Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 05.04.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u kanadskoamerické NHL, v níž se základní část chýlí ke konci. V dalším střetnutí se představí Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings.
     
    Oba celky se naposledy utkaly ve středu v noci a z vítězství se radovali hráči Red Wings, kteří zvítězili 4:1. Ovšem dnes jen nový den a utkání začíná za bezbrankového stavu. Pojďme si oba soupeře krátce představit. Při pohledu na tabulku zjistíme, že Detroit dlouhodobou část už jen dohrává, což vyvracují výsledky. Hostující celek totiž v šesti posledních případech vždy zvítězil. Při pohledu na tabulku Východní konference zjistíme, že Red Wings se nacházejí na třináctém místě, když vyválčili čtyřiasedmdesát bodů. V předchozím dni podepsal nový kontrakt trenér Jeff Blashill, jemuž v závěru sezóny schází hned deset hráčů. Pokud se podíváme na druhou stranu, tak Pittsburghu stačí dva body k postupu do vyřazovacích bojů nebo zaváhání jednoho ze trojice Carolina, Columbus a Montreal. Tým sestavený kolem kapitána Sidneyho Crosbyho získal sedmadevadesát bodů, což ho posílá na šestou příčku konference. Zatím to vypadá, že Penguins by v úvodním kole play-off měli narazit na Islanders, ovšem může ještě změnit Carolina, která se nachází jen dva body za domácím celkem. V osudí je také otázka, zda budou doma začínat Ostrované nebo Tučňáci.

    Nejproduktivnější hráči Penguins:

    Sidney Crosby 95 bodů (33+62)
    Phil Kessel 79 bodů (25+54)
    Jake Guentzel 73 bodů (38+35)

    Nejproduktivnější hráči Red Wings:

    Dylan Larkin 73 bodů (32+41)
    Andreas Athanasiou 53 bodů (30+23)
    Anthony Mantha 47 bodů (24+23)
     
    Československá stopa:

    Filip Hronek (DET) 21 bodů (5+16), 44 odehraných zápasů
    Libor Šulák (DET) žádný bod, 6 odehraných zápasů
    Martin Frk (DET) 6 bodů (1+5), 28 odehraných zápasů
    Filip Zadina (DET) 3 body (1+2), 9 odehraných zápasů

    Dominik Simon (PIT) 28 bodů (8+20), 69 odehraných zápasů
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.

    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek, Kronwall (A), Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Turgeon, Puempel.

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Amell, Driscoll.
     
    Do sestavy Pittsburghu se po zranění vracejí dva důležité články. Kris Letang i Jevgenij Malkin totiž doléčili zranění a budou opět svému celku k dispozici. Oba hráči se vrátili na svá tradiční místa a mohou společně se spoluhráči, posunout definitivně Penguins do vyřazovací fáze sezóny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Sidney Crosby, který se sám vydal za branku soupeře. Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jenž trefil soupeře před brankou.
     
    01:08
    Jevgenij Malkin objel branku se snažil se přihrát před ní, ovšem obrana hostujícího celku si prostor pohlídala a situaci zastavila.
     
    01:57
    Dominik Simon přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Patric Hörnqvist, jehož pokus po ledě mířil do betonů hostujícího brankáře.
     
    02:11
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Martin Frk – 2 min., sekání).
     
    02:21
    Z levého kruhu se před branku nacpal Patric Hörnqvist, jenž na dvakrát nepřekonal Jimmyho Howarda. Hra se otočila a před branku domácího celku se nacpal Darren Helm, jenž přestřelil.
     
    03:27
    Red Wings přežili další kombinaci soupeře ve vlastním pásmu a poté posunuli hru do střední třetiny.
     
    04:04
    Hostujícímu mužstvu se podařilo vyhrát vhazování a znovu vyhodit přes celé kluziště. Je jasné, že Detroit první oslabení přežije bez ztráty kytičky.
     
    04:50
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, jehož pokus mezi kruhy zastavil Garrett Wilson. Domácí útočník chtěl z otočky ještě přihrávat, ale kotouč mu utekl, a tak se to nepodařilo.
     
