Beerschot – Eupen 2:0 (kon.) | Waregem – Mouscron 2:2 (kon.) | Cercle Brugge – Waasland-Beveren 3:2 (kon.)
Kortrijk – St.Gilloise 0:1 (kon.) | Sint-Truiden – Oostende 1:0 (kon.) | Gent – Antverpy 1:2 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
2:2 (0:0)
Royal Excel Mouscron
Sobota 13.04.2019, 18:00 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Tak to byl velmi vyhrocený zápas s bojem až do poslední chvilky. Díky tomu ale oba týmy odcházejí do kabin za vyrovnaného výsledku. (19:54:31)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Henrik BJÖRDAL - 2:2
     
    90+3
    Waregem právě vstřelil branku!
    Přeci jen se domácím povedlo v samém závěru srovnat! Z rozehrávky standardní situace si nejlépe vyběhl HENRIK BJÖRDAL, který získává alespoň bod pro svůj tým.
     
    90+3
    Ten však obrana Mouscronu včas vytěsnila a hra se vrátila na opačný konec, na dostřel velkého vápna domácího týmu.
     
    90+2
    Ještě o jeden z posledních centrů do vápna se pokusili hráči Waregemu.
     
    88
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Stef Peeters, přichází Erdin Demir.
     
    83
    Waregem se ale ještě dostal k míči a souhrou od středu pole se snaží něco s vývojem udělat. Míč však po kombinaci skončil v rukou Buteze, který jej dalekým nákopem poslal na opačný konec hřiště.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Hamdi Harbaoui (SV Zulte-Waregem).
     
    73
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Mićo Kuzmanović, přichází Benjamin Van Durmen.
     
    58
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Mikael Soisalo, přichází Hamdi Harbaoui.
    79. Frank BOYA - 1:2
     
    79
    Mouscron právě vstřelil branku!
    Hosté se ale dostali ke střele, která jim vrátila vedení! Po dlouhé kombinaci na soupeřově polovině zaúřadoval FRANK BOYA, který na druhý pokus poslal velmi pěkně po zemi míč po centru z levé strany.
     
    77
    Přímý kop však neletěl vůbec přesně. Přes velmi zahuštěnou zeď si to zamířil vysoko nad branku Louise Bostyna.
     
    76
    Ze středového kruhu se probojovali hosté téměř do vápna. Navíc díky útočnému faulu domácích budou mít velkou šanci na znovuzískání vedení.
     
    75
    Waregem se stále drží u míče a snaží se o průniky přímo před soupeřovu branku. Tam však stojí spolehlivý obranný blok Mouscronu, který si dokázal vytěžit míč pro sebe zpět.
     
    71
    Obrana Waregemu si dokázala ovšem s nastalou situací poradit a přenesla hru na úroveň středového kruhu.
     
    70
    K míči se dostali hostující hráči, kteří po nákopu od gólmana pokračovali v útočné situaci a přibližovali se k vápnu.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Jean Butez (Royal Excel Mouscron).
    66. Marco BÜRKI - 1:1
     
    66
    Waregem právě vstřelil branku!
    Domácí ale přeci jen srovnávají! Po rozehrávce standardní situace se míč dostal před velké vápno k MARCU BÜRKIMU, který vypálil a přesně poslal míč k levé tyči.
     
    65
    U míče se ale stále drží domácí Waregem, který se snaží kombinovat na polovině hřiště.
    63. Jean Butez vychytal samostatný únik
     
    63
    Grandiózní zákrok Jeana Buteze! Do samostatného průniku proti němu se vydal Theo Bongonda, který se také pokusil gólmana Mouscronu z hranice velkého vápna překopnout. Butez si ovšem vyběhl příliš vysoko a díky tomu ve skluzu akci domácích zmařil.
     
    62
    K míči se dostali hráči Waregemu, kteří ovšem nevyužili příležitosti k nějakému fotbalovějšímu řešení situace, nýbrž nakopli míč daleko dopředu, přímo k Butezovi.
     
    60
    Stále se ovšem hosté drží u míče. Museli však přesunout hru více do středního pásma a také čelit vzdorovitému náporu domácích na jejich rozehrávku.
     
