Oostende – Beerschot 2:1 (kon.) | Westerlo – Sint-Truiden 2:2 (kon.) | St.Gilloise – Waasland-Beveren 5:1 (kon.)
Mouscron – Cercle Brugge 2:3 (kon.) | Genk – Gent 2:1 (kon.)
konec
KRC Genk
2:1 (2:0)
KAA Gent
Sobota 06.04.2019, 20:30 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
    90+4. Červená karta pro Ruslana Malinovského
     
    90+4
    Na domácím záložníkovi byli nalepení dva hráči soupeře. Birger Verstraete ho pořádně držel za dres a povalil ho na zem, přičemž nejprve spadl Verstraete, poté šel k zemi Malinovskyj. Autor dvou gólů Genku vzápětí již vleže máchl kopačkou směrem na hlavu soupeře. Těžko říct, zda úmyslně nebo nikoliv, ale sudí posoudil tento moment jako úmysl a dává Malinovskému rovnou červenou kartu.
     
    89
    Hosté nyní mohou být zřejmě oprávněně nazlobení, jelikož centrovaný míč se otřel o ruku jednoho z domácích hráčů a tady se také možná mohla pískat penalta. Ale tentokrát se sudí neradí ani u videa, vše dobře viděl, a potvrzuje svůj předešlý verdikt – rohový kop.
     
    88
    Ihned poté následuje střídání domácích, když se loučí Mbwana Samatta a na jeho místo jde Zinho Gano.
     
    87
    Gent právě vstřelil branku!
    Máme zaděláno na drama! Po rohu dostali hosté míč znovu do ohně, kde Sörloth přistrčil míč na hranici vápna pro TIMOTHYHO DERIJCKA a ten se trefuje přesně k pravé tyči. Vuković se tentokrát natahoval marně.
     
    85
    Stejně jako nyní, když Jaremčuk krásně vyslal míč uličkou do vápna pro Stallone Limbombeho, jehož střelu z levé strany výborně vytěsnil Vuković na rohový kop.
     
    81
    Jedna z nich ale byla hodně špatná a Genk nebyl dalek od třetí branky. Ve vápně totiž převzal přihrávku z levé strany Bryan Heynen, který placírkou zakončoval k pravé tyči. Do střely mu ale obětavě padl Timothy Derijck a musí být lehce ošetřován.
     
    75
    Střídání i na domácí straně. Hřiště opustí kapitán Leandro Trossard, jenž dnes podal velice obětavý výkon, a nahrazuje ho Joseph Paintsil.
     
    74
    Dvojí střídání hostí. Z placu jde Brecht Dejaegere, kterého nahradí Stallone Limbombe. Dalším střídajícím je Jonathan David, který na závěrečných 18 minut přepustí místo Giorgimu Čakvetadzemu.
     
    73
    Vznikla zejména kvůli tomu, že Dewaest šel od míče zády k rozehrávajícímu Bezusovi jen velmi pomalu a na druhou stranu hráč hostí nečekal na pokyn sudího s rozehráním. Takže bude následovat karta na obou stranách.
     
    70
    Balon navíc rychle putoval po pravé straně na Junyu Ita, který si to s ním namířil do vápna, vyhnul se dvěma hráčům a jeho střela v pádu orazítkovala pravou tyčku branky! Následuje rohový kop.
     
    65
    A nyní už žlutá karta přichází po tom, co Nana Asare, který mohl dát první branku zápasu – ale trefil tyč, na půlce hřiště takticky zastavil rychlý protiútok, který vedl Junya Ito.
     
    64
    Další slušný zákrok Danny Vukoviće, který vytáhl střelu Romana Jarenčuka. Forvard hostí střílel pět metrů před vápnem k levé tyči, kam se gólman Genku dobře položil.
     
    62
    Roman Bezus si zahraje na poslední zhruba půl hodinu místo Andersona Esitiho.
     
    57
    Až nyní a hned to bylo hodně nebezpečné. Alexander Sörloth si naběhl na centrovaný míč a hlavičkou mířil pod břevno, ale gólman Danny Vuković vytáhl balon také hodně dobrým zákrokem na roh.
     
