Sandhausen – Dynamo Drážďany 3:1 (kon.) | Magdeburg – Darmstadt 0:1 (kon.) | Paderborn – Duisburg 4:0 (kon.)
konec
1. FC Magdeburg
0:1 (0:0)
SV Darmstadt 98
Sobota 13.04.2019, 13:00 • MDCC-Arena, Magdeburg • 2. německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    SV Darmstadt 98

    Darmstadt rozhodně neprožívá snovou sezónu a do posledních chvil Bundesligy druhé úrovně se bude muset strachovat o udržení druhé nejvyšší fotbalové soutěže hrané v Německu. Svěřenci trenéra Grammozise se nachází pouhých šest bodů od sestupových příček, což při šesti kolech, které ještě druhou nejvyšší soutěž v Německu čekají, rozhodně není náskok dodávají klid na duši hráčů Darmstadtu.

    Forma v posledních 5 utkáních: 3-1-1
    Furth – Darmstadt 2:1
    Darmstadt – Regensburg 1:1
    Aschaffenburg – Darmstadt 0:3 (Přátelské utkání)
    Hamburk – Darmstadt 2:3
    Darmstadt – Kiel 3:2
     
    1. FC Magdeburg

    Domácí jsou na tom o poznání oproti svému dnešnímu soupeři ještě o poznání hůře. Právě Magdeburg totiž obsazuje před 29. kolem nelichotivou 16. pozici, která znamená nutnost bojovat o druholigovou příslušnost v baráži. Šanci začít odvracet nepřízeň osudu má Magderburg proti papírově nejslabšímu soupeři z těch, se kterými se ještě utká, právě v tomto kole.

    Forma v posledních 5 utkáních: 1-2-2
    Hamburk – Magdeburg 1:2
    Magdeburg – Heidenheim 0:0
    Drážďany – Magdeburg 1:1
    Magdeburg – Sandhausen 0:1
    Duisburg – Magdeburg 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Magdeburg: Brunst – Rother, Müller, Erdmann, Perthel – Kirchhoff (C) – Laprevotte, Preßinger – Türpitz – Lohkemper, Bülter.
    Náhradníci: Seidel – Hammann, Beck, Schäfer, Butzen, Ignjovski, Chahed.

    SV Darmstadt 98: Heur Fernandes – Herrmann, Wittek, Höhn, Holland (C) – Pálsson, Moritz – Heller, Kempe, Jones – Dursun.
    Náhradníci: Stritzel – Hertner, Wurtz, Sirigu, Bertram, Kamavuaka, Rieder.

    Rozhodčí: Dietz – Ostheimer, Huber.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do první šance zápasu se pokoušeli prodrat hosté po levé straně hřiště, s pozemním centrem si však obrana soupeře bez potíží poradila.
     
    3
    Bulter se krásně uvolnil směrem do středu hřiště před velkým vápnem a zaměstnal brankáře Darmstadtu dobře mířenou dělovkou. Heur Fernandes stál ale tam, kde měl, a pokus levého křídla soupeře lapil do svých rukavic.
     
    4
    Domácí se dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na Bultera, hlavní rozhodčí ale jasně signalizuje, že byl nejprve zasažen míč.
     
    5
    Obrana hostí si nepřidělávala zbytečné starosti a po drobných zmatcích raději odkopla balón až na polovinu soupeře. Odtud začíná Magdeburg s dalším útokem.
     
    6
    Ten se ale domácím nepodařil, u míče jsou tak pro změnu hosté z Darmstadtu.
     
    7
    Po pravé krajnici se rozeběhl pravý bek Herrmann s podporou spoluhráče v zádech, po centrovaném míči nakonec končí balón v zámezí.
     
    8
    Hosté se po úvodním lepším vstupu ze strany soupeře také dostávají na útočnou polovinu a snaží se zahrozit. Tyto snahy ale zastavuje útočný faul jednoho z hostí.
     
