Santa Clara – Moreirense 1:1 (kon.) | Portimonense – Porto 0:3 (kon.) | Aves – Sporting 1:3 (kon.)
konec
Portimonense SC
0:3 (0:1)
FC Porto
Sobota 13.04.2019, 19:00 • Portimão Estádio, Portimão • Portugalská Primeira Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola portugalské Primeira Ligy, která má před sebou devětadvacáté kolo a do jejího konce tak chybí posledních šest kol. V jednom ze sobotních zápasů se proti sobě utkají dva týmy z jiných tabulkových pozic. Domácí Portimonense SC aktuálně patří na desáté místo, zatímco jeho soupeř FC Porto bojuje s lisabonskou Benfikou o mistrovský titul. Utkání startuje přesně v 19 hodin.
     
    Portimonense SC:
    Domácí celek v dosavadním průběhu portugalské ligy nasbíral celkem 32 bodů. Ačkoliv by se zdálo, že desátá pozice dává poměrně klid od záchranářských prací, opak je pravdou. Tabulka portugalské ligy je totiž hodně vyrovnaná a šestnáctý Nacional, který je na první sestupové příčce, ztrácí na desáté Portimomense jen pět bodů. SC navíc nemá nijak úchatnou formu, jeho poslední výhra je více jak měsíc stará.

    Poslední zápasy Portimonense:
    Tondela – Portimonense 3:2
    Portimonense – Moreirense 0:2
    Belenenses – Portimonense 2:2
    Portimonense – Nacional 5:1
    Sporting – Portimonense 3:1.
     
    FC Porto:
    Hosté naopak bojují o titul a dá se očekávat, že se bude rozhodovat třeba až v posledním kole. Porto totiž v jarní části ztratilo svůj malý náskok, i kvůli prohře před pěti koly a bylo mínus dva body na Benfiku. Jenže ta hned vzápětí jen remízovala a tak mají oba jediní soupeři o titul stejně bodů . 69. Porto ale musí věřit, že získá o jeden bod více než celek z hlavního města Portugalska, jelikož má oproti Benfice horší vzájemné zápasy.

    Poslední výsledky Porta:
    Porto – Boavista 2:0
    Braga – Porto 2:3
    Porto – Maritimo 3:0
    Feirense – Porto 1:2
    Porto – Benfica 1:2.
    Hosté přijíždí k zápasu

     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Porto – Portimonense 4:1 (7.12.2018)
    Portimonense – Porto 1:5 (17.11.2017)
    Porto – Portimonense 5:2 (22.9.2017)
    Portimonense – Porto 2:3 (10.4.2011)
    Porto – Portimonense 2:0 (14.11.2010).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Vítor Tormena, Jadson, Possignolo, Rú. Fernandes – Boa Morte, Pedro Sá, Dener, L. Fernandes – Tabata, Jackson Martínez.
    Náhradníci: Leonardo – Hackman, Macedo, Reis, Henrique, Wellington, Ruster.

    FC Porto: Casillas – Manafá, Pepe, Militao, Telles – J. M. Corona, Danilo, H Herrera, Brahimi – Tiquinho Soares, Marega.
    Náhradníci: Vaná – Maxi Pereira, B. Costa, Mbemba, A. Pereira, Otávio, Fernando.

    Rozhodčí: Fábio Veríssimo – Paulo Soares, Pedro Martins.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti, zápas za okamžik začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté hned zkusili zaútočit, ale se snahou skončili na půli soupeře a domácí hází aut.
     
    2
    Porto má samozřejmě na stadionu velkou podporu. Ale ani další akce hostím nevyšla, Alex Telles měl na levé straně k dlouhé přihrávce o něco déle, než by potřeboval.
     
    3
    Éder Militao poslal soupeře k zemi a na půlící čáře budou kopat domácí.
     
    3
    Jenže přichází i jejich faul, Alex Telles se dobře natlačil k míči a soupeři nezbylo nic jiného, než ho poslat na zem.
     
    4
    Rúben Fernandes raději odkopl míč na aut, zůstávají tak u něj hráči Porta.
     
    4
    Iker Casillas byl trošku v problémech, ale nakonec stihl odkopnout míč na levou stranu, kde hlavičkový souboj vyhrál Telles. Ten ale vzápětí o míč přišel a Vítor Tormena byl ukázkově prošlápnut. Zápas je ze začátku hodně kouskovaný.
     
