Slovensko – Velká Británie 6:1 (kon.)
konec
Slovensko
6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Velká Británie
sk Sobota 04.05.2019, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj záverečná tretina, tak ako celý zápas, bola v réžii slovenských hokejistov. V 40. minúte skóroval Lantoši a na konečných 6:1 pre Slovensko uzavrel v priebehu 46. minúty Marinčin. Slovenskí hokejisti predviedli zrejme doterajší najlepší výkon v príprave, aj keď hrali proti nie veľmi kvalitným britským hokejistom. Tí v tomto zápase poriadne vystrčili rožky iba raz, a to v priebehu 35. minúte, kedy sa presadil Farmer.
    Našich hokejistov teraz čaká relax a najbližšie a posledné prípravné stretnutie odohrajú 7. mája v Michalovciach proti Nórsku.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:23:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:05
    Celá hala už tlieska a všetci diváci si užívajú a vychutnávajú záver zápasu a pozitívny výsledok našej reprezentácie.
     
    58:34
    O zrejme absolútny zákrok zápasu sa postaral Ben Bowns, ktorý čelil dorážke od Bučeka z tesnej blízkosti, no dvakrát fantasticky ukázal svoj betón.
     
    58:18
    Jaroš chcel naštartovať útočnú akciu, no o puk pri útočnej modrej čiare prišiel a naši sa museli s pukom vrátiť pred vlastnú bránku.
     
    57:33
    Tatarova krížna prihrávka dorazila medzi kruhy, kde sa pohyboval Černák, no nedokázal lepšie zakončiť. Mieril to iba do Bownsa.
     
    57:03
    Sukeľ posunul puk pred bránku Pánikovi, ktorý sa to snažil ešte vyšperkovať prihrávkou na Tatara, no jemu strela nesadla.
     
    56:32
    Lantošiho delovka po krížnej Nagoyvej prihrávke z pravej strany bola veľmi tvrdá a dôrazná. Bowns sa však rýchlo presunul a ukázal svoj pohotový betón.
     
    56:06
    Nagy šikovne naservíroval pred bránku Daňovi, ktorý však už bol v ostrom uhle a prihrával popred bránkovisko. Tam si naši hráči puk nespracovali.
     
    55:45
    Slovensko bude hrať v závere dovolím si povedať zápasu presilovú hru. Dve minúty za seknutie dostáva Ollie Betteridge.
     
    54:45
    Zigo to v našom obrannom pásme spravil najlepšie, ako mohol. Podržal puk na hokejke a posunul ho na zadný mantinel spoluhráčom.
     
    54:11
    Dobrú šancu zblízka bránky mal po Zigovej prihrávke Dávid Buc, ktorý zakončoval spomedzi kruhov, no trafil iba do rýchlych Bownsových betónov.
     
    53:52
    Hra sa po zakázanom uvoľnení Veľkej Británie presťahuje do obranného pásma hostí.
     
    53:25
    Krížna Bučekova prihrávka mal nájsť na pravom kruhu Adama Lišku, no ten prišiel do daných priestorov o niečo neskôr.
     
    52:28
    Lantoši si nerozumel s Čajkovským, ktorému posúval na modrú čiaru nepresnú prihrávku a naši hokejisti sa sami pripravili o útočné pásmo.
     
    52:01
    Čajkovského delovka od modrej čiary smerovala priamo na britskú bránku, ktorú však mal do veľkej miery pokrytú Ben Bowns.
     
    51:36
    Útočník Montrealu Canadiens Tomáš Tatar si prevzal puk na pravom kruhu a švihom vystrelil. Bowns si našiel puk vo svojej lapačke.
     
    51:17
    Šikovnú Černákovu strelu tečoval ešte Tomáš Tatar, no usmernil puk mimo priestoru bránky.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4 513 divákov.
    Marken.cz

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 10. Zigo (Grman, Čajkovský), 29. Tatar (Pánik, Sukeľ), 36. Sukeľ (Grman), 40. Lantoši (Marinčin, Daňo), 46. Marinčin (Jaroš, Nagy), 49. Liška (Koch, Ďaloga) – 35. Farmer (Shields, O'Connor)


    Slovensko: Čiliak (41. Godla) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Čajkovský, Grman, Koch, Ďaloga – Tatar (A), Sukeľ, Pánik – Nagy (A), Zigo, Studenič – Liška, Marcinko, Daňo – Buček, Buc, Lantoši
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Richardson (A), Lee, Ehrhardt, Billingsley, Swindlehurst, Ferrara – Farmer, Perlini, Mosey – Betteridge, Lachowicz, J. Phillips (C) – Lake, Hammond, Dowd (A) – Kirk, Myers, Shields

    Rozhodčí: Stano, Orolin – Gegáň, Smrek

    Diváci: 4 513
    thejrc.org