W. Brémy – Freiburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.)
Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
Hannover 96
0:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 13.04.2019, 15:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hannover 96

    Hannoveru se v letošní sezóně tedy ani trochu nedaří. V dosavadních osmadvaceti zápasech získal pouhých čtrnáct bodů, to není vůbec dobrá sezóna, zatím tedy. Celkem z toho byly tři vítězství za tři body, pět remíz a hned dvacet porážek. Fotbalisté domácího týmu nastříleli dvacet pět branek, ovšem inkasovali jich šedesát pět. To značí nejhorší obranu v celé soutěži. V posledním zápase se Hannover střetl s Wolfsburgem na jeho hřiště, kde však padl 1:3, přestože po poločase držel remízový stav.

    Nejlepší střelec týmu – Hendrik Weydandt (5)
     
    Borussia Mönchengladbach

    To hostující tým má naprosto jiné starosti, jelikož se mu v letošní sezóně opravdu daří. V současné době se totiž nachází na solidním páté místě a na šestý celek má náskok tří bodů. Celkově Borussia získala čtyřicet osm bodů z osmadvaceti utkání. Bylo z toho čtrnáct výher, šest remíz a osm proher. Fotbalisté hostí nasázeli sedmačtyřicet branek, zatímco jich inkasovali třicet pět. Mönchengladbach sehrál poslední utkání na svém hřišti, kde hostil Werder. Toto utkání nakonec skončilo 1:1.

    Nejlepší střelec týmu – Alassane Pléa (11)
     
    Před tímto zápasem schází Hannoveru k záchraně v nejvyšší soutěži 11 bodů a ve zbývajících šesti kolech by musel potkat Augsburg totální kolaps, aby spadl až na poslední příčku místo Hannoveru. Tým ze severního Německa si v posledních 12 utkáních připsal jenom jedno vítězství, skóroval pouze osmkrát a záchrana je spíše v rovině přání a teorie.

    Hannover také doplácí na suverénně nejhorší obrannou činnost. V průměru obdržel 2,32 gólu na zápas, hůře na tom již nikdo v soutěži není. Veselé to ani není s výhodou domácího prostředí. V HDI-Areně totiž činí průměr vstřelených gólů Hannoverem pouze 0,79!
     
    -54
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96: Esser – Ostrzolek, Felipe, Anton, Korb – Haraguči, Schwegler, Bakalorz – Maina, Weydandt, N. Müller.
    Náhradníci: Radlinger – Wimmer, Bech, Muslija, Fossum, Walace, Soto.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Strobl, Elvedi – Herrmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard – Pléa, Neuhaus, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Jantschke, Wendt, Johnson, J. Hofmann, Cuisance, Raffael.

    Rozhodčí: Brych – Achmüller, Assmuth.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zhruba půl minuty po začátku utkání je tu nepříjemný střet Ostrzolka na půli s hostujícím kapitánem Stindlem. Okamžitě je volána pomoc a nevypadá to ani s jedním dobře.
     
    2
    Oba hráči jsou stále ošetřováni a do rozcvičovací zóny jsou poslání náhradníci. Stindl mezi tím opouští hřiště a je zřejmě jasné, že bude střídat, míří totiž přímo do kabiny.
     
    3
    Borussia bude hrát chvilku v deseti, než se nachystá střídání. Snad se nyní můžeme soustředit na hru místo zranění.
     
    3
    Je to opravdu nyní potvrzeno. Hostující kapitán musí opustit hrací plochu a místo něj nastupuje náhradník Raffael.
     
    4
    Ostrzolek nyní vybojoval u postranní čáry míč a posunul ho zpět na obrannou půli Hannoveru. Ten bere zatím utkání útočně a tlačí se dopředu.
     
    5
    Bakalorz otevřel průnikovou přihrávkou pravé křídlo, nicméně spoluhráč mu přihrávku nedoběhl a poprvé se s míčem pomazlí hostující gólman Sommer.
     
    5
    Ve středu pole vyhrál souboj Hazard a píchl balon více dopředu, zde ho ale získali domácí a donutili Sommera hrát pod tlakem. Švýcarský gólman ale hrací předmět hodně podebral a přisvítil, z tohoto menšího kiksu se ale nestřílí a můžeme pokračovat dále.
     
