Kiel – St. Pauli 2:1 (kon.) | Duisburg – Ingolstadt 2:4 (kon.) | Sandhausen – Paderborn 1:1 (kon.)
konec
MSV Duisburg
2:4 (0:1)
FC Ingolstadt 04
Sobota 06.04.2019, 13:00 • Schauinsland-Reisen-Arena, Duisgburg • 2. německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:08:12)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 10:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
     
    Důležité měření sil dvou nejhorších týmů ligy je u konce! Duisburg byl v atraktivním útočném střetnutí lepší, jenže doplatil na špatnou koncovku. Ingolstadt naopak dobře zareagoval na inkasovaný gól z první minuty druhé půle, když Lezcano v jednašedesáté minutě potrestal chybu Baffa a proměnil penaltu. Pak už to bylo hodně nervózní, domácí neproměňovali šance a v závěru dostali ještě dva další góly, které orámovaly Wolzeho snížení z přímého kopu. Ingolstadt se tak dočkal vytoužené výhry a poslal svého dnešního soupeře na úplné dno tabulky. Oba týmy ale zůstávají ve hře o záchranu, neboť na baráž ztrácí jen dva body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Thomas PLEDL - 2:4
     
    90+5
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Hostujícím hráčům i fanouškům padá velký kamen ze srdce! Stefan Kutschke ve středovém kruhu chytře sklepl míč před rozběhnutého THOMASE PLEDLA, který běžel sám na branku a ve stoprocentní šanci napsal tečku za výhrou Ingolstadtu.
     
    90+4
    Stefan Kutschke zbytečně fauloval na půlce hřiště. Domácí budou posílat další dlouhý pas, o který bude bojovat i vysunutý gólman Wiedwald!
    90+2. Kevin WOLZE - 2:3
     
    90+2
    Duisburg právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpět ve hře o body! K exekuci přímého kopu se postavil KEVIN WOLZE, který levačkou překopl zeď a parádní prudkou ranou do pravé části branky vyšachoval i vzduchem plachtícího gólmana.
     
    90+1
    Almog Cohen fauloval téměř přesně na ose hřiště a ještě dal domácím špetku naděje v podobě přímého kopu z dobré pozice.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno pět minut.
    89. Sonny KITTEL - 1:3
     
    89
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Pár minutek před koncem zápasu je definitivně rozhodnuto! Tschauner sebral další nepřesný pas a dlouhým nákopem založil protiakci Ingolstadtu. Na jejím konci byl SONNY KITTEL, který zasekávačkou vyškolil Baffa a pak levačkou zakončil mimo dosah Wiedwalda.
     
    88
    Stefan Kutschke neudržel míč u levé postranní čáry. Po vhazování Wiegela se všichni hráči opět stěhují před Tschaunera.
     
    87
    Všemožnými způsoby se domácí snažili prorazit po rohovém kopu. Všechny tři střely však byly zablokované.
     
    86
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Darío Lezcano, přichází Konstantin Kerschbaumer.
     
    85
    Fabian Schnellhardt pěkně odcentroval z pravé strany, jenže Tschauner nebezpečnou hlavičku jeho spoluhráče pohotovým zákrokem vyrazil.
     
    84
    Duisburg zjednodušil hru, jenomže dlouhé nákopy jsou ve většině případů zcela neúčinné. Platilo to i při rozehrávce z půlky hřiště.
     
    83
    Philipp Tschauner zastavil nepřesný nákop a nyní sleduje, jak jeho spoluhráči usilovně bojují v přehuštěném středu hřiště.
     
    81
    Kevin Wolze chtěl rychle vhodit aut, jenže mu balón vypadl z rukou. Ke smůle Duisburgu se ho musí vzdát.
     
    80
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Moritz Stoppelkamp, přichází Lukas Fröde.
     