    05:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:50
    Po nepřesném nahození po vhazování se Penguins dostali k černé gumě, kterou vyvezli alespoň do středního pásma, ale poté o ni rychle přišli.
     
    06:47
    Na modré čáře zaváhal Niklas Kronwall, který našel jen před sebou stojícího Teddyho Bluegera. Ovšem domácí útočník stál, a tak se s ním obránce stihl rozjet.
     
    07:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit využívá přesilovou hru a ujímá se vedení! Nejprve z vrcholu levého kruhu se napřáhl Martin Frk, jehož bombu vyrazil Matt Murray do strany. Akce trvala dál a ke střele od modré čáry se odhodlal Filip Hronek. Jeho pokus mezi kruhy tečoval ještě MATT PUEMPEL, a tak byl domácí gólman bez šance na zásah. Asistence: Filip Hronek a Taro Hirose.
    07:35 Matt PUEMPEL - 0:1
     
    08:34
    Zpoza branky našel na levém kruhu Sidney Crosby Jareda McCanna, jemuž kotouč sjel z čepele hole, a tak do prostoru tří tyčí nezamířil.
     
    09:16
    Od modré čáry se napřáhl Marcus Pettersson, jehož bombu vyrazil Jimmy Howard betonem. Poté se Detroit dostal alespoň do středního pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:58
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Justin Schultz, jenže domácí obránce brankový prostor netrefil.
     
    10:20
    Do samostatného úniku se vydal Martin Frk, který před brankovištěm zamíchal s pukem a vystřelil bekhendem pod horní tyč. Jenže Matt Murray situaci ustál a pokus zlikvidoval.
     
    Střely na branku: 5:3.
     
    10:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Před malou chvíli poskytl JAKE GUENTZEL v komerční přestávce rozhovor, kdy říkal, že přichází velký okamžik pro Penguins a nyní se raduje z vyrovnávací branky. Sidney Crosby přihrál před branku, kde se nacházel nejlepší střelec Pittsburghu, jenž trefil beton gólmana. Puk se odrazil na levý kruhy, odkud se Olli Määttä stáhl za branku. Z tohoto prostoru našel opět Jake Guentzel, jenž zamířil přesně. Asistence: Olli Määttä a Sidney Crosby.
    10:43 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    13:04
    Mezi trojici soupeřů se neohroženě vydal Sidney Crosby, jemuž byl puk odebrán. Ovšem černá guma zamířila k zadnímu mantinelu, kde se opět zjevil domácí kapitán.
     
    13:27
    Z pravé strany vystřelil Jared McCann, jehož snažení zmařil brankář Red Wings. Hostující mužstvo poté vyhodilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    14:01
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Justin Schultz, jenž z pravého kruhu mířil na zadní tyč. Ovšem Jimmy Howard byl znovu výborně postaven a vyrážečkou zasáhl.
     
    15:00
    Vedle branky se nacházel Patric Hörnqvist, který se snažil zamést kotouč z ostrého úhlu kolem tyče do branky. Jenže hostující maskovaný muž byl na správném místě a připsal si další zákrok.
     
    16:21
    Přes osu se do střelecké pozice nacpal Andreas Athanasiou, jehož pokus vyrazil Matt Murray před sebe. Do tohoto prostoru najížděl také Martin Frk, kterého zpacifikoval Justin Schultz.
     
    16:54
    Zprava na druhé straně střílel Jared McCann, ovšem Jimmyho Howarda nepřekonal. Následuje poslední reklamní pauza v první periodě, po které se bude vhazovat před brankou Detroitu Red Wings.
     
    Střely na branku: 14:7.
     
    17:03
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Anthony Mantha – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:17
    Na modré čáře se zjevil Jevgenij Malkin, jehož pokus byl nepřesný, ale od zadního mantinelu se odrazil před branku. V tomto prostoru se nacházel Sidney Crosby, jenž si zkrátil hokejku, ale puk ze vzduchu netrefil.
     
