Jungadler Mannheim – Zürich 6:5 (2:1 po s.n.) | Junosť Minsk – Sparta 4:2 (kon.) | Nitra – North American Select 4:5 (0:2 po s.n.)
Ťumenský Legion – Eisbären 5:0 (kon.) | Davos – Rapperswil 2:1 (kon.) | Sparta – Zürich 6:1 (kon.)
Jungadler Mannheim – Junosť Minsk 2:3 (kon.)
konec
HC Davos
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Neděle 07.04.2019, 13:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Memoriál Jana Marka • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Za půl hodiny začne v Tipsport areně finále mezi Minskem a Mannheimem, rozhodně jej nepropásněte. Na počtenou o něj! (15:04:04)
     
    Je konec, poslední zápas letošního Memoriálu Jana Marka v Malé hale končí těsným vítězstvím Davosu, který tak bere konečné páté místo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Střela jednoho z borců v červeném se odrazila až do ochranné sítě, čtyři sekundy před koncem tak uvidíme snad už poslední vhazování.
     
    59:38
    Davos vyhazuje na icing, dvaadvacet sekund před koncem se tak hra na chvilku vrátí do jeho pásma. Branka Rapperswilu je pochopitelně stále prázdná.
     
    59:02
    Od modré zkusil štěstí Valentin Senn, neúspěšně. Mathieu Croce byl na svém místě připraven a s projektilem si velmi hravě poradil.
     
    58:02
    Je to tak, branka Lakers zeje prázdnotou! Hosté dvě minuty před koncem odvolávají gólmana a zkouší štěstí při hře v šesti.
     
    58:02
    Rapperswil si bere oddechový čas, po jehož vypršení se bude znovu vhazovat před davosskou klecí. Dá se čekat, že Harder se už do branky nevrátí.
     
    57:25
    Levin Frischknecht pálil od modré, vzdálenější tyč branky žlutomodrých minul o pár desítek centimetrů. Tohle hostujícímu bekovi ale vůbec nevyšlo.
     
    56:51
    Letící kotouč zmizel kamsi do výstroje pohotového Croceho, po krátké pauze tak uvidíme buly před jeho svatyní. Uvidíme, co Rapperswil vymyslí.
     
    55:50
    Noel Vetter málem prorazil skrz soupeřovu defenzívu, ta jej ovšem nakonec zvládla odzbrojit. Čtyři minuty a deset sekund do konce třetího dějství.
     
    53:55
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Oba kluby v závěru třetiny konečně zapnuli motory.
     
    52:18
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Papíroví hosté snižují, pod kontaktní gól se podepisuje ROBIN RAMSAUER. Náskok Davosu tak činí už jen jednu jedinou branku, tohle může být ještě zajímavé. Bez asistence.
     
    51:53
    Před davosskou klecí vznikla po přerušení menší straknice, dvě minuty za hrubost dostává Noel Siren (RAP), za držení je pak vyloučen Livio Janggen.
     
    51:10
    Davos právě vstřelil branku!
    Vzhledem k dosavadnímu průběhu utkání si dovolím říct, že o vítězi duelu už je definitivně rozhodnuto! Devět minut před koncem vedení Davosu na dvě branky zvyšuje IVAN ALTUCHOV. Asistence: Alain Heim, Dmitri Wey.
     
    50:25
    Cédric Helbling zakončoval z kruhu, Croce proti střele převedl naprosto rutinní zákrok. Gólman Davosu tak má ve statisitikách další úspěšný zásah.
     
    49:26
    Hammerer chtěl zpoza klece uklidit kotouč mezi tyč a Harderův beton, jenže kvůli jednomu z neodbytných protihráčů se nakonec nedostal do zakončení.
     
    48:28
    Rapperswil má na vyrovnání ještě jedenáct a půl minuty, času dost. Jenže vepředu jsou nyní usazeni hokejisté Davosu a nepouští svého soka na pryž.
     
    47:27
    Thüring už je zpět na ledě, dorostenci legendárního švýcarského klubu toho v početní výhodě opět moc nepředvedli. Přesilovky ani jednomu celku nejdou.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 38. Heim (Giubbini, Altuchov), 52. Altuchov (Heim, Altuchov) – 53. Ramsauer


    HC Davos: Haller (30. Croce) – Altuchov, Bome, Waidacher, Giubbini, Varano, Hammerer, Rieder, Parreé, Trösch, Beutler, Frehner, Mazolani, Balzer, Coray, Rösch, Egger, Wey, Hungerbühler, Erni, Janggen, Mair, Heim.
    SC Rapperswil-Jona Lakers: Harder (Braun) – Stäheli, Senn, Helbling, Frischknecht C., Thüring, Taibel, Hauberger, Bidoli, Ramsauer, Kaufamann, Imboden, Vetter, Schwitter, Siren, Buff, Hämmerle, Freitag, Frischknecht L., Hornecker.
    thejrc.org