Spal – Juventus 2:1 (kon.) | AS Řím – Udinese 1:0 (kon.) | AC Milán – Lazio 1:0 (kon.)
konec
AC Milán
1:0 (0:0)
S. S. Lazio
Sobota 13.04.2019, 20:30 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Vítám všechny fanoušky italské Serie A, která má na programu dvaatřicáté kolo, v němž se představí AC Milán a S. S. Lazio.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že lépe je na tom AC! Milánští se aktuálně nacházejí na čtvrtém místě, když získali dvaapadesát bodů. Ovšem v posledních čtyřech případech domácí celek hned třikrát prohrál a získal jen jeden bod. AC ale stále bojuje o postup do skupinové fáze Ligy mistrů. Pokud by dnes zvítězilo Lazio, dotáhlo by se na svého soupeře. Hostující mužstvo se totiž nachází na sedmém místě, když získalo devětačtyřicet bodů. Jenže Římané mají daleko lepší formu, nežli AC, jelikož získali v posledních pěti zápase osm bodů.

    Oba celky se naposledy utkaly v únoru letošního roku, kdy se střetly v italském poháru. Duel obou soupeřů dopadl bezbrankovou remízou. Na podzim zápas skončil taktéž remízou, tentokrát 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: Reina – Calabria, Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek, Borini.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Plizzari – Strinić, Conti, Abate, Bertolacci, Biglia, Laxalt, C. Zapata, Cutrone, Castillejo, Caldara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi, Bastos – Rômulo, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić – Correa, Immobile.
    Náhradníci: Proto, Guerrieri – Durmisi, Cataldi, F. Caicedo, Neto, Patric, Jordao, Parolo, Wallace, Silva.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Zaplněné San Siro vítá velkým celostadionovým choreem oba celky, které se utkají o důležité tři body do tabulky. Utkání v náramné atmosféře brzy začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se hned pokoušeli dostat do útoku, ale bránící hráči milánského celku zakročili a vidíme hru AC. To se pokusí hned v první minutě něco vymyslet.
     
    2
    Rossoneri se dostávají do kombinační hry na vlastní polovině a čekají na nějaké uličky a volná místečka. Uvidíme, co se domácímu mužstvu povede vymyslet.
     
    3
    První velká šance ale přišla z kopaček hostů! Joaquín Correa prošel s míčem parádně až do šestnáctky, kde po zemi zakončoval Ciro Immobile. Pepe Reina ovšem skvěle vyrazil na roh.
    3. Immobile v první obrovské šanci utkání
     
    4
    Domácí mužstvo se pokoušelo odpovědět po akci, která vedla pravým křídlem. Jeden z domácích ale neprošel do vápna a po zákroku hostujícího hráče se bude pokračovat hrou Lazia.
     
    5
    AC Milán ale vybojoval míč na své kopačky zpátky a Bakayoko byl těsně před vápnem faulován. Hakan Çalhanoğlu si tak staví míč a bude rozehrávat standardní situaci číslo jedna.
     
    6
    Çalhanoğlu trefil zeď a hra pokračovala rohovým kopem Milánských. Po něm centroval do pokutového území Suso, ale jeho míč byl odvrácen a následně domácí faulovali.
     
    8
    Po faulu, nyní hostujícího celku, centroval od levé lajny do šestnáctky Fabio Borini. Hned na začátku vápna se ale k míči dostali bránící hráči římského mužstva a odehráli jej.
     
    9
    Od začátku duelu se hraje velice tvrdě a v deváté minutě vidíme první žlutou kartu duelu. Bakayoko byl pořádně zkosen, Rômulo proti žlutému trestu ani neprotestuje.
     
    10
    Davide Calabria se na pravé straně dostal do vápna, kde sváděl silový souboj s Bastosem. Domácí bek chtěl rohový kop, ale právě od něj šel míč do autu. Správné rozhodnutí.
     
    11
    Následně je San Siro rozzuřené ještě více. Po střeleckém pokusu zahráli hosté nejspíše ve vápně rukou a Rossoneri chtějí penaltu. Sudí Rocchi ale zůstal klidný a hra pokračuje.
     
    12
    Další míč letěl do brankoviště brankáře Strakošy. Zkoušel to z levé strany Fabio Borini, ale balon byl odehrán. Lazio se pokoušel zaútočit z protiakce, ale jeden z hráčů byl ve vápně obrán čistým skluzem o balon.
     