    7
    Sommer poslední minuty má častý dotyk s míčem, je to především díky tomu, že Hannover mnohdy zatlačil Hříbata až ke své vlastní brance. Teprve nyní se povedlo hostům usadit se na útočné polovině.
     
    8
    Dlouhá přihrávka na rozběhhnutého Mainu nenašla cíl a hra se vrací zpět na útočnou půlku Borussie.
     
    8
    Gladbach bude kopat první roh po útočné kombinační akci, kterou ale domácí obrana odvrátila.
     
    8
    Rohový kop taktéž bez problémů Hannoverští odbránili a opět mohou kombinovat s balonem.
     
    12
    Dostáváme se až do 12. minuty vlivem menších technických potíží, nejlepší moment si nevybral zrovna domácí gólman Esser, jehož rozehrávka pod tlakem nebyla taktéž jedna z nejlepších.
     
    12
    Korb opět vepředu hledal někoho z útočné trojice „devadesátšestky“, Felipe se ale natlačil před Weydandta a ve spolupráci se Sommerem dostává balon pryč z nebezpečného území.
     
    13
    Bakalorz postrčil na Mainu, který se však v kličce proti dvěma obráncům zamotal a vzniká tak rychlý protiútok Gladbachu.
     
    13
    On by tolik ani nebezpečný nebyl, jenže Ostrzolek si ve svém vápně zpracoval míč ledabyle a Neuhaus ho o něj připravil, z nějakých 11 metrů si míč potáhl ještě víc na úhel a dloubáčkem přehodil Essera, leč dobíhající obránce Anton udržel balon před brankovou čárou! První šance zápasu.
    13. Šance Neuhause po zaváhání Ostrozolka
     
    15
    Herrmann šel chvíli po pravém křídle, dobíhající obránce ho zakřižoval a odehrál do zámezí. Rychlé vhazování efekt překvapení nemělo, a tak se hra trochu uklidňuje.
     
    17
    Další šance utkání! Tentokrát z hloubi pole vysunul Haraguči pasem Weydandta, který se zbavil dvou obránců a v šestnáctce pouštěl míč doleva na úplně volného Mainu, toho ale včas dostoupili obránci a jeho střelu na kasu zblokovali! Hannover bude mít roh.
    17. Rychlý brejk Hannoveru gólem neskončil
     
    18
    Z rohového kopu však nic Hannover nevytěžil, naopak ještě spáchal útočný faul a Hříbata mají čas na rozestavení se a pomalý postup vpřed.
     
    19
    Na tři přihrávky se Gladbach propracoval k další akci! Neuhaus opět ze středu klepnul na Pléu, který okamžitě zpracoval pod sebe a přehrál akci na nabíhajícího Hazarda zleva, toho z úhlu výborně vychytal Esser!
     
    20
    Rozhodně tempo hry nepolevuje. Tentokrát se dostali ke slovu domácí, tvrdá střela Schweglera značí těžký zákrok Sommera a další rohový kop.
     
    21
    Zakaria se dostal před vracejícího se Bakalorze, který raději nekomplikoval situaci a zezadu záložníka Borussie stáhl.
     
    21
    Pléa si podběhl obránce a z otočky zkusil vypálit, střela však byla o něco slabší a Esser v klidu vykryl. Ale hannoverská obrana měla mnohem větší problémy s Hazardem, který opět otravoval na levém křídle a sám si vykombinoval akci ke střele, tu mu „zabavila“ domácí obrana.
     
    22
    Hannover se ze hry lehce vytratil, nyní diktuje tempo hry Borussia a došla si pro rohový kop, Hazardovi zarazil choutky na další pokus skluzem Felipe.
     
    23
    Sám Hazard pak rozehrál rohový kop, přetáhl ho na zadní tyč, kde byl Zakaria. Nakonec z toho vyšel další roh a opět pro M´Gladbach.
     
    23
    Z tohoto rohu vzešel akorát míč na domácí tribuně a Esser bude mít klid na rozehrávku od své branky.
     
    25
    Raffael obral o balon Ostrzolka, který mu to ale vrátil včas a domácí budou mít k dispozici vhazování u své branky.
     
    26
    Hazard z půlky uvolnil přihrávkou Zakariu na levém křídle, který si sběhl k brance a z úhlu zkusil tvrdou střelu, Esser vyboxoval mimo, o zbytek se pak postarala domácí obrana.
     
