NY Rangers – Ottawa 1:4 (kon.) | Chicago – St. Louis 4:3 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Calgary 3:1 (kon.)
konec
New York Rangers
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Ottawa Senators
Čtvrtek 04.04.2019, 01:45 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Rozhodčí rozdali hned tři desetiminutové osobní tresty. Ty vyfasovali domácí Naměstnikov s DeAngelem a také hostující Englund.
    54:58 Brian GIBBONS - 1:4
     
    54:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je nejspíš rozhodnuto! BRIAN GIBBONS v útoku narušil rozehrávku soupeře, vybojoval puk a přiblížil se k brance Rangers. Před brankovištěm přihrál do pravé strany Whitovi, jenž mu puk pohotově vrátil, díky čemuž před Gibbonsem stála odkrytá klec. Asistence: Colin White.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu New York Rangers (John Gilmour – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:03
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brady Skjei – 2 min., hrubost).
     
    36:52
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Christian Wolanin – 2 min., sevření puku rukou).
     
    36:05
    Bučněvič pronikl kolem bránícího protihráče do pravého kruhu, ale prudkou střelu poslal do tyče Nilssonovy klece! Moc nechybělo!
    24:52 Lias ANDERSSON - 1:3
     
    24:52
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se prosadili v oslabení a snižují na 1:3! LIAS ANDERSON dostal přihrávku za obranu Senators a v souboji jeden na jednoho s brankářem Nilssonem se mu povedla klička do levé strany a obhození položeného betonu. Asistence: Vladislav Naměstnikov, Brendan Smith.
    23:51 Brady TKACHUK - 0:3
     
    23:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají dvojnásobnou přesilovku! Chabot střílel od modré, což Lundqvist ještě zvládl vychytat. Od nohy dorážejícího Whita se puk ale odrazil do strany, kam si sjel BRADY TKACHUK, jenž využil mezery mezi bruslí brankáře a tyčkou branky. Asistence: Colin White, Thomas Chabot.
     
    22:55
    Ottawa bude hrát dvojnásobnou přesilovku!
     
    22:55
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brendan Lemieux – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (John Gilmour – 2 min., hákování).
     
    22:55
    Obrovská šance Ottawy! Po střele Englunda od modré se k dorážce tlačil Tierney, který byl ale zablokován a nepodařilo se mu využít propadlého puku do brankoviště Lundqvista. Puk sice pomalu mířil za brankovou čáru, ale zásah jednoho z obránců situaci zachránil.
    13:29 Zack SMITH - 0:2
     
    13:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se prosadili v oslabení! Krásná akce ZACKA SMITHA, jenž vybojoval puk ve vlastním pásmu a přebruslil až za útočnou modrou. Za ní si narazil s doplňujícím Paajarvim, a když se mu puk mezi kruhy vrátil, lehkým klepnutím hokejkou obhodil beton Lundqvista. Asistence: Magnus Pääjärvi.
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Cody Ceci – 2 min., podrážení).
    12:14 Bobby RYAN - 0:1
     
    12:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku. Od zadního mantinelu přišla křižná přihrávka přes obránce na levou stranu brankoviště, kde číhal BOBBY RYAN, jenž po zpracování úspěšně prostřelil přesouvajícího se Lundqvista. Asistence: Chris Tierney, Brady Tkachuk.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Chris Kreider – 2 min., podrážení).
     
    01:13
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Vladislav Naměstnikov – 2 min., nedovolené bránění).

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 25. L. Andersson (Naměstnikov, Br. Smith) – 13. B. Ryan (Tierney, B. Tkachuk), 14. Z. Smith (Pääjärvi), 24. B. Tkachuk (White, Chabot), 55. Gibbons (White)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Shattenkirk, Skjei, DeAngelo, M. Staal, Pionk, Gilmour, Br. Smith – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Vesey, B. Howden, Naměstnikov – R. Strome, L. Andersson, Lemieux – Lettieri, Nieves.
    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – DeMelo, Chabot, Ceci, Wolanin, Jaroš, Englund – Veronneau, Pageau, Balcers – Gibbons, White, B. Tkachuk – B. Ryan, Tierney, Duclair – Pääjärvi, O. Lindberg, Z. Smith.

    Rozhodčí: Anderson, Pochmara – Miller, Suchánek
    thejrc.org