    6
    Domácí jsou konečně trošku déle u míče a snaží se kombinovat před vápnem soupeře. Zatím sice úspěšně, ale nenachází prostor na nějakou překvapivou přihrávku.
     
    7
    Vítor Tormena navíc soupeře fauloval a možná trošku zbytečně teď odevzdal míč Portu.
     
    7
    Malá domů pro Ikera Casillase možná trošku vystrašila trenéra hostí, ale brankář Porta ukázal, jak velezkušeným gólmanem je a s napadáním si poradil dobře.
     
    8
    Yacine Brahimi pocítil na půlící čáře tvrdost kopaček Denera, který může být rád, že nedostal žlutou kartu. Porto zůstává na půlce u míče.
     
    8
    Stejně tak jako nyní, když vznikla menší rozepře mezi Lucasem Fernandesem, jenž fauloval Danila. Podražení, sesunutí rukama na zem. Tady také klidně mohla přijít karta.
     
    10
    Rozehrávka hostí byla nepřesná, dlouhý míč končí pohodlně u gólmana Ricarda Ferreiry.
     
    11
    Rúben Fernandes při odkopu u rohového praporku špatně stoupl na levou nohu a s bolestivou grimasou opouští hřiště. Tuším, že dnes se už na placu nepředstaví, může jít o zvrtnutý kotník.
     
    12
    Fábio Verissimo ukazoval hostům, že rozehrávka bude možná až poté, co dá píšťalkou pokyn, na co hráči Porta nedbali.
     
    12
    Růben Fernandes kulhá se zraněním z placu, na jeho místo nastupuje Henrique.
     
    13
    Brahimi přistrčil míč z levé strany do vápna na Soarase, který ještě prodloužil balon na Moussu Maregu. Útočník hostí střílel z první, jenže trefil jen před sebou stojícího obránce.
     
    15
    Porto právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení díky rychlé akci. Ofsajdová past domácích nebyla úspěšná. Jesús Manuel Corona poslal dlouhou přirhávku na Moussu Maregu, který si sběhl po pravé straně až do vápna. Na chvilku si sice míč předkopl, ale před čárou jej doběhl aposlal zpět za sebe. Tiquinho Soares nestřílel, slyšel totiž, jak si na něj zakřičel YACINE BRAHIMI a záložník Porta měl moře času, aby z první zamířil naprosto přesně – navíc ještě mezi nohy bránícího Vítora Tormeny, takže gólman Ferreira měl úlohu o to těžší. Asistence: Moussa Marega.
    15. Yacine BRAHIMI - 0:1
     
    17
    Domácí se možná dožadovali faulu, když Lucas Fernandes našel skulinku v obranných řadách Porta a vyzval na rychlostní souboj gólmana Ikera Casillase. Ten byl ale u míče výrazně dříve než záložník Portimonense.
     
    17
    Domácí budou zahrávat přímý volný kop z pravé strany, zhruba pět metrů za vápnem.
     
    18
    Výborný Iker Casillas. Lucas Fernandes kroutil míč dolů k pravé tyči, kam ale skočil i gólman Porta a míč vyrazil.
    18. Iker Casillas vyráží střelu Fernandese
     
    20
    Tiquinho Soares si stoupl na bližší tyč, aby kryl centr z rohu mířící do tohoto prostoru, ale hlavičkou odvrátil balon jen na břevno a poté do autu. Málem z toho byl vlastní gól.
     
    20
    Druhý roh Portimomense v krátkém časovém sledu již tak nebezpečný nebyl.
     
    21
    Iker Casillas stahuje prudký centrovaný míč z pravé strany a uklidňuje tak trošku své spoluhráče. Nyní byli hosté trošku rozhození.
     
    22
    Také hosté dostanou standardní šanci z dobrého prostoru zhruba pětatřicet metrů od branky.
     
    23
    Jenže Jésus Manuel Corona poslal centr, který prolétl napříč vápnem a následně kolem levé tyče. Hned se zdviženou rukou omlouvá spoluhráčům, že takhle to nechtěl.
     
    24
    Vítor Tormena při odkopu ve velkém vápně promáchl, ale hosté toho nedokázali využít, naopak následuje rychlý protiútok domácího celku.
     
