pravé strany ohrožoval Adamský. Skóre se nemění.
     
    05:11
    Hra se opět otočila na druhou stranu kluziště, Hrubec musel likvidovat dobrý pokus Straky. Oceláři vyhazují puk do středního pásma.
     
    05:47
    Gulaš se vřítil do útočné třetiny, s Pourem ale neuspěl proti bránícímu Matyášovi. Chmielewského nahození do plzeňské třetiny za vlastní brankou sebral Allen.
     
    06:35
    Allen zavezl kotouč do soupeřova pásma a od modré čáry posílal nadýchaný centr do předbrankového prostoru, kde operoval Eberle. Ten ale puk nedokázal tečovat, Hrubec jej proto bez obtíží vyrazil.
     
    07:10
    Indrák vletěl za třineckou branku, místo kotouče ale ukořistil hůl Adámka. Oceláři posílají puk do středního pásma.
     
    07:52
    Hosté jsou opět v útočném pásmu. Moravčík od modré netrefil branku, Kracíkova teč Jonesovy střely pak skončila na levém Hrubcově betonu.
     
    08:15
    Adamský na vlastní modré ukořistil kotouč a lehce jej posunul do středního pásma. Domácí jdou střídat, hrát může Plzeň.
     
    08:33
    Hosté se nakonec do útočné třetiny nedostali, Oceláři pak v protiakci ohrozili Frodla. Michal Kovařčík ale nemířil přesně. Komerční přestávka.
     
    08:52
    Cienciala u modré čáry přenechával kotouč Musilovi, ten ale zpracoval puk až ve středním pásmu. Ofsajd domácích, buly ve středním pásmu.
     
    09:08
    Oceláři se dostali do útočného pásma, Vrána z rohu kluziště skvěle našel nehlídaného Martina Růžičku. Ten si ještě popotáhl kotouč do středu kluziště, jeho střelu ale jeden z hostí přizvedl do ochranné sítě.
     
    09:24
    Milan Gulaš mohl využít menšího zaváhání třineckých obránců a vydat se do úniku. V tom mu ale nedovoleným způsobem zabránil Martin Růžička, hosté si zahrají první přesilovku.
     
    09:49
    Indiáni dlouho kombinovali v útočném pásmu, k ráně od modré se nakonec odhodlal Lukáš Pulpán, jeho pokus ale do ochranné sítě přizvedl Adamský.
     
    10:11
    Gulaš dostal kotouč na levou stranu útočného pásma, hostující kapitán si nabruslil na osu kluziště a vypálil ze zápěstí. Hrubec má puk v lapačce.
     
    10:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni využívají přesilovou hru a otevírají skóre této semifinálové série! Hosté dlouhou dobu drželi puk v blízkosti Hrubcovy branky, střelu Nicholase Jonese od modré Hrubec neudržel, třinecký brankář byl proti dorážce JAROSLAVA KRACÍKA bezmocný! Asistence: Nicholas Jones, Miroslav Indrák.
    10:42 Jaroslav KRACÍK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:20
    První formace domácích se pokusila o rychlou odpověď, Svačina ale akci nezakončil. Na druhé straně pak Eberleho střelu do ochranné sítě přizvedl Galvinš.
     
    11:40
    Adamský po výpadu do útočného pásma nabízel kotouč Polanskému před odkrytou branku, centr třetí třinecké formace ale pouze promáchl.
     
    12:37
    Ondřej Kovařčík ve vlastním pásmu vytěsnil Kovářovu přihrávku na Moravčíka do středního pásma, Kovařčík se následně se svým bratrem vydal do protiakce dvou proti jednomu! Ondřej Kovařčík se nakonec rozhodl pro střelu, plzeňskou branku ale netrefil!
     
    12:52
    Hra se velmi rychle otočila na druhou stranu kluziště, Hrubec kryje další plzeňský střelecký pokus. Komerční přestávka.
     
    12:58
    Pulpánovo nahození od modré doplachtilo přímo k Hrubcovi, třinecký gólman drží puk v lapačce.
     