    27
    Po vyhraném souboji tu byla další rychlá akce Hannoveru, jenže přihrávka ze středového kruhu na pravé křídlo mířila hodně daleko od nabíhajícího křídelníka a vhazování dostanou i „Die Fohlen“.
     
    28
    Hazard si s míčem seběhl na střed a vypálil mimo dosah svého strážce, mířil však hodně nepřesně a domácí gólman se jenom otočil, kam že ten míč vlastně letěl.
     
    28
    Po výkopu Essera ale domácí nezvládli zpracovat balon a musí se proto nyní znovu bránit. Dokonce je z toho další roh Borussie.
     
    29
    Hra byla z vápna vytlačena a centr Zakarii z levé strany hřiště bez potíží domácí gólman vykryl.
     
    31
    Momentálně je to boj o nadvládu ve středu pole, ani jeden tým nechce moc ustupovat, lépe je na tom Mönchengladbach. Ten nyní předvedl útočný výpad zásluhou Hazarda. Bratr slavnějšího Edena byl u postranní čáry faulován a Hříbata mají první standardku.
     
    32
    Rozehrávku vyblokoval spíše náhodně domácí Bakalorz a alespoň na chvíli dal domácím klid v obranné fázi.
     
    33
    Dokonce se Hannover pokusil o velmi rychlý výpad, vše ale ztroskotalo na přihrávce pro Weydandta, který ji nedoběhl a vrací se vše znovu do starých kolejí.
     
    35
    Hosté ubránili další rychlý kontr Hannoveru a sami šli dopředu, nejdále to dotáhl Herrmann, avšak v pokutovém území si míč lehce ukopl, což byl signál pro hannoverskou obranu, aby mu hrací předmět odebrala.
     
    36
    Strobl si připsal obranný zákrok, který značí rohový kop pro H96.
     
    36
    Centr se snášel na hlavu Weydandta, který byl ovšem dobře bráněn obráncem a domácí #26 se nedostala ani do výskoku k hlavičce.
     
    37
    Menší nedorozumění mezi Felipem a Haragučim dopadlo tak, že oba šli od míče a míč šel mimo hřiště. Sommer se opět dostane do kontaktu, neboť musí balon někdo uvést do hry.
     
    38
    Raffael se toho vůbec nebál v protějším vápně a z otočky pálil překvapivě na branku, střelu těsně před Esserem odvrátil na roh Korb. Hříbata pak měla dva za sebou jdoucí rohy, ale ani z jednoho nic do branky nepadlo.
     
    40
    Přihrávka přes obránce domácích neprošla, přesto si hosté udrželi držení míče a Herrmann pak pustil střelu z nohy vzdálené cca 20 metrů od branky, avšak mimo tři tyče.
     
    41
    Domácí trenér vznesl námitku vůči rozhodnutí hlavního sudího o přidělení balonu hostům během souboje u postranní čáry, čtvrtý sudí ho musí trochu uklidňovat, situace se ale zdá býti vyřešena.
     
    42
    Stačila jedna nepřesná přihrávka a Mönchengladbach je rázem týmem, který musí bránit. Ale náznak přečíslení hosté okamžitě rozpoznali, otočili hru a Pléa vybojoval rohový kop.
     
    43
    Rohový kop ale nedopadl, přesto Hříbata zůstávají na míči a Raffael od brankové čáry pustil pod sebe na Kramera, jehož střela ale byla zastavena Ostrzolkem, který pak odkopává a dává domácím klid.
     
    45
    Weydandt byl při průchodu přes Herrmanna faulován a do poslední minuty první půle si nese H96 zajímavou rozehrávku přestupku nedaleko od pokutového území.
     
    45
    Schwegler nerozehrál vůbec špatně a balón se mezi trojicí hráčů Hannoveru motal zajímavě, celou akci nakonec zavřel Haraguči tvrdou střelou z nějakých 10 metrů, ale také vysoko nad branku.
    45. Standardní situace H96 gólem neskončila
     
    45
    Vzhledem k souboji ihned z první minuty, který si vyžádal dlouhé ošetření, nastavuje hlavní sudí Brych rovnou tři minuty.
     
    45+2
    Weydandt ztratil na půlící čáře balon a hosté předvedli rychlý přechod do útoku, z čehož pramení další rohový kop, zřejmě poslední v tomto poločase.
     
