Převýšov – Písek 2:1 (kon.) | Benešov – Olympia Radotín 1:2 (kon.) | Králův Dvůr – Zápy 1:1 (6:5 po pen.)
Dobrovice – Vyšehrad 1:1 (2:4 po pen.) | Velvary – Litoměřicko 0:1 (kon.) | Domažlice – Vltavín 2:1 (kon.)
po penal. (6:5)
FK Králův Dvůr
1:1 (1:1)
SK Zápy
Sobota 13.04.2019, 10:30 • Fotbalový stadion, Králův Dvůr • Česká fotbalová liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga startuje druhou polovinou sezóny, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Králův Dvůr a SK Zápy.
     
    FK Králův Dvůr

    Fotbalisté Králova Dvora letos neprožívají zrovna povedenou sezonu, po jednadvaceti kolech se totiž nacházejí na dvanácté pozici, což je spodní polovina tabulky. Králův Dvůr doposud nasbíral pětadvacet bodů, přičemž na svého dnešního protivníka ztrácí propastných třiadvacet bodů. Domácí celek tohoto zápasu se nenachází v dobré formě, poslední čtyři zápasy totiž přinesly čtyři porážky. Ta poslední se uskutečnila na hřišti Radotína, jenž se díky jedné brance dočkal vítězství. Králův Dvůr je na svém stadionu třetím nejhorším celkem, dohromady zde vyhrál pouze čtyři zápasy.
     
    SK Zápy

    Na opačné straně stojí vedoucí celek celé soutěže. Zápy se pochopitelně vyhřívají na první pozici, přičemž na druhý Vltavín mají náskok šesti bodů. Zápy nevstoupili do druhé poloviny sezony zrovna úctyhodně, z posledních pěti zápasů totiž hned třikrát ucítili hořkost porážky, čímž dali šanci soupeřům na stažení velkého bodového manka. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole přesvědčivě zvítězil, na domácím hřišti si totiž poradil s Domažlicemi. Co se týče venkovních zápasů, tak tam jsou Zápy vůbec nejlepším celkem soutěže, druhým v pořadí je Radotín.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Králův Dvůr: Krček – Bouček, Novák, Hell, Zelenka, Procházka, Šebek, Balšánek (C), Dolák, Hejda, Kůžel
    Náhradníci: Špicl – Sedláček, Petr, Bohánek

    SK Zápy: Frydrych – Hašek, Duben, Pávek, Fabián, J. Jelínek, Putz, M. Jelínek (C), Svoboda, Dias, Matějka
    Náhradníci: Doležal, Hakl, Hron, Eliáš, Macek, Almeida, Kim

    Rozhodčí: Radina – Hádek, Vnuk.
     
    Hráči právě vstupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Zápy rozehrávaly standardní situaci, přičemž samotný centr nepřinesl nic nebezpečného. Poté se do míče opřel Putz, jehož ránu Krček zneškodnil.
     
    4
    Následoval další rohový kop, který rovněž nebyl nebezpečný. Záhy domácí podnikli rychlý protiútok, přičemž se Kůželovi podařilo vybojovat aut zleva.
     
    5
    Šebek dokázal s míčem protancovat až do pokutového území, kde zkoušel přízemní přihrávkou oslovit své spoluhráče, avšak zasahoval pouze Duben.
     
    6
    Záhy se míč přesunul na polovinu domácího celku, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Zelenka. Soupeř bude zahrávat další standardní situaci.
     
    7
    K rozehrávce se nakonec postavil Dias, jehož hodně vysoký centr skončil na rukavici brankáře Krčka. Následně se domácím podařilo osvobodit se.
     
    8
    Zápy podnikly rychlý protiútok, přičemž přihrávka směřovala za pokutové území, kde číhal Svoboda, jehož pohotová rána skončila pouze na protihráči.
     
    9
    Na pořadu dne byly další dva rohové kopy, přičemž po tom druhém nebezpečně zakončoval Dias, jehož rána levačkou směřovala kousek vedle.
     
