Manchester City – Brighton 1:0 (kon.)
konec
Manchester City
1:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 06.04.2019, 18:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:6. (20:25:39)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Do finále FA Cupu postupuje Manchester City, který přehrál ve Wembley Brighton 1:0!

    Citizens vstoupili do utkání ve velkém stylu. V úvodních minutách nedali soupeři žádnou šanci a šli po zásluze do vedení. Hned v páté minutě využil centr De Bruyneho Gabriel Jesus, který skokem dopravil balon do sítě. I po celý zbytek první půle byli svěřenci Josepha Guardioly aktivnější, ale na k další vyložené šanci se již nedostali.

    Ani po změně stran se brankové hody nekonaly. Manchester sice obléhal po většinu času pokutového území soupeře, ale další zásah už nepřidal. Naopak těsně před hodinou hry mohli hráči Brightonu srovnat, ale zmatky před Edersonem neproměnili. V závěru se ještě Citizens museli strachovat od postup, ale z ojedinělého pokusu Knockaert neuspěl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po faulu Fernandinha měl k dispozici Brighton standardní situaci. Tu ale po několika odrazech ve vápně neproměnil a tak mohl jít do protiútoku Sterling, který ale pálil jen do připraveného Ryana.
     
    90+2
    Na pravé straně si narazil s Montoyou Knockaert, ale následně mu balon odskočil jen za postranní lajnu. Vhazovat zpoza postranní lajny tak mohou hráči City.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Po Edersonově nákopu mohl jít do otevřené obrany Brightonu Raheem Sterling, ale neuspěl v souboji s Duffym. Následně ale přišla chyba i ze strany Izquierda.
     
    89
    Ze střední vzdálenosti se připomněl na trávníku také Danilo. Střídající obránce City sice protáhl Ryana, ale ten nakonec zasahovat u své tyče nemusel.
     
    88
    Fernandinho přihrával Davidu Silvovi, který si ale průnik do vápna rozmyslel. Raději přihrával zpět do středu pole, kde se pohyboval Ilkay Gündogan.
     
    87
    V posledních minutách mají více energie právě hráči Brightonu. Ve středu pole si navíc musel pomoci pouze faulem v souboji se Stephensem Fernandinho.
     
    86
    Manchester se ještě bude strachovat o jednobrankové vedení. Ve vápně nebyl daleko od zisku balonu střídající Andone, který ale fauloval rozehrávajícího Otamendiho.
     
    85
    Brighton se snaží napadat rozehrávku soupeře. Otamendi si musel pomoci přihrávkou až k Edersonovi. Právě brazilský brankář poté odkopl balon daleko na útočnou polovinu.
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Bissouma, přichází Locadia.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Knockaert centroval od rohového praporku, ve vápně se však prosadil Otamendi.
     
    82
    Střelecké pokusy City přibývají, ale skóre se nemění. Po dalším rohu pálil po odraženém balonu Sterling, ale našel jen obránce stojícího před sebou.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Mendy, přichází Stones.
     
    80
    Další centr Ilkaye Gündogana sebral ze vzduchu Shane Duffy. Následně se pokusili hráči Brightonu rychle rozehrát, ale ještě před polovinou trávníku skočil do přihrávky Danilo.
     
    79
    Až od Otamendiho museli zahájit fotbalisté Menchesteru další útočnou akci. Po centru Davida Silvy zasáhl na poslední chvíli na zadní tyči Lewis Dunk. Za ním už číhal na šanci Mendy.
     
    77
    Manchester lehce zvyšuje svou útočnou aktivitu. Na levé straně ordinoval s balonem David Silva, ale místo přihrávka do pokutového území našel pouze Knockaerta, kterého musel faulovat Mendy.

    Vít Schück

    Branky: 5. Jesus

    Karty:   34. Walker (MAC), 52. Danilo (MAC) – 34. Jahanbakhsh (BRN), 74. Dunk (BRN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:6.
    Manchester City: Ederson – Walker (46. Danilo), Otamendi, Laporte, Mendy (81. Stones) – De Bruyne (66. Fernandinho), Gündogan, D. Silva – B. Silva, Jesus, Sterling
    Náhradníci: Murić – Danilo, Stones, Sané, Fernandinho, Mahriz, Foden

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya, Duffy, Dunk, Bernardo – Knockaert, Stephens, Pröpper, Jahanbakhsh (72. Izquierdo) – Bissouma (84. Locadia), Murray (67. Andone)
    Náhradníci: Button – Saltor, Bong, Locadia, Andone, Izquierdo, Burn
    thejrc.org