    13:24
    Hrňa zpoza hostující branky nabízel kotouč Chmielewskému, polský útočník se však k puku nedostal. Hosté odpálili puk na icing.
     
    14:14
    Oceláři se drželi v útočném pásmu, po Vránově vyražené střele se ale k dorážce nikdo z domácích nedostal.
     
    14:47
    Straka se středem kluziště probíjel do útočné třetiny, proti bránícímu Draveckému se ale neprosadil.
     
    15:10
    Oceláři jsou opět před Frodlem. Cienciala z rohu kluziště adresoval milimetrový pas na Ondřeje Kovařčíka, ten ale v bezprostřední blízkosti pouze promáchl.
     
    15:19
    Snažení domácích prozatím končí Matyášovou střelou od modré a úspěšným zákrokem Frodla.
     
    15:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté ve středním pásmu zastavili akci domácích a po rychlém protiútoku se radují z druhé vstřelené branky! Jan Kovář na vlastní modré obral o puk pronikajícího Wereka, rychle jej posunul na rozjetého MILANA GULAŠE, který dílo po krásné stahovačce dokonal střelou nad Hrubcovu vyrážečku! Asistence: Jan Kovář.
    15:49 Milan GULAŠ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:48
    Dravecký si ve středním pásmu počkal na dlouhý pas Adamského, v útočné třetině pak slovenský forvard přenechal puk Rothovi. Ten ale trefil jen Frodlovu lapačku.
     
    17:06
    Zaváhání rozehrávajícího Doudery mohli potrestat Straka s Kodýtkem, druhý jmenovaný ale bekhendem Hrubce nepřekonal.
     
    17:38
    Adamský ve středním pásmu protečoval kotouč pro Polanského, ten ale na něj nedosáhl. Hostující pokus o rychlou akci zhatila nepřesná rozehrávka.
     
    18:38
    Kovářova formace pořádně zatápěla pod třineckým kotlem, ani Kovář, ani Gulaš se ale do větší šance nedostali. Na druhé straně pak Hrňovi nevyšla střela v přečíslení.
     
    19:03
    Hra se opět posunula do blízkosti Hrubcovy branky, strážce třinecké svatyně musel řešit pokus Moravčíka od levého mantinelu.
     
    19:37
    Hosté kontrolují kotouč ve vlastním pásmu a připravují se na poslední útok této třetiny.
     
    19:57
    Ten nakonec přišel po akci Nedorosta, který ale ani nadvakrát nedokázal Hrubce překonat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka semifinále mezi Oceláři a Plzní je u konce, do kabiny s dvoubrankovým vedením šli hosté. Západočeši si v první třetině vypracovali více střeleckých příležitostí, zahráli si jednu přesilovku a celkem dvakrát rozvlnili síť Hrubcovy branky. Početní výhodu nejprve využil na brankovišti důrazný Jaroslav Kracík, v šestnácté minutě se pak krásnou individuální akcí blýskl Milan Gulaš. Také Oceláři se však dostali do několika příležitostí, Jiří Polanský ani Ondřej Kovařčík ale nemířili přesně.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:52.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 8:16,
    střely mimo: 3:3,
    zblokované střely: 5:4,
    bloky: 4:5,
    hity: 3:3,
    vhazování: 11:10,
    trestné minuty: 2:0,
    využití: 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Úvodní buly pro Oceláře. Slezané se ale do útočného pásma nedostali, na druhé straně pak Gulaš chytrým pasem vyzval k teči Kováře. Ten ale proti Hrubcovi neuspěl.
     
    20:46
    Hosté si zahrají druhou přesilovku, Štěpán Novotný se ve středním pásmu provinil podrážením.
     
    21:20
    Škodovka držela puk v útočném pásmu, po přiťuknutí Jonese se nakonec ke střele z levé strany dostal Kindl, ten ale branku minul. Puk se odrazil do středního pásma.
     
    22:01
    Hosté jsou zpět v útočném pásmu. Hrubcovu pozornost testoval Gulaš, hostující kapitán se ale z levého kruhu pro vhazování neprosadil.
     