    45+3
    Haraguči byl však ve vzduchu první a spolu s Felipem posílají hrací předmět až k protější brance, kde odpočívá Sommer.
     
    45+3
    Hazard nasadil jesličky hlavnímu sudímu a Zakaria střílel z osy hřiště, jeho pokus byl blokován a je tu ještě jeden roh pro M´Gladbach. O lepší pozici se však hosté připravili sami vlivem útočného faulu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas utkání 29. kola Bundesligy právě před chvílí skončil a zejména v první části nám nabídl dobrou podívanou. Bohužel hned po půlminutě se muselo na delší dobu přerušit, neboť na středu pole do ostrého souboje šli Ostrzolek se Stindlem. Pro hostujícího kapitána se po dalším ošetřování jednalo ve třetí minutě o konec a nucené střídání. Hannover spoléhal především na hru zezadu a rychlé brejky, v prvních minutách byl ale aktivnější. Postupem času přebrala Hříbata kontrolu nad hrou a vytvořili si nějaké šance, ani jedna ale gólem neskončila. Druhá půle začne zhruba za 13 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop provedli hosté a doposud míč svému soupeři nepůjčili. Herrmann z pravého křídla přenesl hru na druhou stranu pro Hazarda, který vybojoval pro hostující celek rohový kop.
     
    47
    Esser si křikl a vyboxoval hru mimo šestnáctku. Z toho těží Maina, který je ale proti třem hráčům sám a nemůže s tím nic moc dělat.
     
    48
    Raffael posunul doprava pro Herrmanna, který se pokusil o návrat míče Raffaelovi, leč se nezadařilo, ale hosté budou mít vhazování.

    Ještě předtím je potřeba zjistit zdravotní stav Felipeho, který podstoupil tvrdý souboj a nezvedá se.
     
    49
    Pomezní přiřkl balon domácím, kteří tak mohou zásluhou Essera otevřít další pasáž hry. Domácí gólman nakopl těsně za půlku a H96 útočí.
     
    50
    Weydandt si ve vzduchu naskočil na rozehrávku faulu od postranní čáry nejvýše a hlavičkoval sice nadějně, ale přímo do středu branky a Sommer s tím neměl prakticky žádné problémy.
     
    50
    Problémy neměl ani se situací 1 na 3, kdy opět dal na odiv svoji rychlost Maina, proti třem se mu ale ani nemohlo zadařit a jeho střela šla o dost vedle od bližší tyče.
     
    53
    Hříbata jsou i ve druhé půli aktivnější a diktují tempo hry, do fáze, kde by už mohl početný sektor hostí nějak skákat radostí, to ale stále nemohou dotáhnout.
     
    53
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    M´Gladbach je po zásluze za svoji aktivitu odměněn vedoucím gólem! Neuhaus před vápnem přihrávkou překonal nohy obránců Hannoveru a míč se dostal k RAFFAELOVI, který těsně za pokutovým územím dloubl do balonu a překopl tím vyběhnutého Essera – 0:1! Asistence: Florian Neuhaus.
    53. RAFFAEL - 0:1
     
    56
    Hosté i nadále tvoří hru a Hannover působí v určitých částech zápasu velice staticky.
     
    57
    Hazard se proběhl podél čáry na hraně odpískání hry v zámezí, ale sudí nechal hru pokračovat dále a obraz hry se vůbec poslední dobou nemění.
     
    58
    Zápas se chvíli přetáhl do soubojů na středu hřiště, ze kterých ale vyšli znovu vítězně hosté a těžil z toho v útoku Hazard, jeho přihrávka napříč vápnem ale nebyla moc povedená.
     
    59
    Müller zatlačil na obrannou trojici Gladbachu a vynutil si tím zisk míče, jenže jeho střela šla vysoko nad branku.
     
    60
    Přenesení hry na šířku hřiště přineslo hostům sice chvilkové zmatky v domácí obraně, sami hosté se ale nedokázali probojovat do větší akce. Přesto si došli pro rohový kop, celkem osmý v tomto zápase.
     
    60
    Z něj měl asi největší šanci Kramer, střela z úhlu ale padla Esserovi přímo na střed branky a gólman s tím neměl žádné problémy.
     