    9
    Lohkemper si razil cestu do pokutového území, v těsném bloku obránce se mu ale z celé situace podařilo vytěžit pouze rohový kop.
     
    10
    Ten domácí přetáhli až na druhou stranu hřiště, u míče však po teči soupeře zůstávají přes autové vhazování.
     
    11
    Zejména Magdeburg do zápasu šlape od úvodních minut. Šanci na vsítění první branky budou mít domácí ze standardní situace.
     
    12
    Centrované míče ale modrým barvám prozatím nevycházejí dle představ, a ani tahle situace nebyla výjimkou potvrzující pravidlo.
    13. Preßinger pálil po vyraženém míči vysoko nad.
     
    14
    O minutu později musel opět své brankářské reflexy vytáhnout hostující brankář proti pohotové dorážce Lohkempera, i tentokrát byl úspěšnější muž v rukavicích.
     
    15
    Tempo hry po čtvrt hodině hry lehce upadává. Domácí pozvolna kombinují na své polovině a hledají cestu do pokutového území soupeře.
     
    16
    Jones zasáhl soupeře na polovině hřiště při jeho pádu nepříjemně přímo do nosu a ke svému údivu mu Dietz odpískal faul. Vše se prozatím obchází bez karetního trestu.
     
    17
    Už to vypadalo, že se hosté dostanou po dlouhé odmlce k držení míče, rychlá chyba v kombinaci jej ale opět bude stát spoustu sil vynaložené při napadání.
     
    18
    Velmi nepřesná střela Türpitze ze střední vzdálenosti však přece jenom dává Darmstadtu možnost se pořádně nadechnout k odporu.
     
    19
    Darmstadt ale ne a ne se vůbec dostat za polovinu hřiště. Naopak poskytl domácím další standardní situace po zbytečném faulu.
     
    20
    Magdeburg ale znovu chybu soupeře nestrestá. Rychlý centr odvrací obrana soupeře do bezpečí.
     
    21
    Na polovině hřiště zůstává ležet domácí hráč Philip Türpitz a s útočným záložníkem Magdeburgu to nevypadá vůbec dobře, pravděpodobně dojde ke střídání.
     
    22
    Prozatím však pouze Türpitz opouští hřiště kulhající na levou nohu, jeho náhradník totiž ještě není připraven vstoupit do hry.
     
    23
    Dlouhý lobovaný míč prolétl kolem domácí branky až do zámezí, brankář Brunst může odkopávat od své svatyně.
     
    25
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Türpitz, přichází Beck.
     
    26
    Domácí nadále zůstávají jednoznačně aktivnějším týmem na míči a znovu obléhají pokutové území soupeře. Hosté ale velmi dobře přistupují k jejich rozehrávce.
     
    27
    Magdeburg to nevydržel a po rychlé kooperaci na pravé straně hřiště vyslal nepříliš přesný centr před branku Lohkemper, z něj žádné velké nebezpečí pro branku soupeře nevzniklo.
     
    28
    Heur Fernandes rozehrál míč na své spoluhráče a vybídl je k rychlému útoku, během jeho průběhu ale hosté opětovně ztratili míč na polovině hřiště.
     
    29
    Velký zmar během necelé úvodní půlhodiny ze strany Darmstadtu. Další z nespočtu ztrát míče vysílá soupeře do rychlého protiútoku.
     
    30
    Ten zastavil Jones pouze za cenu žluté karty, která byla již po předchozím napomínání nevyhnutelná.
     
    31
    Nebezpečný centrovaný míč na zadní tyč nakonec nadělal brankáři hostí nemalé potíže, i s pomocí obránců však končí míč z pohledu Darmstadtu v bezpečí.
     
    32
    Domácí přesunuli svou kombinaci na svou polovinu, kde si na balón šáhne i brankář Brunst.
     
    33
    Rychlá akce po levé straně ze strany Magdeburgu vyvrcholila ve střelu z hranici pokutového území. Míč však letěl vysoko nad brankovou konstrukci.
     
