Augsburg – Hertha 3:4 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:0 (kon.)
Hoffenheim – W. Brémy 0:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:1 (kon.) | Norimberk – Mönchengladbach 0:4 (kon.)
RB Lipsko – Bayern 0:0 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 3:0 (kon.)
konec
FC Augsburg
3:4 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 11.05.2019, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je v tuto chvíli z mé strany z Augsburgu vše, přeji příjemný zbytek sychravého odpoledne a zase někdy u Onlajnů na počtenou! (17:30:59)
     
    Je dobojováno. Zápas týmů, kterým už vlastně o nic nejde, se ve druhém poločase zvrhl v gólové orgie, když za 49 minut napadalo na stadionu v Augsburgu celých šest branek! Hosté z Berlína sice celé utkání dotahovali jednobrankový náskok svého soupeře, v samotném závěru pak po faulu Oxforda získali možnost zahrávat pokutový kop, jenž Salomon Kalou svým druhým zásahem v utkání přetavil v konečné vítězství 4:3 z pohledu Herthy Berlín!

    Vítězství je to nicméně zasloužené – hosté byli ve druhém poločase jednoznačně lepším týmem a svého soupeře přehrávali ve všech herních ohledech – pro demonstraci lze například uvést, že poměr střel byl za druhých 45 minut 13:3 ve prospěch Berlína.

    Domácím tak zůstaly pouze oči pro pláč a ke třem bodům jim nepomohl ani dvoubrankový žolík Michael Gregoritsch. Za hosty po jednom gólu přispěli ke konečnému vítězství také Marvin Plattenhardt a Marko Grujič.

    Českého fanouška kromě nesmírně atraktivní podívané mohl potěšit také fakt, že se Jan Morávek za 73 odehraných minut prezentoval jednou brankovou asistencí, stejně jako slovenský reprezentant Ondrej Duda, jenž na hřišti vydržel ještě o 14 minut déle.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Otřesení domácí se ještě snaží rychle srovnat, nedaří se jim však prodrat se do zakončení. Tohle bude Oxforda asi ještě drahnou chvíli mrzet.
    90+3. Salomon KALOU - 3:4
     
    90+3
    Hertha právě vstřelila branku!
    WWK Arenou zmítá obrovský šok! Oxford na hranici vápna srazil kolenem k zemi pronikajícího Köpkeho, což hlavní arbitr ohodnotil jako penaltový zákrok! K exekuci "trestňáku" se postavil SOLOMON KALOU, jenž se příliš nerozpakoval a míč poslal prakticky doprostřed brány, navíc po zemi. Kobel neměl šanci, neboť v době střely plachtil k pravé tyči. Hertha se tak poprvé za celý zápas ujímá dost možná rozhodujícího vedení!
     
    90+1
    Penalta pro Herthu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty!
     
    90
    Podobná, leč o něco méně nebezpečnější situace na druhé straně skončila dobrým výběhem Krafta, jenž ze vzduchu stáhl vysoký centr do bezpečí svých rukavic.
     
    89
    A mohla z něj jít poprvé za celý zápas do vedení! Táhlý centr skončil na hlavě Selkeho, jenž však tuto část těla nezkalibroval úplně přesně a jeho hlavička z bezprostřední blízkosti končí těsně vedle pravé tyče!
     
    88
    V souboji dvou šestnáctek zatáhl Janker za dres Dilrosuna, Hertha si tak může vyzkoušet přímý kop z nějakých třiceti metrů.
     
    87
    Zápas skončil i pro Ondreje Dudu, jenž se stejně jako předtím Morávek zapsal do statistik jednou gólovou asistencí. Své místo přepouští Pascalovi Köpkemu.
     
    85
    A nepočínali si při něm vůbec špatně, blízko vstřelení branky byl na vzdálenější tyči nehlídaný Hahn, jehož první ránu zblokoval obětavý obránce, jeho spoluhráči pak zlikvidovali i následnou nahrávku za sebe.
     
    84
    Statistika rohových kopů zatím vyznívá jednoznačně pro Herthu – nepříznivé skóre 0:9 však teď alespoň trochu stáhli domácí, kteří si tuto dovednost mohou vyzkoušet po zastaveném průniku Hahna.
     
    82
    Střídání také na straně Herthy, ze hřiště odchází dnes nepříliš výrazný Ibiševič, nahradí jej možná budoucí český reprezentant Davie Selke.
     
