Atalanta BC – Janov 2:1 (kon.) | Cagliari – Lazio 1:2 (kon.) | Fiorentina – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
1:2 (0:1)
S. S. Lazio
Sobota 11.05.2019, 18:00 • Sardegna Arena • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:13. (19:58:57)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lazia, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Na první branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo kolem půl hodiny hry, to se totiž prosadil hostující Marušić. Římané vstoupili dobře i do druhého poločasu, o druhou branku se tentokráte postaral Correa, který tak trochu uklidnil svůj celek. Následně si Cagliari vytvořilo územní převahu, díky které se dostalo ke kontaktní brance, avšak k vyrovnání nakonec nedošlo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Fabrizio Cacciatore (Cagliari Calcio).
    Žlutou kartu dostává Luiz Felipe (S. S. Lazio).
     
    90+4
    Lazio je najednou pod velkým tlakem, do konce zápasu zbývá málo času. Cagliari vycítilo šanci na vyrovnání...
     
    90+2
    Immobile táhl akci svého celku, u pokutového území ještě spolupracoval s Caicedem, přičemž se jednal o ofsajdové postavení.
    90+1. Leonardo PAVOLETTI - 1:2
     
    90+1
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Castro tak dlouho tahal míč na pravou nohu, až se mu v pokutovém území podařilo najít hlavu LEONARDA PAVOLETTIHO, který velice přesným zakončením zamířil k zadní tyči, což bylo pro brankáře Prota až příliš přesné.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Caicedo se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepodařilo. Soupeř tak okamžitě vhazoval od levé autové čáry.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Nicoló Barella (Cagliari Calcio).
     
    85
    Před malým momentem se k ráně z velké vzdálenosti dostal hostující záložník Parolo, jehož střelecký pokus zaplul kousek vedle zadní tyče.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Ciro Immobile.
     
    83
    Na malý moment se k balónu dostal hostující Parolo, který se s ním daleko nedostal. Nápor domácích stoupá, Proto tak musí být v permanenci.
     
    82
    Deiola se celkem snadným způsobem prokousal až na útočnou polovinu, kde ještě kombinoval s Barellou. Mezitím se hosté stáhli ke své šestnáctce.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale nepředbíhejme, domácí totiž zakládají protiakci.
     
    80
    Proto vyhnal své spoluhráče dál od pokutového území. Následně posílal svůj odkop k pravé autové čáře, kde se Felipemu podařilo vybojovat aut.
     
    79
    Cagliari je i nadále o něco aktivnějším celkem, avšak stále to ke kontaktní brance nevede. Pellegrini poslal svůj další centr pouze do rukavic brankáře.
     
    78
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro, přichází Lucas Castro.
     
    77
    Samotný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, avšak poté do šestnáctky přiletěl další centr, po kterém zakončoval nad branku hostující Correa.
     
    76
    Posléze se hrací předmět odrazil zpět za brankovou čáru, což přinese rohový kop. Vybojovalo si ho Lazio, o rozehrávku se tak postará Alberto.
     
    75
    Na opačné straně jsme pro změnu sledovali kombinaci plnou nepřesností, po které se k míči dostal Romagna, jenž celkem zbytečně odkopával zpět.
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Stefan Radu, přichází Bastos.
     
    73
    O centr do pokutového území se pokusil Clavan, kterému se dokonce podařilo najít naběhnuvšího Deiolu, jenž trefil pouze rukavici brankáře Prota.
     
    72
    Lulić ještě zkoušel vracet míč pod sebe, avšak se jednalo o příliš nepovedenou přihrávku. I tak se hráči Lazia usadili i šestnáctky svého soupeře.
     
    71
    Skutečně se jednalo o přímou střeleckou ránu, která skončila pouze na dobře postavené zdi. Posléze se Protovi podařilo sevřít míč do své náruče.
     
    70
    Před malým momentem hosté sáhli k nedovolenému zákroku, po kterém přijde na řadu standardní situace. Zřejmě se bude jednat o přímý pokus.
     
    69
    O přihrávku na levou stranu hrací plochy si řekl domácí Pellegrini, který posléze ještě zkoušel spolupracovat s Cerrim, jenž mu okamžitě vrátil míč.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Silvio Proto (S. S. Lazio).
     
    64
    Posléze se Laziu podařilo zastavit míč před postranní čárou, avšak poté přišel na řadu další nedovolený zákrok, který hlavní sudí dokázal odhalit.
     