    13
    Aktivní Fabio Borini u další akce svého AC Milán. Bývalý hráč Liverpoolu před šestnáctkou zakončoval, ale jeho pokus byl bránícím hráčem sražen na rohový kop.
     
    14
    Na útočný výlet se následně vydal aktivní křídelní obránce Ricardo Rodríguez. Ten poté po zemi přihrával do vápna, ale tam opět nebyl nikdo v černočerveném.
     
    15
    Oba brankáři si nyní vyměnili míč. Tomas Strakoša rozehrával od své branky a hledal nejspíše někoho z dvojice Correa – Immobile. Ani jeden z hráčů se ale k míči nedostal a ten skončil až u Reiny.
     
    17
    Na pravé straně vápna se pokoušel dovnitř dostat Joaquín Correa. Ten stál proti dvojici hráčů, nakonec poslal k zemi Rodrígueze a je pískán faul. Rozehrávat se bude od branky AC.
     
    18
    Prvotní aktivita AC je nyní otupena a na míči jsou hráči Lazia, kteří již několik chvilek vysoko kombinují. Žádná střelecká rána ovšem dosud nepřišla.
     
    19
    Až nyní se musel činit Pepe Reina v brance milánského týmu. Luis Alberto si narazil míč a těsně před vápnem zakončoval k pravé tyčce. Španělský brankář ovšem míč viděl a skryl jej v rukavicích.
     
    20
    Po pravé straně šel do útoku Rômulo, který si chtěl obhodit bránícího Ricarda Rodrígueze. Ten ale jeho pokus zachytil a Lazio bude rozehrávat autové vhazování.
     
    21
    Nyní se hosté dostali do šestnáctky a byla z toho nebezpečná situace. Ciro Immobile u tyčky odcentroval přes hlavu na penaltu, kde stál Correa. Ten zblízka ale střílel trestuhodně jen nad branku!
     
    22
    Luiz Felipe nyní nenechal Boriniho zpracovat míč na útočné polovině a důrazně k němu přistoupil. Italský borec padl k zemi a pokračovat se bude standardní situací. Vše je ale daleko od hostující branky.
     
    23
    Na zemi je další domácí hráč, nyní je to Suso. Bastos mu pár metrů před vápnem opravdu nepříjemně přišlápl nárt, ale standardní situace z toho není. Hraje Lazio.
     
    24
    Sám na branku chtěl postupovat Ciro Immobile, ale italský kanonýr byl v celkem zřetelném a viditelném ofsajdu. Sudí jeho snažení ukončili opravdu rychle, odkopává se od branky Reiny.
     
    25
    Ricardo Rodríguez se pokoušel prostrknout míč na levé straně Borinimu, ale ten byl hned dostoupen a u míče je Lazio. To skvěle vyhodnotilo situaci a jde do nebezpečné protiakce.
     
    26
    U levé lajny se pokoušel cokoliv smysluplného vymyslet Senad Lulić. Ten stál proti dvojici bránících hráčů a nakonec celkem chytře vybojoval vhazování.
     
    27
    Domácí celek se poté dostal do rychlého protiútoku a konečně vymyslel něco útočného. Hakan Çalhanoğlu vzal všechno na sebe a z levé strany si naběhl až na střed, jeho rána byla ovšem zablokována na roh.
     
    28
    Po rohovém kopu přišla snad první střela na branku hostující branky. Franck Kessié dostal přihrávku na hranici šestnáctky a levačkou zakončoval. Tomas Strakoša ovšem pohotově kryje.
     
    29
    Centrovaný míč na pravou stranu dostával Rômulo, jenž z velkého úhlu vracel míč na penaltu pravačkou. Alessio Romagnoli ovšem dobře zasáhl a míč se od jeho těla dostal do zámezí.
     
    31
    První velká šance domácího celku! Piatek dostal přihrávku na penaltu, kde byl zády k brance. Připravil tak míč pro Susa, který hned zakončoval. Jeho rána šla ovšem do středu branky a ještě nad klec Lazia.
     
    32
    Další obrovská šance a opět u toho byla nová polská útočná hvězda! Krzysztof Piątek dostal centrovaný míč z pravé strany, hlavou ale zamířil snad milimetr vedle pravé tyče!
     