    24
    Jenže centr z pravé strany nebyl vůbec přesný a Porto je tak zase u míče. Těmito zbytečnými ztrátami dávají domácí čas a možnost soupeři na vydechnutí.
     
    26
    Domácím fanouškům se vůbec nelíbí, že není pískán faul po tom, co Éder Militao u pravého rohového praporku najel do Tabaty jako tank. Upřímně by se asi nedovolený zákrok dal pískat.
     
    26
    A samozřejmě se nyní Lucas hodně zlobí, protože na druhé straně se píská jeho sražení Moussy Maregy. Rozhodčí si teď vybral, co pískne a co nikoliv.
     
    27
    Centr hostí nebyl přesný, o odražený míč svedl souboj Yacine Brahimi s Lucasem Fernandesem a nyní už je proti Portu pískáno, protože střelec zatím jediné branky povalil soupeře na travnatou plochu.
     
    29
    Malá domů pro Ricarda Ferreiru, ten celou situaci dobře zvládl a rozehrává na spoluhráče.
     
    30
    Ale Portimonense o míč rychle přišlo. Štěstí pro domácí bylo, že na následný nákop nedokázal Yacine Brahimi zareagovat, měl k míči přece jen dále.
     
    30
    Jesús Manuel Corona dostal balon na pravou stranu, kde se rychle prodral s míčem do vápna. Dával jej před sebe na Maregu, jenž je často využíván. Ten opět hledal zpětnou přihrávkou soupeře, ale nyní jeho úmysl přečetl Ricardo Ferreira.
     
    31
    Z protiútoku vystřelil Danilo, ale jeho pokus Iker Casillas jen kontroloval. Míč šel metr nad branku.
     
    32
    Balon je znovu u Ikera Casillase, který si na nedostatek rozehrávek rozhodně nemůže stěžovat.
     
    34
    Pepe byl tím, kdo si v pokutovém území věděl nejvíce rady a odhlavičkoval míč do bezpečí za vápno.
     
    35
    Odražený míč dostal Danilo, jenž viděl, že proti němu jde Lucas Fernandes. Naznačil tak kličku doprava, hodil si balon doleva a byl podražen. Jasná žlutá karta pro domácího záložníka.
     
    36
    Jenže Porto rychle přišlo o míč a nyní se dopustil faulu také Alex Telles, jenž na pravé straně skolil Tabatu. Míč z pravého rohu vápna, přesně 28,9 metrů od branky, bude opíslat do ohně právě Lucas Fernandes.
     
    36
    Nejvýše na jeho centr vyskočil zřejmě Édér Militao, jenž míč poslal vysoko nad horní tyčku a je z toho roh Portimonense.
     
    38
    První poločas se pomalu chýlí ke svému konci. Moussa Marega nyní věděl, že nemá cenu dělat ani o krok navíc, jelikož přihrávka na něj byla hodně nepřesná. Míč sbírá Ricardo Ferreira v domácí brance.
     
    39
    Henrique odvrátil míč z pravé strany na rohový kop pro Porto.
     
    40
    Hned po něm domácí obranná hra slavila úspěch, když se jí tentokrát povedlo míč odvrátit na aut.
     
    40
    Yacine Brahimi v souboji o míč přidal trošku důrazu a balon uzmul před Jacksonem Martínezem. Tady se o faul určitě nejednalo.
     
    42
    Porto má míč na svých kopačkách, hosté rozhodně chtějí dohrát první poločas v klidu a hlavně s vítězstvím.
     
    43
    Ačkoliv měli domácí odkop od branky, o míč rychle přišli a nyní je zase v útoku hostující tým.
     
    43
    Nicméně po tom, co Pepe zezadu podkopl Henriqueho, se o útok pokusí také Portimonense. Je mi celkem záhadou, proč sudí neocenil faul Pepeho žlutou kartou. Na druhou stranu, arbitr Veríssimo nechává hře poměrně volný průběh, což je dobře.
     
    45
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu a hraje se na půli Portimonense.
     
    45
    Domácí jsou dnes v osobních soubojích hodně nedůrazní. Naopak Porto je v tomto ohledu výrazně lepší a kolikrát hráči Portimonense od soupeře odpadnou jak pytel brambor.
     
