Espanyol – Alavés 2:1 (kon.) | Huesca – Barcelona 0:0 (kon.) | Atlético – Celta Vigo 2:0 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:2 (kon.)
konec
SD Huesca
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 13.04.2019, 16:15 • Estadio El Alcoraz (Huesca) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 15:10. (18:06:49)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas dvaatřicátého kola končí. Huesca dokázala na domácí půdě uhrát s Barcelonou bezbrankovou remízu.

    Barcelona s celou řadou změn v sestavě se dlouho nemohla usadit na útočné polovině. Poslední celek se zaměřoval na obranu a nepouštěl velkého favorita do šancí. Jedna však v první půli přišla a to když Puig našel průnikovou přihrávkou Dembélého, který ale z blízkosti nechal vyniknout Santamaríu. To Marc-André Ter Stegen v první půli zasahovat nemusel.

    Ani po přestávce se ofenzivní smršť nestrhla. Nejnebezpečnější zakončení se připsal Samuel Umtiti, který napálil nečekaně přední tyč. Barcelona bez svých hvězd neměla příliš co nabídnout a Roberto Santamaría nemusel často zasahovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu si v samém závěru vykoledoval také Jorge Pulido, který ve středu pole zastavil nedovoleně únik Boatenga.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Wagué inkasuje žlutou kartu po faulu na Gallega. Huesca může ještě v nastaveném čase zahrozit z volného přímého kopu.
     
    90+1
    Před Ter Stegena mířil centr od rohového praporku. První nápor Barcelona s klidem odvrátila, poté ještě přišla jedna pobídka do pokutového území a tu si již pohlídal sám německý gólman.
     
    90
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Luis Ezequiel Ávila, přichází Álex Gallar.
    89. Parádní obranný skluz Waguého
     
    89
    Z rohového kopu se Barcelona neprosadila. Naopak do obrany musel spěchat Moussa Wagué. Ávila si šel pro penaltu, ale dvacetiletý Senegalec dokázal zasáhnout čistě.
     
    88
    Faul na Arthura si připsal také Rivera. Barcelona opět s rozehrávkou nikam nespěchá. Po zákroku Pulida ale bude mít k dispozici ještě jeden rohový kop.
     
    87
    Gallego byl zcela sám na útočné polovině, ale přesto si vybojoval na Umtitim faul. Huesca se tak může po delší době přesunout až před Ter Stegena.
     
    86
    Malcomova přihrávka našla jen Gómeze, ten okamžitě nastartoval Cucha, který má po příchodu na trávníku spoustu sil. Do pokutového území se ale střídající útočník domácího celku nedostal.
     
    85
    Po srážce Gallega s Murillem nechal hlavní rozhodčí hru pokračovat. Následně si připsal tvrdý souboj také Vidal, ale u balonu se zjevil Cucho.
     
    84
    Arturo Vidal musel skousnout nepříjemný úder do holeně. Barcelonští fotbalisté rozehráli do kombinace, ale Coutinhova přihrávka už k Boatengovi nedoputovala.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Arthur.
     
    82
    Malcom bojoval o míč těsně před vápnem domácího týmu. Také Boateng se snažil odtlačit soupeře, ale Etxeita nakonec odkopl balon daleko do bezpečí.
     
    80
    Huesca i deset minut před koncem druhé půle drží s lídrem LaLigy bezbrankovou remízu. Navíc se i v závěru zápasu snaží o útočení.
     
    79
    Zdravotní problémy má také Jeison Murillo. Zatímco je hostující stoper ošetřován za postranní lajnou pokračuje Barcelona pouze v deseti hráčích.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   90+3. Pulido (HSC) – 45. Todibo (BAR), 90+2. Wagué (BAR)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 15:10.
    SD Huesca: R. Santamaría – Pulido, Miramón, Etxeita (C), Galán – Añor (60. Melero), Rivera, Moisés Gómez – Ávila (90. Gallar), Gallego, Ferreiro (74. Cucho).
    Náhradníci: Jovanović – Musto, Gallar, Y. Herrera, Melero, Cucho, Mantovani.

    FC Barcelona: ter Stegen (C) – Wagué, Murillo, Todibo, Umtiti – Aleñá (83. Arthur), Arturo Vidal, Puig (68. Alba) – Malcom, K-P. Boateng, O. Dembèlé (69. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – N. Semedo, Lenglet, Alba, Coutinho, Arthur, Ruiz.

    Rozhodčí: Cuadra – López, García
    thejrc.org