    82
    Na druhé straně mohl a chtěl kontrovat Hahn, jemuž nicméně odskočil balon nějaký půlmetr od kopačky. I to stačilo hostujícím obráncům k tomu, aby jej o něj následně připravili.
     
    81
    Znovu dlouhý nákop do domácího pokutového území, tentokrát odvrácenou včasnou hlavičkou jednoho ze stoperů.
     
    79
    Až teď se tmavomodrá družina dostala až téměř před Kobela, jenž možné nebezpečí hasí včasným výběhem a uzmutím nakopnutého balonu.
     
    78
    A obraz hry se nemění. Hertha je v držení balonu a snaží se postupným útokem přidat další gól, naráží však na relativně dobře zkonsolidovaný val bílých dresů.
    76. Salomon KALOU - 3:3
     
    76
    Hertha právě vstřelila branku!
    Bláznivý druhý poločas pokračuje! Hosté tentokrát rozehráli roh na přední tyč, odkud domácí odvrátili balon jen za sebe k Lazarovi. Ten si jej rychle zpracoval a následně jej vrátil zpět do ohně, kde si nejvýše vyskočil SALOMON KALOU, který následně prudkou hlavičkou rozvlňuje síť a srovnává na 3:3! Asistence: Valentino Lazaro.
     
    75
    Poté, co Augsburg zahrozil z pravé strany, se hra rychle otočila na druhou stranu a vyústil v další rohový kop Berlína.
     
    73
    Dnešní zápas končí pro Jana Morávka, jenž s jednou asistencí přenechává své místo Christophovi Jankerovi.
     
    72
    Hertha mohla kontrovat dalším rohovým kopem, jenž nicméně vzdušný prostor nad domácím vápnem moc nepročistil, neboť byl přetažený a skončil až daleko za ním.
    70. Michael GREGORITSCH - 3:2
     
    70
    Augsburg právě vstřelil branku!
    S góly se nám ve druhém poločase doslova roztrhl pytel! Marco Richter náramnou kolmicí vyslal do úniku po straně MICHAELA GREGORITSCHE, jenž se neukvapil a přesnou placírkou pod padajícího gólmana přidává svou druhou dnešní branku a navrch vrací Augsburgu vedení! Asistence: Marco Richter.
     
    69
    Hertha i nadále vyvíjí tlak na domácí rozehrávku, oba stopeři Augsburgu jej nicméně zvládají o něco lépe, než před druhým inkasovaným gólem.
     
    67
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Lukas Klünter, přichází Javairo Dilrosun.
    66. Marko GRUJIĆ - 2:2
     
    66
    Hertha právě vstřelila branku!
    Beru svá slova zpět, vyrovnávací branka je přeci jen na světě! Lazaro našel ve vápně naprosto přesně hlavu MARKO GRUJIČE, jenž prudkou hlavičkou k levé tyči vyrovnává na 2:2! Asistence: Valentino lazaro.
     
    66
    Zatím jim budiž odměnou "pouze" kop od rohového praporku, jenž vybojovali po obranném zákroku Richtera.
     
    65
    Berlínští jsou teď jasně lepší a nutí sněhobílé dresy se prakticky jen bránit. Budou za svou snahu odměněni vyrovnávací trefou?
     
    63
    Velký závar před Kobelem! Hosté do jeho výsostného území posílali rozličnými způsoby jeden míč za druhým, i díky obětavému skoku do střely tuším od Baiera však zůstávají ve ztrátě jednoho gólu!
     
    61
    Augsburgu se teď moc nepovedla rozehrávka – hodně nepřesný centr skončil někde v patnácté řadě sedadel na středu hřiště, Hertha se tak zadarmo dostává k balonu a může vymýšlet další postup.
     
    59
    Po rychlé výměně míče se spoluhráčem se před Kobelem zjevil Duda, vyřešil to ale zle a nedobře – víceméně jen trefil balon přesně do rukavic domácího gólmana, jenž zůstal stát na místě a nešel ani na zem.
     
    57
    Philipp Max nakonec vinou zranění v oblasti hlavy nebude pokračovat ve hře, na hřišti jej nahradí Konstantinos Stafylidis.
     
    57
    I nadále byli v držení balonu tmavě modří, jejichž postupný nátlak vyvrcholil ránou z nějakých pětadvaceti metrů, jenž prosvištěla kolem pravé tyče.
     
    54
    Ten byl opět z kategorie těch méně povedených, větší pozornost ale na sebe strhává krátce po jeho odehrání domácí Max, jenž si v předklonu na středu hřiště vyžádal přerušení hry a ošetření zátylku.
     