    33
    Utkání dostává parádní spád. Římský celek se hnal již do vápna, ale odpískán byl ofsajd. Domácí se tak hned ujali míče a šli do protiakce, ale ta nedopadla. Tempo je nicméně parádní.
     
    34
    Hostující celek vymyslel další povedenou akci. Luis Alberto centroval ze středu hřiště k pravé tyčce, kam si nabíhal Sergej Milinković-Savić. Před ním ale odhlavičkoval obránce Milána na roh, hostující borec ale předtím stál v ofsajdu.
     
    35
    Pozorný musel být nyní Pepe Reina. Sergej Milinković-Savić zakončoval na hranici vápna a Ricardo Rodríguez do jeho rána ještě vložil nohu. Balon ale tolik trajektorii nezměnil a Reina chytá.
     
    36
    Rômulo se prosmýkl po pravé straně a odcentroval do šestnáctky. Na penaltě naskakoval jeden z jeho spoluhráčů, ale tomu míč jen lízl hlavu. Pokračující snažení ukončil hvizd rozhodčího, který viděl Immobileho v ofsajdu.
     
    38
    Oba celky se střídají v aktivitě před brankou. Po několikaminutové pasáží před brankou Milána se hra přesouvá na druhou stranu. Suso zakončoval, ale míč se odrazil do autu, roh pro ACM.
     
    39
    Senad Lulić se na levé straně pokoušel dostat přes Kessiého, ale nakonec mu byl odpískán faul. Zprvu to ovšem vypadalo, že oba hráči šli do souboje naprosto stejně.
     
    40
    Joaquín Correa si naběhl s míčem až do střelecké pozice před vápnem. Argentinský ofenzivní borec mohl vylepšovat akci přihrávkou na pravé křídlo, ale zakončoval. Nakonec trefil jen hráče před sebou.
     
    41
    San Sirem to nyní pořádně zahučelo! Suso se v útoku uvolnil a připravil míč pro Çalhanoğla. Ten si míč připravil, měl čas i místo a vystřelil. Tomas Strakoša ale jeho ránu pod víko ještě prodloužil nad branku!
    41. Çalhanoğlu střílel těsně nad branku
     
    42
    Celá akce po rohovém kopu byla zakončena centrem do šestnáctky. Krzysztof Piątek ale nebyl v ideálním postavení a v záklonu se mu hlavičkou nepovedlo ideálně zakončit.
     
    43
    Obrovská šance i na straně druhé, úžasné utkání! Luis Alberto našel ve vápně Immobileho, který na levé straně zakončoval k první tyčce. Svým pokusem ale nakonec trefil jen tyč!
    43. Immobile nastřelil tyčku
     
    45
    Hakan Çalhanoğlu se dostal k míči pár metrů před vápnem a před bránícím hráčem lehce zpomalil. Pokoušel se přes něj projít, ale ten jeho úmysl pochopil a zakročil. Touto akcí končí první poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce a my jsme se vůbec nenudili. Sledujeme skvělý fotbal před skvělou kulisou. Oba celky si vytvořily nespočet skvělých příležitostí, ale ani jedna brankou zatím neskončila. Tempo duelu je vysoké a brzy se můžeme dočkat první branky.

    Druhý poločas startuje ve 21:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Joaquín Correa se po zákroku ve středu hřiště objevil na hřišti a nevypadá to s ním moc dobře. Zasáhl Bakayoko, který je tvrdým hráčem ve středu hřiště. Střídání by bylo velkou ztrátou.
     
    48
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Felipe Caicedo.
     
    49
    Hostující celek se dostal po pravé straně do útoku a jeden z hráčů centroval do šestnáctky. Bránící hráč ale centr viděl a míč srazil na rohový kop.
     
    50
    Centrovaný míč šel téměř po zemi na první tyčku, kde byl Leiva. Pokračovalo se tak druhým rohem a Lazio vše zopakovalo. Leiva nyní zakončil, ale míč skončil na boční síti.
     
    51
    První akce také od milánského velkoklubu. Domácí si celou akci připravili a z hranice vápna přišla střela po přihrávce od Boriniho. Rána byla ale zablokována na roh.
     
    52
    Rohový kop byl zakončen na první tyčku, kde bylo několik hráčů na jednom místě. Nakonec se píská faul domácích, vypadalo to dokonce na Bakayoka, který nyní leží poraněně na zemi.
     