    80
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Robin Krauße, přichází Christian Träsch.
    79. Moritz Stoppelkamp (DUI)
     
    79
    Hosté stále vedou! Poté, co nezahrozili z rohového kopu, čelili rychlému protiútoku, avšak Moritz Stoppelkamp si na brankáře Tschaunera ani v tomto případě nepřišel!
     
    78
    Krauße se oklepal a na druhém konci hřiště vystřelil z delší vzdálenosti. Pokus to byl tečovaný, a tak se bude kopat roh.
     
    77
    Tschauner stáhl ze vzduchu centrovaný balón. V jeho blízkosti pak zůstal ležet Robin Krauße, což ještě více rozlítilo už tak frustrované a nespokojené fanoušky.
     
    75
    Kutschke v trochu nepřehledné situaci patičkou posunul míč na Lezcana. Ten mohl zkompletovat hattrick, jenže už byl příliš blízko Wiedwalda, který jeho střelu vyrazil.
     
    74
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Paulo Otávio, přichází Thomas Pledl.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Paulo Otávio (FC Ingolstadt 04).
    73. Joseph Baffo (DUI), John Verhoek (DUI)
     
    73
    Velká šance na vyrovnání! Joseph Baffo mohl odčinit svůj penaltový zákrok gólovou hlavičkou, jenomže po dobrém centru z levé strany trefil jenom tyč! Dorážka Verhoeka pak rozvlnila síť jen z vnější strany.
     
    71
    Cauly Oliveira Souza o pár centimetrů nedosáhl na dlouhý pas ke koncové čáře. Míč opustil hrací plochu a zpět ho pošle vykopávající Philipp Tschauner.
     
    70
    Hra je hodně rozkouskovaná. Po faulu uprostřed hrací plochy si dává na čas s rozehrávkou Almog Cohen.
     
    69
    Z rychlé akce po pravé straně vybojoval Duisburg rohový kop. Hned dvojici Oliveiry Sousy hráči v červeném jednoduše zlikvidovali.
     
    68
    Jednomu z domácích obránců se vůbec nepovedl odkop. Poslal ho jenom k dobíhajícímu Lezcanovi, ale toho pro změnu zradilo zpracování.
     
    67
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Tim Albutat, přichází John Verhoek.
     
    65
    V jednu chvíli zůstali na trávníku ležet hned dva hostující fotbalisté, jejichž ošetřování určitě nebude probíhat v kvapíkovém tempu.
     
    63
    Domácí hráči i fanoušci jsou hodně podráždění. Teď navíc nevyužili výhodu standardky, když letící nákop sebral brankář Tschauner.
    61. Darío LEZCANO - 1:2
     
    61
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil DARÍO LEZCANO, který si zastavením rozběhu počkal na pohyb gólmana a bez problému poslal míč na druhou stranu.
     
    60
    Joseph Baffo nešikovně zablokoval letící centr horní končetinou. Rozhodčí to moc dobře viděli a nařídili penaltu ve prospěch Ingolstadtu!
     
    58
    Hosté ještě pokračovali rohovým kopem, ale Kittelův centr k zadní tyči hráči v bílomodrých dresech snadno a rychle zneškodnili.
     
    57
    Hned tři hosté přeběhli kolem balónu, do kterého se opřel až Kittel, ovšem Widwald prudkou střelu vyrazil tak, že nemusel čelit žádné dorážce.
     
    56
    Joseph Baffo zboural Gause a daroval hostům zajímavý přímý kop. Navíc bude dohrávat se žlutou kartou.
     
    54
    Nic takového se ale nestalo. Ingolstadt si poradil s dlouhým nákopem a pak se mu podařilo zablokovat střelu z velké dálky.
     
    53
    Almog Cohen fauloval Schnellhardta a domácí tak mohou zahrozit ze standardní situace.
     
    52
    Wiegel se už vrátil do hry a ihned se zapojil do útočné akce. Iljucenko každopádně neměl prostor na zpracování jeho centru.
     
