USA – Kanada 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 6:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:3 (po pr.)
konec
Švýcarsko
6:3 (2:2, 1:0, 3:1) Stav série: 2:1
Slovensko
Neděle 28.04.2019, 15:40 • A3 Arena, Umeå (Švédsko) • Mistrovství světa do 18 let • O udržení
Partner:
     
    54:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jiskra naděje ale přeci jen přichází. Do pásma se vřítil Haščák, který prudce vypálil zápěstím. Henauera trefil do plastronu, švýcarský gólman zůstal zamrzlý v postoji a slovenský útočník doklepl kotouč do odkryté branky – 6:3. Bez asistence.
     
    50:35
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hra Slovenska se boří jako domeček z karet. Naši východní sousedé opět propadli v obraně, za níž si na pas Delémonta najel švýcarský kapitán SIMON KNAK, Kozlovi naznačil střelu a poté pohodlně zakončil bekhendovým blafákem – 6:2. Asistence: Noah Delémont.
     
    50:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    S nadějemi Slovenska už to vypadá hodně bledě, nad Tatrou už se téměř neblýská. Opět jednoduchá akce ze strany Švýcarska, přičemž Kozel za brankou přejel nahození puk. Zaváhání chtěl využít JEREMY ZUERCHER, který okamžitě od levého mantinelu nahodil a jeho pokus zvedl jeden ze Slováků nešťastně nad rameno Kozla – 5:2. Bez asistence.
     
    41:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tohle může být klíčový moment celé relegace! Slováci opět bránili hodně ledabyle a tom se jim vymstilo. Fuss se zmocnil kotouč za brankou a z otočky na slepici přihrával. Puk nakonec přes dvě hokejky propadl mezi kruhy k volnému JOELU SALZBERGEROVI, který se trefil švihem k tyči – 4:2! Asistence: Noah Fuss, Jeremy Zuercher.
     
    37:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři trestají další chybu a potřetí v zápase vedou! Na vlastní modré vypíchl obránci Canova kotouč a kupředu pádil RONY DÄHLER. Nikdo v bílém na něj bruslařsky nestačil. Švýcarský hokejista si najel na levý kruh, kde se rozhodl pro střelu zápěstím a propálil Kozla mezi ruku a tělo – 3:2! Asistence: Jannik Canova.
     
    16:40
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci opět vyrovnávají. V přesilovce naši východní sousedé kombinovali u levého mantinelu, kde operoval Čajkovič. Ten rozdal kotouč na modrou Turanovi, ale ten nezpracoval. Puk se však odrazil mezi kruhy na MICHALA MRÁZIKA, který do něj z první doslova praštil a jeho pokus končil přesně v šibenici. Asistence: Oliver Turan, Maxim Čajkovič.
     
    13:45
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro Slováky, kteří opět prohrávají. Obrana zaspala, ale brejk ještě poslední vracející se hráč zastavil. Přihrávkový kolotoč ale pokračoval a pas Schlaepfera převzal na pravém kruhu volný NOAH FUSS, který udělal několik rychlých krok a kotouč poslal švihem po ledě mezi betony Kozla. Asistence: Elvis Schlaepfer.
     
    13:03
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Kýžené vyrovnání je na světě! Brankář Henauer výborně vyrazil ránu z levého kruhu a zvládl také první dorážku, ovšem u opětovné dorážky byl opět nejrychleji JOZEF HAŠČÁK, který se štěstím procedil kotouč mezi lapačku a beton slovenského gólmana. Asistence: Samuel Krajč.
     
    04:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Země helvétského kříže jde do vedení. Tlak pokračoval a přesný pas zpoza branky dostal JANNIK CANOVA. Ten mezi kruhy okamžitě vstřelil na Kozla a tomu kotouč trestuhodně propadl mezi betony do sítě. Ani jeden z týmů netušil, že je to gól, avšak rozhodčí zcela jasně ukázal, že je kotouč v brance. Asistence: Sebastian Bardh.
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 5. Canova (Bardh), 14. Fuss (Schlaepfer), 38. Dähler (Canova), 42. Salzgeber (Fuss, Zuercher), 51. Zuercher, 51. Knak (Delémont) – 14. Haščák, 17. Mrázik (Turan, Čajkovič), 55. Haščák


    Švýcarsko: Henauer (Vuichard) – Delémont (A), Fiedler (A), Pezzulo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Ugazzi, Rubanik – Knak (C), Salzgeber, Stoffel – Dähler, Jobin, Canova – Schlaepfer, Fuss, Zuercher – Marchand, Valenza, Bardh.
    Slovensko: Kozel (Hlavaj) – Turan (C), Gajdoš, Lavička, Kňažko (A), Mudrák, Golian, Hlaváč, Beňo – Sojka, Mrázik (A), Čajkovič – Haščák, Chromiak, Krajč – Valigura, Jellúš, Turanský – Škvarek, Eliaš, Lašák.

    Rozhodčí: Joonas Kova (FIN), Marcus Linde (SWE) – Nikita Šalagin (RUS), Josef Špůr (CZE)

    Diváci: 76
    Švýcarsko 2 1 Slovensko
    #1 Čtvrtek 25.04.2019 • 11:30
    Švýcarsko - Slovensko 4:1
    #2 Sobota 27.04.2019 • 19:38
    Slovensko - Švýcarsko 4:3
    #3 Neděle 28.04.2019 • 15:40
    Švýcarsko - Slovensko 6:3
    bahis siteleri