    18:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také Tučňáci využívají početní výhodu a převrací výsledek na svou stranu! Domácí kapitán se pokusil o přihrávku na zadní tyč, která byla zastavena. Ovšem Patric Hörnqvist přikopl puk znovu k němu. Sidney Crosby vystřelil do brankáře, ale dostal se k posunutí černé gumy na osamoceného PHILA KESSELA, jenž celou situaci dokončil. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.
    18:18 Phil KESSEL - 2:1
     
    19:43
    Po souboji u zadního mantinelu kotouč mířil do brankoviště, ovšem Matt Murray byl pozorný a ještě nad brankou schoval kotouč do lapačky.
     
    19:48
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry z jedné Filip Hronek, jehož střela byla nepřesná. Poté se Pittsburgh Penguins osvobodil vyhozením na icing.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovce vládl Pittsburgh, který ji otočením skóre zvládl také výsledkově. Tučňáci vletěli do zápasu ve velkém stylu, ale brankově se nezadařilo, a tak z přesilové hry udeřil Detroit. Hronkův pokus od modré čáry tečoval Matt Puempel, který otevřel skóre. Ovšem poté se ukázalo, jak je důležité mít v týmu Sidneyho Crosbyho, který byl u vyrovnání i vedoucí branky Penguins. Přesnými zásahy se prezentovali Jake Guentzel a v početní výhodě také střelec z povolání Phil Kessel.

    Střely na branku: 18:7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Přihrávka přes celé pásmo měla mířit na domácího kapitána, ovšem černá guma byla obranou přibržděna. Pittsburgh poté musel vyklidit útočnou třetinu.
     
    20:50
    O dlouhou přihrávku se pokoušel Filip Hronek, jenže kotouč z jeho hole skončil na zakázaném uvolnění. Po vhazování střílel Phil Kessel, ovšem hostující brankář zasáhl.
     
    21:42
    Přihrávku na útočnou modrou čáru zastavil Jevgenij Malkin, od něhož se puk odrazil za branku Red Wings. Oba celky využívají situace a jdou střídat.
     
    22:35
    Po souboji u mantinelu kotouč zamířil mimo hrací plochu. Niklas Kronwall se dožadoval vyloučení, ale rozhodčí jsou jiného názoru.
     
    23:05
    Obrana Detroitu se rozestavila na modré čáře, kde zastavila útok soupeře. Jake Guentzel neprošel do pásma a dopustil se ofsajdového postavení, hra je vykázaná do střední třetiny.
     
    23:47
    Třetí formace Penguins kombinovala v útočném pásmu, ale střelu si nepřipsala. Hostující tým poté raději posunul černou gumu do neutrální zóny.
     
    24:50
    Red Wings po snadném prohohození obránce ujížděli do přečíslení! Celou akci na sebe vzal Andreas Athanasiou, jehož pokus z levého kruhu zamířil jen do brankářových betonů.
     
    25:54
    Na modrou čáru si pro kotouč sjel Tyler Bertuzzi, který ale nezamířil přesně. Akce Detroit ještě chvíli trvala, jenže bez střely mezi tři tyče.
     
    26:48
    Mezi bránícím hráčem a mantinelem proskočil Jared McCann, který zakončil z levého kruhu. Jeho pokus letěl pod horní tyčku, ale trefil Jimmyho Howarda do masky.
     
    27:13
    Hra se velmi rychle otočila a další zákrok do statistik zaznamenal také Matt Murray. Domácí brankář hru přerušil a po reklamní pauze se bude vhazovat znovu před ním.
     
    Střely na branku: 22:14.
     
    27:24
    Po vyhraném vhazování zakončoval od modré čáry Anthony Mantha, jehož pokus byl zastaven bránícím hráčem. Do protiakce tak může jít domácí celek.
     
    28:01
    Po střele z otočky vyrazil kotouč před sebe Matt Murray, o dorážku se snažil ještě Anthony Mantha, ovšem brankář Tučňáků ji nedopustil.
     
    28:27
    Pittsburgh doslova opustil pozice v mezikruží! Od modré čáry až mezi kruhy si snadno najel Darren Helm, jehož pokus z nadějné pozice nebyl přesný.
     
    29:24
    Domácí mužstvo se pokusilo o přihrávku na ruskou megastar. Jenže přihrávka byla nepřesná, a tak se píská další zakázané uvolnění.
     
