Bournemouth – Tottenham 1:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Wolverhampton – Fulham 1:0 (kon.)
Cardiff – Crystal Palace 2:3 (kon.) | Newcastle – Liverpool 2:3 (kon.)
konec
Newcastle United
2:3 (1:2)
Liverpool FC
Sobota 04.05.2019, 20:45 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost, dobrou noc. (22:52:31)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:4.
     
    Vše nasvědčovalo tomu, že o majiteli ligového titulu bude už rozhodnuto, nakonec tomu tak není, protože Liverpool poráží Newcastle 3:2, a znovu tak dostává pod tlak fotbalisty Manchesteru City, kteří se v pondělí utkají s Leicesterem. Dnešní vítězství Reds se nerodilo vůbec snadno. Do vedení je poslal Virgil van Dijk, jenže domácí měli připravenou rychlou odpověď. Vyrovnání zařídil Christian Atsu, Ayoze Pérez navíc o chvíli později pálil do horní tyče. Hned z následné protiakce Liverpool podruhé udeřil, Dúbravku překonal Mohamed Salah. Po přestávce se pokračovalo ve vyrovnané partii, domácí se znovu dotáhli na favorizovaného soupeře, tentokráte zásluhou Salomóna Rondóna. Jürgen Klopp navíc přišel o zraněného Salaha, jenže za něj střídající Divock Origi se nakonec stal hrdinou, když v šestaosmdesáté minutě vsítil rozhodující branku.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Dost možná poslední možnost Benítezovy družiny zhatil ofenzivní faul Salomóna Rondóna, který si proti Jordanu Hendersonovi viditelně pomohl rukama.
     
    90+7
    Domácí se přeci jen propracovali alespoň k rohovému kopu. Alisson musel ven z branky, při výběhu si počínal naprosto nekompromisně a dal svým kolegům šanci na oddech.
     
    90+6
    Hosté zatím zvládají bránění těsného vedení na jedničku, soupeře k ničemu kromě přímého kopu nepustili. Cenné vteřinky získává pro Liverpool dnes opět výtečný Robertson.
     
    90+5
    Jošinori Muto byl přichycen v jasném ofsajdovém postavení, domácím dochází čas na vyrovnání. Zpět do hry balon pošle Alisson, jenž rozhodně nehodlá někam spěchat.
     
    90+4
    Shaqiri prošel středem hřiště téměř bez povšimnutí. Na konci své sóloakce nahrával mezi stopery si nabíhajícího Origimu, jeho záměr ovšem vystihl Dummett.
     
    90+3
    Poté, co Milner poslal k zemi Atsua, zahrávali domácí přímý kop. Salomón Rondón si troufl na přímé ohrožení branky, trefil ale pouze ve zdi blokujícího Lovrena.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává James Milner (Liverpool FC).
     
    90+2
    Liverpool se snaží dohrát utkání v co největší klidu. Zatím to hostům vychází, balon se pohybuje výhradně na jejich kopačkách, závěrečný tlak Magpies se odkládá.
     
    90+1
    Nastavovat se bude hned osm minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Fabian Schär, přichází Jošinori Muto.
     
    89
    Ritchieho přetažený centr doskákal až na druhý kraj pokutového území, kde se míče ujal Manquillo, jenže jej poslal pouze do náruče připraveného Alissona.
     
    88
    No, závěr utkání bude jistě velice zajímavý, domácí fanoušci totiž burcují svůj tým a ještě se jej pokouší dohnat k vyrovnání. Udrží Reds těsné vedení?
    86. Divock ORIGI - 2:3
     
    86
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Kdepak, Liverpool to chce na dálku Manchesteru City co nejvíce ztížit a v souboji o titul se nehodlá jen tak vzdát. Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Xherdan Shaqiri, ve vápně pak DIVOCK ORIGI v hlavičkovém souboji předčil domácího kapitána Lascellese a poslal míč za Dúbravkova záda.
     
    86
    Origiho načechranou nabídku musel před čekajícím Maném do bezpečí odklidit Fabian Schär. Domácí posléze přestáli rohový kop, nyní se budou muset bránit přímému kopu Liverpoolu.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Atsu, 54. Rondón (Manquillo) – 13. V. van Dijk (Alexander-Arnold), 28. M. Salah (Alexander-Arnold), 86. Origi (Shaqiri)

    Karty:   45+2. Schär (NEW) – 90+2. Milner (LIV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:4.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, Lascelles (C), Schär (90+1. Muto), P. Dummett, Ritchie – Ayoze Pérez, Ki Song-jung, Hayden, Atsu – Rondón.
    Náhradníci: Darlow – F. Fernández, A. Barreca, Shelvey, Diamé, Kenedy, Muto.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren (83. Milner), V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (66. Shaqiri) – M. Salah (73. Origi), Sturridge, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Joe Gomez, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Origi, Matip.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Lee Betts, Simon Long

    Diváci: 52 206
    bahis siteleri