    62
    Weydandt zpracovával na prsa a tím zároveň i otevřel prostor pro Bakalorze, jenže přihrávka na něj šla na paty a Ginter v klidu mohl odvrátit tuto zajímavou akci.
     
    64
    Strobl si počínal nešikovně v souboji s Mainou, kterého stáhl za ramena na zem a pískán je tak faul hostujícího obránce.
     
    65
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Pirmin Schwegler, přichází Florent Muslija.
     
    65
    Mönchengladbach se ubránil proti rozehrávce jenom odkopem až na druhou půli hřiště, Hannover má tak další šanci útočit.
     
    66
    Jeho útočnou snahu, respektive snahu Mainy, ale zastavuje faul přímo před zraky pomezního sudího.
     
    66
    Hostující fanoušci oslavují svůj tým chorálem, jehož melodie je nápadně podobná legendárnímu songu od Jaromíra Vejvody Škoda lásky. I velký německý tábor se může inspirovat v Čechách...
     
    66
    Hannover trochu zvýšil aktivitu v útoku a dokonce zadělal nyní Elvedimu na drobné problémy, když se před Elvediho dostal Korb, jenže Sommer vyběhl okamžitě proti a odkopl do zámezí.
     
    69
    Weydandt oběhl svého obránce a jeho spoluhráči díky tomu nemuseli vyvíjet snahu v obraně, neboť mohli tímto podpořit dále útočné tažení. Obecně je nyní Hannover lepším týmem.
     
    70
    První střela na branku přišla před chvílí, Muslija si udělal obránce na hranici šestnáctky a zpoza něj vystřelil, Sommer bez problémů vykryl.
     
    71
    Nápor H96 se stupňuje! Maina získal na pravém křídle míč a bylo z toho přečíslení 2 na 1. Maina posunul následně na Weydandta na ose hřiště, jeho nebezpečnou střelu ale vykryl Sommer výborným zákrokem!
    71. Weydandt z nadějné pozice mířil jenom do Sommera
     
    72
    Ani Hříbata se ale nezalekla a cválala dopředu, Hazard zařídil ustájení u rohového praporku, Hannoverští však odmítli Hříbata přijmout a vyhostili je zpět k sobě.
     
    73
    Müller vrátil na rozběhnutého Korba, jenže první vlnu útoku si již hosté pokryli, teď příchází ta druhá. Tu ale Borussia ubránila ještě lépe.
     
    74
    Felipeho fauloval zezadu vracející se Strobl. Navíc přichází střídání na hostující straně. Hřiště opouští asistent u jediného gólu utkání, Florian Neuhaus, místo něj nastupuje Jonas Hofmann.
     
    76
    Obraz hry se v závěrečných 20 minutách hry zcela obrátil. Borussia trochu přestala hrát a nechala tvořit Hannover, který cítí, že by mohl srovnat, potažmo spáchat ještě něco většího.
     
    80
    Opět drobné technické problémy, za které se omlouváme, na straně Borussie se nyní chystá střídání. Mezitím již hosté opět znovu lehce zatlačili a Hannover musí věnovat čas obranné fázi.
     
    81
    Avizované střídání je tu. Ze hry odchází Zakaria, na jeho místo nastupuje Michael Cuisance. Borussia má nyní tímto dostřídáno.
     
    81
    Spolu s nástupem Cuisanceho na hřiště dochází i ke změně držitele hracího předmětu, tentokrát má tuto výsadu hostující gólman Sommer.
     
    82
    Hosté se prezentovali tvrdou střelou zpoza vápna, tu však Esser bez problémů vykryl a domácí spěchají na svoji útočnou polovinu.
     
    83
    Raffael dobíhal do souboje s Felipem, hannoverský obránce ale nic dramatického nepřipustil a vše se chystá na zřejmý závěrečný tlak Hannoveru.
     
    84
    Korb nacentroval z pravého křídla do vápna, Ginter ale spolehlivě odvrátil a posunul na Hazarda, který po levém křídle táhne další útočnou snahu Borussie.
     
    84
    M´Gladbach má nyní dvě autová vhazování za sebou, z toho druhého vytěžil pouze dotyk Pléy s míčem ve vápně.
     
    85
    Do hry se už nyní mnohem častěji a aktivněji zapojuje i gólman Esser, snaží se ulehčit a urychlit rozehrávku svého týmu. V přerušené hře přichází střídání H96, dolů jde Haraguči, místo něj nastupuje Soto.
     