    45
    V prvním poločasu bude nastavena minuta nad rámec základní hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce a Porto si z něj odnáší jednobrankové vedení. A zřejmě možná trošku nezaslouženě. Domácí také měli spoustu šancí, ale Iker Casillas byl na místě nebo Portu pomohlo břevno. Jako první se trefil Yacine Brahimi, který využil krásnou zpětnou přihrávku Moussy Maregy a zamířil z hranice vápna naprosto přesně. Pak zahrozili i domácí, ale Casillas dobře vyrazil přímý volný kop Fernandese a po rohu domácích orazítkoval Soares defenzívním zákrokem břevno vlastní branky – 0:1.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-1
    Střely: 3-6
    Držení míče: 45% – 55%
    Fauly: 7-11
    Rohy: 3-1
    Žluté karty: 1-0
    Červené karty: 0-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Aylton Boa Morte se po levé straně hezky prosmýkl do pokutového území a předal míč pro Jacksona, který si ho ale zpracoval za pomocí paže. Sudí nechávají hru plynout a domácí nakonec mají autové vhazování.
     
    48
    Nyní přichází jasný faul od hostů na Jacksona. Je zde přímý volný kop pro Portimonense, který ale asi bude jen centrem do vápna.
     
    49
    Nakonec se tak i stalo a na odražený míč před vápnem si naběhl kdo jiný než Jackson Martínez, ale nezamířil přesně.
     
    50
    Naopak hosté po rychlém protiútoku mohli udeřit podruhé. Moussa Marega střílel z hranice vápna k levé tyči, kam nakonec dal konečky rukavice gólman Ricardo Ferreira a vyráží míč na rohový kop.
     
    50
    První žlutá karta také na straně Porta. Wilson Manafá totiž deset metrů před vápnem projel Pedra Sá, jehož lýtka pocítila pořádnou tvrdost.
     
    51
    Jenže z dobré situace domácí nevyužili centrem do pokutového území zhola nic.
     
    52
    Alex Telles dal míč na svého spoluhráče Jesúse Manuela Coronu hodně do špeku, takže ten ho jen mohl poslat za sebe do autu, navíc dostal také trošku naloženo od soupeře.
     
    53
    Hosté kombinují ve vápně soupeře, což se vůbec nelíbilo domácím zadákům a míč šel nekompromisně na rohový kop.
     
    54
    Na středu hřiště zůstává sedět na trávníku jeden z hostí, kterého patrně chytly pořádné křeče. Už je v péči zdravotníků.
     
    55
    Oním fotbalistou je Wilson Manafá, jenž se po dvou minutách zvedá na nohy a pomalu kráčí do zázemí. Stejné potíže má také Jesús Manuel Corona.
     
    56
    Moussa Marega byl držen Pedrem Sá, který ho ještě stáhl na zem. Jasný faul a hosté tak zůstanou u míče.
     
    57
    Přímý volný kop hostí končí vysoko nad brankou Ferreiry, který rychle rozehrává na své spoluhráče.
     
    58
    Opět se to žlutí a opět zaslouženě, jelikož Dener si osedlal na půli hřiště Tiquinha Soarese, který se už chtěl kolem něj obtočit, čímž by založil rychlý protiútok.
     
    58
    Druhé střídání, první očekávané a první na straně Porta. Jesús Manuel Corona, který před chvílí dostával křeče, jde z placu a místo něj přichází záložník Otávio.
     
    60
    Třetina hry ve druhém poločasu je za námi a dá se říct, že hosté opravdu bez problémů hlídají jednobrankový náskok.
     
    61
    Po postupné kombinaci zkoušel Pedro Sá přetáhnout míč ze středu hřiště na levou stranu, kde byl pozorný Manafá a odhlavičkoval balon pryč.
     
    62
    Domácí ekipa to znovu zkouší po levé straně. Tentokrát jim to vyšlo a přišel dlouhý centr do vápna na Jacksona Martíneze, ke kterému na okamžik propadl míč, ale forvard Portimonense byl tak překvapený, že jej po chvíli ztratil.
     
    62
    A vzápětí ještě Jackson Martínez ukázal pořádnou kosu na Héctora Herreru, kterého přibrousil u levé postranní čáry. Nic jiného než žlutá karta ani nemůže přijít.
     
    63
    Druhé střídání v kádru Porta. Z placu odchází útočník Tiquinho Soares, jehož nahrazuje forvard Fernando.
     
    64
    Zápas se nám překlopil do poslední třetiny a Portimonense si stále neví rady, jak přelstít defenzívu soupeře a vyrovnat.
     