    34
    Už to vypadalo, že se Lohkemper dostane do samostatného úniku, v klíčový moment ale zfauloval sám sebe a balónu se zhostila stoperská dvojice soupeře.
     
    35
    O minutu později zahrozili na druhé straně i hráči hostí, ani jedna z dorážek ale nevytvořila nějaké nebezpečí pro branku soupeře.
     
    36
    Darmstadt však díky tomu zůstává na balónu a snad po dvaceti minutách hry jej drží na svých kopačkách déle než jednu minutu.
     
    37
    Rychlé uvolnění a centr Hellera si bez potíží ohlídala obrana Magdeburgu, která nechala míč doputovat na odkop svého brankáře.
     
    38
    V zápětí ale následuje druhý po sobě jdoucí rohový kop hostí.
     
    39
    Ani z něj nevzniklo pro branku Brunsta větší nebezpečí, brankář domácích rychlé rozehrává míč ze sevření ve svých rukavicích.
     
    40
    V souboji s Jonesem si Lohkemper pomáhal držením a následným podkopnutím, které hlavní sudí ocenil žlutým karetním trestem.
     
    41
    Na trávníku se pro tuto chvíli svíjí hned dvojice domácích hráčů, jednomu z nich hlavní arbitr přivolává lékařskou péči.
     
    42
    Magdeburg se pokusil o rychlou překvapivou rozehrávku, obranu soupeře se mu ale zaskočit nepodařilo.
     
    43
    Po pravé krajnici se snažil sólo průnikem zahrozit Heller, proti přesile domácích hráčů měl ale pramálo šancí na úspěch.
     
    44
    Magdeburg kombinuje na své polovině a hledá možnost rychlého přechodu k pokutovému území soupeře.
     
    45
    První polovina utkání se nám chýlí ke svému konci a vypadá to vypadá, že se branky v této části zápasu již nedočkáme.
     
    45+1
    Tak přece jenom se musel brankář Fernandes ještě činit. I proti dorážce však dokázal vytasit své dlouhé ruce a vytáhnout míč na rohový kop.
     
    45+2
    V krátkém časové budou domácí zahrávat již druhý rohový kop.
     
    45+3
    Několik posledních tvrdých zákroků z obou stran ještě lehce víří emoce na obou stranách v závěru prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První polovina zápasu nenabídla žádné vyložené šance, natož vstřelené branky. Zejména v první polovině prvního poločasu byli jednoznačně aktivnější na míči hráči domácího Magdeburgu, obrana Darmstadtu ale vydržela i tento nápor a k Fernandesovi nepropouštěla žádné nebezpečné situace.

    Na úvodní branku zápasu si tak budeme muset počkat minimálně do druhého poločasu sobotního klání.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Magdeburg za první dvě minuty druhé půle ještě neopustil svou polovinu, opravdu velmi pozvolný začátek druhé části utkání.
     
    48
    Minimálně dvoumetrový ofsajd Lohkempera nedovoluje domácím pokračovat v útočné akci.
     
    49
    Hlavní sudí Dietz jednoznačně domlouvá dvojici soupeřů, že provokování a následné potyčky nebude trpět ani v minimální míře. U míče jsou díky autovému vhazování hosté.
     
    50
    Po odhlavičkovaném míči na hranici pokutového území se ranou z první snažil ohrozit branku soupeře Kempe, jeho pozemní rána ale i díky nabrané falši skončila mimo.
     
    51
    Bulter dostihl dlouhý míč až skoro u rohového praporku a rychle s ním postupuje směrem k brance.
     
    52
    Hra se nakonec přenesla na druhou stranu a domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    53
    Z něj vznikl v pokutovém území drobný závar, konečná rána ale zamířila daleko mimo prostor tří tyčí.
     