    63
    Kousek za polovinou hrací plochy se do vzduchu dostával Marušić, který pouze přeposílal za sebe. Tam se jako první k volnému míči dostal Cerri.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, římský celek stále vede o dvě branky. Cagliari je nyní o něco aktivnější, avšak obrana soupeře odolává.
     
    62
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Danilo Cataldi.
     
    61
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Pedro, který se po chvilkovém váhání rozhodl roztáhnout hru vpravo, kam jako první přispěchal Lulić.
     
    60
    Romagna se podíval vpřed, načež se pokoušel nastartovat kolegu Pellegriniho, který měl k míči hodně daleko. Soupeř tak bude moci vhazovat.
     
    59
    Až nyní se hostující brankář musel činiti. Krotil totiž hodně nebezpečný centr z kopačky Cacciatoreho, přičemž se mu míč podařilo vyrazit do zámezí.
     
    58
    Z druhé vlny se o střelu ze třiceti metrů postaral záložník Deiola, který ani v tomto případě nemířil vůbec přesně. Proto nemusel ani nyní zasahovat.
     
    57
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Cigarini, přichází Alberto Cerri.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Simone Padoin, přichází Filip Bradarić.
     
    56
    Radu přišel v nebezpečné vzdálenosti od branky o míč, což mohlo mít fatální následky. Nakonec se k centru dostal Cacciatore, který našel hlavu soupeře.
     
    55
    U postranní čáry si nedovoleným zákrokem pomohl právě Marušić, který zatáhl protihráče za dres. Opakovaný záběr přeci jenom nabídl jasný faul.
     
    54
    Marušić obstaral autové vhazování z pravé strany, díky kterému si vybral vedle stojícího Parola, jenž v tuto chvíli kombinuje před šestnáctkou.
    53. Joaquín CORREA - 0:1
     
    53
    Lazio právě vstřelilo branku!
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře! Cagliari se sice pustilo do útočení, avšak narazilo pouze na hradbu těl před pokutovým územím. To paradoxně vedlo k rychlému protiútoku, který táhl Alberto, jenž si gestem ruky řekl o náběh JOAQUÍNA CORREY. Ten se dostal až do šestnáctky, kde brankáře překonal střelou k zadní tyči.
     
    52
    Individuálním způsobem to zkoušel Correa, který nevyzrál hned na prvního protihráče. Následoval faul téhož hráče, jenž se verdiktu sudího hodně diví.
     
    51
    Menší závar před domácím brankářem nakonec nepřinesl žádné zakončení, na opačné straně se Marušićovi nepodařilo kolmicí najít Caiceda.
     
    50
    Hodně rychle musel jednat s balónem brankář Proto, který se nakonec dostal k dalekonosnému odkopu, jenž nakonec proskákal až na nohu Marušiće.
     
    49
    Posléze se u středového kruhu dostal k balónu dostal domácí Barella, který ještě roztáhl hru na levou stranu, kde Pellegrini neuspěl s pokusem o centr.
     
    48
    Ihned v úvodu se musel činit hostující brankář Proto, který vyzrál na ránu z velké dálky. Zkoušel to středopolař Cigarini, jenž poslal míč do náruče brankáře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující celek. Římané měli v prvním dějství výrazně navrch, navíc celkem dlouho dobu naráželi na pozornou obranu soupeře. Lazio si vypracovalo celou řadu šancí, nakonec doposud jedinou dokázal zužitkovat Alberto. Cagliari se většinu času soustředilo na dobrou obrannou činnost, nakonec se rovněž dostalo k několika střeleckým pokusům, který nepřinesly vyrovnávací branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Padoin vyprodukoval průnikovou přihrávku pro Pavolettiho, který k ní měl přeci jenom daleko. Proto si s přehledem zkontroloval dráhu letu míče.
     
    42
    Caicedo si za pokutovým územím úspěšně narazil s kolegou Lulićem, avšak druhá přihrávka se stala celkem snadnou kořistí domácího Romagny.
     
    41
    Naopak to málem bylo o dvě branky! Jeden z hostujících hráčů napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů od branky, Cragno tento pokus vyrazil na tyč.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    36
    To nebylo vůbec špatné. Padoin si za pokutovým územím dokázal narazit s Pedrem, načež se do míče opřel pravou nohou, což přineslo nepřesnou střelu.
     
    35
    Badeljovi se podařilo u středového kruhu zasáhnout, avšak poté sám narazil na nohu protihráče. Jeho celek i přesto udržel míč na svých kopačkách.
     