    10
    Brankář Krček tak mohl odkopávat od své branky, přičemž si za středovým kruhem vybral Hejdu, kterému ale uskočil hrací předmět daleko od kopačky.
     
    11
    Nyní si pro nedovolený zákrok doběhl hostující Svoboda, který svému celku vybojoval standardní situaci. K ní se postavil Dias, jenž mířil kousek vedle.
     
    12
    Na zadní tyči číhal hostující Martin Jelínek, který z dobré pozice zamířil vysoko nad branku. Krček nemusel zasahovat, nyní bude pro změnu vykopávat.
     
    13
    Autového vhazování se ujal Matějka, který si ve středu hrací plochy vybral Haška, jenž okamžitě odkopl do bezpečí, kde si nedovoleně pomáhal Hell.
     
    14
    Sledovali jsme dalekonosné autové vhazování, na který si nabíhal hostující Svoboda, jenž ještě prodlužoval za sebe, kde se nacházel pouze protihráč.
     
    15
    Obrannou povinnost si splnil Zelenka, který včas přijel pod nohy protihráči. Zápy jsou nyní hodně aktivní, v tuto chvíli si došly pro zisk dalšího rohového kopu.
     
    16
    Dias tentokráte centroval k zadní tyči, kde zkoušel hlavičkovat Duben. Hlavičkový pokus z velice ostrého úhlu nebyl nebezpečný, Krček nezasahoval.
     
    17
    Kůžel sice vyhrál hlavičkový souboj proti Putzovi, avšak prodloužení míče nenašlo nikoho v modrém. Krátce poté si prvně jmenovaný došel pro volný kop.
     
    18
    Hodně nebezpečným zakončením to zkoušel hostující Matějka, jehož rána pravou nohou nakonec skončila v náruči Krčka, který nepřipustil větší nebezpečí.
     
    19
    Králův Dvůr se nyní dostal do volného prostoru, kde zasahoval hostující Pávek. Jeho vypíchnutí směřovalo do zámezí, následovat bude aut zprava.
     
    20
    Ten přinesl pouze útočný faul jednoho z domácích, Frydrych tak na svůj první zákrok stále čeká. Po jeho odkopu ale ve středu hřiště dobře zapracoval Šebek.
     
    21
    K hranici pokutového území si seběhl hostující Svoboda, který pálil pouze do zad protihráče. Logicky z toho bude další rohový kop, který rozehraje Matějka.
     
    22
    A ten přinesl vážnější nebezpečí! Do vzduchu se dostal tuším, že Jan Jelínek, jehož rána skončila na zadní tyči, od které se míč odrazil do náruče brankáře.
     
    23
    Na opačné straně měl Králův Dvůr možnost udeřit prostřednictvím přímého kopu. Ten si vzal na starost Kůžel, který mířil pouze do náruče brankáře Záp.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím branku nepřinesla. Zápy měly v úvodu jasně navrch, nyní se hra o poznání vyrovnala.
     
    29
    Hodně drzým průnikem to zkoušel domácí Dolák, který si nedovolený zákrok nevymodlil. Hlavní sudí nechává pokračovat, hosté spěchají kupředu.
     
    30
    Hašek měl na pravém křídle hodně času, po jeho centru se k nesmírně nebezpečnému zakončení dostal Pávek, který o vlásek minul zadní šibenici.
     
    31
    Balón proti noze obdržel Matějka, s jehož ránou si Krček dokázal poradit. Následně domácí odkopli míč daleko do bezpečí, i přesto s ním hraje soupeř.
     