    50
    Andreas Wiegel pohlídal Kutschkeho, který neměl šanci dosáhnout na centr z pravé strany. Domácí obránce si trochu ublížil a musí být ošetřen.
     
    49
    Rychlá kombinace hostujícího celku skončila u Gause, který zkusil napálit balón bez přípravy, jenže ho poslal několik metrů nad branku.
     
    48
    Ingolstadt zkusil odpovědět s použitím rohového kopu. Rozehrávka Kittela však další změnu skóre nezpůsobila.
    46. Stanislav ILJUCENKO - 1:1
     
    46
    Duisburg právě vstřelil branku!T
    Tak to je snový úvod druhé půle pro domácí celek, který skóruje po patnácti vteřinách! Cauly Oliveira Souza zaútočil po pravé straně a fantasticky odcentroval na STANISLAVA ILJUCENKA, který se vřítil mezi stopery a razantní hlavičkou nedal Wiedwaldovi žádnou šanci.
     
    46
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka, ve které měl Duisburg malinko více ze hry. Do šancí se dostával výhradně Stoppelkamp, jenže žádnou z nich nevyužil. K otevření skóre tak došlo na druhé straně, když v jednatřicáté minutě přesně hlavičkoval Lezcano. Ingolstadt tak vede 1:0 a má slušně nakročeno k tomu, aby ukončil pětizápasovou sérii bez získaného bodu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V ofenzivní činnosti zatím neviditelný Cauly Oliveira Souza fauloval v přechodové fázi. K nelibosti publika se míč vrací do hostujícího držení.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    44
    Hra se v posledních vteřinách trochu otevřela. Po obranném odkopu Otávia upaloval kupředu Krauße, kterého zezadu fauloval Wiegel a taktéž si vysloužil žluté napomenutí.
    42. Moritz Stoppelkamp (DUI)
     
    42
    Moritz Stoppelkamp sladil náběh s nákopem za obranu. Zčistajasna měl před sebou už jenom Tschaunera, ale ten jeho střelu pravou nohou vyrazil.
     
    41
    Po dlouhé době se Duisburg dostal do nějakého zakončení. Propadlý centr skončil u Wolzeho, jehož střela bez přípravy proletěla vedle Tschaunerovy levé tyče.
     
    39
    Enis Hajri ve výskoku udeřil protihráče do obličeje. V přerušené hře se dostal do slovního křížku s Gausem a hlavní rozhodčí za to oběma ukázal žlutou kartu.
     
    38
    Nakonec domácí hráči kopali rohy hned dva. Ani v tomto případě to ale nepomohlo k vytvoření nějaké šance.
     
    37
    Bjørn Paulsen výborně přečetl letící centr určený pro Iljucenka. Před ruským forvardem odehrál míč na roh.
     
    36
    Zadní řady Duisburgu si s přehledem poradily. Wiedwald zasahovat nemusel a čeká ho jen odkop od branky.
     
    35
    Stefan Kutschke táhl míč po pravé straně, odkud se neúspěšně snažil najít jediného spoluhráče Lezcana. Centr byl sražen na roh.
     
    34
    Třikrát prodloužený vysoký balón skončil u Sonnyho Kittela, který se zničehonic řítil sám na gólmana. Vzrušení však bylo zbytečné, útočník Ingolstadtu vybíhal z ofsajdu.
     
    33
    Duisburg mohl velmi rychle odpovědět, jenže to by Nielsen musel lépe naložit s hlavičkou po Stoppelkampově rozehrávce rohového kopu.
    31. Darío LEZCANO - 0:1
     
    31
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Hosté se na konci jednatřicáté minuty dostávají do vedení! Po nákopu z půlky hřiště následovalo několik soubojů, z nichž se balón dostal do pravého křídla. Odtud přiletěl vynikající centr na DARÍA LEZCANA, jehož dobře umístěná hlavička proletěla pár centimetrů vedle marně se natahujícího Wiedwalda.
     