    65
    Nehledě na to, že Aylton Boa Morte nyní na obranné polovině Porta zcela nesmyslně zajel do soupeře a také inkasuje žlutou kartu.
     
    67
    Tak jestli jsem říkal, že v prvním poločasu je Porto důraznější, tak nyní řádně přitvrdili i hosté. Leckdy až moc. Další faul na hráče hostí, po kterém u pravého rohového praporku předvedl ukázkový kotrmelec obránce Manafá.
     
    68
    Jadson z pravé strany srazil Pepeho centr na rohový kop.
     
    68
    Roh neznamenal pro domácí celek žádné velké ohrožení branky.
     
    69
    Bude následovat menší zdržení. Tohle nevypadalo vůbec dobře, v souboji o míč totiž Alex Telles sáhl do obličeje Tabatovi, který se také ohnal rukou. Z obou stran to bylo neúmyslné, ale hodně nepříjemné. Oba hráči jsou tak ošetřováni.
     
    70
    Lucas Fernandes, který dnes podal slušný výkon, dohrál a na jeho místo jde Wellington. Jde o druhé střídání domácích, první bylo vynucené už ve dvanácté minutě.
     
    71
    Oba hráči už jsou na svých, utkání tak může pokračovat a hádám, že tak tři minuty ve druhém poločasu budou nastaveny.
     
    73
    Portimonense mi připadá už trošku rezignované. Porto totiž hraje z defenzívy opravdu dobře a čeká na rychlé protiútoky.
     
    73
    Porto právě vstřelilo branku!
    A jeden takový právě přišel. MOUSSA MAREGA dostal přesně na hranici ofsajdu ideální míč za obranu od Fernanda a krásným obloučkem obstřelil Ricarda Ferreiru na vzdálenější tyčku. Jde o jeho osmý gól v probíhající sezoně a přibližuje tak Porto ke třem bodům. Asistence: Fernando.
    73. Moussa MAREGA - 0:2
     
    76
    Héctor Herrera také nyní hodně tvrdě prošlápl Pedra Sá. Ten si dobře pokryl míč a vzápětí přišel pořádný šlapák. Také klidně na žlutou, ale sudí netrestají. Je z toho jen přímý volný kop z uctivé vzdálenosti od branky.
     
    77
    Ještě před jeho rozehráním přichází poslední střídání domácích, kdy Bruno Tabata odchází z útočné pozice a na placu ho nahradí Ruster.
     
    79
    Hosté hrají velmi chytře, nyní vybojovali postupným útokem na pravé straně rohový kop.
     
    80
    Rozbíhá se posledních deset minut základní hrací doby, samozřejmě za ošetřování bude něco nastaveno. A po faulu Maregy si domácí vybojovali přímý volný kop.
     
    81
    U centrovaného míče byl na hranici velkého vápna jako první Éder Militao, který míč odhlavičkoval pryč.
     
    81
    Metr scházel domácím k tomu, aby vyrovnali. Znovu o sobě dal vědět Jackson Martínez, který metr před vápnem přebral míč a následně zamířil do levé šibenice, kterou o kousek minul.
     
    81
    Poslední střídání také v kádru Porta. Odchází střelec první branky Yacine Brahimi, místo kterého si zahraje za zhruba čtvrt hodinky Bruno Costa.
     
    83
    Těžko říct, jestli po dalším faulu hostí se Henrique pokoušel z třiceti metrů překvapit brankáře nebo poslat do vápna střílený centr, který byl hodně přetažený. Tak či tak, Casillas má míč v rukavicích.
     
    85
    Porto kombinuje s míčem na půlící čáře, domácí musí běhat bez míče, což samozřejmě není nic příjemného.
     
    86
    Jenže s postupnou kombinací to následně hosté moc nezvládli a Pepe přímo před střídačkami poslal na zem Rustera, proti kterému si navíc pomohl loktem. Jasná žlutá karta, kterých má tento bývalý bek Realu Madrid ve své kariéře nepočítaně.
     
    87
    Ovšem ani z tohoto centru se domácí k bezprostřednímu ohrožení branky Ikera Casillase nedostali.
     
    87
    Navíc se museli bránit, když Porto uloupilo míč a jediná záchrana pro domácí barvy byla ta, že si Moussa Marega nepohlídal ofsajdové postavení a z půlící čáry vyběhl o metr dříve, než šla přihrávka.
     
