Spal – Juventus 2:1 (kon.) | AS Řím – Udinese 1:0 (kon.) | AC Milán – Lazio 1:0 (kon.)
konec
AC Milán
1:0 (0:0)
S. S. Lazio
Sobota 13.04.2019, 20:30 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Hosté se dostali snad do poslední akce utkání. Před vápnem přišla střela, ale ta byla sražená a skončila v rukavicích Reiny. Cristián Zapata byl dodatečně potrestán žlutou kartou.
    90+1. Suso (ACM)
     
    90+1
    Lazio má již otevřenou obranu a domácí se dostali do velké šance! Suso před vápnem zakončoval do levé šibenice, ale Tomas Strakoša skvělým zákrokem drží naděje svého celku!
     
    85
    Luis Alberto si nyní ve středu hřiště vyšlápl na Boriniho, ale podle záznamu to vlastně ani nebylo faul. Borini zakopl o druhou nohu Alberta. To se nelíbí navíc Inzaghimu, který byl poslán ze střídačky na tribunu.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Patrick Cutrone.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Bastos, přichází Marco Parolo.
    79. Franck KESSIÉ - 1:0
     
    79
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Pokutového kopu se ujal africký fotbalista FRANCK KESSIÉ, který si s celou situací poradil naprosto bravurně. Domácí ofenzivní borec zamířil po zemi přímo k tyčce, brankář šel na druhou stranu a Rossoneri se dostávají do důležitého vedení!
     
    78
    Tak to jsou věci, to je neskutečné! Nyní již faul ve vápně přišel, Mateo Musacchio tvrdě narazil do zad Rizy Durmisy a domácí celek bude zahrávat již správně penaltu.
     
    77
    Sudí si vše prohlídl u videa a penaltu domácího celku správně ruší! Pokračovat se tak bude rohovým kopem AC Milán, San Siro pořádně zuří.
     
    76
    Fabio Borini přihrával od pravé lajny do vápna, kde byl Hakan Çalhanoğlu. Ten u pravé tyčky zakončoval a trefil ruku Francesca Acerbiho, která byla ovšem u těla. Tohle by penalta být neměla...
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Riza Durmisi.
    71. Krzysztof Piątek (ACM)
     
    71
    Cristián Zapata je na hřišti pár sekund a hned vymýšlel gólovku. Individuálně totiž prošel až do vápna, kde našel Piątka. Tomu se z levé strany ale skórovat nepovedlo!
     
    68
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alessio Romagnoli, přichází Cristián Zapata.
     
    67
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Diego Laxalt.
     
    48
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Felipe Caicedo.
    43. Immobile nastřelil tyčku
     
    43
    Obrovská šance i na straně druhé, úžasné utkání! Luis Alberto našel ve vápně Immobileho, který na levé straně zakončoval k první tyčce. Svým pokusem ale nakonec trefil jen tyč!
    41. Çalhanoğlu střílel těsně nad branku
     
    41
    San Sirem to nyní pořádně zahučelo! Suso se v útoku uvolnil a připravil míč pro Çalhanoğla. Ten si míč připravil, měl čas i místo a vystřelil. Tomas Strakoša ale jeho ránu pod víko ještě prodloužil nad branku!
     
    32
    Další obrovská šance a opět u toho byla nová polská útočná hvězda! Krzysztof Piątek dostal centrovaný míč z pravé strany, hlavou ale zamířil snad milimetr vedle pravé tyče!
     
    31
    První velká šance domácího celku! Piatek dostal přihrávku na penaltu, kde byl zády k brance. Připravil tak míč pro Susa, který hned zakončoval. Jeho rána šla ovšem do středu branky a ještě nad klec Lazia.
     
    21
    Nyní se hosté dostali do šestnáctky a byla z toho nebezpečná situace. Ciro Immobile u tyčky odcentroval přes hlavu na penaltu, kde stál Correa. Ten zblízka ale střílel trestuhodně jen nad branku!
     
    9
    Od začátku duelu se hraje velice tvrdě a v deváté minutě vidíme první žlutou kartu duelu. Bakayoko byl pořádně zkosen, Rômulo proti žlutému trestu ani neprotestuje.
    3. Immobile v první obrovské šanci utkání
     
    3
    První velká šance ale přišla z kopaček hostů! Joaquín Correa prošel s míčem parádně až do šestnáctky, kde po zemi zakončoval Ciro Immobile. Pepe Reina ovšem skvěle vyrazil na roh.

    David Panuška

    Branky: 79. Kessié (pen.)

    Karty:   90+5. C. Zapata (ACM) – 9. Rômulo (LAZ), 85. Alberto (LAZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:17.
    AC Milán: Reina – Calabria (67. Laxalt), Musacchio, A. Romagnoli (68. C. Zapata), Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek (84. Cutrone), Borini.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Plizzari – Strinić, Conti, Abate, Bertolacci, Biglia, Laxalt, C. Zapata, Cutrone, Castillejo, Caldara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi, Bastos (81. Parolo) – Rômulo, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić (74. Durmisi) – Correa (48. F. Caicedo), Immobile.
    Náhradníci: Proto, Guerrieri – Durmisi, Cataldi, F. Caicedo, Neto, Patric, Jordao, Parolo, Wallace, Silva.

    Rozhodčí: Rocchi – Meli, Costanzo
    thejrc.org