    22:20
    Další střelecký pokus Gulaše byl sražen do rohu kluziště, třinecký Werek následně vyvezl kotouč do soupeřova pásma a dokonce i ohrozil brankáře Frodla.
     
    22:53
    Novotný je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Plzeň se v závěru přesilovky do útočného pásma nedostala, puk je ve střední třetině.
     
    23:36
    Kodýtek se po levé straně natlačil do třinecké třetiny, po zpětném pasu mohl od modré pálit Allen. Rána plzeňského beka ale byla sražená do rohu kluziště.
     
    23:58
    Hosté se řítili do další akce, Kantnera ale zastavil hvizd sudího pro ofsajd.
     
    24:19
    Rothovo nahození do útočného pásma se dostalo k Martinu Adamskému, který ale svou první střelou Frodla nepřekonal. Po chvíli se kotouč opět ocitl na Adamského holi, třineckého kapitána tentokráte zastavila tyč plzeňské branky!
     
    24:53
    Hosté si nepohlídali střídání a hráli v šesti. Menší trest pro hráčskou lavici odpyká Miroslav Indrák, Oceláře čeká první přesilovka.
     
    25:13
    Rothova střela od modré byla sražena, Růžička pak minul branku. Domácí zůstávají v útočném pásmu.
     
    25:31
    Roth od modré vyzval ke střele z první Růžičku, ten ale ze své oblíbené pozice trefil jen přesunujícího se Frodla. Hosté se osvobodili.
     
    25:42
    Oceláři budou mít k dispozici dvojnásobnou výhodu! Jan Kovář při napadání třinecké rozehrávky podrazil Hrubce, Třinec má k dispozici minutu a jedenáct vteřin přesilovky pěti proti třem.
     
    25:52
    Roth pálil po Růžičkově pasu, Frodl ale máchl svou lapačkou a ukryl v ní kotouč.
     
    26:05
    Hrňovu křížnou přihrávku na Růžičku hosté zachytili a poslali puk za Hrubcovu branku.
     
    26:31
    Růžička zkusil z velmi ostrého úhlu překvapit Frodla, ten se ale nenechal nachytat. Hosté se opět osvobodili.
     
    26:58
    Vránova teč Douderovy pobídky skončila těsně vedle hostující branky, střílejícího Hrňu z mezikruží pak zablokoval jeden z bránících hráčů. Plzeň je ve čtyřech.
     
    27:24
    Michal Kovařčík mohl pálit z mezikruží, třinecký útočník ale zadovkou připravil ještě lepší pozici pro Davida Ciencialu, ten ale trefil jen nejblíže stojícího protihráče! Hosté jsou kompletní.
     
    28:13
    Oceláři se opět dostali do útočného pásma, Musil ale v dobré pozici napálil jen Frodlův beton.
     
    28:47
    Hra se začala přelévat z jedné strany kluziště na druhou, brankáři ale zatím nemuseli zasahovat.
     
    29:52
    Adamský dvakrát nahodil kotouč do útočného pásma, Werek se ale ani jednou nedokázal dostat přes bránícího Vráblíka.
     
    30:17
    Hosté dostali kotouč do blízkosti Hrubcovy branky, třineckého brankáře ale neohrozili. Indrák v dobré šanci napálil jen bránícího Rotha.
     
    30:45
    Kovář obešel bránícího Galvinše, Pour ale na akci elitního plzeňského centra nenavázal.
     
    30:58
    Martin Růžička ve vlastním pásmu získal kotouč a chystal se jít do protiakce. Třineckého kanonýra ale nedovoleně zastavil Petr Straka, Oceláři si po komerční přestávce zahrají další přesilovku.
     
    31:11
    Rothova rána po buly minula branku, sudí pak Werekovi odpískal postavení v brankovišti.
     
    31:41
    Ocelářům se nedaří v rozehrávce, Třinečtí se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    32:07
    Růžička to vzal na sebe a středem kluziště zavezl puk do útočné třetiny. Tam si kotouč vyměnil s Vránou, Frodla ale neohrozil.
     