    32
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Tak to mohla bejt opravdu kuriózní situace! Až před brankáře se totiž protlačil Hejda, který trefil pouze zadní tyč. Následně se k dorážce dostal další z kolegů, který napálil pouze padajícího Krčka, načež s další dorážkou neuspěl ani další hráč Králova Dvoru. Vše přesnou střelou završil MICHAL PROCHÁZKA.
    32. PROCHÁZKA - 1:0
     
    33
    Velké starosti měl domácí Hell, který naštěstí pro svůj celek trefil napadajícího protihráče, od kterého se míč odrazil do zámezí. Následovat bude odkop.
     
    34
    O rychlou odpověď se pokoušel Dias, který to zkoušel z hranice pokutového území, avšak Krček byl i tentokráte připravený. Zápy si ale vytvářejí značný tlak.
     
    35
    Nyní se hrací předmět snesl ven z hrací plochy, což znamenalo odkop od branky pro brankáře Krčka. Ten si s ním dává zatím hodně načas, což mu prochází.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Martin Jelínek (SK Zápy).
     
    36
    Zápy právě vstřelily branku!
    Je tu celkem rychlé vyrovnání! Hostující Putz se po pravém křídle protáhl až k centru, který na malém vápně našel JANA JELÍNKA, jenž hlavičkou trefil pouze brankovou konstrukci, avšak následná dorážka směřovala na místo určení.
    36. Jan JELÍNEK - 1:1
     
    37
    Na vlastní polovině se podařilo zasáhnout Zelenkovi, který s vypětím všech sil odvracel míč za postranní čáru. Zápy budou v krátkém časovém sledu opět vhazovat.
     
    38
    Obránce Pávek to zkoušel nákopem k opačné hranici pokutového území, kde se Matějkovi podařilo sklepnout do strany, kde jeho celek nepochodil.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    40
    V roli posledního hráče zasahoval hostující Duben, který za sebe nepustil Šebka. Na druhé straně selhal ve stoprocentní šanci forvard Matějka.
     
    43
    Zápy zahrávaly další rohový kop, který přinesl pouze útočný faul v podání kapitána Martina Jelínka. Nebezpečí je u konce, Krček tak bude vykopávat.
     
    44
    O autové vhazování se postaral domácí Zelenka, který to zkoušel hodem podél postranní lajny. Tam dobře zakročil Hašek, jenž navíc vybojoval aut.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Josef Bouček (FK Králův Dvůr).
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned dva přesné zásahy. Hned v samotném úvodu měli více ze hry hráči Záp, jenž si vytvořily celou řadu šancí, avšak k překonání brankáře Krčka dlouho dobu nedošlo. Králův Dvůr se pokoušel vycházet ze zajištěné obrany, což se mu dařilo, navíc se dostal do překvapivého vedení. Soupeř si ale přichystal celkem rychlou odpověď, nerozhodný výsledek tak vydržel do poločasového hvizdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hodně důrazně si s v hlavičkovém souboji počínal domácí Kůžel, který doslova zboural Svobodu. Krátce poté si domácí vybojovali autové vhazování.
     
    49
    Vůbec poprvé ve druhém dějství se k míči dostal hostující brankář Frydrych, který odkopával ke středovému kruhu, kde za sebe prodlužoval Balšánek.
     
    50
    Na levé straně hrací plochy operoval s míčem domácí Hejda, kterému se nepodařil odcentrovat přes protihráče. Králův Dvůr je v úvodu aktivnější.
     
    51
    Míč se opět ocitl za brankovou čárou, což přineslo další odkop brankáře Frydrycha. Ten nyní celkem váhal, načež si u postranní čáry vybral Fabiána.
     
    52
    Králův Dvůr si dokonce vybojoval rohový kop, který ale nepřinesl vážnější nebezpečí. Míč opět skončil v zámezí, Frydrych se postará o další odkop.
     
    53
    Budeme sledovat nepřímý volný kop pro Zápy, zhruba na hranici malého vápna.
     
    54
    Hašek přiťukl na vedle stojícího spoluhráče, který ale nepropálil blok protihráčů na brankové čáře. Králův Dvůr tak přečkal další kritický moment.
     
