Ukrajina – Japonsko 2:3 (kon.) | Rumunsko – Estonsko 4:3 (4:3 po s.n.) | Nizozemsko – Polsko 1:8 (kon.)
konec
Nizozemsko
1:8 (1:1, 0:2, 0:5)
Polsko
Neděle 28.04.2019, 19:00 • Tondiraba Ice Hall, Tallinn • Mistrovství světa - I. B Divize • 1. kolo
Partner:
    50:03 Bartolomiej NEUPAUER - 1:8
     
    50:03
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci zcela rezignovali a mnou zmíněná desítka už není daleko! Alan Lyszczarczyk nejprve sice netrefil odkrytou klec, ale volného puku se ujal BARTOLOMIEJ NEUPAUER, jenž si s ním nerušeně vyjel zpět před branku a poslal ho za bezmocného brankáře – 1:8. Asistence: Alan Lyszczarczyk.
    48:00 Adam DOMOGALA - 1:7
     
    48:00
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci si dávají ukázkový vlastňák! Střelu ADAMA DOMOGALY vyrazil Oosterwijk před sebe a puk si bruslí srazil do vlastní sítě nebohý obránce Niels van der Vossen.
    46:31 Krystian DZIUBINSKI - 1:6
     
    46:31
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci vedou už o pět gólů! Z osy hřiště vypálil KRYSTIAN DZIUBINSKI, po puku se ještě holí natahoval Goscinski, který ho sice netečoval, ale i to zmátlo Oosterwijka natolik, že máchl lapačkou jen do prázdna. Asistence: Marcin Kolusz.
    44:00 Patryk WRONKA - 1:5
     
    44:00
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól vstřelil PATRYK WRONKA! Ten přebral puk ve vlastním obranném pásmu, nabral obrovskou rychlost a projel až před Oosterwijka, kterého překonal zakončením vedle vyrážečky. Krásná individuální akce – 1:5. Asistence: Marcin Kolusz a Oskar Jaskiewicz.
    41:58 Filip KOMORSKI - 1:4
     
    41:58
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci přesilovku využívají! Střelu Daniana Kapici z pravého kruhu vyrazil Oosterwijk před sebe. Alan Lyszczarczyk puk za jeho záda ještě nedorazil, ale FILIP KOMORSKI už ano. Brankář Nizozemska už v té chvíli bezmocně ležel na ledě. Asistence: Alan Lyszczarczyk a Damian Kapica.
    35:46 Alan LYSZCZARCZYK - 1:3
     
    35:46
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Je tu třetí polský gól! ALAN LYSZCZARCZYK se jednoduchým manévrem u pravého mantinelu zbavil hned trojice bránících hráčů, dojel na pravý kruh a střelou k bližší tyčce překonal brankáře Hrelju – 1:3. Asistence: Mateusz Goscinski.
    33:34 Filip KOMORSKI - 1:2
     
    33:34
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci svou převahu konečně zužitkovali! Ke střele z levého kruhu se dostal FILIP KOMORSKI a po ledě se trefil mezi Hreljovy betony. Puk ještě možná lehce tečoval obránce, který se snažil do rány Komorského vložit hokejku. Asistence: Bartlomiej Jeziorski.
    17:40 Bartolomiej NEUPAUER - 1:1
     
    17:40
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci konečně prolomili obranný val soupeře! Střela Kosteka byla sice zablokovaná, ale puk se od bránícího hráče odrazil k BARTOLOMIEJI NEUPAUEROVI, který ho z levého kruhu posílal do téměř odkryté branky. Asistence: Arkadiusz Kostek a Damian kapica.
    13:06 Ernesto KLEM - 1:0
     
    13:06
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci jsou v těžké defenzivě, přesto se ujímají vedení! Polákům byl odpískán ofsajd, který byl posouzen jako úmyslný. Vhazovalo se tak v jejich obranném pásmu. Nizozemský kapitán Joey Oosterveld po buly posunul puk na ERNESTA KLEMA, který ho od modré čáry nahodil na branku Polska a udělal to tak šikovně, že Odrobny kotouč zahlédl až v síťce. Asistence: Joey Oosterveld.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 14. Klem (Oosterveld) – 18. Neupauer (Kostek, Kapica), 34. Komorski (Jeziorski), 36. Lyszczarczyk (Goscinski), 42. Komorski (Lyszczarczyk, Kapica), 44. Wronka (Kolusz, Jaskiewicz), 47. Dziubinski (Kolusz), 48. Domogala, 51. Neupauer (Lyszczarczyk)


    Nizozemsko: Hrelja (41. Oosterwijk) – Mason (A), Knoop, Klem, van der Vossen, van Haren (A), Suurhoff – Boer, Oosterveld (C), Bison – den Edel, Nordemann, Borgman – Smit, Willems, Sikma.
    Polsko: Odrobny (Murray) – Kolusz (A), Jaskiewicz, Bryk, Kostek, Ciura, Wajda – Malasinski (C), Dziubinski, Wronka (A) – Kapica, Neupauer, Lyszczarczyk – Jeziorski, Komorski, Goscinski – Starzynski, Domogala, Michalski – Marzec.

    Rozhodčí: Barcelo (FRA) – Nedeljković (SRB), Zganc (SLO)

    Diváci: 352
    thejrc.org