    32:33
    Polanského ve slibné šanci zastavil bránící Allen, hosté se osvobodili.
     
    33:05
    Straka je na ledě, Plzeň je kompletní.
     
    33:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni přečkali oslabení, následně se ve čtyřech vydali proti jedinému obránci a slaví třetí branku! Milan Gulaš dlouho držel kotouč na své holi, těsně před třineckou brankou pak kolem nohou bránícího Doudery poslal puk JANU KOVÁŘOVI, kterému stačilo jen nastavit hůl a doklepnout puk do odkryté branky Třince! Asistence: Milan Gulaš, Petr Straka.
    33:14 Jan KOVÁŘ - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:44
    Hosté se hnali do další útočné akce, indiány ale zastavil ofsajd.
     
    34:00
    Polanský si ve středním pásmu sjížděl na pas Draveckého, kotouč se ale od hole třineckého útočníka odrazil mezi diváky.
     
    34:44
    Plzeň opět zatopila pod třineckým kotlem, hosté ale Hrubce neohrozili. Akce indiánů skončila sraženou střelou Moravčíka, vhazovat se bude po pravé ruce třineckého brankáře.
     
    35:15
    Gulaš s Kovářem znovu dělali problémy třinecké defenzívě, z akce prvního útoku nakonec těžil Vráblík, který pálil od modré. Hrubec drží kotouč.
     
    35:58
    Vrána se po získání kotouče řítil do protiakce, proti bránícímu Jonesovi se ale třinecký forvard neprosadil.
     
    36:45
    Hosté se opět dostali do blízkosti třinecké branky, Hrubce ale Plzeň neohrozila. Ciencialovi pak v protiakci došly síly.
     
    36:50
    Nepřesná rozehrávka hostí končí na zakázaném uvolnění.
     
    37:31
    Hosté se ubránili třineckému obléhání a měli šanci jít do přečíslení tří proti jednomu. To ale zhatila nepřesná přihrávka Kindla na Kantnera.
     
    37:50
    Oceláři se vrátili do blízkosti Frodlovy branky, Adámek ale od modré trefil jen lapačku hostujícího brankáře.
     
    38:40
    Oceláři i Plzeň se marně pokoušeli o zdolání útočné modré čáry. Kotouč mají v moci Slezané za svou vlastní brankou.
     
    39:04
    Hosté zastavili další akci domácích, tentokráte ale pouze pomocí vysoké hole. Vhazování před Frodlem.
     
    39:30
    Vrána v předbrankovém prostoru chytře tečoval Rothovo nahození, puk ale minul branku. Hosté následně poslali hru do středního pásma.
     
    39:46
    Vrána byl při pokusu o návrat do útočné třetiny podražen Petrem Strakou, na konci druhé třetiny ještě jedna přesilovka pro Oceláře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, Plzeň v prostřední dvacetiminutovce navýšila své vedení a do poslední části tak vstoupí s tříbrankovým náskokem. Oceláři v druhé periodě nevyužili několik přesilovek, včetně dvojnásobné výhody. Blízko k brance byl Adamský, toho ale zastavila tyč. Na druhé straně pak Milan Gulaš s Janem Kovářem excelentně vyřešili přečíslení čtyř proti jednomu a druhý jmenovaný posouval puk do odkryté branky Třince. Domácí začnou třetí třetinu v početní výhodě.

    Třetí třetina začne přibližně v 20:47.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 9:8 (17:24),
    střely mimo: 4:4 (7:7),
    zblokované střely: 5:3 (10:7),
    hity: 8:3 (11:6),
    vhazování: 13:11 (24:21),
    trestné minuty: 2:8 (4:8),
    využití: 0:0 (0:1).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Oceláři zahájili třetí třetinu v přesilové hře, Plzeň ale po úvodním vhazování poslala kotouč za Hrubcovu branku.
     