    31
    Enij Hajri fauloval na půlící čáře. Chvíli předtím střílel z jedničky Stoppelkamp jenom do clonícího protivníka.
     
    30
    Držení míče: 54% – 46%.
     
    28
    Stoppelkamp měl hodně času na přípravu centru z levého křídla, nicméně balón nasměroval jen k obráncům Ingolstadtu.
     
    27
    Otáviova přihrávka z levé strany letěla do správných míst, jenže jeden z domácích obránců ji nataženou nohou odvrátil pryč z vápna.
     
    26
    Sonny Kittel rozehrál standardku z hloubi pole, ale míč poslal do příliš velké výšky na to, aby někdo v červenočerném mohl nebezpečně hlavičkovat.
     
    25
    Paulo Otávio měl zálusk na zisk balónu u hranice pokutového území. Jednoho z obránců vysvobodil odpískaný faul.
     
    24
    Ze standardní situace už žádné ohrožení domácí branky nevzniklo. Po hodně nepřesném centru může vhazovat Wiegel.
    23. Stefan Kutschke (ING)
     
    23
    Kutschkeho střela zpoza pokutového území byla sražená a balón pak nebezpečně rychle klesal směrem pod břevno, odkud ho musel Wiedwald vytěsnit na roh.
     
    22
    Phil Neumann se snažil potáhnout míč po postranní čáře. Fabian Schnellhardt mu v tom chtěl zabránit, jenže si pomohl faulem.
     
    20
    Schnellhardta zahnala průniková přihrávka do těžkého palebného úhlu. Zleva to přesto zkusil, ale Tschauner si u bližší tyče poradil.
     
    19
    Ale ne dlouho, protože ruský útočník Stanislav Iljucenko byl přistižen v odmávaném ofsajdu.
     
    18
    Paulo Otávio při napadání fauloval hráče, který předním stihl odehrát balón do klidnějších míst. Hrát mohou domácí.
     
    17
    Phil Neumann v chumlu těl odrazil míč z pět do autu. Následoval tedy druhý rohový kop, ale ani ten Tschaunera nijak nezaměstnal.
     
    16
    Stoppelkamp neměl šanci propálit hradbu těl před sebou. Míč napálil do Kotzkeho a z nastalé situace vytěžil maximum v podobě rohového kopu.
     
    14
    Stanisalv Iljucenko si v pokutovém území snažil obhodit klečícího Paulsena. Po kontaktu s ním ochotně spadl k zemi, ale pokutový kop nezískal.
     
    13
    Dvakrát během pár vteřin výborně zafungovali hostující stopeři. Nejprve zneškodnili kolmici za obranu a pak i centr Stoppelkampa.
     
    12
    Po hodně rozvážném úvodu se začínají vyskytovat menší náznaky šancí. Wiedwald nyní musel řešit Kraußeho střelu z necelých pětadvaceti metrů.
    11. Moritz Stoppelkamp (DUI)
     
    11
    Wolze dobře načasoval přihrávku za obranu pro Stoppelkampa, který si zpracoval míč na levačku, jenomže zblízka hodně přestřelil.
     
    10
    Centr z levé strany byl stejně nepovedený, jako předchozí rozehrávka na krátko. Tschauner bude z klidu vykopávat.
     
    9
    Na opačném konci hřiště se chystá rozehrávka rohového kopu. Míč si bere Stoppelkamp.
     
    8
    Teď už se hosté prokombinovali až do šance, nicméně Felix Wiedwald díky svému dobrému postavení premiérovou střelu Lezcana vyrazil.
     
    7
    Utkání se rozjíždí hodně pozvolna. Časněji na míči je Ingolstadt, ale nikoliv v těsné blízkosti domácí branky.
     
    6
    Bjørn Paulsen posílal k vápnu dlouhatánskou diagónálu, jenže útočný faul Stefana Kutschkeho zabránil hostům cokoliv vymyslet.
     
