Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 05.04.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že si Penguins zajistili postup do vyřazovacích bojů, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:47:31)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 9:59 čas na ledě

    Filip Hronek (DET) žádný bod, 2 střely, 18:30 čas na ledě
    Martin Frk (DET) žádný bod, 4 střely, 13:33 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Phil Kessel (PIT) 2+1
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    3. Matt Murray (PIT) 33 zákroků, 1 inkasovaný gól, 97,1% úspěšnost zákroků
     
    Je to jasné, Pittsburgh postupuje do vyřazovacích bojů, kde se utká s Islanders! Domácí celek od začátku duelu byl lepším celkem, který kráčel za vítězstvím, což se mu také podařilo. Hráči Penguins si tak připsali poslední body, které potřebovali k definitivní jistotě. Utkání kralovala hlavně trojice Phil Kessel – Sidney Crosby – Patric Hörnqvist, které skvělým výkonem podpořil také Matt Murray. Ovšem abychom nemluvili jen o domácích, tak musíme přiznat, že Detroit měl také řadu příležitostí, ale doplatil dnes na nízkou produktivitu. Red Wings tak po šesti zápasech zůstávají poraženi, ovšem je jasné, že v posledním duelu sezóny budou chtít zvítězit.

    Střely na branku: 47:34.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:14.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Další přečíslení měli na svědomí hráči Red Wings! Filip Hronek přihrál přes bránícího hráče na levou stranu, kde se nacházel Matt Puempel. Jenže Matt Murray se skvěle přesunul a kotouč znovu zastavil.
     
    59:29
    Mezi kruhy zůstal zapomenutý Luke Witkowski, ke kterému sice spěchal Sidney Crosby, ovšem byl u něj pozdě. Jenže hostující útočník stejně nezamířil přesně.
     
    57:50
    Hráči Pittsburghu uháněli do přečíslení! Celou akci na sebe vzal Jake Guentzel, který mířil z pravé strany na zadní tyč, ovšem bránu netrefil.
     
    56:33
    Český útočník měl na holi branku, ale Matt Murray se rozchytal k velkému výkonu! Domácí brankář vyrazil kotouč do kruhu pro vhazování, kam přijel Martin Frk, jehož pokus mířil k bližší tyči. Jenže gólman Tučňáku se skvěle přesunul a znovu zasáhl.
     
    56:14
    Bryan Rust zvedl hlavu a u zadní tyče viděl svého kapitána. Ovšem zpoza branky přispěchal do stejného prostoru Joe Hicketts, jenž puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    55:36
    A znovu se nehraje, jelikož domácí mužstvo nepřekonalo modrou čáru dle pravidel. Hra se znovu vrátí do středního pásma.
     
    55:22
    Hra se znovu přerušuje, protože tentokrát Pittsburgh vyhodil přes všechny čáry. Hra se vrací před branku, kterou hájí gólman Penguins.
     
    55:10
    Z levé strany pálil český obránce, který recept na překonání domácího brankáře nenašel. Filip Hronek mířil sice k zadní tyči, ale Matt Murray byl znovu připravený.
     
    Střely na branku: 46:30.
     
    55:06
    Po vystřídání se Detroit hnal do útočné akce, kterou zastavilo ofsajdové postavení. Po reklamní přestávce bude hra vykázaná do neutrální zóny.
     
    54:24
    Přihrávku po mantinelu zachytili hráči Red Wings, kteří posunuli hru na do středního pásma a rychle zamířili na střídačku.
     
    53:04
    Ovšem Penguins se do třetiny rychle vrátili, ale nahození od modré čáry skončilo v lapačce hostujícího maskovaného muže, jenž hru opět přerušil.
     
    52:48
    Po souboji u mantinelu se o přihrávku na modrou čáru pokusil Bryan Rust, který vyhnal domácí mužstvo ze třetiny.
     
    Střely na branku: 46:29.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Guentzel (Määttä, Crosby), 19. Kessel (Crosby, Hörnqvist), 36. Kessel (Malkin), 47. Crosby (Kessel, Hörnqvist) – 8. Puempel (Hronek, Hirose)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek, Kronwall (A), Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Turgeon, Puempel.

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Amell, Driscoll

    Diváci: 18 574
    thejrc.org