    54
    Po levé straně se nyní prosmýkl Senad Lulić, jenž poté odcentroval do ohně. Nikdo ve světle modrém tam ovšem nestál a k míči se jako první dostal brankář Reina.
     
    55
    Franck Kessié a Suso si nyní u pravé lajny parádičky parádně vyměnili míč, ale poté již nic nevymysleli a míč skončil v autu. Pokračuje se tak hrou hostujícího Lazia.
     
    57
    Domácí mužstvo mělo k dispozici standardní situaci, kterou klasicky rozehrál Hakan Çalhanoğlu. Jeho pokus byl ale obranou odvrácen a nadále se hraje bez branek.
     
    58
    Druhý poločas je zatím o něco línější než byl ten první. Oba celky si nejspíše uvědomily, že je ve hře hodně a každá branka může rozhodnout.
     
    60
    Hraje se již jednu hodinu a stále čekáme na první zásah. Bastos nyní ukončoval akci AC na pravé straně, které následný roh hned rozehrálo. Strakoša centrovaný míč do vápna kryje.
     
    61
    Rychlý útok domácího celku. Rossoneri se s míčem dostali až do šestnáctky, kam šla finální přihrávka. Milánskému celku se ovšem nakonec zakončit nepovedlo.
     
    62
    Míč na pravou stranu dostal Suso, který po kličce do středu zakončoval levačkou. Domácímu hráči ovšem vše hrozně trvalo a jeho střelecký pokus byl zablokován.
     
    63
    Ciro Immobile dostával přihrávku do šestnáctky od Caiceda, ale do zakončení se nakonec nedostal. Reina byl u míče dříve a navíc byl italský střelec u míče opět dříve.
     
    64
    Davide Calabria se již pár chvilek po předchozím zákroku svíjí na hřišti a s pomocí doktora opouští travnatý pažit. Uvidíme, zda se ještě obránce AC vrátí do utkání.
     
    65
    Rômulo to nyní udělal parádně. Ve středu hřiště si udělal prostor a nabídl míč pro Caiceda. Ten mu jej poté vrátil, když si nabíhal do vápna. Reina ale jeho pokus na první tyčku zachytil.
     
    66
    Rohový kop nic nepřinesl, snad jen dalšího hráče na zemi. Nyní je to Alessio Romagnoli, který nevypadá v pořádku a domácí doktor ukazuje gesto střídání.
     
    67
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Diego Laxalt.
     
    68
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alessio Romagnoli, přichází Cristián Zapata.
     
    69
    Domácí celek se snažil u levé lajny, ale dvojice hráčů na malém prostoru nic nevymyslela a míč nakonec skončil v zámezí. Pokračovat se tak bude hrou Lazia.
     
    70
    Hosté vedli slušnou kombinační hru, ale přihrávka před vápnem nakonec nevyšla. Protiakce je nyní vedena ze strany Milána.
     
    71
    Cristián Zapata je na hřišti pár sekund a hned vymýšlel gólovku. Individuálně totiž prošel až do vápna, kde našel Piątka. Tomu se z levé strany ale skórovat nepovedlo!
    71. Krzysztof Piątek (ACM)
     
    73
    Pomalu a jistě se blíží konec utkání mezi Milánem a Laziem. Zatím jsme se nedočkali jediné branky. Hraje se ovšem útočný duel, ale dost možná to skončí bezbrankovou remízou.
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Riza Durmisi.
     
    76
    Fabio Borini přihrával od pravé lajny do vápna, kde byl Hakan Çalhanoğlu. Ten u pravé tyčky zakončoval a trefil ruku Francesca Acerbiho, která byla ovšem u těla. Tohle by penalta být neměla...
     
    77
    Sudí si vše prohlídl u videa a penaltu domácího celku správně ruší! Pokračovat se tak bude rohovým kopem AC Milán, San Siro pořádně zuří.
     
    78
    Tak to jsou věci, to je neskutečné! Nyní již faul ve vápně přišel, Mateo Musacchio tvrdě narazil do zad Rizy Durmisy a domácí celek bude zahrávat již správně penaltu.
     
    79
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Pokutového kopu se ujal africký fotbalista FRANCK KESSIÉ, který si s celou situací poradil naprosto bravurně. Domácí ofenzivní borec zamířil po zemi přímo k tyčce, brankář šel na druhou stranu a Rossoneri se dostávají do důležitého vedení!
    79. Franck KESSIÉ - 1:0
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Bastos, přichází Marco Parolo.
     