    86
    Střela Sota z nějakých 18 metrů byla slabá a Sommer s ní neměl vůbec žádný problém. Hostující gólman nyní rychle posílá své spoluhráče vpřed.
     
    87
    Mohlo být rozhodnuto! Cuisance se uvedl rychlým útokem, který zakončil kličkou na střed a střelou, Esser musel na zem. Jím vyražený balon šel přímo na nohu Raffaelovi, který ale místo tvrdé střely pod víko zvolil zbytečnou kličku navíc a míč poslal nad kasu!
    87. Raffael trestuhodně přestřelil branku během dorážky
     
    87
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Linton Maina, přichází Uffe Bech.
     
    89
    Útočný faul Hannoveru kousek za polovinou hřiště ale snahu o závěrečný tlak domácím kazí.
     
    89
    Naopak, Borussia drží míč na svých kopačkách i v závěru a vypadá to, že si pro tři body dojde poměrně v klidu. Konec zápasu však zdaleka není.
     
    90
    Bech to zkusil přes pravé křídlo, dobíhající Elvedi mu ale zkřížil cestu a bez problémů ho o balon obral.
     
    90
    Poslední tři minuty naděje pro Hannover, který určitě chce získat z tohoto zápasu jeden bod.
     
    90+1
    Přihrávka na Korba od Bakalorze byla velice krátká a Elvedi vyváží hrací předmět na útočnou polovinu. Přesně tam, kde to Mönchengladbachu vyhovuje.
     
    90+2
    V závěru hosté kontrolují hru, hrají v útoku a nepřipouští vůbec žádné drama. U Hannoveru to nevypadá, že by byl schopen se zvednout a dotlačit tam aspoň jednu branku.
     
    90+2
    Zvláště, když se nyní Bech dopustil útočného faulu u postranní čáry.
     
    90+3
    Cuisance to na pravé straně utancoval a našetřil další cenný čas pro hosty. Domácí sice rychle přešli do útoku, jenže Müller zpracoval míč rukou a už hrajeme přes čas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Borussia Mönchengladbach vyhrává v 29. kole Bundesligy 1:0 na půdě Hannoveru!

    Před chvílí nám skončilo utkání 29. kola Bundesligy mezi Hannoverem a Mönchengladbachem. Hostující tým byl favoritem tohoto zápasu a vyjma prvních 20 minut a malé části druhé půle kontroloval zápas a tříbodový zisk se dá zasloužit jako zasloužený, ač Hannover bojoval až do konce. Zápas rozhodl jediný gól, v 53. minutě se dloubáčkem prosadil Raffael. Hannover si největší šanci na vyrovnání vytvořil v 71. minutě, když Weydandt měl po přihrávce od Mainy prostor na zakončení v oblasti penaltového puntíku, střelu ale poslal pouze do Sommera. Na druhé straně mohl v 87. minutě definitivně pečetit tři body Borussii Raffael, z dorážky střely ale poslal míč vysoko nad branku. Zápas se hrál velice čistě, sudí Brych nesáhl ani jednou pro žlutou kartu. Hříbata tak berou tři body po výhře 1:0 a získávají důležité body v boji o Ligu mistrů!
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:8.
     
    Pohledem na statistiky se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek víkendu. Někdy příště se budu u Bundesligy zase určitě těšit napočtenou! (17:39:37)

    Tomáš Kalas

    Branky: 53. Raffael (Neuhaus)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:8.
    Hannover 96: Esser – Ostrzolek, Felipe, Anton, Korb – Haraguči (85. Soto), Schwegler (65. Muslija), Bakalorz – Maina (87. Bech), Weydandt, N. Müller.
    Náhradníci: Radlinger – Wimmer, Bech, Muslija, Fossum, Walace, Soto.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Strobl, Elvedi – Herrmann, Kramer, Zakaria (81. Cuisance), T. Hazard – Pléa, Neuhaus (74. J. Hofmann), Stindl (3. Raffael).
    Náhradníci: Sippel – Jantschke, Wendt, Johnson, J. Hofmann, Cuisance, Raffael.

    Rozhodčí: Brych – Achmüller, Assmuth
    thejrc.org