    40:49
    Oceláři se po delší době usadili v útočném pásmu, Rothova rána od modré ale těsně minula Frodlovu klec. Hosté se následně osvobodili.
     
    41:24
    Doudera to zkusil po levé straně, jeho střelu z kruhu pro vhazování ale Frodl vyrazil. Hosté opět odpálili puk k Hrubcovi.
     
    42:00
    Hosté jsou kompletní. Po ubráněném oslabení se do útoku vydal Jan Kovář, který od modré otestoval Hrubcovu připravenost. Třinecký brankář drží puk v lapačce.
     
    42:26
    Werek po Draveckého akci získal puk do dobré střelecké pozice, kanadskému útočníkovi ale kotouč v rozhodující chvíli přeskočil čepel hole.
     
    42:42
    Nepřesná rozehrávka Rotha na Adamského končí na zakázaném uvolnění.
     
    42:42
    Dnešní utkání sleduje 5 116 diváků.
     
    43:06
    Rothovo nahození ze středního pásma bylo sraženo do hlediště, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    43:27
    Tečovaný pokus Galvinše nadělal Frodlovi nemalé starosti, hostující gólman ale nakonec čisté konto uhájil.
     
    43:42
    Oceláře v další akci zastavuje ofsajd.
     
    43:55
    Nepovedená rozehrávka domácích končí na zakázaném uvolnění.
     
    44:07
    Michal Kovařčík se prohnal mezi trojicí bránících hráčů a v úniku byl faulován Lukášem Pulpánem! Oceláři budou zahrávat trestné střílení!
     
    44:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA proměňuje trestné střílení a vrací Oceláře do hry! Třinecký snajpr Frodla vymíchal kličkou na pravou stranu a zasunul kotouč za ležícího brankáře hostí!
    44:07 Martin RŮŽIČKA - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:21
    Novotný se dral do dobré šance, sudí ale akci domácích zastavil pro ofsajd.
     
    44:42
    Musilovo nahození od modré k Frodlovi nepustil Kovář, Musil zase pak do vlastního pásma nepustil Poura.
     
    45:05
    Rozehrávka Plzně ze středního pásma skončila na třinecké střídačce, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    45:26
    Roth chtěl ze středního pásma nahodit puk za hostující branku, kotouč ale trefil Nedorosta a odrazil se na plzeňskou střídačku.
     
    45:56
    Cienciala se v útočném pásmu neprosadil proti bránícímu Moravčíkovi, Polanský pak Svačinovi poslal příliš dlouhý kotouč.
     
    46:23
    Průnik Straky do útočného pásma zastavil Růžička, Galvinše pak v protiakci vychytal Frodl. Vhazovat se bude po komerční přestávce poblíž plzeňské branky.
     
    47:10
    Martin Růžička fauloval při napadání hostující rozehrávky, Plzeň může v přesilovce opět odskočit do tříbrankového trháku.
     
    47:30
    Oceláři se po vhazování zmocnili kotouče a Musil jej odpálil za Frodlovu branku. Následný pokus hostí o návrat do útočné třetiny zastavil Adamský a opět vyexpedoval kotouč za hostující branku.
     
    48:01
    Plzeň se ani na třetí pokus neusadila v blízkosti Hrubce, Oceláři se opět osvobodili.
     
    48:40
    Hosté drží puk v útočném pásmu, Hrubec zatím zasahovat nemusel.
     
    49:10
    Martin Růžička je na ledě, Oceláři jsou kompletní. V závěru přesilovky ve výborné šanci stál Petr Straka, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal za Hrubce dorazit Gulašův pokus!
     
    49:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    V přesilovce se to indiánům nepovedlo, při hře v pěti na obou stranách už ale ano! Třineckým se nepovedlo vyhodit puk z vlastní třetiny, Hrubcovi následně propadla střela Milana Gulaše a JAN KOVÁŘ z vrcholu brankoviště doklepl puk za ležícího brankáře Ocelářů! Asistence: Milan Gulaš.
    49:30 Jan KOVÁŘ - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:34
    Nahození domácích do útočného pásma skončilo ve Frodlově lapačce.
     
