Dukla Praha – Slavia 1:5 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:5 (0:3)
SK Slavia Praha
Sobota 06.04.2019, 19:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Slavia navýšila na čele FORTUNA:LIGY vedení na druhou Plzeň, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:57:10)
     
    Utkání dopadlo jednoznačně, když ho ovládla Slavia. Ta postupně navyšovala vedení a mohla se soustředit na klidnou kombinační hru. Je jasné, že se sešívaní dobře naladili na Chelsea. Musíme přiznat, že Dukla byla směrem dopředu nebezpečná, ale chybovala v předfinální části. Papírové předpoklady se tak potvrdily a domácí celek dál zůstává v lize poslední.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+1. Tomáš SOUČEK - 1:5
     
    90+1
    Slavia právě vstřelila branku!
    Dukla inkasuje nepopulárního bůra! Centrem od rohového praporku vybídl Josef Hušbauer ke skórování TOMÁŠE SOUČKA. Urostlý defenzivní štít na penaltě přetlačil svého jmenovce a poslal balon do správného místa. Asistence: Josef Hušbauer.
     
    90+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou nastavovat čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
    90. Stochovu dělovku krásnou robinsonádou vytáhl Rada
     
    90
    Ze šestnáctku na její hranici si vyběhl Miroslav Stoch, jehož pokus mířil do levé šibenice. Jenže Filip Rada předvedl parádní zákrok, když míč vyrazil na další roh.
    88. Hušbauerova rána prosvištěla vedle levé tyče
     
    88
    Miroslav Stoch poslal míč na Josefa Hušbauera, který se s tím nepáral. Jeho povedený pokus proletěl kolem levé tyče, Filip Rada plachtil vzduchem, jenž tentokrát nemusel zasahovat.
     
    87
    Červenou kartu dostává Jan Holenda (FK Dukla Praha), který jde předčasně do sprchy. Urostlý útočník moc dobře věděl, co dělá a za hrubou hru je vyloučen.
     
    86
    Jan Holenda trefil loktem Alexe Krále, který začal krvácet z úst. Videorozhodčí vyzval hlavního sudího Fraňka, aby se na celou situaci šel sám podívat.
     
    84
    Standardní situaci rozehrál na zadní tyč Miroslav Stoch, ovšem k míči se dostal obránce, jenž jej odvrátil na další roh.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Jakub Podaný (FK Dukla Praha), který nevybíravým skluzem trefil zezadu unikajícího Petra Ševčíka.
     
    83
    Vladimír Coufal u postranní čáry vysunul Petra Ševčíka, který našel ve vápně Alexe Krále. Vlasatý záložník zkusil zaseknout balon, ale obránce jeho úmysl přečetl.
     
    81
    Na hranici šestnáctky se nacházel Mick Van Buren, který sice zakončil, ovšem pokus mu nesedl. Míč mířil mimo branku, ale stejně si pro něj doběhl Filip Rada.
     
    80
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Ján Ďurica, přichází Samuel Dancák.
     
    80
    Domácí hráč odejde společně s lékařským týmem za postranní čáru. Bude se tak moci pokračovat ve hře, ovšem ještě Dukla bude střídat.
     
    79
    Dnešní utkání nabídlo pět branek, což se asi dalo čekat. U balonu se nachází Slavia, ale hlavní sudí hru přerušil, protože na zeleném pažitu zůstal sedět Ján Ďurica.

    Michal Luxa

    Branky: 77. Douděra (Marek Hanousek) – 13. Masopust (Milan Škoda), 18. Stoch (Masopust), 22. Hušbauer (Stoch), 54. Hušbauer (Milan Škoda), 90+1. T. Souček (Hušbauer)

    Karty:   83. Podaný (DUK)   87. Holenda (DUK)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:5.
    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Bezpalec, Ďurica (80. Dancák), D. Souček – Douděra, Doumbia, Marek Hanousek, Podaný – Hadaščok (63. P. González), Holenda, Lu. Holík (74. Djuranović).
    Náhradníci: M. Hruška – Dancák, Djuranović, P. González, Kovaľ, Krunert, Daniel Tetour.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (67. Frydrych) – Král, T. Souček – Masopust (65. Ševčík), Hušbauer, Stoch – Milan Škoda (C) (74. Van Buren).
    Náhradníci: Kovář – Deli, Frydrych, Olayinka, Ševčík, Traoré, Van Buren.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kříž
    thejrc.org