    29:37
    Z pravého kruhu zakončoval Phil Kessel, který nezamířil přesně. Jeho pokus měl takovou razanci, že donutil Pittsburgh k opuštění útočného pásma.
     
    30:20
    Zakončením se prezentoval český útočník, ovšem Dominik Simon trefil střeleckým pokusem zprava jen bránícího hráče. Red Wings se pak osvobodili jen vyhozením přes všechny čáry.
     
    30:35
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Sidney Crosby, ovšem Jimmy Howard se skvěle přesunul a puk zastavil. Rozhodčí rychle přerušil hru, ale z hostujícího maskovaného muže černá guma vypadla. Jenže Jared McCann už se ani o dorážku nepokoušel, stejně by už byla zbytečná.
     
    Střely na branku: 26:16.
     
    31:00
    Od modré čáry zakončoval Kris Letang, jehož pokus byl sice tečován, ale kotouč zamířil jen vedle levé tyče.
     
    31:45
    U pravé tyče se nacházel Anthony Mantha, který zadovkou hledal lépe postaveného spoluhráče. Ovšem v předbrankovém prostoru už nebyl nikdo v bílém.
     
    32:02
    Cink! Po pravé straně vnikl do útočné třetiny Jack Johnson, jehož zakončení zastavila bližší tyč. Ovšem jednalo se nejspíše o tečovaný pokus, protože puk se hodně vrtěl.
     
    33:23
    Nick Bjugstad si připisuje střelu zleva, ale Jimmy Howard byl dobře postavený a hru znovu přerušil.
     
    33:48
    Před brankou Detroitu se nacházel Jared McCann, kterého taky domácí kapitán viděl. Ovšem přihrávku přes soupeře na něho nedostal, a tak se hra znovu otáčí.
     
    34:19
    A mohlo být vyrovnáno! Puk se zpoza brány dostal rychle mezi kruhy, kam si najel Taro Hirose, jemuž puk z čepele hole sjel, a tak jeho pokus v pohodě lapil Matt Murray. Domácí gólman po zásluze sklidil potlesk.
     
    Střely na branku: 29:18.
     
    34:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2+2 min, vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tyler Bertuzzi – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    35:24
    Sidney Crosby přes celou šířku našel nalevo najetého Olliho Määttü, který zamířil jen do hostujícího brankáře.
     
    35:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin v prvním zápase po zranění připisuje kanadský bod! Ruský útočník vyhrál vhazování na PHILA KESSELA, jehož pokus zamířil přesně nad lapačku Jimmyho Howarda. Asistence: Jevgenij Malkin.
    35:32 Phil KESSEL - 3:1
     
    36:20
    Phil Kessel měl na hokejce hattrick, ovšem nedal! Domácí útočník z osy hrací plochy mířil k pravé tyči, jenže Jimmy Howard jeho zakončení vyrazil.
     
    36:47
    Za hostující obranou zůstal osamocený Patric Hörnqvist, který se sám hnal na brankáře. Ovšem Jimmy Howard si pohlídal mezeru mezi betony, ale také následnou dorážku švédského útočníka.
     
    37:24
    Sidney Crosby chtěl spoluhráči přihrát o mantinelu, jenže puk příliš přizvedl a poslal jej mezi spoluhráče na střídačce. Hra se tak opět stěhuje před branku Penguins.
     
    38:08
    Pittsburgh se naházel pod tlakem, a tak vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění. V přerušené hře se na rozhodčí hodně zlobí Erik Gudbranson, kterého krosčekem do zad atakoval Martin Frk.
     
    38:44
    Marcus Pettersson přibrzdil ve středním pásmu Darrena Helma, jenž vystavil spoluhráče do ofsajdu. Hra se stěhuje zpátky do středního pásma.
     
    39:09
    Přihrávku před branku srazil do ochranné sítě dnes skvěle hrající Marcus Pettersson. Následuje vhazování po pravé ruce domácího maskovaného muže.
     