    50:24
    Kantner dostal kotouč do útočné třetiny, Hrubce postupně ohrožovali Jones a Moravčík. Ani jeden pokus ale k třineckému brankáři nedoletěl.
     
    50:33
    Dalším střeleckým pokusem od modré se prezentoval obránce Jones, Hrubec tentokráte ukryl puk v lapačce.
     
    51:10
    Adamský s Polanským neuspěli při napadání hostující rozehrávky, rozjetého Eberleho pak zastavil Svačina.
     
    51:54
    Oceláři kontrolují kotouč v hloubi vlastního pásma, indiáni čekají sešikováni ve střední třetině.
     
    52:24
    Snaha Rotha o překvapivý pas na Svačinu byla marná, kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    52:42
    Po Kovářově střele před třineckou brankou vznikla nepřehledná situace, ve které se nejlépe orientoval Hrňa, jenž odehrál kotouč do středního pásma.
     
    53:30
    Chmielewski získal kotouč v útočném pásmu, polský útočník pak ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    53:51
    Cienciala nepříjemně atakoval plzeňskou rozehrávku, Frodl nakonec raději ukryl puk do své lapačky a přerušil tak hru. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    54:20
    Cienciala se do útočné třetiny nedostal, hosté ale následně odehráli kotouč na zakázané uvolnění.
     
    54:58
    Roth se dostal ke dvěma pokusům od modré, v obou případech ale třinecký bek napálil prvního bránícího hráče.
     
    55:27
    Hrňa na útočné modré sice zachytil hostující rozehrávku, stalo se tak ale vysokou holí. Vhazování ve středním pásmu.
     
    56:14
    Gulaš se neprosadil proti bránícímu Draveckému, na druhé straně pak Werekovi stopku vystavil Moravčík.
     
    57:00
    Cienciala se v útočném pásmu chtěl dostat ke kotouči, proti ale byl obránce Vráblík. Hosté jen posunuli hru do středního pásma.
     
    57:41
    Zřejmě poslední šance domácích k dramatizaci zápasu. Lukáš Pulpán v útočném pásmu držel Jiřího Polanského, přesilovka pro Oceláře.
     
    58:15
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, Frodl ale zatím nemusel zasahovat.
     
    58:31
    Hrňovu ránu z pravé strany před Frodlem zastavil clonící Werek, hosté se následně osvobodili.
     
    59:12
    Oceláři se po delší době dostali před Frodla, Polanského pokus ale byl sražen do rohu kluziště.
     
    59:38
    Roth od modré trefil prvního bránícího hráče, Plzeň se osvobodila.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní semifinálová bitva mezi Oceláři a Plzní je u konce, z vítězství a prvního bodu v sérii se radují hráči Škody Plzeň.

    Naději domácím v poslední třetině dal Martin Růžička, který proměnil trestné střílení, druhá trefa Jana Kováře z padesáté minuty ale definitivně pohřbila naděje Ocelářů na první vítězství.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Růžička (1+0) – Milan Gulaš (1+2).
     
    Semifinále pokračuje již zítra od sedmnácti hodin, kdy se Oceláři a Plzeň utkají podruhé.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (21:25:19)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 45. Martin Růžička (TS) – 11. Kracík (Jones, Indrák), 16. Gulaš (Jan Kovář), 34. Jan Kovář (Gulaš, Straka), 50. Jan Kovář (Gulaš)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Novotný, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Ondráček, Špůr

    Diváci: 5 116
    Třinec 4 3 Plzeň
    #1 Středa 03.04.2019 • 19:00
    Třinec - Plzeň 1:4
    #2 Čtvrtek 04.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 2:3
    #3 Neděle 07.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 2:3
    #4 Pondělí 08.04.2019 • 17:00
    Plzeň - Třinec 3:4
    #5 Čtvrtek 11.04.2019 • 18:30
    Třinec - Plzeň 3:2
    #6 Sobota 13.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 3:1
    #7 Pondělí 15.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 5:1
    ocianews.com