Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Pátek 05.04.2019, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Srdečně vítám všechny příznivce dobrého hokeje u sledování textového přenosu z duelu kanadskoamerické NHL, v němž Nashville Predators od 2:00 přivítají Vancouver Canucks. Tak si to nenechte ujít!
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Preds už mají postup do play-off nějakou dobu jistý, v základní části ale dva zápasy před koncem stále mají o co hrát. Družina Petera Laviolettea je druhá ve Střední divizi se stejným počtem bodů jako vedoucí Winnipeg, třetí St. Louis ale zároveň ztrácí na Nashville jediný bod. Už dnešní duel proti Vancouveru tak do určité míry napoví, z jaké pozice půjdou Predators do bojů o Stanleyův pohár.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Ryan Johansen, 63 bodů (13+50)
    2. Roman Josi, 56 bodů (15+41)
    3. Viktor Arvidsson, 47 bodů (33+14)

    Československá stopa:
    -
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Kosatky se do vyřazovacích bojů ani letos nepodívají, tato sezóna ale byla v jejich podání určitě o poznání lepší než ty předchozí. Svěřenci Travise Greenea ještě před pár týdny reálně bojovali o postupové příčky, role lídrů se navíc plnohodnotně ujali mladíci Elias Pettersson, Bo Horvat a Brock Boeser. Canucks se loučí se sezónou velmi sympaticky, dnes na ledě Nashvillu zaútočí už na čtvrté vítězství v řadě.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Elias Pettersson, 65 bodů (27+38)
    2. Bo Horvat, 61 bodů (27+34)
    3. Brock Boeser, 55 bodů (26+29)

    Československá stopa:
    -
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Hamhuis, Fabbro – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Mikael Granlund, Turris, C. Smith – Sissons, Bonino, Watson – B. Boyle, Järnkrok, Simmonds.

    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Edler, Stecher, B. Hutton, Rafferty, Q. Hughes, L. Schenn – Virtanen, Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat, Eriksson – Spooner, Gaudette, Leivo – Schaller, Beagle, M. Granlund.

    Rozhodčí: Pollock, Nicholson – Racicot, Marquis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    S prvním útokem se vydali do šance hráči Canucks. Začínali ale velmi pozvolna, čímž obránci Nashvillu velmi rychle ukořistili kotouč pro sebe.
     
    01:19
    Z těsné blízkosti levé strany brankoviště se pokusil Markströma překonat Ryan Johansen. Stál však před ním neprůstřelný blok gólmana i několika dalších obránců.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    02:41
    Po pravé straně se postaral o průnik do pásma Adam Gaudette. I jeho šanci ale obrana Preds zmrazila.
     
    04:27
    Canucks se pokusili o zahájení akce zpoza vlastní branky. Velmi brzy e ale Predators obrali o kotouč a naopak sami se dostali do šance z velmi těsné blízkosti Rinneho branky.
     
    05:44
    Po samostatném výpadu po křídle vypálil Craig Smith. Při jeho střele zleva ale zůstal Markström připraven a puk pohotově vyrazil.
     
    06:45
    Vancouver se snaží zaútočit v signalizované výhodě!
     
    06:50
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Wayne Simmonds – 2 min., hákování).
     
    06:59
    Canucks zahájili svou úvodní přesilovku velmi aktivně. Po sérii rychlých přihrávek v útočném pásmu se k zakončení postavil v mezikruží Josh Leivo. Pekka Rinne ale zůstal připraven.
     
    08:02
    Patrně asi dosud největší šance utkání! Viktor Arvidsson se ve středním pásmu utrhl ze sevření Canucks a zcela sám se velmi rychle vydal proti Markströmově brance. Na něj také z mezikruží velmi tvrdě vypálil, ovšem gólman Vancouveru pohotově zareagoval.
     
    08:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Do vedení jdou ale Canucks, kteří využívají přesilovku! Dnešní debutant s 300 starty v NHL MARKUS GRANLUND si s elegancí sobě vlastní objel prostor brankoviště a v rychlosti uklidil kotouč k pravé tyči Rinneho svatyně. Asistence: Quinn Hughes, Tanner Pearson.
    08:49 Markus GRANLUND - 0:1
     
    09:51
    Gól ale nastartoval k větší aktivitě Predators, kteří se snaží velmi účinně napadat obranný prostor Canucks. Daří se jim přivádět nepříjemné chvilky pro Markströma, ovšem bez gólového zakončení.
     