    55
    Nejvýše do vzduchu se dostal kapitán Martin Jelínek, kterému se nepodařilo hlavou poslat míč na nohu Diase. Momentálně s ním hraje Bouček.
     
    56
    Nákop se snášel k hranici pokutového území, odkud se pokoušel vypálit Fabián. Jeho rána levou nohou nebyla přesná, míč skončil na boční síti.
     
    57
    Od pravé postranní lajny zkoušel centrovat domácí Procházka, který na zadní tyči našel jednoho z protihráčů. Zápy zakládají rychlou protiakci.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Michal Hell (FK Králův Dvůr).
     
    59
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Matějka, který místo hracího předmětu trefil nohu soupeře. Nakonec to bude pouze aut pro Králův Dvůr.
     
    60
    Kombinace středem hrací plochy nepřinesla nic nebezpečného, posléze na jistotu zahrál obránce Pávek, který hlavou přihrál do moci brankáře Frydrycha.
     
    61
    Zápy mohly jít do vedení! Hašek opět přiťukl Diasovi, jehož obstřel přeletěl před zeď, načež hrací předmět zamířil kousek vedle brankové konstrukce.
     
    62
    Putz se dostal až do pokutového území, kde zpětnou přihrávkou oslovil Diase, jenž i tentokráte netrefil branku. Krček se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    63
    Před malým momentem fauloval napadající Putz, který zavadil o jednoho z protihráčů. To vedlo k rychlému protiútoku, jenž přinesl centr na horní síť.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek. Zápy jsou aktivnější, avšak stále narážejí na nepřesnou koncovku.
     
    65
    Další šance pro hosty! Nadějný protiútok totiž táhl Jan Jelínek, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Diase, jenž lobem poslal míč vedle.
     
    66
    Domácí hráči najednou nestíhají. Před malým momentem přišel další nedovolený zákrok, soupeř tak bude moci rozehrávat standardní situaci.
     
    67
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází , přichází .
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Lucas Dias, přichází Josef Eliáš.
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Petr Putz, přichází Vojtěch Hron.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Jan Jelínek (SK Zápy).
     
    68
    Do volného prostoru si nabíhal domácí Kůžel, který nevyzrál na protihráče. Ten odklízel balón pouze do zámezí, budeme sledovat autové vhazování.
     
    72
    Kousek od pokutového území pracoval s míčem hostující Hron, který nic kloudného nevymyslel. I tak bude jeho celek alespoň vhazovat z pravé strany.
     
    73
    O provedení autového vhazování se postaral Hašek, jehož nabídka přinesl zisk rohového kopu. K rozehrávce se již postavil velice aktivní Matějka.
     
    74
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Dominik Dolák, přichází Jiří Sedláček.
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Tomáš Fabián, přichází František Hakl.
     
    75
    Hron zkoušel ještě vracet míč do ohně, kde se do vzduchu vyšplhal Pávek, jehož prodloužení balónu našlo pouze rukavice brankáře Krčka, jenž ihned rozehrál.
     
    76
    Fantastická kolmice v podání Jana Jelínka našla za obranou již zmiňovaného Hrona, který pelášil sám na brankáře Krčka, jenž zasáhl nohou.
     
    77
    Po delší době se na útočnou polovinu dostali také domácí hráči, přičemž Balšánek zkoušel přenést hru na pravou stranu, kde měl daleko k míči Procházka.
     
    78
    Novák zasahoval u postranní čáry, kde za sebe nepustil přihrávku od Matějky. Hosté přenášeli hru na pravou stranu, díky čemuž si vybojovali roh.
     
    79
    Tentokráte se centr snášel ke vzdálenější tyči, kde jeden z hostů ještě chtěl udržet míč na hrací ploše, což se mu dle výroku sudího nakonec nepovedlo.
     
    80
    Na druhé straně hrací plochy se o provedení autu postaral obránce Bouček. Ztráta ve středu hrací plochy přinesla protiútok, jenž nepřinesl nic vážnějšího.
     
