Zlín – Slavia 1:0 (kon.) | Sparta – Karviná 1:3 (kon.) | Dukla Praha – Mladá Boleslav 2:2 (kon.)
Ostrava – Opava 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Jablonec 1:0 (kon.) | Příbram – Plzeň 1:1 (kon.)
Olomouc – Teplice 2:0 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:0 (1:0)
FK Jablonec
Neděle 21.04.2019, 17:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hašek: My nemůžeme vyvyšovat nějaký zápas nad jiné. Hrajeme o záchranu, tak nemůžeme říkat, že teď má přednost pohár FAČR. Všechno je pro nás, dá se říci, play-off. Samozřejmě je to velký zápas pro fanoušky a také z pohledu toho, že nás dělí dva zápasy od případné trofeje a Evropské ligy. Hrát EL na Bohemce by byla samozřejmě bomba. (20:08:05)
     
    Hašek: Ta série domácích zápasů na nás samozřejmě uvalila tlak. Pokud bych trénoval špičkový tým a měl takovou sérii, tak už bych tady dávno nebyl. Fanoušky máme skvělé, ale pochopitelně už začali být také nervózní, což mužstvu nepomůže.
     
    Hašek: Júsufa jsem poslal na hřiště s tím, že jsem věděl, že ho budeme muset za nějakou dobu vystřídat. V týdnu prodělal virózu, navíc je po zranění, takže byl schopen odehrát zhruba těch 30 minut. Původně jsem myslel, že tam poté dáme Puškáče, který na tom byl fyzicky podobně jako Júsuf, ale vzhledem k obrazu hry jsme se nakonec rozhodli pro běhavějšího Koubka.
     
    Martin Hašek (trenér Bohemians): Byla to poslední naše šance na domácí vítězství v základní části. Naposledy jsme tu zvítězili v 1. kole, tak jsme si říkali, že by bylo hezké vyhrát také poslední domácí zápas. Jsem rád, že jsme dnes ukončili ty negativní série bez domácí výhry a vstřelené branky.

    Dnes jsme nebyli běžecky top jako v Plzni nebo Teplicích. Z posledních zápasů jsme na tom byli asi nejhůře. Soupeř byl naopak silný na míči a dobře se pohyboval. V prvním poločase Jablonec zlobil ze standardních situací. Ve druhém už ne. Měli optický tlak, drželi míč, ale šanci si vypracovali až v závěru. Dnes jsme to spolu s fanoušky ubojovali. V tabulce jsme se posunili na 12. místo, takže v tuto chvíli jsme spokojení a jako bonus se těšíme na pohár v Ostravě, kam za námi přijedou fanoušci speciálním vlakem.
     
    Bartek: Na pohár na Baníku se hrozně těším. V semifinále jsem s Bohemkou ještě nebyl. Když už jsme se dostali tak daleko, byla by škoda se o to nepoprat. Určitě tam bude skvělá divácká kulisa, naši fanoušci tam jedou vlakem. Cítíme šanci, venkovní zápasy se nám daří. Určitě se o to popereme.
     
    Bartek: Před zápasem jsme věděli, že pokud vyhrajeme nad Jabloncem, tak ještě máme naději na účast v prostřední skupině. Dokud ta šance je, tak o ni ještě budeme bojovat. Je samozřejmě příjemnější bojovat o Evropskou ligu, než hrát o padáka.
     
    David Bartek (hráč Bohemians): Radovat se z gólu je skvělé kvůli fanouškům. Kvůli nim to hrajete. Ta šňůra bez vítězství doma byla nepříjemná. Jsem rád, že jsme vyhráli.
     
    Petr Rada (trenér Jablonce): Hodnotí se to těžce. Domácí dali gól, my pak měli příležitosti, které jsme nedokázali proměnit. Hraje se to na góly, prohra mě mrzí. Herně nemohu hráčům nic vytknout. Byli jsme lepším týmem, ale na to se nehraje. Za kombinační hru se nemusíme stydět. Bylo tam hodně dobrých věcí. Na Bohemce je pěkné prostředí, přišlo hodně lidí, určitě jsme přispěli ke kvalitě zápasu. Bylo to několikáté utkání, kdy jsme měli venku převahu, ale nedokázali jsme to vyjádřit gólově. Hráči si dnes hrábli. Nerad děkuji týmu po prohře, ale před tím, co odvedli, musím smeknout.
     
    Zůstaňte s námi. Ještě Vám přineseme to nejdůležitější z pozápasové tiskové konference!
    Fotbalisté Bohemians vyhráli doma teprve podruhé v sezoně.

     
    Je konec! Fotbalisté Bohemians poráží Jablonec 1:0 a připisují si teprve druhé domácí vítězství v této sezóně! Utkání rozhodl gólem v 15. minutě David Bartek. Klokany poté hlavně v prvním poločase několikrát podržel brankář Fryšták. V posledních 20 minutách měl Jablonec drtivý tlak, ovšem moc vyložených šancí si hosté nevytvořili. Domácí hráči se tak mohou radovat z vydřených, ale o to důležitějších, tří bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kubista asi v poslední šanci zápasu míjí bránu Bohemians! Domácím asi hodně zatrnulo.
     
    90+3
    Tohle jsou hodně dlouhé tři minuty pro domácí. Dokumentuje to i pokřik „Pískej konec,“ který zní Ďolíčkem.
     
    90+2
    Po dalším nákopu do šestnáctky balón sebral opět Fryšták! Tentokrát ho má v rukavicích.
     
    90+1
    Centr Trávníka boxuje Fryšták! Ten je dnes pro Bohemians velkou oporou. Hlavně v prvním poločase svůj tým několikrát podržel.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví druhý poločas o tři minuty!
     
    90
    Opět Vaníček. Ten s míčem došel do Hübschmana a vynutil si na něm další autové vhazování.
     
    89
    Vaníček získal pro domácí aut. Fanoušci tleskají, tohle teď klokanům stačí.

    Martin Augustin


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 14. Bartek (M. Dostál)

    Karty:   72. Bartek (BOH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:8.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka, Šmíd, Pokorný – M. Dostál, Jindřišek (C), Vacek, Bartek – Reiter (83. Ljovin), Nečas (34. Júsuf Hilál, 63. Koubek), Vaníček.
    Náhradníci: Valeš – Ljovin, Koubek, Júsuf Hilál, Krch, Vondra, Puškáč.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol – Hübschman (C) – Jovović, Trávník, Považanec (84. V. Kubista), Vatajelu (75. Kratochvíl) – Doležal (70. Chramosta).
    Náhradníci: Hanuš – Kratochvíl, T. Pilík, Chramosta, R. Acosta, V. Kubista, Fábry.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Pelikán, Horák

    Diváci: 4079
    thejrc.org