    89
    Bruno Costa udržel na pravé straně míč a nikam nespěchal. Dal jej zpět na obránce Militaa, který přihrál malou domů pro Casillase. Až po jeho dlouhém nákopu se domácí dostali k míči a budou vhazovat na středové čáře.
     
    89
    Balon je opět na druhé straně hřiště, tentokrát dostal malou domů gólman domácích Ricardo Ferreira.
     
    90
    Další zahozený útok černobílých barev. Po nahrávce Rustera si ofsajd nepohlídal ani Aylton Boa Morte, a to o více jak dva metry.
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90+1
    Aylton Boa Morte se u vápna snažil dostat přes Wilsona Manafu. Oba dva se strkali, drželi za dres, takže sudí nepískal. Jako poslední se míče dotkl domácí útočník a balon poté skončil za čárou, takže Iker Casillas bude odkopávat od branky.
     
    90+2
    Hosté zakládají postupný útok po levé straně a samozřejmě nemusí nikam chvátat.
     
    90+2
    Tím spíše, když nakonec vybojovali rohový kop.
     
    90+3
    Odražený míč se po rohu dostal na kopačky Bruno Costy, který napřáhl z dvaceti metrů a jeho střela, mířící na levou tyč, byla lehce tečována jedním z domácích plejerů. Další roh.
     
    90+3
    Porto právě vstřelilo branku!
    Početná skupina fanoušků hostí na stadionu v Portimäu se raduje, jelikož na rohový kop si nejlépe naběhl Éder Militao. Jeho hlavičku ještě gólman Ferreira výborně vytěsnil na pravou stranu, ale jen k nohám kapitána HECTORA HERRERY, který uklízí míč nekompromisně do branky. O ofsajd se nejednalo, Herrera byl v okamžiku hlavičky Militaa před posledním hráčem domácích.
    90+3. Héctor HERRERA - 0:3
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas je za námi a Porto ve druhém poločasu bez problémů uhlídalo náskok 1:0 z půle první, když se v patnácté minutě hezky trefil Yacine Brahimi. Hosté byli ve druhých pětačtyřiceti minutách lepším týmem, vycházeli z pozorné defenzívy a měli více šancí. Dvě se jim také podařilo využít. V 73. minutě si po hezké přihrávce naběhl za obranu Moussa Marega a hezky přehodil gólmana Ferreiru. V nastaveném času se pak domácí ani nedostali do tlaku, naopak hosté kopali dva rohy. Po druhém se k hlavičce dostal Militao, jehož pokus ještě gólman vyrazil, ale přímo k nohám Hectora Herrery a kapitán hostí stanovil gólový účet zápasu na konečných 0:3.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-3
    Střely: 10-12
    Držení míče: 46% – 54%
    Fauly: 14-19
    Rohy: 3-7
    Žluté karty: 4-2
    Červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že FC Porto zvládlo roli favorita na hřišti Portimonense, vyhrálo 3:0 a opět se posunulo do čela tabulky portugalské ligy, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (21:01:20)

    Tomáš Lysý

    Branky: 15. Brahimi, 73. Marega, 90+3. H Herrera

    Karty:   35. L. Fernandes (POO), 58. Dener (POO), 62. Jackson Martínez (POO), 65. Boa Morte (POO) – 50. Manafá (PRT), 86. Pepe (PRT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:19.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Vítor Tormena, Jadson (C), Possignolo, Rú. Fernandes (12. Henrique) – Boa Morte, Pedro Sá, Dener, L. Fernandes (70. Wellington) – Tabata (77. Ruster), Jackson Martínez.
    Náhradníci: Leonardo – Hackman, Macedo, Reis, Henrique, Wellington, Ruster.

    FC Porto: Casillas – Manafá, Pepe, Militao, Telles – J. M. Corona (58. Otávio), Danilo, H Herrera (C), Brahimi (81. B. Costa) – Tiquinho Soares (63. Fernando), Marega.
    Náhradníci: Vaná – Maxi Pereira, B. Costa, Mbemba, A. Pereira, Otávio, Fernando.

    Rozhodčí: Fábio Veríssimo – Paulo Soares, Pedro Martins
    thejrc.org