    59
    Jean Butlez zachytil kolmici od Thea Bongondy do volného prostoru. Díky tomu se mohl Mouscron opět uchýlit k přechodu na opačný konec hřiště, byť tam příliš nezahrozil.
     
    58
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Mathieu De Smet, přichází Nill De Pauw.
     
    56
    Velmi brzy ovšem Waregem předal míč do spárů Mouscronu, tedy přesněji gólmanovi hostujícího celku, který zahájil pozvolnou kombinaci přesunem míče na stopery.
     
    56
    Po nějaké době se k míči dostali i domácí, kteří mají na středové linii možnost exekuce přímého volného kopu.
     
    54
    Z přečíslení tři na dva zahrozil na hranici velkého vápna Kuzmanović. Ovšem i jeho, nepříliš důrazná, střela mířila vedle.
     
    53
    Zdá se, že vstřelený gól hosty ještě více nabudil a z podobné vzdálenosti mohl navýšit skóre Marko Bakić. Ten však zamířil o trochu více doprava než by potřeboval, čímž skončil míč mimo hřiště i mimo branku.
    50. Dimitri MOHAMED - 0:1
     
    50
    Mouscron právě vstřelil branku!
    Trefou z velmi velké vzdálenosti posílá DIMITRI MOHAMED svůj tým do vedení, když ještě před velkým vápnem přijal míč od Boyi, který následně obloučkovitou střelou poslal přímo doprostřed branky Waregemu za záda překvapeného Bostyna. Asistence: Frank Boya.
     
    49
    Z dlouhého Butezova nákopu se snažil Babacar Dione vytěžit maximum. Přestože byl stíhán hned trojící domácích obránců, nakonec přes ně dokázal propálit míč na Bostyna. Nemířil však úplně přesně, balon zaplul vedle vzdálenější tyče svatyně Waregemu.
     
    48
    Mouscron se drží s míčem na polovině hřiště a vyčkává na příležitost ve formě přechodu do útoku. Ta nakonec přišla, ovšem spolu s ní ztratili hosté míč ve prospěch Waregemu.
     
    46
    První míč druhé půle vybojovali domácí fotbalisté, kteří se ovšem nadvakrát vrátili k vlastnímu gólmanovi. Bez větší akce následně odevzdali míč soupeři.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi. Přinesla dosti vyrovnaný výkon, byť o něco málo větší množství šancí měl hostující tým. Přesto ani jedna z nich ke střelecké trefě nevedla a oba týmy tak budou vstupovat do druhé půle za vyrovnaného stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Poslední minuty první půle vrátily do hry Waregem, který se dostal k míči a zahájil vlastní rozehrávku. Podobala se však spíše kontrasouhře, neboť se domácí s míčem spíše vraceli před Bostyna.
     
    43
    Po Bostynově výkopu se opět zmocnili míče hosté, jejíchž akci mohl po centru z levé strany zakončit ve skluzu Babacar Dione. Zřejmě se však zalekl domácího gólmana, který se též stáhl dost nízko pro zachycení míče a poslal jej vedle branky.
     
    42
    Mouscron v závěru první půle tlačí na branku více než kdy předtím. Přesto je držen dosti daleko od bezprostředního zakončení.
     
    40
    Následně včas Vojvoda, již s míčem na kopačkách, mohl poslat svůj tým do vedení. Sice dlouho otálel a váhal, kam má akci dále namířit, neboť mezi ním a jeho spoluhráči se ocitla bariéra hráčů v červeném, díky čemuž nakonec vypálil. Ovšem míč se pouze otřel o vnější síť u pravé tyče.
     
    39
    Velmi husarský kousek se povedl Mergimu Vojvodovi poté, co v rohu hřiště nestihl zastavit míč. Sám navíc nestačil na konci hřiště ubrzdit a v zámezí ještě položil k zemi, spolu se sebou, reklamní banner.
     
    37
    Mouscron se ale stále drží u míče a pozvolnou souhrou mezi stopery vyčkává na příležitost pro průchod dále.
     
    36
    Na druhé straně se pokusili hráči Mouscronu dotečovat hlavou míč do branky po přímém kopu. Obrana domácích ale v poslední chvíli dokázala vyskočit a míč vyrazit nad hřiště.
     
