Slovensko – Švédsko 0:4 (kon.)
konec
Slovensko
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Švédsko
sk Čtvrtek 04.04.2019, 17:00 • Topvar Aréna, Topoľčany (Slovensko) • Euro Ice Hockey Challenge
Partner:
     
    Práve sa skončilo úvodné prípravné stretnutie našej reprezentácie zo série deviatich zápasov, ktoré sme videli na štadióne v Topoľčanoch. Vynikajúca topoľčianska divácka kulisa hnala našich dopredu, ale na gól to napokon dnes nestačilo a favorizovaným Severanom pod vedením Rikarda Gröndborga sme podľahli celkom jednoznačne 0:4, i keď sme mali niekoľko možností na skórovanie.

    Ďakujeme za pozornosť pri sledovaní a prajeme pekný zvyšok večera. (19:12:03)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:01
    Za vytrvalého potlesku sa začala posledná minúta tohto stretnutia, naši sa ešte snažia z posledných síl vrhať sily do útoku.
     
    58:52
    Andersson prekorčuľoval s pukom do útočného pásma a dobre si pokrýval svoje telo a puk na hokejke.
     
    57:49
    Švédsko dalo gól!
    Švédski hokejisti využívajú aj ďalšiu presilovku a zvyšujú už na štvorgólový rozdiel. Nahodený puk od modrej čiary sa odrazil nepríjemne do bránkovisko, kde bol veľmi dôrazný LEON BRISTEDT a dotlačil to do odkrytej bránky.
    Asistencia: Ted Brithén.
     
    57:40
    Zaar si spracoval puk na ľavom kruhu a napokon aj ohrozil gólmana Hudáčka.
     
    57:11
    Podarilo sa nám získať puk na naše hokejky a bezpečne sme to vyhodili cez všetky čiary.
     
    56:13
    V závere stretnutia budeme hrať opäť v početnej nevýhode. Radoslav Tybor dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    56:01
    Tybor mal možnosť prenechávať puk Pulišovi, napokon sa rozhodol pre priamu strelu na bránku, ktorá smerovala vedľa brány.
     
    55:25
    Švédi aj naďalej hrajú s takým stoickým pokojom a veľmi nedovoľujú našim hráčom usadiť sa v útočnom pásme. Bezproblémovo držia trojgólové vedenie.
     
    54:03
    Už len necelých šesť minút nám ostáva na to, aby sme strelili aspoň jeden čestný zásah. Zaslúžili by si to najmä prajní topoľčianski fanúšikovia, ktorí celý čas povzbudzujú Ramsayho družinu.
     
    53:59
    Cingeľ už v tejto chvíli naskočil na ľad a ihneď sa musel zapojiť do defenzívnej činnosti vo vlastnom obrannom pásme.
     
    53:34
    Švédi stále vedú zápas, a tak sa ani vo vlastnej presilovke veľmi nemusia kam ponáhľať. Rozohrávku z obranného pásma vedie Philip Holm.
     
    52:22
    Nahadzovaý puk z hokejky Lukasa Bengtssona smeroval priamo na pravý Hudáčkov betón. Švédi sa potom udržali v pásme ešte na pár sekúnd a potom sa nám podarilo vyhodiť.
     
    51:58
    Budeme sa brániť v oslabení. Lukáš Cingeľ je vylúčený na dve minúty za svoj krosček.
     
    50:55
    Bakoš posúval puk za bránku Grígerovi. Na modrej sa ukazoval aj Trška. Následne sa do dobrej príležitosti vysunul Dávid Gríger, no zakončoval iba do Enrothových betónov z tesnej blízkosti brány.
     
    50:26
    Začala sa už posledná desaťminútovka riadneho hracieho času. Stále ťaháme v zápase za kratší koniec a prehrávame o tri góly.
     
    50:09
    Ukazoval sa Ladislav Nagy na pravom kruhu, no nepodarilo sa mu spracovať ťažk krížnu prihrávku od Bakoša.
     
    49:16
    Štajnoch ešte dokázal zadržať puk v útočnom pásme. Škoda, že sa puk nedostal na hokejku Radovana Puliša, vypracovali by sme si dobrú šancu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 4. Zaar (Bristedt, Arnesson), 30. Svedberg (Kellman), 37. Rasmussen (Holm, Boqvist), 58. Bristedt (Brithén)


    Slovensko: Hudáček (Košarišťan) – Sersen (A), Grman, Trška, Chovan, Rosandič, Štajnoch, Jánošík – Puliš, M. Sukeľ, Tybor – Nagy (C), Gríger, Bakoš (A) – Liška, Cingeľ, Kudrna – Mikúš, Buc, Paulovič
    Švédsko: Enroth (Ersson) – Holm (A), Bengtsson, Svedberg, Bertilsson, Andersson, Arnesson – Boqvist, Lander (C), Strömwall – Bristedt, Brithén, Zaar – Elvenes, Rasmussen (A), Sandin – Mastomäki, Kellman, Brodecki

    Rozhodčí: Stano, Müllner – Gegáň, Rojík
    thejrc.org