    53
    Hodně laxní bránění bílých dresů mohl potrestat Ibiševič, jenž si odstavil obránce a postupoval ze strany směrem ke Kobelovi, dobíhavší Baier jej však o balon v poslední volné chvíli připravil a odvrátil jej na rohový kop.
     
    52
    Po bláznivém začátku se nám hra uklidnila, u balonu jsou hosté, nikam zvlášť se nicméně nehrnou.
    50. Michael GREGORITSCH - 2:1
     
    50
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Rekik si při bránění počínal nešikovně a na chytrý manévr Maxe zareagoval zbytečným faulem v pokutovém území, za nějž zároveň obdržel žluté napomenutí. Míč si na penaltový puntík postavil MICHAEL GREGORITSCH, jenž přízemí ranou k tyči vrací Augsburgu vedení – Kraft zvolil špatný směr a skočil na opačnou stranu.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Karim Rekik (Hertha BSC).
     
    49
    Penalta pro Augsburg!
    47. Marvin PLATTENHARDT - 1:1
     
    47
    Hertha právě vstřelila branku!
    A jeho výhodu přetavila ve srovnávací branku! Samotný roh sice žádné větší měřítko nesnesl, hosté po něm však zůstali u míče a Duda náramným centrem našel nabíhajícího MARVINA PLATTENHARDTA, jenž z voleje usměrnil balon přesně k tyči! Asistence: Ondrej Duda.
     
    47
    Lazaro z pravé strany napálil jen Maxe, navíc tak nešťastně, že se domácí jednatřicítka skácela k zemi, držíc se za zátylek. Hertha bude zakrátko kopat roh.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a spokojenější jsou po něm domácí hráči. Ti ve vyrovnané bitvě přeci jen tahají za o malinko delší konec provazu a zásluhou André Hahna od desáté minuty vedou o jednu branku, nemají však zatím nic jisté, neboť i Hertha několikrát nebezpečně zahrozila.

    Kdo ze souboje týmů ze středu tabulky nakonec odejde šťastnější rozhodne druhý poločas, jenž ve WWK Areně začne přibližně v 16:34.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Krásný ťukes málem skončil u unikajícího Hahna, jemuž však chyběly dva kroky k tomu, aby na dlouhý balon dosáhl. Škoda pro Augsburg, neb by pak domácí snajpr postupoval ze strany prakticky sám.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje první poločas o 2 minuty.
     
    44
    A hned mohl být u inkasované branky – Grujič z hranice pokutového území napálil jen prvního obránce, dostal se však k dorážce, jíž z voleje poslal dobrý metr nad bránu. Šance to byla o to větší, protože Kobel reagoval jen na první ránu a při opakovaném pokusu ležel na zemi u tyčky – na hostující patnáctku tak zívala úplně prázdná brána!
     
    43
    Pravděpodobně vinou zranění odchází ještě před koncem poločasu ze hřiště Ja-Čeol Ku, jenž s mírným úsměvem hned míří za klubovými lékaři. Snad se nebude jednat o nic vážného. Na hřišti jej nahradí Michael Gregoritsch.
     
    42
    Maxe u postranní čáry nedovoleně dohrál Plattenhardt, míč pro mužstvo v bílém.
     
    40
    Berlínští jsou v posledních minutách aktivnější a do vápna posílají jeden centr za druhým, zatím však bez výraznější šance.
     
    38
    Tohle už bylo nebezpečnější – z pravého konce vápna vypálil Klünter, jenž se předtím zbavil svého obránce. Kobel musel na zem a měl co dělat, aby prudký, byť tedy nepříliš přesný projektil, udržel v rukavicích.
     
    37
    Po delší době je na balonu a v klidné rozehrávce právě Hertha, jenž zkoušela následně ze strany přízemním centrem ohrozit životnost domácí obrany, ta jej však s přehledem ubránila.
     
    35
    Krásný a zároveň lehce ponižující fotbalový moment vymyslel Teigl, jenž patičkou nasadil jesličky dotírajícímu hráči Herthy a navrch svým manévrem vyslal do útoku Hahna. Tomu po pár metrech balon bohužel pro domácí uskočil.
     
    33
    Po pravé straně sice prchl Klünter, byl však celou dobu z velké blízkosti sledován a hlavně vytlačován Maxem. To donutilo hostujícího záložníka pouze k přetaženému centru, jehož trajektorii mířící do zámezí mohl Kobel sledovat s velkým poklidem.
     