    34
    Tak tomu se říká zazděná tutovka v podání Mathieuho Desmeta! Kombinaci od Soisaly přes Bongondu zakončil velmi slibnou střelou na vzdálenější tyč. Už už jistě viděl míč v brance, ovšem poslal ho na ní pod moc velkým úhlem, čímž skončil míč těsně vedle.
     
    32
    Hráči Mouscronu se nebezpečně přibližovali k velkému vápnu. Na jeho hranici ale zaúřadovala domobrana Waregemu, která si míč dokázala vypíchnout k sobě.
     
    31
    A následně s ním jeho tým zahájil vlastní kombinaci zpoza dělící čáry.
     
    30
    Jeho odkop však vrátil míč opět na kopačky hostujícího tábora. Mouscron se snaží projít z pásma mezi středovým kruhem a velkým vápnem, ovšem veškeré jejich snažení pouze poslalo balon do rukou Louise Bostyna.
     
    28
    Mico Kuzmanović již nestihl míč, který mu letěl po zemi z pravé strany. Toho se tím pádem zmocnil Louis Bostyn a odkopl jej od své branky.
     
    27
    V přetahované o míč má momentálně o něco více navrch domácí tým, byť se musel vrátit k vlastní brance a od ní započít další mezihru.
     
    26
    Po delší době se dostali k míči domácí, kteří zkusili vlastní rozehrávku. Byť tu záhy změnili v dlouhý nákop přímo do rukavic Jeana Buteze.
     
    24
    S tou další se již hráči Mouscronu perou o něco statečněji. Přesto nakonec, na přechodu do útočného pásma, vykopli míč mimo hřiště a defacto jej odevzdali soupeři.
     
    22
    Stef Peeters přišel u středového kruhu o míč. K němu se tak dostali hosté, kteří zahájili další kombinaci, ovšem s jepičím životem.
     
    21
    Oba týmy se ve výrazných střeleckých šancích v poslední době předhánějí. Tentokrát mohl samostatný výpad a následnou nahrávku od Thea Bongondy uklidit do branky Idrissa Sylla, ovšem Butez vyrazil míč na roh.
     
    20
    Podobně slibná akce proběhla i na druhé straně! Nemanja Antonov po samostatném průniku našel před brankou vpravo Marka Bakiće, který jen velmi těsně netrefil střelou na vzdálenější tyč branku.
     
    19
    Křižný pass přes obranu napálil kolmo na branku Mikael Soisalo! Jeho střela se ještě zadrhla o nohy některého z bránících hráčů, přesto nakonec dolétla k Butezovi. Ten měl co dělat, aby ji lapil.
     
    18
    Waregem se tím pádem musel vrátit k vlastní brance a odtamtud zahájit další rozehrávku. Vysokým nákopem však odevzdal míč celkem snadno svému soupeři.
     
    15
    Velmi drze si počíná útok Waregemu ve snaze dobýt útočný prostor a vyslat ohrožující střelu na Buteze. Celá jedenáctka Mouscronu se ovšem shromáždila ve velkém vápně a tedy jej učinila neprostupným.
     
    14
    Mezi stopery se pak pokouší o přechod na soupeřovu polovinu hřiště. To se podařilo, ovšem zakončení Mergima Vojvody již nikoliv. Míč velmi vysoko přeletěl Bostynovu branku.
     
    13
    Mouscron se dostal k další kombinaci od svého gólmana.
     
    12
    Nedovolené přistrčení Björdala předznamenalo přímý kop Waregemu z hranice velkého vápna! I s tímto obloučkovitým centrem si ale Jean Butez dokázal poradit a opět skončil míč v jeho rukavicích.
     
    10
    Toho ovšem ke svému samostatnému výpadu využil Theo Bongonda, který posléze z levé strany vyslal daleký centr. Pro ten si ovšem doskočil Butez, jemuž se opět povedlo zastavit akci domácího týmu.
     
