Levante – Espanyol 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 3:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 3:0 (kon.)
Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Real Madrid
3:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Neděle 21.04.2019, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:16. (18:09:08)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Real Madrid v rámci třiatřicátého kola přehrál především díky druhému poločasu Bilbao 3:0.

    Real byl v úvodu více u balonu, ale nedostal se k jedinému zakončení. Ve druhé části první půle se rozjelo také Bilbao, ale centry ze stran si Keylor Navas s přehledem pohlídal. V závěru se ještě lehce přitvrdilo, hlavní rozhodčí musel potrestat hned tři hráče hostujícího týmu.

    Ve druhém poločase domácí viditelně přidali do kroku. Těsně po přestávce otevřel skóre po centru Kroose Karim Benzema, také druhý gól Madridu přišel po standardní situaci, tentokrát našel Karima Benzemu od rohového praporku Luka Modrić. V závěru poté francouzský útočník završil hattrick po obrovské chybě hostujícího brankáře.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
    90+1. Karim BENZEMA - 3:0
     
    90+1
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    KARIM BENZEMA kompletuje v nastaveném čase hattrick! Iago Herrerín chtěl pomoci spoluhráčům výběrem proti dlouhé přihrávce za obranu, ale hlavičkou neodpálil míč do bezpečí. Naopak našel jen Balea, který přiťukl francouzskému útočníkovi a ten už trefil jen odkrytou síť.
    90. Gareth Bale přeloboval břevno hostující branky
     
    90
    Gareth Bale nebyl daleko od pojištění dnešního vítězství. Z levé strany postupoval do vápna, útočník Realu si všiml, že je brankář soupeře daleko do brankové čáry, zkusil lobovat, ale balon přeletěl i břevno.
     
    90
    Iker Muniain nebyl ve druhém poločase téměř vůbec vidět. Nyní si vzal míč pro sebe, přihrávkou na pravou stranu roztáhl hru, ale Iňigo Lekue už k centru neměl příliš prostoru přes Marcela.
     
    89
    Domácí dohrávají zápas na útočné polovině. Marcelo ještě chtěl dloubáčkem do vápna najít Benzemu, ale ten si na hattrick musí ještě počkat. Jako první byl totiž u balonu Martínez.
     
    88
    Zdravotní potíže má po souboji s Casemirem Iňigo Lekue. Po několika sekundách na trávníku se ale zvedl a hra může pokračovat bez větší prodlevy.
     
    87
    Modrić ihned zapojil střídajícího Díaze, který si to namířil z levé strany přímo do vápna, ale prudkou ránou z úhlu nepřekonal Herrerína. Povedený zákrok hostujícího brankáře.
     
    86
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Brahim Díaz.
     
    86
    Unai López sice okysličil útočnou fáze hostů, ale ani další centr z pravé straně nebyl přesný pro hlavičkujícího San Josého.
     
    85
    Yeray se střetl na pravé straně s Iscem, hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat. Bilbao se udrželo u balonu na útočné polovině trávníku.
     
    84
    Žlutou kartu za zdržování hry dostává Keylor Navas. Domácímu brankáři trvala rozehrávka od své branky až příliš dlouho.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Keylor Navas rozehrával ještě před vlastním pokutovým územím.
     
    82
    Souhra střídající hráčů Bilbao úspěch nepřinesla. Unai López centroval do pokutového území, kde hlavičkoval Aduriz, ale míč poslal pouze vysoko nad.
     
    81
    Domácí s klidem hlídají dvoubrankový náskok zdlouhavou kombinací ve střední části hřiště. Isco sice ztratil míč, ale poté padal v pokutovém území Williams bez většího zásahu Valleja.

    Vít Schück

    Branky: 48. Benzema (Asensio), 77. Benzema (Modrić), 90+1. Benzema (Bale)

    Karty:   71. Kroos (REA), 84. Navas (REA) – 4. I. Córdoba (ATB), 17. Berchiche (ATB), 45. Raúl García (ATB), 55. I. Martínez (ATB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:16.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo (C) – Modrić, Casemiro, Kroos (72. Isco) – L. Vázquez (72. Bale), Benzema, Asensio (86. Díaz).
    Náhradníci: L. Zidane – Nacho Fernández, Bale, Valverde, Díaz, Isco, Reguilón.

    Athletic Bilbao: Herrerín – Lekue, Yeray, I. Martínez, Berchiche – San José, Beñat – Muniain (C), Raúl García (77. Aduriz), I. Córdoba (77. Unai López) – I. Williams.
    Náhradníci: Simón – Kodro, Núñez, Susaeta, Aduriz, Unai López, Balenziaga.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez
    thejrc.org