    34
    Domácí hráči to ihned po rozehrávce zkoušeli nákopem na Pavolettiho, který měl k míči skutečně hodně daleko. Proto tak bude opět vykopávat.
     
    33
    V tuto chvíli to bude pro Cagliari hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.
     
    32
    Hodně prostoru měl kolem sebe Pellegrini, kterému se centr levačkou moc nepovedl. Navíc doputoval pouze k Parolovi, jenž odklízel na tribunu stadionu.
    31. Luis ALBERTO - 0:1
     
    31
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do zaslouženého vedení! Římané totiž obléhali pokutové území soupeře, načež se k přízemní přihrávce dostal Marušić, který našel zcela osamoceného LUISE ALBERTA. Druhý jmenovaný se do balónu opřel pravou nohou, který tak skončil za marně se natahujícím brankářem Cragnem.
     
    30
    Romagna zkoušel vyprodukovat prudkou přihrávku na Pavolletiho, před kterým zasahoval jeden z protihráčů. K míči se tak vrací hráči Lazia Řím.
     
    29
    Hostujícímu celku není přáno! Hodně času kolem sebe měl Alberto, který se pokusil vypálit levou nohou, avšak mířil úplně vedle branky.
     
    28
    Proto si dával s výkopem od své branky celkem načas, nakonec zkoušel odkopnout kousek za polovinu hřiště, kde padající míč trefil kolegu Parola.
     
    27
    Pellegrini nakonec hned dvakrát vhazoval z levé strany, přičemž nakonec došlo k roztažení hry na pravou stranu, kde s centrem neuspěl Cacciatore.
     
    26
    Dalekonosný nákope měl v pokutovém území směřovat na Pavolettiho, který v hlavičkovém souboji nedokázal uspět. Domácí budou i přesto vhazovat.
     
    25
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí zadák Cacciatore, který pálil vysoko nad branku soupeře, což brankáře Proto nemohlo vylekat.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Milan Badelj (S. S. Lazio).
     
    24
    Na opačné straně se na zeleném pažitu ocitl domácí Barella, kterému výrazně pomohl jeden z protihráčů. Cagliari bude zahrávat další standardku.
    23. Caicedo selhal v šanci.
     
    23
    Další velká šance pro Lazio! Correa se protáhl kolem protihráče, poté přihrával pod sebe na Caiceda, který ve vyložené šanci trefil protihráče před sebou.
     
    19
    Pellegrini se drzým způsobem dokázal protáhnout až k centru, který putoval ke vzdálenější tyči. Tam důležitý souboj zvládl Radu, jenž navíc prodlužoval za sebe.
     
    18
    Tentokráte se nedovoleným zákrokem provinil domácí celek, který zavadil o nohu Caiceda. Lazio ihned rozehrálo, nyní má míč na své kopačce Lulić.
     
    17
    Hodně ostrým zákrokem si pomohl hostující Parolo, který poslal k zemi Padoina. Domácí se dožadovali karetního ocenění, nakonec se to bez toho obešlo.
     
    16
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Cagliari. Nakonec se o rozehrávku postaral záložník Cigarini, jehož nabídka nebyla ničím nebezpečná.
     
    15
    Cacciatore se vydal vpřed, avšak jeden z kolegů mu věnoval přihrávku na paty, na kterou neměl šanci dosáhnout. Lazio tak bude vhazovat zleva.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Stefan Radu (S. S. Lazio).
     
    13
    O provedení autového vhazování se postaral hostující Marušić, který si počkal na náběh Felipeho, jenž po chvilkovém váhání oslovil kolegu Radua.
     
    12
    Nekompromisním způsobem jednal Badelj, který rovněž zkoušel prudce odkopnout volný míč, jenž navíc doskákal až do moci domácího brankáře.
     
    11
    Tentýž hráč se nakonec odvážil k centru, který se nepovedl dle představ. Balón proletěl nad brankou soupeře, Cragno tak bude moci rozehrávat.
     
    10
    Následně míč propadl na nohu hostujícího Acerbiho, který ho ihned posílal zpět na druhou stranu, kde se po levém křídle dokázal uvolnit Lulić.
     
    9
    Na řadu přišel vůbec první rohový kop tohoto zápasu. K rozehrávce se postavil Alberto, jehož centr doplachtil pouze na hlavu domácího Padoina.
     
    8
    Po pravém křídle se protáhl Marušić, který se pokoušel o přízemní nabídku do pokutového území, avšak včasný zákrok vytasil vracející se Cacciatore.
     
