Roller Storm – Brno 6:9 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Černošice 4:7 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Kladno 5:2 (kon.)
IHC Nový Jičín – Uh. Brod 11:4 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 13:4 (kon.) | IHC Prague Rats – Brno 8:5 (kon.)
Roller Storm – HC Boskovice inline 6:8 (kon.) | IHC Nový Jičín – Devils Zlín 12:6 (kon.) | IHC Přerov – Uh. Brod 15:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – IHC Kladno 6:4 (kon.) | IHC Olomouc – Černošice 11:3 (kon.) | IHC Prague Rats – HC Boskovice inline 9:3 (kon.)
konec
IHC Prague Rats
9:3 (2:1, 3:0, 3:2, 1:0)
HC Boskovice inline
Sobota 04.05.2019, 18:00 • SH Jižní Město, Praha • STILMAT extraliga inline hokeje • 1. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek odsud z haly na Jižním Městě vše. Přeji vám hezký zbytek sobotního večera. (19:16:06)
     
    Poslední zápas dnešního dne je u konce! Rats už jediným gólem pojistili své dnešní vítězství na konečných 9:3 a odvážejí si tak z dnešního dne prvních šest bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    45:30
    Na Kollingera vyslal prudkou trefu z mezikruží Marek Pilát. Gólman Rats neměl navíc docela dlouhou dobu kotouč pod kontrolou, což také hosté zpozorovali, ovšem nakonec ho dokázal pokrýt a udržet před brankovou čárou.
     
    43:20
    Radek Pavlata se zastavil na modré čáře při přechodu do útočného pásma. Díky tomu navíc dokázal posléze nasměrovat svůj tým hlouběji před Martinčíka.
     
    41:57
    O další výjezd se postaral Lukáš Šmíd. Jan Kollinger ovšem příliš práce před sebou neměl, naopak jeho spoluhráči se záhy dostali na opačný konec hrací plochy.
     
    40:13
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    A další trefa pražských inlinehokejistů! Svou další kombinaci zakončil JIŘÍ BRANDEJSKÝ, jemuž se povedlo uklidit kotouč do horního rohu branky. Asistence: Petr Šinágl, Martin Tvrzník.
     
    39:46
    Petr Šinágl si vyjel do útočného prostoru, kde zahájil ostřelování branky.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu HC Boskovice inline (Lukáš Ošlejšek – 1,5 min., hákování).
     
    37:30
    Velmi rychle si projel k brance Oscar Flynn. Následně ovšem zařadil opět zpátečku a vrátil se obloukem do středu pole ve snaze nasměrovat svůj tým do útoku.
     
    36:18
    Ve větším tempu se spustili do akce boskovičtí hokejisté. K samotnému zakončení se ovšem nedostali, navíc záhy odevzdali kotouč svému soupeři.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    I třetí čtvrtina patřila celkem jednoznačně pražskému celku. Ten však v samém závěru lehce polevil, díky čemuž se do útočných šancí dostaly i Boskovice.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    35:38
    V posledních vteřinách hry se Rats drží s kotoučem na holi u vlastní branky.
     
    34:16
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že střelecký apetit Boskovic se i přes výměnu gólmana v brance Pražanů probudil. Další průnik před Kollingera svou dorážkou uklidil za záda nováčka v brance Rats JIŘÍ ŠMAHEL. Asistence: Lukáš Šmíd
     
    33:09
    Střídání v týmu Prague Rats: ze hřiště odchází Martin Michajlov, přichází Jan Kollinger.
     
    33:09
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Přeci jen se ještě Boskovice dostaly ke gólové trefě! O tu se díky pozvolnému přechodu před branku Michajlova postaral MAREK ANTAL. Asistence: Filip Král.
     
    32:41
    O další rozehrávku se postaral Radek Pavlata. Ten opětovně našel volný prostor u boskovické branky.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 9. Brandejský (Šinágl), 11. Tvrzník (Šinágl, Martínek), 15. Pouska (Šinágl, Tvrzník), 16. Šinágl (Tvrzník), 20. Šinágl (Tvrzník), 25. Brandejský (Pavlata, Tvrzník), 27. Šinágl (Pouska, Martínek), 28. Martínek (Šinágl, Tvrzník), 41. Brandejský (Šinágl, Tvrzník) – 3. Šmahel (Hasoň, Šmíd), 34. Antal (F.Král), 35. Šmahel (Šmíd)


    IHC Prague Rats: Michajlov (34. Kolinger) – Pavlata, Pouska, Přibyl, Tvrzník, Šinágl, Brandejský, O. Poul, Flynn, M. Poul, Martínek
    HC Boskovice inline: Külzer J. (18. Martinčík) – Ošlejšek, Němec, Külzer N. – Müller, Šmahel, Král, Šebek (A), Král, Šmíd, Hasoň, Pilát, Antal (C)
    ocianews.com