W. Brémy – Freiburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.)
Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
Hannover 96
0:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 13.04.2019, 15:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Linton Maina, přichází Uffe Bech.
    87. Raffael trestuhodně přestřelil branku během dorážky
     
    87
    Mohlo být rozhodnuto! Cuisance se uvedl rychlým útokem, který zakončil kličkou na střed a střelou, Esser musel na zem. Jím vyražený balon šel přímo na nohu Raffaelovi, který ale místo tvrdé střely pod víko zvolil zbytečnou kličku navíc a míč poslal nad kasu!
     
    85
    Do hry se už nyní mnohem častěji a aktivněji zapojuje i gólman Esser, snaží se ulehčit a urychlit rozehrávku svého týmu. V přerušené hře přichází střídání H96, dolů jde Haraguči, místo něj nastupuje Soto.
     
    81
    Avizované střídání je tu. Ze hry odchází Zakaria, na jeho místo nastupuje Michael Cuisance. Borussia má nyní tímto dostřídáno.
     
    74
    Felipeho fauloval zezadu vracející se Strobl. Navíc přichází střídání na hostující straně. Hřiště opouští asistent u jediného gólu utkání, Florian Neuhaus, místo něj nastupuje Jonas Hofmann.
    71. Weydandt z nadějné pozice mířil jenom do Sommera
     
    71
    Nápor H96 se stupňuje! Maina získal na pravém křídle míč a bylo z toho přečíslení 2 na 1. Maina posunul následně na Weydandta na ose hřiště, jeho nebezpečnou střelu ale vykryl Sommer výborným zákrokem!
     
    65
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Pirmin Schwegler, přichází Florent Muslija.
    53. RAFFAEL - 0:1
     
    53
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    M´Gladbach je po zásluze za svoji aktivitu odměněn vedoucím gólem! Neuhaus před vápnem přihrávkou překonal nohy obránců Hannoveru a míč se dostal k RAFFAELOVI, který těsně za pokutovým územím dloubl do balonu a překopl tím vyběhnutého Essera – 0:1! Asistence: Florian Neuhaus.
     
    19
    Na tři přihrávky se Gladbach propracoval k další akci! Neuhaus opět ze středu klepnul na Pléu, který okamžitě zpracoval pod sebe a přehrál akci na nabíhajícího Hazarda zleva, toho z úhlu výborně vychytal Esser!
    17. Rychlý brejk Hannoveru gólem neskončil
     
    17
    Další šance utkání! Tentokrát z hloubi pole vysunul Haraguči pasem Weydandta, který se zbavil dvou obránců a v šestnáctce pouštěl míč doleva na úplně volného Mainu, toho ale včas dostoupili obránci a jeho střelu na kasu zblokovali! Hannover bude mít roh.
    13. Šance Neuhause po zaváhání Ostrozolka
     
    13
    On by tolik ani nebezpečný nebyl, jenže Ostrzolek si ve svém vápně zpracoval míč ledabyle a Neuhaus ho o něj připravil, z nějakých 11 metrů si míč potáhl ještě víc na úhel a dloubáčkem přehodil Essera, leč dobíhající obránce Anton udržel balon před brankovou čárou! První šance zápasu.
     
    3
    Je to opravdu nyní potvrzeno. Hostující kapitán musí opustit hrací plochu a místo něj nastupuje náhradník Raffael.

    Tomáš Kalas

    Branky: 53. Raffael (Neuhaus)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:8.
    Hannover 96: Esser – Ostrzolek, Felipe, Anton, Korb – Haraguči (85. Soto), Schwegler (65. Muslija), Bakalorz – Maina (87. Bech), Weydandt, N. Müller.
    Náhradníci: Radlinger – Wimmer, Bech, Muslija, Fossum, Walace, Soto.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Strobl, Elvedi – Herrmann, Kramer, Zakaria (81. Cuisance), T. Hazard – Pléa, Neuhaus (74. J. Hofmann), Stindl (3. Raffael).
    Náhradníci: Sippel – Jantschke, Wendt, Johnson, J. Hofmann, Cuisance, Raffael.

    Rozhodčí: Brych – Achmüller, Assmuth
    thejrc.org