    7
    Následoval nedovolený zákrok domácího Pavolettiho, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí. Římané se rozhodli rozehrát volný kop nakrátko.
     
    6
    Zničehonic se do pokutového území prodral hostující Caicedo, který se dostal až před brankáře, avšak ten nakonec zablokoval střelu nad branku.
     
    5
    Ve středu hrací plochy se dobře zorientoval domácí Padoin, který následně roztáhl hru na levou stranu, kde se nepovedeným centrem prezentoval Deiola.
     
    4
    Lazio se nyní dostalo na polovinu soupeře, kde moc dlouho nevydrželo. Alberto totiž vyprodukoval zpětnou přihrávku, která zamířila až k Raduovi.
     
    3
    Hned v úvodu se ke střeleckému pokusu dostal domácí Pedro, který pálil daleko vedle branky. Proto nemusel zasahovat, nyní bude sám rozehrávat.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore, Romagna, Klavan, Luca Pellegrini – Deiola, Cigarini, Padoin – Barella – Pavoletti, Pedro.
    Náhradníci: Rafael, Aresti – Birsa, Srna, Despodov, Bradarić, Cerri, Ch. Oliva, L. Castro, Pisacane, Lykogiannis, Théréau.

    S. S. Lazio: Proto – Luiz Felipe, Acerbi, Radu – Marušić, Parolo, Badelj, Alberto, Lulić – Correa, F. Caicedo.
    Náhradníci: Durmisi, Cataldi, Neto, Jordao, Immobile, Rômulo, Lucas Leiva, Bastos, Wallace.

    Rozhodčí: Fabbri – Costanzo, Cecconi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    S. S. Lazio

    Na opačné straně stojí římské Lazio, které má ještě stále o co hrát. Laziu letošní sezóna moc nevychází, v tuto chvíli se totiž nachází na osmé pozici, což by v konečném důsledku neznamenalo účast v pohárové Evropě. Římský celek tak bude muset zabrat, manko na pátý AC Milán činí čtyři body, což je tři kola před koncem sezóny ještě reálný cíl. Lazio se ale v posledních týdnech výsledkově trápí, z posledních pěti zápasů prohrálo hned ve třech případech, naposledy tomu bylo v minulém kole. Tehdy na domácí půdě hostilo Atalantu, která si nakonec odvezla vítězství za výsledek 3:1, díky čemuž si zajistila čtvrtou pozici, což by znamenalo skupinovou fázi Ligy mistrů.
     
    Cagliari Calcio

    Fotbalisté Cagliari se tři kola před koncem sezóny nacházejí na dvanácté pozici, přičemž stále nemají jistotu záchrany v soutěži. Cagliari totiž má na svém kontě čtyřicet bodů, přičemž náskok na sestupové pásmo činí už osm bodů, což znamená, že Cagliari stačí zisk dvou bodů k jistotě setrvání v nejvyšší soutěži. Domácí celek tohoto zápasu se v posledních týdnech nenachází v dobré formě, nezvládl totiž poslední dvě klání. Nejprve nestačil na půdě římskému AS na místní celek, kterému podlehl poměrem 0:3. I v minulém kole přišla porážka, tentokráte Cagliari zajíždělo na půdu druhé Neapoli, která zvítězila výsledkem 2:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Cagliari Calcio a S. S. Lazio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 90+1. Pavoletti (L. Castro) – 31. Alberto (Marušić), 53. Correa (Alberto)

    Karty:   86. Barella (CAG), 90+4. Cacciatore (CAG) – 14. Radu (LAZ), 24. Badelj (LAZ), 64. Proto (LAZ), 90+4. Luiz Felipe (LAZ)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:13.
    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore, Romagna, Klavan, Luca Pellegrini – Deiola, Cigarini (57. Cerri), Padoin (57. Bradarić) – Barella – Pavoletti, Pedro (78. L. Castro).
    Náhradníci: Rafael, Aresti – Birsa, Srna, Despodov, Bradarić, Cerri, Ch. Oliva, L. Castro, Pisacane, Lykogiannis, Théréau.

    S. S. Lazio: Proto – Luiz Felipe, Acerbi, Radu (74. Bastos) – Marušić, Parolo, Badelj (62. Cataldi), Alberto (84. Immobile), Lulić – Correa, F. Caicedo.
    Náhradníci: Durmisi, Cataldi, Neto, Jordao, Immobile, Rômulo, Lucas Leiva, Bastos, Wallace.

    Rozhodčí: Fabbri – Costanzo, Cecconi
    ocianews.com