Itálie – Švédsko 4:0 (kon.) | J. Korea – Norsko 3:2 (kon.) | Česko – Japonsko 8:0 (kon.)
Kanada – USA 1:3 (kon.)
konec
Kanada
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
USA
Sobota 27.04.2019, 18:30 • Ostravar aréna • MS v para hokeji
Partner:
     
    44:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    DECLAN FARMER získal puk ve středním pásmu a nebylo co řešit. Při jeho rychlosti snadno ujel všem Kanaďanům a dovezl kotouč do opuštěné branky. Pojistil dnešní výhru USA! Bez asistence.
     
    44:21
    Střela Lavina byla zblokovaná a Farmer vyhození přes celý led těsně netrefil prázdnou kanadskou branku!
     
    44:01
    Larocque odjíždí z branky a pouští do hry šestého hráče.
     
    43:49
    Kanadský kouč Ken Babey si logicky bere oddechový čas na poradu. Larocque zůstává v brance, protože se bude vhazovat ve středním pásmu, a pak se uvidí.
     
    43:49
    Josh Hargis u mantinelu v útočném pásmu použil zápasnický chvat proti soupeři a dostává menší trest. Velká šance pro Kanadu zkusit hru šest na čtyři!
     
    42:14
    Další nevyužitý kontr USA! Pauls pelášil za gólem, ale Larocque vyřešil i tento nájezd. Ačkoliv pak přepadl na záda, dojíždějící Roybal ho nedokázal překonat, takže šance Kanady na vyrovnání ještě žije.
     
    40:45
    Na zámořské derby zůstalo poměrně dost diváků po předchozím zápase Čechů s Japonci. Oficiální údaj nemáme, ale střízlivým odhadem dobré 2000 fanoušků sleduje předvoj předpokládaného pozdějšího finále turnaje.
     
    39:30
    Další propad kanadské pětky a samostatný nájezd Američana! V oslabení ujel Farmer, ale vystřelil přímo do připraveného gólmana.
     
    38:10
    Dvířka od trestného boxu jsou otevřená a Kanadě se naskýtá šance udeřit v přesilovce. Brody Roybal je vyloučen za sekání.
     
    35:22
    Smrtící brejky, to je zbraň Američanů! Další sólový nájezd předvedl Kyle Zych a jen Larocque drží javorové listy nad vodou.
     
    32:03
    Předlouhý boj u mantinelu vyhráli Američani, ale jen na hokejku Hickeyho. Ten však zamýšleným vyhozením trefil do helmy napadajícího Roybala a tím jej vyslal do super šance. Králem situace se však stal Dominic Larocque v kanadské brance, který nepřipustil navýšení vedení USA.
     
    30:18
    A třetí třetina začíná pěkně od podlahy. Kevin Sorley srazil protihráče v útočném pásmu, tým Kanady oslavoval tvrdý hit, ale rozhodčí byl jiného názoru. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    26:50
    Dámy a pánové, to byla lahůdka! Američané podnikli další bleskový brejk dvou proti jednomu, ve kterém Roybal zpětnou ZADOVKOU násadou hokejky vyšachoval beka, přesně našel Hargise, ale ten gól nedal. Larocque se famózně přesunul.
     
    25:03
    Roybal proletěl po pravé straně až do rohu, odkud pod sáněmi hledal někoho před brankou. Kanadský gólman zasáhl do dráhy puku a nechtěně tím nahrál Paulsovi. Ten tváří v tvář brankáři zapomněl puk na ledě a jen máchl naprázdno.
     
    21:11
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Naprosto ukázkový brejk v podání Američanů. Dva hráči ujeli všem a Larocque byl bez šance. Grove našel CHRISTOPHERA DOUGLESE a byl to takový fofr, že brankář se nemohl stihnout přesunout. Asistence: Noah Grove. Kanaďané reklamují americký faul, který měl brejku předcházet na druhé straně hřiště, ale rozhodčí nepřipouští žádnou diskusi.
     
    19:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nakonec ale Američané v oslabení vyrovnávají! DECLAN FARMER byl dalším, kdo ujel Kanaďanům a i když mu na záda dýchal obránce, dokázal zamíchat pukem a zasunout ho za brankáře. Bez asistence.
     
    18:58
    Roybal musí mít v rukou motory! Neuvěřitelné zrychlení teď předvedl americký útočník v oslabení. Ujel všem, Larocqua však nepřekonal.
     
    17:59
    McGregor málem zvýšil vedení Kanady! Jeho první střelu z mezikruží Cash zlikvidoval, ale puk se vrátil na hokejku střelce, který dorážkou po ledě minul otevřenou branku.
     
    17:27
    Jack Wallace najel po své nevyužité šanci do brankáře a nabídl tím Kanadě přesilovou hru.
     
    17:27
    Wallace ujížděl na kanadskou branku, ale místo gólu bude vyloučen, když se po střele dopustil faulu.
     
    16:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skóre je otevřeno! Lavin našel zpoza branky na moment zapomenutého GREGA WESTLAKA a ten bez větší přípravy zavěsil ke vzdálenější tyči. Asistence: Zach Lavin.
     
    16:52
    Kanada je v úvodu druhé třetiny aktivnější a vytěžila pěknou střelu Cranea. Cash nadvakrát puk zkrotil ve své rukavici.
     
    14:04
    Vyhrané buly na Farmera, ten zamíchal pukem a nahrál zcela volnému Paulsovi, který přestřeluje!
     
    13:15
    Pauls sebral z hokejky puk Lehouxovi a protože to bylo v útočném pásmu Američanů, hned se vydal proti Larocqovi. Kanadský brankář s drobnějšími problémy střelu chytil.
     
    12:22
    Tyler McGregor se dopustil držení a je vyloučen. První přesilovku si tak zahrají Američané.
     
    04:50
    Kanada nadále okupuje pásmo Američanů, Westlake pálil z jedničky v levém kruhu, ale Cash potvrzuje svoji třídu perfektním přesunem!
     
    01:46
    Američané byli v úvodu usazeni před brankou Kanady, ale najednou bleskový výpad javorových listů ve třech proti dvěma. Bridges perfektně nahrál přes obránce Hickeymu, ten ovšem netrefil přesně.

    Jan Chlubna

    Branky a nahrávky: 17. Westlake (Lavin) – 20. Farmer, 22. Douglas (Grove), 45. Farmer


    Kanada: Larocque (Watson) – Henry, Hickey, Crane, Armstrong, Sorley – Lavic, McGregor, Westlake, Bridges, Cozzolino, Dunn, Smith, Lehoux.
    USA: Cash (Lee) – Gooley, Pauls, Dequebec, Wallace, Douglas – Zych, Farmer, Grove, Roybal, Hargis, Dodson, McDermott, Roman

    Rozhodčí: Luthcke (Norsko) – Lunden (Švédsko), Wesley (Česká republika)
    thejrc.org