Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Hertha – Stuttgart 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Wolfsburg – Norimberk 2:0 (kon.) | W. Brémy – Dortmund 2:2 (kon.)
konec
Werder Brémy
2:2 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 04.05.2019, 18:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:7. (20:29:18)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Borussia Dortmund vyválčila v souboji s Werderem Brémy pouze bod za remízu 2:2 a výrazně si tak zkomplikovala situaci v boji o titul. Aktuálně dvě kola před koncem ztrácí na Bayern již čtyři body!

    Ani jeden z týmů se v samém úvodu nehna do útoku. Poté ale domácí zaváhali v rozehrávce a nabídnuté šance využil Christian Pulisic, který nejprve překonal Veljkoviće a poté zamířil přesně k tyči Pavlenkovy branky. Už se zdálo, že Werder stabilizuje hru, ale těsně před vápnem fauloval Friedl a nařízený volný přímý kop uklidil parádní střelou přes zeď Paco Alcácer.

    Po změně stran dlouho útočil Dortmund, ale po dvojici střídání se Werder nadechl k nápor. Nejprve zužitkoval přihrávku Kevin Möhwald, o pět minut později druhý střídající hráč Claudio Pizarro prostřelil Bürkiho po souhře s Augustinssonem. Vyhecovaný závěr už další zásah nepřinesl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Guerreiro zkoušel kličkou vyzrát na Rašicu, ale místo přihrávky na Alcácera přišel o balon. Na druhou stranu pádil Kruse, který ale nedokázal najít Eggesteina.
     
    90+3
    Max Kruse rozehrával rohový kop po zákroku Akanjiho. Domácí se tlačili k hlavičce, ale obrana Dortmundu byla u balonu jako první. Navíc při zastavení brejku fauloval Friedl.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Maximilian Philipp.
     
    90+1
    Ani Pizarro nevzdal dlouhý nakopnutý balon na útočnou polovinu. Míč se ale zvedl po nakropeném trávníku a skončil až za koncovou lajnou.
     
    90
    Rašica si zaběhl za obranu na parádní přihrávku Eggesteina. Z úhlu mířil na Bürkiho, ale hostující brankář dokázal míč vyrazit před sebe a než přišla dorážka, tak už byla hostující obrana u balonu.
     
    89
    Po divokých minutách se hra uklidňuje. Dahoud si zpracoval míč na pravé straně, ale po kombinaci s Witselem ztratil pozici před vápnem.
     
    88
    Na zadní tyči číhal na šanci Sancho, ale balon před ním nadzvedl hlavou Veljković. Následně se domácí příliš dlouho u míče nezdrželi.
     
    87
    Witselova přihrávka na Sancha byla přesná, ale Brémy už se stačily zatáhnout před vlastní pokutové území. Dortmund to bude mít pořádně těžké.
     
    86
    Dortmund dokázal zmírnit tlak domácího celku. Nyní se musí hostující tým snažit překonat obranu Brém, pokud chce ještě reálně pomýšlet na titul.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    85
    Augustinsson našel přihrávkou za obranu Pizarra, zkušený útočník ale neměl potřebou rychlost, aby se zbavil bránícího Akanjiho.
     
    84
    U balonu na místě přestupku byl s Rašicou také Max Kruse. Rašicova přihrávka do vápna byla ale příliš dlouhá, přesně do náruče hostujícího brankáře.
     
    83
    Julian Weigl fauloval rozběhnutého Rašicu a vykoledoval si žlutou kartu. Navíc domácí budou rozehrávat z blízkosti vápna.
     
    82
    Hlavní rozhodčí se byl ještě sám podívat na opakovaný záběr, ale po rychlé kontrole nechává pokračovat bez nařízené penalty.

    Vít Schück

    Branky: 72. Möhwald (Rašica), 78. C. Pizarro (Augustinsson) – 8. Pulisic (Delaney), 42. Alcácer

    Karty:   35. Klaassen (BRM), 41. Friedl (BRM) – 83. Weigl (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:7.
    Werder Brémy: Pavlenka – Langkamp, Veljković, Friedl, Augustinsson – M. Eggestein, Şahin (61. C. Pizarro), Klaassen – Osako (62. Möhwald), Rašica, M. Kruse (C).
    Náhradníci: Kapino – J. Eggestein, C. Pizarro, Harnik, Sargent, Möhwald, Beijmo.

    Borussia Dortmund: Bürki – Guerreiro, Weigl, Akanji (C), A. Diallo (90+2. Philipp) – Witsel, Delaney (85. Dahoud) – Sancho, M. Götze (85. Bruun Larsen), Pulisic – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Schmelzer, Philipp, Dahoud, Bruun Larsen, Toprak, Ł. Piszczek.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    bahis siteleri