    54
    Hosté následně rychle přechází do útoku po levé straně hřiště. Vhazovat míč do hry bude Jones.
     
    55
    Hra začíná nabírat na tempu a míč se dostává rychle z jedné poloviny hřiště na druhou.
     
    56
    Domácí lehce otálejí s autovým vhazováním na útočné polovině hřiště.
     
    57
    Rychlý protiútok Darmstadtu byl jako již dnes stokrát zastaven hned v jeho zárodku. Dopředu míří znovu domácí.
     
    58
    Brankář Fernandes kombinuje se svými obránci a hledá vhodnou chvíli pro výkop.
     
    59
    Bulter spadl v pokutovém území úplně sám, domácí se přesto dožadují odpískání pokutového kopu.
     
    60
    Magdeburg se přece jenom dočkává alespoň standardní situace z dobré vzdálenosti. míč k rozehrávce si rovná Perthel.
     
    61
    Dobrý rychle padající míč našel hlavu jednoho z domácích hráčů, ten ale balón poslal nad brankovou konstrukci branky soupeře.
     
    62
    Domácí si nerozuměli při rychlém výpadu do pokutového území, míč díky jejich neshodě končí vysoko nad brankou.
     
    63
    Jednoznačně nedovolené zatažení Jonese je potrestáno žlutou kartou pro Rothera.
     
    64
    Do pokutového území domácího mužstva přiletěl nebezpečný centr, který obraně hostí nadělal nemalé potíže. Ani dorážka Lohkempera se ale neujala a balón končí na polovině hřiště.
     
    65
    Drobnou potyčku soupeřů před pokutovým územím domácích rychle hasí hlavní arbitr, který si tak sjednává potřebný respekt na zeleném pažitu.
     
    66
    Darmstadt se podobně jako v první půli dostal za útočnou polovinu po dvaceti minutách hry, ani tentokrát z toho ale nebylo nic nebezpečného.
     
    67
    Hosté přesto zůstávají alespoň v držení míče na své polovině a hledají cestu za první brankou zápasu.
     
    68
    Jednu z nich se jim podařilo dokonce nalézt, její trajektorii ale přerušuje ofsajdové postavení Dursuna.
     
    69
    Erdmannovi se žlutý karetní trest pro jeho osobu vůbec nelíbí, s rozhodnutím Dietza ale už nic nezmůže.
     
    70
    Během krátkého časového sledu se žlutí i na druhé straně. Tentokrát znovu zaslouženě pro stopera Witteka.
     
    71
    Domácí stejně jako v první poločase často obléhají pokutové území soupeře, do vyložené gólovky se však ne a ne dostat.
     
    72
    Příležitost to změnit přichází z rohového kopu, který domácí strana vybojovala rychlým přístupem k rozehrávce soupeře.
     
    73
    Znovu nic. Rána z hranice pokutového území končí vysoko nad brankou. Tohle už ale ve druhé polovině druhé půle začíná být velký zmar z obou stran.
     
    74
    Drobný závar před Fernandesem končí míčem mimo prostor tří tyčí. Brankář hostí může v poklidu rozehrát.
     
    75
    Míč se přesunuje z jedné poloviny na druhou, do žádného nebezpečí se však nedostává.
     
    76
    Po zaváhání domácích se k držení balónu dostávají i hosté, kteří nyní postupují k pokutovému území.
     
    77
    Heller se velmi šikovně uvolnil už uvnitř pokutového území a svým rychlým centrem do malého vápna zaměstnal brankáře Brunsta. Po jeho vyražení ale nebyl přítomen nikdo z hostí, kdo by míč dorazil do branky.
     
    78
    Znovu drobná rozmíška dvou soupeřů na polovině hřiště, kterou bleskovou domluvou řeší hlavní sudí Dietz.
     
    79
    Míč se dostal do moci domácího brankáře, ten jej bleskově rozehrává směrem dopředu.
     
    80
    Dobrý centr z pravé strany si našel ve svém pokutovém území brankář Fernandes, na rozdíl od svého protivníka si jej ale nechává na pár chvil ve své moci.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Lohkemper, přichází Chahed.
     