    39:38
    Od pravého mantinelu se snažil vystřelit Filip Hronek, ale trefil prvního bránícího hráče. Akce Detroitu pokračovala, jenže v druhé části se nic zásadního nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině už Detroit přidal, ovšem neproměnil své šance. Přesto si troufám tvrdit, že Penguins byli aktivnější a zaslouženě kráčí za vítězstvím. Vypadá to, že dnešním výsledkem se Pittsburgh v úvodním kole představí na ledě Islanders. Ovšem utkání má před sebou ještě dvacet minut, v nichž se Red Wings mohou vzepřít. O jediný zásah se v prostřední části postaral Phil Kessel, který zaznamenal druhý zásah v zápase.

    Střely na branku: 36:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 18:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:22
    Přes střed vletěl do útočného pásma Dylan Larkin, který střílel na vyrážečku brankáře. Ovšem Matt Murray obstál a nejproduktivnější hráč Detroitu poté netrefil prázdnou bránu, když kopíroval brankovou čáru.
     
    41:48
    Phil Kessel přejel modrou čáru a vystřelil. Jenže Jimmy Howard jeho pokus dobře viděl a schoval jej do výstroje.
     
    42:12
    Z levé strany se před branku hnal Dominik Simon, jehož pokus vyrazil hostující brankář. Český útočník se pak rozsekal o mantinelu, ale dle záběrů je v pořádku.
     
    42:57
    Red Wings se nacházeli pod tlakem a raději vyhodili za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce hostujícího maskovaného muže.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
     
    43:34
    Domácí hráči si otočili role! Phil Kessel přihrával mezi kruhy, kde se nacházel Sidney Crosby. Střelu po ledě pak Jimmy Howard vyrazil a Patric Hörnqvist se k dorážce neprobojoval.
     
    44:18
    Kotouč letěl po ose Jake Guentzel – Jevgenij Malkin – Sidney Crosby a zakončující Patric Hörnqvist. Po rychlé kombinaci švédský útočník prostor tří tyčí netrefil jen těsně.
     
    45:21
    Cink! Od pravého mantinelu zakončoval po ledě Justin Schultz, do jehož pokusu vložil hůl Patric Hörnqvist. Puk se sice rychle zvedl, ale zamířil jen do horní části bližší tyče.
     
    46:01
    Odražený puk získal Garrett Wilson, jehož pokus po ledě lapil na dvakrát Jimmy Howard. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    Střely na branku: 41:25.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min., nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    46:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hattrick Philu Kesselovi není přán! Střelec z povolání trefil z levé strany bližší tyč, od které se puk odrazil do brankoviště. Před brankou byl důrazný SIDNEY CROSBY, jenž pohotově zareagoval a zametl kotouč do branky. Asistence: Phil Kessel a Patric Hörnqvist.
    46:36 Sidney CROSBY - 4:1
     
    48:17
    Od mantinelu mířil na zadní tyč Joe Hicketts, jehož pokus letěl těsně nad ledem. Domácí brankář si našel výhled a zasáhl betonem.
     
    48:38
    Pittsburgh se nacházel pod tlakem, a tak raději po zisku černé gumy vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    48:48
    Do útočného pásma vletěl zleva Jared McCann, který zakončoval z kruhu pro vhazování. Ovšem puk zastavil Jimmy Howard, jenž utěsnil prostor mezi rukou a tělem.
     
    49:06
    Hostující brankář si připisuje další zákrok do statistiky, když zastavil střelecký pokus z pravé strany. Následuje další vhazování před brankou Red Wings.
     
    49:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., sekání).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:58
    Po rychlé kombinaci zakončoval z mezikruží Dylan Larkin, který mířil po ledě mezi brankářovy betony. Jenže gólman Penguins byl pozorný a se střelou si poradil.
     
    50:28
    Střelu z vrcholu pravého kruhu mířil na branku, kde si s ním poradil brankář. Tyler Bertuzzi ho poté sekl přes lapačku, ovšem vylučovat se nebude.
     
    51:15
    Ve vlastním oslabení se opět představil Jared McCann, kterému tato situace svědčí. Domácí útočník totiž orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    52:01
    Zakončení od modré čáry srazila domácí obrana do ochranné sítě. Je tu další komerční přestávka, po které se bude vhazovat před brankou Pittsburghu.
     
    Střely na branku: 46:29.
     
    52:48
    Po souboji u mantinelu se o přihrávku na modrou čáru pokusil Bryan Rust, který vyhnal domácí mužstvo ze třetiny.
     