    31
    Hertha se postupně protlačila až do vápna, leč Ibiševičova zpětná a hlavně nepřesná přihrávka na volného spoluhráče byla tím důvodem, proč už si kontakt s balonem znovu užívají domácí.
     
    30
    Další Augsburský útok, tentokrát středem, zastavil až ofsajd
     
    29
    Postupující Richter chtěl v úzkých vybojovat alespoň aut, při dotírání dvou obránců hostí však škrtl o balon lýtkem a přisoudil tak vhazování hráčům z hlavního města.
     
    27
    A nejinak tomu je i o chvíli později, kdy po zdánlivě nevinném sprinterském boji padl k zemi Grujič. André Hahn je s výrokem arbitra hrubě nespokojen.
     
    26
    Začíná se přitvrzovat. Po hodně ostrém zákroku padl k zemi domácí Richter, i tentokrát se celý souboj nicméně obešel bez odpískání sudího. Pískotu z tribun je ale slyšet nemálo.
     
    25
    Nátlak hostí nicméně pokračuje – dobrý centr na úplně volného Lazara na poslední chvli odhlavičkoval pryč Philipp Max – bez jeho obranného zákroku by to byl pro nabíhající číslo 20 téměř jistý gól!
     
    22
    Do útoku se teď vydali hosté a reklamují pokutový kop – Lazara při střele zblokoval a následně přes kotníky dojel Oxford, po jehož zákroku zůstal útočník Herthy na zemi v bolestech. Hlavní rozhodčí nicméně i přes velký nátlak penaltu neodpískal.
     
    20
    Moc se toho tedy teď neděje – Augsburg sice po vstřelené brance převzal iniciativu a je aktivnějším týmem, Hertha se však veškerým útočným snahám dobře brání a nepouští domácí k zakončení.
     
    18
    Po pravé straně se probíjel Teigl, jehož nízký centr si poměrně nešikovně srazil směrem na vlastní bránu Rekik. Kraft pozorný.
     
    16
    Asistence na Hahnově trefě byla dopsána Janu Morávkovi, pro nějž je to jeho první bod od návratu ze zranění.
     
    14
    Už už to vypadalo, že se Hahn znovu dostane k vybojovanému míči a bude moci postupovat vstříc otevřené obraně, to by jej ale nesměl zastavit hvizd sudího, jenž správně postřehl nedovolený zákrok zatím jediného střelce na Plattenhardta.
     
    13
    Berlín to tentokrát zkoušel nákopem přes ofsajdovou past, Kalou ovšem dal do svého centru až příliš velkou razanci a poslal jej tak pouze do náruče Kobela.
     
    12
    Hertha měla jako první možnost rohového kopu, přetažený Plattenhardtův centr však jen proskákal vápnem.
    10. André HAHN - 1:0
     
    10
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je tu první branka! ANDRÉ HAHN přijal na ose hřiště balon vybojovaný Janem Morávkem, prosmýkl se přes dva bránící hráče a zpoza posledního obránce vyslal prudký projektil letící doprostřed brány, který však Krafta překvapil natolik, že vůbec nereagoval! Asistence: Jan Morávek.
     
    8
    Dobrým obranným zákrokem se teď prezentoval Duda, navíc pro svůj tým získal i autové vhazování.
     
    6
    Útok Augsburgu po straně vedl Teigl, ještě před vápnem nicméně přišel o balon.
     
    3
    Hosté jsou zatím více na balonu, Augsburg si na kulatý hrací předmět ještě moc nesáhl.
     
    2
    Hned v úvodu se do slibné šance dostali hosté, na centr Kaloua si naskočil Lazaro a Kobel měl co dělat, aby na jeho hlavičku dosáhl!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Kobel – Schmid, Gouweleeuw, Oxford, Max – Morávek, Baier (C), Ku Ja-Čeol – Hahn, Richter, Teigl.
    Náhradníci: Luthe – Danso, Gregoritsch, Janker, Či Tong-won, Schieber, Stafylidis.