    4
    Dlouhý nákop ze středu hřiště letěl na Kutschkeho. Zpracovat ho ale nedokázal a míč skončil u brankáře Wiedwalda.
     
    3
    Wiegel na půlící čáře pořádně ostře zajel do Kittela. Nebýt úplný začátek zápasu, možná by se to neobešlo bez žluté karty.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v červenočerných, zatímco domácí v bílomodrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    MSV Duisburg: Wiedwald – Wiegel, Hajri, Baffo, Wolze – Nielsen, Albutat, Schnellhardrt – Oliveira Souza, Iljucenko, Stoppelkamp.
    Náhradníci: Mesenhöler – Engin, Fröde, Gembalies, Gyau, Young-jae Seo, Verhoek.

    FC Ingolstadt 04: Tschauner – Kotzke, Neumann, Otávio – Paulsen, Cohen, Krauße, Gaus – Lezcano, Kittel, Kutschke.
    Náhradníci: Knaller – Kaya, Kerschbaumer, Pledl, Röcher, Şahin, Träsch.

    Rozhodčí: Kempter – Schütz, Gasteier.
     
    Vzájemné zápasy

    28.10.2018 Ingolstadt – Duisburg 1:1
    24.02.2018 Duisburg – Ingolstadt 2:1
    19.09.2017 Ingolstadt – Duisburg 2:2.
     
    FC Ingolstadt 04

    Ty tam jsou ještě nedávné časy, kdy hostující tým bojoval v nejvyšší německé soutěži. Z té před dvěma lety spadl a nyní se zdá, že se bude muset rozloučit i s 2. Bundesligou. Ingoldsadt na začátku jarní fáze vyhrál tři ze čtyř zápasů, jenže od té doby pětkrát v řadě vůbec nebodoval a propadl se na úplný chvost osmnáctičlenné tabulky, z něhož ztrácí na jistotu záchrany sedm bodů. Právě důležitý boj o naději Ingolstadt absolvoval minulý týden, kdy se potkal se Sandhausenem a kvůli gólu z 92. minuty smolně prohrál 1:2.

    MSV Duisburg

    Také domácí fanoušci s nostalgií vzpomínají na dobu, kdy tým ze Severního Porýní-Vestfálska působil mezi elitou. Na rozdíl od svého soupeře ale mají reálnou naději, že se pro příští sezónu udrží ve druhé lize. Duisburg má na svém kontě jen o jednu výhru více než jeho dnešní soupeř. V posledních čtyřech kole ale neprohrál a díky zisku šesti bodů se posunul před Ingolstadt na sedmnácté místo, ze kterého ztrácí dva body na barážové postavení Magdeburgu. Oproti němu má MSV navíc jedno utkání k dobru. Minulý týden absolvoval Duisburg bitvu na hřišti St. Pauli a odvezl si cenný bod za bezbrankovou remízu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 46. Iljucenko, 90+2. Wolze – 31. Lezcano, 61. Lezcano (pen.), 89. Kittel, 90+5. Pledl

    Karty:   39. Hajri (DUI), 44. Wiegel (DUI), 56. Baffo (DUI) – 39. Gaus (ING), 74. Otávio (ING)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 10:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
    MSV Duisburg: Wiedwald – Wiegel, Hajri, Baffo, Wolze – Nielsen, Albutat (67. Verhoek), Schnellhardrt – Oliveira Souza, Iljucenko, Stoppelkamp (80. Fröde).
    Náhradníci: Mesenhöler – Engin, Fröde, Gembalies, Gyau, Young-jae Seo, Verhoek.

    FC Ingolstadt 04: Tschauner – Kotzke, Neumann, Otávio (74. Pledl) – Paulsen, Cohen, Krauße (80. Träsch), Gaus – Lezcano (86. Kerschbaumer), Kittel, Kutschke.
    Náhradníci: Knaller – Kaya, Kerschbaumer, Pledl, Röcher, Şahin, Träsch.

    Rozhodčí: Kempter – Schütz, Gasteier
    bahis siteleri