    82
    Lazio nyní musí hrát a pokouší se něco vymyslet. Hostující celek kombinuje na vlastní polovině a vymýšlí, co směrem dopředu. AC bude nejspíše čekat na otevřenou obranu.
     
    83
    Francesco Acerbi šel nyní hodně ochotně k zemi u rohového praporku. Hrou Lazia se bude pokračovat hned po střídání domácího mužstva, které proběhne v útoku.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Patrick Cutrone.
     
    84
    Patrick Cutrone naskočil do utkání hodně aktivně a odhodlaně. Po levé straně se hned dostal do vápna a o ležícího hráče Lazia vybojoval rohový kop pro své mužstvo.
     
    85
    Luis Alberto si nyní ve středu hřiště vyšlápl na Boriniho, ale podle záznamu to vlastně ani nebylo faul. Borini zakopl o druhou nohu Alberta. To se nelíbí navíc Inzaghimu, který byl poslán ze střídačky na tribunu.
     
    87
    Patrick Cutrone se poté na pravé straně pokoušel dostat přes bránícího hráče. O toho nakonec vybojoval aut a tohle je přesně to, co domácímu celku vyhovuje.
     
    88
    Cutroneho je plné hřiště, to bylo parádní střídání od domácího kouče. Nyní italský borec dostával centr do vápna, ale domácí borec se nakonec objevil v ofsajdu.
     
    90
    Milánští se ve velkém počtu dostali až před branku, ale Suso nakonec nedal přesnou finální přihrávku. Hosté míč zachytili, ale akce ACM trvá. Nastavuje se šest minut.
     
    90+1
    Lazio má již otevřenou obranu a domácí se dostali do velké šance! Suso před vápnem zakončoval do levé šibenice, ale Tomas Strakoša skvělým zákrokem drží naděje svého celku!
    90+1. Suso (ACM)
     
    90+3
    Hra hostujícího celku je zatím taková nijaká. Sergej Milinković-Savić byl povalen na vlastní polovině a Lazio rozehrávalo. Poté přišel sporný moment ve vápně, Lazio ale penaltu kopat nebude!
     
    90+4
    Domácí se hned dostali do protiakce a na hranici vápna zakončoval Patrick Cutrone. Jeho rána šla k pravé tyčce, ale Tomas Strakoša nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    90+5
    Hosté se dostali snad do poslední akce utkání. Před vápnem přišla střela, ale ta byla sražená a skončila v rukavicích Reiny. Cristián Zapata byl dodatečně potrestán žlutou kartou.
     
    90+6
    Hrají se poslední vteřinky. Hakan Çalhanoğlu si naběhl s míčem do šestnáctky a levačkou zakončoval. Jeho rána ale skončila na připraveném bránícím Rômulovi.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    San Siro je v rauši, domácí celek se raduje ze zisku tří bodů, ale hned po skončení duelu se to na hřišti pořádně pere!

    Ani nelze říct, co hráče obou celků vedlo k hromadné strkanici. Z jedné strany možná frustrace a smutek či emoce. Každopádně nic hrozného se nestalo a dříve bouřlivák Gennaro Gattuso své svěřence pořádně seřval a usměrnil. Šlágr dvaatřicátého kola každopádně ovládlo AC, které díky penaltě Francka Kessiého bere tři body a je na čtvrtém místě Serie A.

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:17.
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou! (22:33:45)

    David Panuška

    Branky: 79. Kessié (pen.)

    Karty:   90+5. C. Zapata (ACM) – 9. Rômulo (LAZ), 85. Alberto (LAZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:17.
    AC Milán: Reina – Calabria (67. Laxalt), Musacchio, A. Romagnoli (68. C. Zapata), Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek (84. Cutrone), Borini.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Plizzari – Strinić, Conti, Abate, Bertolacci, Biglia, Laxalt, C. Zapata, Cutrone, Castillejo, Caldara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi, Bastos (81. Parolo) – Rômulo, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić (74. Durmisi) – Correa (48. F. Caicedo), Immobile.
    Náhradníci: Proto, Guerrieri – Durmisi, Cataldi, F. Caicedo, Neto, Patric, Jordao, Parolo, Wallace, Silva.

    Rozhodčí: Rocchi – Meli, Costanzo
    thejrc.org