Espanyol – Alavés 2:1 (kon.) | Huesca – Barcelona 0:0 (kon.) | Atlético – Celta Vigo 2:0 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:2 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
2:1 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 13.04.2019, 13:00 • RCDE Stadium (Cornella de Llobregat) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:17. (14:58:20)
     
    Hned sedm nastavených minut ve druhém poločase je minulostí a zápas dvaatřicátého kola končí. Espanyol zvítězil na domácí půdě nad Alavés 2:1.

    Ani jeden z týmů se nemohl v samém úvodu zápasu prosadit k jediné střele. Až po neskutečné přihrávce Oscara Melendy se dostal do úniku Andria Pedrosa, který svým vůbec prvním gólem v nejvyšší soutěži poslal Espanyol do vedení. Alavés se pokoušelo rychle odpovědět, ale Diego López neměl v první polovině příliš mnoho práce.

    Po přestávce domácí zvýšili své vedení, když Iglesiasovu přihrávka do vápna srazil do vlastní branky Víctor Laguardia. Hosté se poté vrhli do útoku a byli odměněni snížením, které zařídil ránou z otočky Jonathan Calleri. Na více se již Alavés nezmohlo a tak vítězí 2:1 Espanyol.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Lópezovi trvala rozehrávka o něco déle, ale hlavní rozhodčí domácího brankáře nepotrestal. Po dlouhém odkopu se ale k balonu dostali jen hosté.
     
    90+5
    Hned ve třech spěchali domácí do útoku do otevřené obrany. Sergio García ale až příliš zasekl celou akci a hostující obrana už se stačila ve vápně zformovat.
     
    90+4
    Také Diego López musel ještě zasahovat. Po nečekaném centru hlavičkoval přesně k tyči Rolán, ale domácí brankář byl na svém místě včas.
     
    90+3
    Espanyol mohl rozhodnout dnešní utkání. V pokutovém území se dostal k balonu Borja Iglesias, ale po lehkém ofsajdu nedokázal zakončit.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase sedm minut.
     
    90+1
    Hosté se snaží v samém závěru o vyrovnání. Iglesias skončil na trávníku, ale hra pokračovala. Až po odkopu Nalda se jde rozhodčí podívat na ležícího útočníka Espanyolu.
    90. Rolánovy nůžky se do branky nevešly
     
    90
    Jony rozehrával ještě jeden rohový kop hostujícího celku. Po parádním centu se opřel do nůžek Diego Rolán, ale parádnímu gólu scházel metr. Diego López byl zcela bez šance na zásah.
     
    89
    Javi López zastavil náběh Navarra, následně se ale Alavés dostalo zpět k balonu, ale před vápnem neuspěl Wakaso ani poté Calleri.
     
    88
    Rukou zblokoval centr Sáncheze García, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Následně se ale hosté velmi rychle zbavili balonu.
     
    87
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Melendo, přichází Óscar Duarte.
     
    86
    Žlutou kartu vyfasoval také Marc Roca. Po faulu ve středu pole na Wakasa byl záložník domácího týmu potrestán.
     
    86
    Alavés obehrává pokutové území domácího celku. Jony centroval do šestnáctky, kde si ale balon sebral do rukavic pouze Diego López.
     
    85
    Hosté se opět přesunuli s balonem na útočnou polovinu. Manuel García bojoval o prostor ve vápně, ale Naldo odpálil balon do bezpečí.
     
    84
    Alavés se pokoušelo o rychlý přechod do útoku. Na pravé straně se rozbíhal střídající Twumasi, ale na dlouhou přihrávku nedosáhl.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Domácí i nadále drží jednobrankový náskok nad Alavés.

    Vít Schück

    Branky: 20. Pedrosa (Melendo), 49. Laguardia (vla.) – 59. Calleri (Bastón)

    Karty:   23. Naldo (ESB), 57. Darder (ESB), 86. Roca (ESB) – 41. R. Duarte (DAL), 82. Laguardia (DAL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:17.
    Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales (31. Javi López), Naldo, Hermoso, Pedrosa – Melendo (87. Ó. Duarte), V. Sánchez (C), Roca, Darder – Iglesias, Lej (66. Sergio García).
    Náhradníci: Roberto – Ó. Duarte, Javi López, Granero, Puado, Sergio García, Álex López.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Ely, R. Duarte – Inuj (82. Twumasi), Brašanac (82. Wakaso), García (C), Jony – Bastón (70. Rolán), Calleri.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Vigaray, Rolán, Twumasi, Guidetti, Wakaso.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, Alcoba
    thejrc.org