    53
    Leandro Trossard dostal míč těsně před vápnem, nerozpakoval se a hezky vystřelil, ale přišel ještě hezčí zákrok Kaminského, který rukou vyrazil míč nad branku a tudíž i na rohový kop.
    45+1. Ruslan MALINOVSKYJ - 2:0
     
    45+1
    Genk právě vstřelil branku!
    Během čtyř minut dává RUSLAN MALINOVSKYJ druhou branku a směřuje svůj tým za třemi body. Na levém kraji vápna si totiž vyměnil míč se Samattou, následně potáhl míč o dva kroky do předu a trefil se krásně na zadní tyč gólmana! Asistence: Mbwana Samatta.
    42. Ruslan MALINOVSKYJ - 1:0
     
    42
    Genk právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem prvního poločasu se domácí dostávají do vedení RUSLAN MALINOVSKYJ v této sezoně kopl penaltu nalevo i doprostřed a nyní ze svého pohledu trefuje místo přesně k pravé tyči, zatímco Thomas Kaminski si vybral druhou stranu.
    41. Penaltová ruka Dylana Bronna
     
    41
    Byla nařízena penalta pro Genk a Dylan Bronn dostává navíc žlutou kartu.
     
    40
    Sudí se nyní bude radit u videa, jelikož centrovaný míč Malinovského zasáhl Dylana Bronna do ruky a poté se odrazil mezi jeho nohy. Tohle nebyl přirozený pohyb ruky a řekl bych, že bude nařízena penalta.
     
    39
    Centr, střela nebo lišácký úmysl? Těžko říct! Každopádně Trossardův pokus z levé strany prvně vůbec nebezpečně nevypadal, ale nakonec i k údivu gólmana Kaminského skončil na břevně.
    28. Malinovského střela, Kaminského zákrok
     
    28
    Krásný moment na obou stranách. Přímý volný kop Ruslana Malinovského totiž fantasticky vyrazil Thomas Kaminski a poté se vyznamenal i Thibault De Smet, který před Samattou odkopl míč na roh.
     
    17
    Souquet poslal přízemní centr z pravé strany, kde vypadalo, že Maehle odvrátí míč do bezpečí. Jenže tak dlouho čekal, až k němu balon přijde, až ho předběhl Nana Asare a napálil balon do tyče, čímž málem zbořil branku. Poté se pumlíč dostal k Brechtu Dejaegeremu, jehož střelu zablokoval na roh Dewaest.
    7. Vuković napravil svojí chybu
     
    7
    Alexander Sörloth dostal přihrávku do běhu a byl u míče dříve než gólman Vuković, kterému udělal kličku. Zbývalo tak přihrát míč pod sebe na nabíhajícího spoluhráče, ale gólman Genku se rychle zorientoval a svojí chybu napravil sražením míče na roh.

    Tomáš Lysý

    Branky: 42. Malinovskyj (pen.), 45+1. Malinovskyj – 87. Derijck

    Karty:   73. Dewaest (GNK) – 41. Bronn (GNT), 65. Asare (GNT), 73. Bezus (GNT)   90+4. Malinovskyj (GNK)


    Rohy: 7:12.
    KRC Genk: Vuković – Uronen, Lucumi, Dewaest, Maehle – Heynen, Malinovskyj, S. Berge – Trossard (75. Paintsil), Samatta (88. Gano), Ito.
    Náhradníci: Jackers – Aidoo, De Norre, Neto Borges, Wouters, Piotrowski, Paintsil, Ingvartsen, Gano.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare – B. Verstraete, Dejaegere (74. Limbombe), Esiti (62. Bezus), David (74. Čakvetadze) – Sörloth, Jaremčuk.
    Náhradníci: Coosemans – Rosted, Čakvetadze, Limbombe, Kvilitaja, Bezus, De Smet.

    Rozhodčí: Lawrence Visser
    bahis siteleri