    11:01
    Po komerční přestávce rozehrávají pozvolně Canucks od své branky. Prostor před brankou Nashvillu se jim ale dobýt nepodařilo, navíc museli odevzdat kotouč a vrátit se.
     
    11:40
    Čímž se k rozehrávce zpoza své branky dostávají Predators. Častokrát je ovšem napadána soupeřem, čímž se Predátoři za branku vrací a zkoušejí to znovu.
     
    12:25
    Při jedné takové se navíc dostali Canucks ke kotouči. Ovšem ti záhy kotouč odevzdali zpět do rukou Preds, díky nepřesnému zakončení od modré čáry.
     
    13:25
    Nashville je v poslední době aktivnější v útočném pásmu. K samotnému zakončení ale domácím vždy malý kousek chybí, čehož Canucks využívají k podnikání vlastních výpadů.
     
    14:06
    Velmi účinná obrana Predators přinesla své ovoce. Domácí hráči důrazně vytlačili svého soupeře z pásma, navíc sami přenesli těžiště hry na opačný konec ledové plochy.
     
    15:05
    Nepovedený pokus Mikaela Granlunda o přechod do útočného pásma. Na modré čáře nekompromisně rozmáhl rukou dopředu sudí, neboť starší z obou bratrů, hájící barvy Preds, se objevil v ofsajdovém postavení.
     
    15:51
    Na dvakrát velmi tvrdě vypálil od modré čáry Alexander Edler. Jeho první střela se ale odrazila o Rinneho, druhá pak o některého z bránících hráčů, přičemž Predators se posléze rychle vydali do protiútoku.
     
    17:24
    Nashville opět rozehrává od své branky. Domácím ale přeci jen činí trochu problém probít se hlouběji do prostoru ledové plochy a když už, musejí se rychle vracet zpět před svou branku.
     
    17:59
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    19:48
    Vancouver právě vstřelil branku!
    V závěrečných vteřinách využívají Canucks svého drtivého tlaku a již druhé přesilové hry! Z otočky v mezikruží velmi rychle a přesně poslal kotouč do Rinneho branky TANNER PEARSON. Asistence: Quinn Hughes, Ryan Spooner.
    19:48 Tanner PEARSON - 0:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině zcela jasně dominovali Canucks. Větší aktivitu na ledě zhodnotili také dvěma využitími přesilovkami, kdy tu první rozčísl Markus Granlund, druhou posléze Tanner Pearson. Predators tak mají co dělat, aby se dostali zpět do zápasu. Ovšem ukazují, že zcela bez šance určitě nebudou.
     
    Statistiky první třetiny:
    Střely na branku: 9:16
    Trestné minuty: 4:0
    Vhazování: 44 % : 56 %
    Zblokované střely: 7:2
    Hity: 5:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    První útok druhé periody opět patřil Canucks. Průnik do útočného pásma ale ukončili sudí zachycením některého z pronikajících hráčů v ofsajdovém postavení.
     
    20:37
    Poté ovšem Predators zařadili na vyšší útočné otáčky a Markström měl párkrát na mále. Zatím ale dokázal svůj tým podržet.
     
    20:37
    Nashville právě vstřelil branku!
    A také se dostávají k první gólové trefě! Byť ji musel zkoumal sudí, přesto nakonec kotouč, který si částečně i Markström srazil do branky sám, dokázal COLTON SISSONS procedit mezi betony gólmana Canucks. Asistence: Nick Bonino, Austin Watson
    20:37 Colton SISSONS - 1:2
     
    22:24
    Canucks se ale na to snaží rychle zareagovat a vytvářejí si tlak v útočném pásmu. Narážejí ale na připravenou obranu Preds, jakožto i gólmana Rinneho.
     
    22:46
    Nashville převzal herní kormidlo a velmi hrozí v útočném pásmu. Z větších, či menších šancí ale zatím gólovka nevzešla.
     
    23:35
    Craig Smith se musel vrátit pro kotouč k vlastní brance. Zde však neváhal ani nejmenší moment a rychle z otočky nasměroval puk přes všechny tři čáry.
     
    24:44
    Preds se ovšem stále více tlačí na branku Markströma.
     
    25:07
    Po dalším výjezdu Predators musel Markström zasahovat po střele z pravé strany. Proti kotouči přesně vyjel betony, od nichž se také puk odrazil.
     
    25:55
    Proti trojnásobné přesile nedokázal vypálit Brock Boeser. Přesto stále držel kotouč na holi a z lehkého návratu zpět vyčkával výraznější akci.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Quinn Hughes – 2 min., hákování).
     