    10
    Mouscron po dlouhé době překombinoval obranný blok Waregemu na středové čáře a snaží se zahrozit ve velkém vápně.
     
    8
    Velmi slibně se vyvíjela šance Idrissy Sylly, který nacentroval před branku posunutý míč od Soisala. K jeho smůle ale míč skončil v náručí Jeana Buteze, jinak by měli domácí celkem nadějnou příležitost k otevření skóre.
     
    7
    Mouscron se opět pokouší o rozehrávku středem pole. Na půlící čáře mu ale tvrdou stopku vystavili domácí obránci, díky čemuž se Mouscron musel vrátit k Butezovi a zkusit rozehrávku znovu.
     
    5
    Tam domácí Waregem poslal i další příležitost. I nyní však neměl Butez příliš práce, čímž míč po chycení rychle poslal k obraně Mouscronu, ta tím pádem zahájila rozehrávku.
     
    5
    Díky tomu záhy od své branky vykopával Louis Bostyn. A hra se po křídle přesunula opět ke gólmanovi na opačné straně hřiště.
     
    3
    Zulte Waregem se drží u míče a rozehrává svou akci. Míč však velmi rychle odskočil přímo k gólmanu Butezovi, který spíše nasměroval do hry svůj tým.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bostyn – de Fauw, Walsh, Bürki, Pletinckx – Björdal, S. Peeters, M. De Smet – Bongonda, Soisalo, Sylla.
    Náhradníci: Bossut – Demir, Marcq, De Pauw, Nissilä, Harbaoui, Bedia.

    Royal Excel Mouscron: Butez – Dussenne, Antonov, Vojvoda, Godeau – Mohamed, Boya, Bakić, Kuzmanović – Dione, Pierrot.
    Náhradníci: Vasić – Galitsios, Sadiku, Vroman, Kalonji-Kalonji, Van Durmen, Ippolito..
     
    Oba předchozí vzájemné duely se nesly ve vyrovnaném duchu a skončily remízou. V tom prvním, hraném na stadionu Waregemu se oba týmy dostaly k přestřelce 2:2. Odveta, hraná v Mouscronu, našla své vyústění bez branek. Od roku 2014 má ale ve vzájemných zápasech převahu Waregem, který zvítězil hned sedmkrát, čtyři utkání rozhodla remíza a pouze jednou bral body Mouscron.
     
    Opačně však dopadla základní část Jupiler Pro League. V ní sice oba soupeři tabulkově sousedili, leč výše byl Mouscron a to hned o sedm bodů. Na Waregem pak po úvodní části soutěže připadlo jedenácté místo se získanými 33 body. Mouscron pak měl bodů čtyřicet a celkově skončil na místě desátém.
     
    V nadstavbové skupině mají oba týmy zatím za sebou trojici odehraných utkání. Zulte-Waregemu se v nich vedlo o něco málo lépe, neboť uhrál jednu remízu a dvakrát prohrál, čímž mu patří čtvrté místo. To Mouscron na svůj první bodový zisk v nadstavbě zatím čeká. Ve všech dosavadních duelech zatím odevzdal vždy tři body soupeři.
     
    Zdravím vás u čtvrtého kola skupiny B bojů o Evropskou ligu v belgické Jupiler Pro League. Proti sobě na Regenboogstadionu nastoupí týmy, které v nadstavbové skupině zatím nedokázaly ani jednou zvítězit SV Zulte-Waregem a Royal Excel Mouscron. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Branky: 66. Bürki, 90+3. Björdal – 50. Mohamed, 79. Boya

    Karty:   81. Harbaoui (WAR) – 67. Butez (MOP)


    SV Zulte-Waregem: Bostyn – de Fauw, Walsh, Bürki, Pletinckx – Björdal, S. Peeters (88. Demir), M. De Smet (58. De Pauw) – Bongonda, Soisalo (58. Harbaoui), Sylla.
    Náhradníci: Bossut – Demir, Marcq, De Pauw, Nissilä, Harbaoui, Bedia.

    Royal Excel Mouscron: Butez – Dussenne, Antonov, Vojvoda, Godeau – Mohamed, Boya, Bakić, Kuzmanović (73. Van Durmen) – Dione, Pierrot.
    Náhradníci: Vasić – Galitsios, Sadiku, Vroman, Kalonji-Kalonji, Van Durmen, Ippolito.
    thejrc.org