    53:04
    Ovšem Penguins se do třetiny rychle vrátili, ale nahození od modré čáry skončilo v lapačce hostujícího maskovaného muže, jenž hru opět přerušil.
     
    54:24
    Přihrávku po mantinelu zachytili hráči Red Wings, kteří posunuli hru na do středního pásma a rychle zamířili na střídačku.
     
    55:06
    Po vystřídání se Detroit hnal do útočné akce, kterou zastavilo ofsajdové postavení. Po reklamní přestávce bude hra vykázaná do neutrální zóny.
     
    Střely na branku: 46:30.
     
    55:10
    Z levé strany pálil český obránce, který recept na překonání domácího brankáře nenašel. Filip Hronek mířil sice k zadní tyči, ale Matt Murray byl znovu připravený.
     
    55:22
    Hra se znovu přerušuje, protože tentokrát Pittsburgh vyhodil přes všechny čáry. Hra se vrací před branku, kterou hájí gólman Penguins.
     
    55:36
    A znovu se nehraje, jelikož domácí mužstvo nepřekonalo modrou čáru dle pravidel. Hra se znovu vrátí do středního pásma.
     
    56:14
    Bryan Rust zvedl hlavu a u zadní tyče viděl svého kapitána. Ovšem zpoza branky přispěchal do stejného prostoru Joe Hicketts, jenž puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    56:33
    Český útočník měl na holi branku, ale Matt Murray se rozchytal k velkému výkonu! Domácí brankář vyrazil kotouč do kruhu pro vhazování, kam přijel Martin Frk, jehož pokus mířil k bližší tyči. Jenže gólman Tučňáku se skvěle přesunul a znovu zasáhl.
     
    57:50
    Hráči Pittsburghu uháněli do přečíslení! Celou akci na sebe vzal Jake Guentzel, který mířil z pravé strany na zadní tyč, ovšem bránu netrefil.
     
    59:29
    Mezi kruhy zůstal zapomenutý Luke Witkowski, ke kterému sice spěchal Sidney Crosby, ovšem byl u něj pozdě. Jenže hostující útočník stejně nezamířil přesně.
     
    59:57
    Další přečíslení měli na svědomí hráči Red Wings! Filip Hronek přihrál přes bránícího hráče na levou stranu, kde se nacházel Matt Puempel. Jenže Matt Murray se skvěle přesunul a kotouč znovu zastavil.
     
    Konec zápasu.
     
    Je to jasné, Pittsburgh postupuje do vyřazovacích bojů, kde se utká s Islanders! Domácí celek od začátku duelu byl lepším celkem, který kráčel za vítězstvím, což se mu také podařilo. Hráči Penguins si tak připsali poslední body, které potřebovali k definitivní jistotě. Utkání kralovala hlavně trojice Phil Kessel – Sidney Crosby – Patric Hörnqvist, které skvělým výkonem podpořil také Matt Murray. Ovšem abychom nemluvili jen o domácích, tak musíme přiznat, že Detroit měl také řadu příležitostí, ale doplatil dnes na nízkou produktivitu. Red Wings tak po šesti zápasech zůstávají poraženi, ovšem je jasné, že v posledním duelu sezóny budou chtít zvítězit.

    Střely na branku: 47:34.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:14.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Phil Kessel (PIT) 2+1
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    3. Matt Murray (PIT) 33 zákroků, 1 inkasovaný gól, 97,1% úspěšnost zákroků
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 9:59 čas na ledě

    Filip Hronek (DET) žádný bod, 2 střely, 18:30 čas na ledě
    Martin Frk (DET) žádný bod, 4 střely, 13:33 čas na ledě
     
    S konstatováním, že si Penguins zajistili postup do vyřazovacích bojů, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:47:31)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Guentzel (Määttä, Crosby), 19. Kessel (Crosby, Hörnqvist), 36. Kessel (Malkin), 47. Crosby (Kessel, Hörnqvist) – 8. Puempel (Hronek, Hirose)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek, Kronwall (A), Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Turgeon, Puempel.

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Amell, Driscoll

    Diváci: 18 574
    thejrc.org