    27:18
    Nashville mohutně ostřeluje branku Canucks. O poslední šanci se postaral Roman Josi, po které však Markström precizně přikryl kotouč u svého těla.
     
    28:08
    Preds musí rozehrát od své branky. Přechod do pásma se jim sice povedl, leč udržení se v něm nikoliv. Canucks velmi rychle vyhodili kotouč zpět.
     
    28:36
    Hosté v plném počtu.
     
    29:10
    I po vyrovnání početních sil se drží u kotouče Nashville. Při jeho další snaze o průnik ale přišli domácí o kotouč na modré a Canucks mohli zahrozit z protiútoku.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Elias Pettersson – 2 min., držení).
     
    30:29
    Vancouver zatím velmi účinně brání své oslabení a srdnatě bojuje o kotouč. Přesto nakonec jej přenechal soupeři, byť už ten nemůže přímo ohrozit branku Markströma.
     
    31:38
    Velmi často vyhazují Canucks kotouč na opačný konec ledové plochy. Díky tomu se Preds pro něj musejí vracet a ztrácejí cenné vteřiny v útočném pásmu.
     
    32:21
    Hosté v plném počtu.
     
    32:47
    Nashville připravil krušné chvilky Markströmovi! Parta kolem Mikaela Granlunda se snaží o zakončení z různé vzdálenosti a z různých úhlů. Velké množství střel na svojí osobu ale dokázal gólman Canucks velmi účinně zblokovat.
     
    34:15
    Preds rychle rozehráli zpoza své branky. Na úrovni středního pásma ale předali kotouč svému soupeři, přičemž ten hru vrátil před Pekku Rinneho a snažil se tam vytvořit obrovské nebezpečí.
     
    35:11
    S jedinou střelou na branku se ovšem Canucks museli vrátit před svého gólmana, kde naopak začali operovat Predators.
     
    36:16
    Po chvilce se opět role obrátily a Canucks útočí. Organizovaná obrana Nashvillu ovšem dělá maximum možného a kotouč drží před brankovou čarou.
     
    37:22
    Brogan Rafferty nastartoval útočnou situaci, po které měl Rinne opět na mále. Gólman Preds ale ukázal svou kvalitu a velmi elegantně těžký kotouč zachytil.
     
    38:45
    Hra se posléze obrátila před zraky Markströma. Nashville se zde snaží dělat maximum možného, aby účinně zaútočil. Leč to se mu příliš nedaří.
     
    39:37
    Ještě v posledních vteřinách obrana Canucks zahajuje další kombinační rozehrávku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Téměř celá druhá perioda patřila domácímu týmu, který se díky rychlému gólu z úvodu třetiny dokázal vrátit do hry. Canucks navíc velmi dlouho čekali na střelu na branku, což se jim povedlo až v závěru druhé třetiny.
     
    Statistiky druhé třetiny:
    Střely na branku: 12:8
    Trestné minuty: 0:4
    Vhazování: 51 % : 49 %
    Zblokované střely: 1:7
    Hity: 4:4
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Do závěrečné periody vstoupili aktivněji domácí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:02
    A velmi rychle musel Markström předvést famózní zákrok! Z pravé strany si s kotoučem najížděl Watson, který našel před brankou přesně Nicka Bonina. Ten neváhal ani vteřinu a nasměroval kotouč na branku. Ovšem Jakob Markström se dokázal velmi rychle přesunout a puk v poslední chvíli lapit.
     
    42:11
    Vzápětí měli Predators další gólovku! Nahrávku po otočce kolem branky obdržel Roman Josi. Bek Nashvillu chvíli hledal volnou skulinu, kam by mohl poslat kotouč, ovšem i tak nakonec jeho střelu namířil přesně do Markströmovy lapačky.
     
    43:15
    Preds se stále drží v útočném pásmu. Obrana Canucks si ovšem již dává větší pozor, aby svému soupeři neotevřela uličku pro jakékoliv zakončení.
     
    44:05
    Canucks se navíc dokázali osvobodit a vydat se posléze na vlastní útočnou výpravu.
     
    44:54
    Před dotírajícím hráčem ve žluté barvě nasměroval kotouč za sebe Alexander Edler. K jeho smůle ale nikdo puk nezastavil, ten tak mířil přes všechny tři čáry do zakázaného uvolnění.
     
    45:14
    Z následného vhazování opět zahrozili Predators, kteří se opět pokoušejí kombinovat a ostřelovat Markströma.
     
