Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 05.04.2019, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:05 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    59:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nyní už je definitivně jasno! O slovo se totiž přihlásil NIKITA KUČEROV, který vyvezl puk od vlastního brankoviště, ve středním pásmu proklouzl mezi mantinelem a Riellym a díky šťastným odrazům od obou tyček poslal kotouč pár centimetrů za brankovou čáru. Asistence: Ryan McDonagh.
     
    57:33
    Toronto nemělo puk úplně pod kontrolou, ale i tak se Andersen vydal na střídačku, aby pustil do hry šestého bruslaře.
    54:12 Alex KILLORN - 1:2
     
    54:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning možná dělají rozhodují krok k vítězství! Sergačjov zachytil kotouč ve středním pásmu a předal ho ALEXI KILLORNOVI. Ten si počkal na Stamkosův příjezd z druhé vlny a dostal puk nazpátek na střelu z první. Ta mu asi nesedla podle představ, ale i tak proletěla nad padajícím gólmanem. Asistence: Steven Stamkos, Michail Sergačjov.
     
    53:18
    Rielly parádním diagonálním pasem přes polovinu hřiště nastartoval Tavarese. Ten se zprava řítil na branku, ale Vasilevskij velkou šanci zlikvidoval svou lapačkou.
     
    30:50
    I přes vhazování ve středním pásmu se hosté dostali k velmi slibné možnosti. Cirelli to vzal nejkratší cestou do útočného pásma a trefil tyč Andersenovy klece!
     
    30:27
    Také Maple Leafs měli zálusk na trefu v oslabení. Marner se v pádu z mezikruží neprosadil, ale vynutil si faul Michaila Sergačjova.
     
    28:53
    Stamkos dostal nabito do levého kruhu. Andersen tvrdou ránu zastavil a Trevor Moore se tak za své hákování musí vydat na trestnou lavici.
    25:37 Steven STAMKOS - 1:1
     
    25:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení a srovnávají na 1:1! STEVEN STAMKOS vytušil, že se k puku dostane McDonagh a nabídl se mu k úniku. K tomu skutečně došlo a přesto, že se chvíli zdálo, že Andersen obrovskou šanci zneškodní, se puk dostal za jeho záda. Asistence: Ryan McDonagh.
     
    25:17
    První vyloučení celého zápasu! Za malý háček proti Connoru Brownovi byl na trestnou lavici "vyhozen" hostující obránce Braydon Coburn.
     
    13:09
    Matthews pod obráncovým tlakem objel branku a místo očekávané střely ještě připravil dobrou šanci pro Marleaua. Ten střílel na zadní tyč, ale Vasilevskij ho vychytal!
    04:41 Mitchell MARNER - 1:0
     
    04:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí se v páté minutě dostávají do vedení! McDonagh prováhal jediný vhodný moment na střelu od modré. O kotouč přišel a Hyman po menší chybce Černáka ihned vyslal kupředu MITCHELLA MARNERA, který se jednoduše dostal do levého kruhu a z něj propálil Vasilevského. Asistence: Zach Hyman.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Marner (Hyman) – 26. Stamkos (McDonagh), 55. Killorn (Stamkos, Sergačjov), 60. Kučerov (McDonagh)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Dermott, C. Rosén – Marner, Tavares (A), Hyman – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – Co. Brown, W. Nylander, A. Johnsson – Moore, F. Gauthier, Ennis.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Pasquale) – Černák, McDonagh (A), Strålman (A), Coburn, Rutta, Sergačjov – Joseph, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, Gourde – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Callahan, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: McIsaac, Charron – Alphonso, Murphy

    Diváci: 19 400
    ocianews.com