    82
    Brankář hostí dlouho otálí se svou rozehrávkou, na což reaguje hlasitým pískotem domácí publikum.
     
    83
    Darmstadt volí velmi opatrnou kombinaci na své polovině, naopak domácí vysouvají své napadání už velmi vysoko.
     
    84
    Zkrácený roh Magdeburg bude následovat po faulu hosta Herrmanna.
    85. Perthel se dostal po zaváhání obrany do šance na rozhodnutí.
     
    86
    Darmstadtu se nabízí velmi slibná standardní situace po jednoznačném faulu před pokutovým územím.
     
    87
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností! Neskutečné inteligentně zahraná standardní situace nakonec vyústila i po šťastných odrazech v gól hostí pár minut před koncem zápasu. Tím šťastným byl nakonec MARCEL HELLER, který dopravil míč nekompromisní pozemní ranou za záda Brunsta.
    Marcel Heller - 0:1.
     
    88
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Jones, přichází Bertram.
     
    89
    Magdeburg se ihned po rozehrávce vydal za vyrovnáním, koncentrovaná obrana hostí ale odvrací balón daleko do bezpečí.
     
    90
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Heller, přichází Sirigu.
     
    90+1
    Domácí se nevzdávají a přesouvají všechny síly do útoku, šancí na vyrovnání už ale nebude zajisté mnoho.
     
    90+2
    Na trávníku se nyní navíc svíjí Kirchhoff, což Magdeburg ale ani trochu nehraje do karet.
     
    90+3
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Kempe, přichází Kamavuaka.
     
    90+4
    Domácí mají možná k dispozici poslední šanci na vyrovnání. Standardka před pokutovým územím poletí brzo před Fernandese.
     
    90+5
    Ani z této šance se domácím branka vstřelit nepodařila, naopak ještě v pokutovém územím dochází k rozmíškám mezi oběma tábory.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Šťastnější tým vítězí.

    Domácí Magdeburg byl po většinu utkání jednoznačně aktivnější a o vítězství v zápase si říkal mnohem hlasitěji. Pravdou však zůstává, že se za celý zápas nedostal do vyložené gólové šance a hosté naopak ze své ojedinělé akce přiklonili tři body na svou stranu.

    Darmstadt se tak zase o výrazný krok přiblížil jistotě záchrany ve druhé nejvyšší soutěži, Magdeburg si naopak už naprosto seriózně zadělává na problémy spojené se starostmi o setrvání v soutěži.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:14.
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního mrazivého odpoledne, které můžete využít ke sledování naší dnešní bohaté nabídky dalších onlajnů. (15:04:35)

    Daniel Gargulák

    Branky: 87. Heller.

    Karty:   40. Lohkemper (MGG), 63. Rother (MGG), 69. Erdmann (MGG) – 30. Jones (DAM), 70. Wittek (DAM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:14.
    1. FC Magdeburg: Brunst – Rother, Müller, Erdmann, Perthel – Kirchhoff (C) – Laprevotte, Preßinger – Türpitz (25. Beck) – Lohkemper (81. Chahed), Bülter.
    Náhradníci: Seidel – Hammann, Beck, Schäfer, Butzen, Ignjovski, Chahed.

    SV Darmstadt 98: Heur Fernandes – Herrmann, Wittek, Höhn, Holland (C) – Pálsson, Moritz – Heller (90. Sirigu), Kempe (90+3. Kamavuaka), Jones (88. Bertram) – Dursun.
    Náhradníci: Stritzel – Hertner, Wurtz, Sirigu, Bertram, Kamavuaka, Rieder.

    Rozhodčí: Dietz – Ostheimer, Huber.
    thejrc.org