    45:51
    Zcela bez podpory spoluhráčů se objevil v útočném pásmu Tim Schaller, kde se navíc dostal k zakončení z ne úplně daleké vzdálenosti. Jeho střela ale postrádala důraz, čímž neměl Rinne příliš práce s jejím zachycením.
     
    47:23
    Nashville se dostal k rozehrávce od své branky. Daleko však s kotoučem na holi nepřešel. Hráči Vancouveru již ve středním pásmu cestu domácího týmu zblokovali a obrátili.
     
    48:35
    Přesto se nakonec Nashville uvolnil a vydal na opačnou stranu. S kotoučem na holi pronikal středem pole Louis Eriksson, jehož ovšem sudí viděli v ofsajdu.
     
    49:22
    Domácí se stále drží v útočném pásmu. Naproti tomu je ale obrana Canucks blokuje dosti daleko od své branky a nedovolí svému soupeři vystřelit.
     
    50:34
    Troy Stecher postupně převzal kotouč od Wayneho Simmondse a pomalu zahájil návrat Canucks na opačnou stranu. Hosté navíc i nyní dokázali střelecky zahrozit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:56
    O další vyhození kotouče zpoza vlastní branky se postaral Subban.
     
    52:50
    Nashville zařadil na vyšší útočné otázky a pokouší se o gólové zakončení. Nejblíže k němu byl Nick Bonino, ovšem Markström zůstal ve střehu.
     
    54:04
    Jakob Markström by měl za dnešek dostat absolutorium! To s jakou elegancí zastavil střelu od samostatně pronikajícího Mikaela Granlunda ukázalo patrně nejlepší akci dnešního večera.
     
    55:40
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tlak Nashvillu nese své ovoce a hra se v posledních minutách utkání přenáší do vyrovnaného stavu! Posunutí kotouče od Austina Watsona nejlépe využil NICK BONINO, který tečí do úplně volné pravé strany branky definitivně vrací Nashville do hry. Asistence: Austin Watson, Ryan Ellis.
    55:40 Nick BONINO - 2:2
     
    56:27
    Jakoby to Predators nestačilo a stále se tlačí do útočných situací. Markström tak nadále pokračuje ve velkém vytížení, které však korunuje řadou povedených zákroků.
     
    57:44
    Na pozoru v posledních chvílích musí bát Nashville, neboť hra se vyskytuje před jeho brankou. Své obranné úkoly ale zvládají Preds velmi precizně.
     
    58:31
    Po střele Filipa Forsberga od modré se oba týmy pustily do drobné potyčky za Markströmovou brankou.
     
    59:01
    Poslední minutu třetí třetiny zahájili hosté svou rozehrávkou od své branky. Nic zásadního však nepředvedli, naopak domácí předvedli vlastní rozehrávku.
     
    59:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to je velmi povedený obrat domácího celku v utkání! Devatenáct vteřin před koncem utkání otáčí průběh utkání ve prospěch Predators RYAN JOHANSEN, jehož střela z levé strany se sklouzla do branky po holi Troye Stechera. Asistence: Filip Forsberg.
    59:41 Ryan JOHANSEN - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Nashville zvládl tuto velmi dramatickou bitvu v konečném součtu lépe a díky poslednímu gólu devatenáct vteřin před koncem se ujal vedení v utkání a poskočil na druhé místo centrální divize, přičemž Winnipeg je lepší pouze jen o aktuální skóre.
     
    Tři hvězdy dnešního utkání:
    1. Ryan Johansen
    2. Nick Bonino
    3. Austin Watson
     
    Statistiky celého utkání:
    Střely na branku: 33:32
    Vhazování: 57 % : 43 %
    Využití přesilovek: 0/2 : 2/2
    Trestné minuty: 4:4
    Hity: 13:14
    Zblokované střely: 11:11
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Loučím se s vámi a přeji hezký start do nového dne. (04:41:55)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 21. Sissons (Bonino, Watson), 56. Bonino (Watson, Ellis), 60. Johansen (F. Forsberg) – 9. M. Granlund (Q. Hughes, Pearson), 20. Pearson (Q. Hughes, Spooner)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Hamhuis, Fabbro – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Mikael Granlund, Turris, C. Smith – Sissons, Bonino, Watson – B. Boyle, Järnkrok, Simmonds.
    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Edler, Stecher, B. Hutton, Rafferty, Q. Hughes, L. Schenn – Virtanen, Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat, Eriksson – Spooner, Gaudette, Leivo – Schaller, Beagle, M. Granlund.

    Rozhodčí: Pollock, Nicholson – Racicot, Marquis
    thejrc.org