    Hertha BSC: Kraft – Klünter, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Grujić – Lazaro, Duda, Kalou – Ibišević.
    Náhradníci: Smarsch – Dilrosun, Köpke, Mittelstädt, Pekarík, Selke, Torunarigha..
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    18.12.2018, 16. kolo

    Hertha BSC – FC Augsburg 2:2 (2:2)

    28' Leckie, 31' Duda – 8' Hinteregger, 39' Koo Ja-Cheol
     
    HERTHA BSC

    Ani týmu z hlavního města Spolkové republiky už o mnoho nejde. Hertha sice minulý týden porazila Stuttgart a z posledních tří tkání získala pět bodů, dveře do bojů o Evropu si nicméně sama zavřela hodně nepovedenou sérií pěti zápasů bez jediného bodu. To ambiciózní mužstvo v modrobílé kombinaci srazilo až na průběžné 11. místo, 12 bodů za nejbližší postupovou příčku.

    Parta kolem kouče Paia Dardaie tedy podruhé v řadě bude v evropských pohárech chybět a v posledních dvou zápasech tak bude, stejně jako Augsburg, bojovat už jen o lepší konečnou pozici v tabulce. Spoléhat se bude hlavně na Slováka Ondreje Dudu a bosenského snajpra Vedada Ibiševiče, kteří společnými silami nasázeli v lize už 21 branek.

    Znovu jen z lavičky bude jejich počínání pravděpodobně sledovat další slovenský reprezentant Peter Pekarík, vinou zranění kolena se pouze na tribuně pak objeví Vladimír Darida. Ten před pár týdny překvapil média i fanoušky zprávou, že další hráč Herthy, Davie Selke, uvažuje nad startem v české reprezentaci. Uvidíme, zda se dnes probojuje do základní sestavy, či jako v posledních týdnech začne pouze na lavičce.
     
    FC AUGSBURG

    Obzvlášť těžká predikce nastává u domácích. Svěřenci Martina Schmidta prožívají období jako na houpačce – v polovině dubna nejprve přehráli ambiciózní Frankfurt na jeho půdě 3:1 a následně doslova zničili v důležitém souboji Stuttgart 6:0, gólově bohatá vítězství nicméně byla vykoupena před dvěma týdny, kdy zelenobílé dresy podlehly Leverkusenu 1:4. Poslední odehrané kolo pak skončilo bezbrankovou remízou na půdě trápícího se Schalke.

    Právě dvě vysoké výhry nicméně katapultovaly Augsburg definitivně mimo sestupové příčky. Mužstvo s pátou nejhorší ligovou obranou tak počtvrté za sebou skončí na pozici kolem 13. místa ligové tabulky a i nadále bude čekat na vysněný postup do evropských pohárů, které si vyzkoušelo před třemi lety.

    Dnes se navíc bude muset obejít bez svého nejlepšího střelce – desetibrankový Islanďan Alfred Finnbogason léčí zraněné lýtko, nejlepšími střelci Augsburgu jsou tak v tuto chvíli se čtyřmi zásahy rakouský útočník Michael Gregoritsch a bratr mistra světa z roku 2014 Rani Khedira. Vyloučen není ani start českého krajánka Jana Morávka, jenž se po zranění postupně vrací do sestavy.
     
    Příjemné odpoledne z bavorského Augsburgu! Německá Bundesliga má před sebou poslední hrací týden a s tím spojená i závěrečná dvě ligová kola, z nichž to první se na většině stadionů roztočí dnes o půl čtvrté. Jedním z těchto duelů je i souboj týmů ze středu tabulky, kdy domácí FC Augsburg přivítá hostující Herthu Berlín. Ani jednomu týmu už prakticky o nic nejde, co nám tedy druhý letošní vzájemný zápas může přinést?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Pauček

    Branky: 10. Hahn (Morávek), 50. Gregoritsch (pen.), 70. Gregoritsch (Richter) – 47. Plattenhardt (Duda), 66. Grujić (Lazaro), 76. Kalou (Lazaro), 90+3. Kalou (pen.)

    Karty:   49. Rekik (HER)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 0:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:4.
    FC Augsburg: Kobel – Schmid, Gouweleeuw, Oxford, Max (57. Stafylidis) – Morávek (73. Janker), Baier (C), Ku Ja-Čeol (43. Gregoritsch) – Hahn, Richter, Teigl.
    Náhradníci: Luthe – Danso, Gregoritsch, Janker, Či Tong-won, Schieber, Stafylidis.

    Hertha BSC: Kraft – Klünter (67. Dilrosun), Lustenberger, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Grujić – Lazaro, Duda (87. Köpke), Kalou – Ibišević (82. Selke).
    Náhradníci: Smarsch – Dilrosun, Köpke, Mittelstädt, Pekarík, Selke, Torunarigha.

    Rozhodčí: G. Winkmann
    ocianews.com