    81
    Hodně důležitý zákrok vytasil hostující Hakl, který v roli posledního obránce za sebe nepustil přihrávku na Kůžela. Zápy okamžitě zakládají protiakci.
     
    82
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Václav Svoboda, přichází Seon In Kim.
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Tomáš Matějka, přichází Higor Dos Santos.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stále čekáme na vedoucí branku jednoho z celků. Nyní se po delší době probral Králův Dvůr
     
    86
    Do kombinace svého celku se zapojil také Šebek, kterému se ale nepodařilo udržet míč. Následně ještě zabojoval Hejda, jenž odehrál do bezpečí.
     
    87
    Hodně času měl na centr z pravé strany Kůžel, kterému se nepodařilo odcentrovat dle představ. Zklamání v ochozech stadionu, Frydrych bude vykopávat.
     
    88
    Nyní si domácí hráči moc neporozuměli, Balšánkova přihrávka se svezla ven z hrací plochy. Hostující brankář Frydrych bude opět rozehrávat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zřejmě to vypadá na penaltový rozstřel. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    90+1
    Druhý poločas skončil.
     
    Devadesát minut o osudu tohoto zápasu nerozhodlo, na řadu přijdou pokutové kopy.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    David KŮŽEL proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Michal PÁVEK proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Marek HEJDA proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Vojtěch HRON neproměňuje.
     
    3. série
    2:1
    Michal PROCHÁZKA neproměňuje.
     
    3. série
    2:2
    Jan JELÍNEK proměňuje.
     
    4. série
    3:2
    Jakub BALŠÁNEK proměňuje.
     
    4. série
    3:3
    Higor DOS SANTOS proměňuje.
     
    5. série
    4:3
    Jiří SEDLÁČEK proměňuje.
     
    5. série
    4:4
    Pavel HAŠEK proměňuje.
     
    6. série
    5:4
    Josef BOUČEK proměňuje.
     
    6. série
    5:5
    Martin JELÍNEK proměňuje.
     
    7. série
    6:5
    Rudolf NOVÁK proměňuje.
     
    7. série
    6:5
    Josef ELIÁŠ neproměňuje.
     
    Konec zápasu. (12:35:50)

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 32. Procházka – 36. Jan Jelínek

    Karty:   44. Bouček (KDV), 58. Hell (KDV) – 36. Jelínek (ZAP), 67. Jelínek (ZAP)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   David Kůžel (KDV)
    1:1   Michal Pávek (ZAP)
    2. série:
    2:1   Marek Hejda (KDV)
    2:1   Vojtěch Hron (ZAP)
    3. série:
    2:1   Michal Procházka (KDV)
    2:2   Jan Jelínek (ZAP)
    4. série:
    3:2   Jakub Balšánek (KDV)
    3:3   Higor Dos Santos (ZAP)
    5. série:
    4:3   Jiří Sedláček (KDV)
    4:4   Pavel Hašek (ZAP)
    6. série:
    5:4   Josef Bouček (KDV)
    5:5   Martin Jelínek (ZAP)
    7. série:
    6:5   Rudolf Novák (KDV)
    6:5   Josef Eliáš (ZAP)


    FK Králův Dvůr: Krček – Bouček, Novák, Hell, Zelenka, Procházka, Šebek, Balšánek (C), Dolák (74. Sedláček), Hejda, Kůžel
    Náhradníci: Špicl – Sedláček, Petr, Bohánek

    SK Zápy: Frydrych – Hašek, Duben, Pávek, Fabián (74. Hakl), J. Jelínek, Putz (67. Hron), M. Jelínek (C), Svoboda (82. Kim), Dias (67. Eliáš), Matějka (82. Almeida)
    Náhradníci: Doležal, Hakl, Hron, Eliáš, Macek, Almeida, Kim

    Rozhodčí: Radina – Hádek, Vnuk

    Diváci: 120
    thejrc.org