Turín – Lazio 3:1 (kon.) | Sampdoria – Juventus 2:0 (kon.) | AS Řím – Parma 2:1 (kon.)
Atalanta BC – Sassuolo 3:1 (kon.) | Cagliari – Udinese 1:2 (kon.) | Fiorentina – Janov 0:0 (kon.)
Inter – Empoli 2:1 (kon.) | Spal – AC Milán 2:3 (kon.)
konec
Turín FC
3:1 (0:0)
S. S. Lazio
Neděle 26.05.2019, 15:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:10. (16:58:14)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Turín porazil v posledním utkání sezony Lazio na domácí půdě 3:1.

    První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla pouze jedinou střelu! Ani jeden z týmů se nemohl na delší čas usadit na útočné polovině trávníku. Přece jen více ze hry mělo domácí Turín, ale ani v závěru Proto neohrozil.

    Po změně stran se hráči dostali do většího tempa. Iago Falqué využil vynikající hodu zpoza postranní lajny a z voleje překonal Prota. Netrvalo dlouho a domácí vedli o dva góly, když zakončil smrtící protiútok Saša Lukić. Ciro Immobile sice dokázal snížit na rozdíl jediného gólu, ale poslední slovo měl proměněnou dorážkou Lorenzo De Silvestri.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nadýchaný centr posílal do vápna Luan Capanni. U balonu byl ale jako první Salvatore Sirigu. Po rychlé rozehrávce se míč dostal až k Protovi, který se ale mohl spolehnout na své spoluhráče v obraně.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Romulo spolupracoval s Bastosem na pravé straně, přihrávku do pokutového území už ale druhý jmenovaný nedokázal dostat.
     
    90
    Lazio získalo balon ve střední části trávníku. Parolo zkoušel z druhého doteku cpát balon do útoku, ale do cesty se mu postavil Saša Lukić.
     
    89
    Při snaze získat míč v útočném vápně fauloval hostující Ciro Immobile. Rincón se musel sbírat z trávníku, ale nakonec nepotřeboval ošetření lékařů.
     
    88
    Ve vápně neměl příliš daleko k zakončení Daniele Baselli. Balon mu ale odskočil od kopačky a skončil v moci bránícího Francesca Acerbiho.
     
    87
    Andrea Belotti byl u postranní lajny prudce přistrčen bránícím Bastosem. Domácí ale následně pouze vhazovali zpoza hrací plochy.
     
    86
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Armando Izzo, přichází Emiliano Moretti.
     
    85
    Ciro Immobile se už už hnal sám na brankáře Turína, ale při zpracování balonu si pomohl faulem. Luan Capanni následně dostává žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Stefan Radu, přichází Luan Capanni.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Domácí se i nadále drží u balonu a čekají na vhodný moment k útoku.
    81. Lorenzo De Silvestri - 3:1
     
    81
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Skvělá akce turínského celku a je to znovu o dva góly! Z levé strany skvěle vnikl do pokutového území Ola Aina, následně zpětnou přihrávkou našel Belottiho, kterého ale ještě lépe vychytal Proto. Na dorážku LORENZA DE SILVESTRIHO už ale hostující brankář neměl.
     
    80
    Střídající Rincón se ihned dostal do hry. Po přihrávce od De Silvestriho pádil podél postranní lajny, ale rychlostně nestačil na Radua.
     
    79
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Gleison Bremer, přichází Tomás Rincón.
     
    78
    Do otevřené obrany domácího týmu mířil Immobile. Autor jediné branky Lazia následně ještě hledal svého kolegu z útoku Cataldiho, ale ten se neprosadil.
     
    77
    Andrea Belotti se v pokutovém území Lazia dokázal vyšroubovat ze všech nejvýše. Svou hlavičku ale umístil jen těsně vedle pravé tyče Protovy branky.
     
    76
    Před Sirigem bylo znovu pořádně horko. Hosté rozehrávali nebezpečný rohový kop, balon dopadl přesně na hlavu Cataldiho, ale ten nezamířil z blízkosti do sítě.
     
    75
    Soualiho Meïte si obhodil u postranní lajny Luliće, ten sáhl pouze k faulu a domácí fotbalisté mohou znovu po chvíli uklidnit hru kombinací.
     
    74
    Lazio si najednou věří na vyrovnání stavu. S Romulem si narazil Parolo, následně byl u balonu i Milan Badelj, ale až do šestnáctky cesta nevedla.
     
    73
    Zaza si naběhl do pokutového území na přihrávku Lukiće. Střelec zatím rozdílové branky ale připravil svému spoluhráči nevýhodnou pozici.
     
    71
    Osvěžit útočnou snahu domácího celku přichází Simone Zaza. Právě Zaza se objevil u balonu ve středu pole, ale prvním dotekem se příliš nepředvedl.
     
    70
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Iago Falqué, přichází Simone Zaza.
    69. Ciro IMMOBILE - 2:1
     
    69
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio využívá tlaku v posledních minutách a snižuje ztrátu. Po vynikající kolmici do pokutového území se zjevil u balonu CIRO IMMOBILE, ještě si potáhl balon a s velkou dávkou štěstí prostřelil obránce mezi noha a zamířil ke vzdálenější tyči.
     
    68
    Po dvou vstřelených brankách Turín lehce polevil v koncentraci. Lazio se nyní drží více u balonu a čeká na vhodný okamžik k útoku.
     
    67
    Do otevřené obrany domácího týmu spěchal s míčem Immobile. Před vápnem si ještě chtěl vypracovat nadějnější pozici kličkou, ale tu vystihl povedeným zákrokem Bremer.
     
    66
    Z velké dálky pálil hostující Riza Durmisi. Balon byl tečován obranou domácího celku, následně se však nedomluvil na kombinaci s Cataldim.
     
    65
    Romulo se sice dostal s balonem až do pokutového území, ale po lehkém podklouznutí nedokázal ze země přehrát bránícího Bremera.
     
    64
    Armando Izzo si velmi sebevědomě pošťuchl balon kolem Luliće a ten musel sáhnout po faulu. Rozehrávat tak bude od své branky Salvatore Sirigu.
     
    62
    Tvrdý střet ve středu pole podstoupili Lukić s Parolem. Pískán je faul domácího záložníka a Lazio se tak může dostat s balonem více do hloubky pole.
     
    61
    Po více než hodině hry vede domácí Turín nad Laziem o dvě branky. Především díky zvýšenému nasazení ve druhém poločase.
     
    60
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Bruno Jordao, přichází Riza Durmisi.
     
    59
    Až nyní se Lazio dostalo s balonem na útočnou polovinu. Parolo přihrával na Cataldiho, který ještě posouval míč k Immobilemu, ale ve vápně vládne Izzo.
     
    58
    Domácí nemají dost. Falqué přihrával do vápna Belottimu, který si chtěl kličkou udělat prostor ke střele, ale proti Acerbimu se neprosadil.
     
    57
    Hostující celek je zaskočen dvěma inkasovanými góly v krátkém čase. Jordao se pokusil udržet balon na pravé straně, ale dále něž několik metrů za půlku se nedostal.
    55. Saša LUKIĆ - 2:0
     
    55
    FC Turín právě vstřelil branku!
    V rychlém sledu přidává Turín druhý zásah! Parolo zaváhal při rozehrávce na útočné polovině, velmi rychle se zmocnili balonu domácí. SAŠA LUKIĆ dostal parádní pas do běhu, vyběhnutého Prota si s klidem obhodil a následně zakončil do odkryté branky.
    53. Iago FALQUÉ - 1:0
     
    53
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Turínský celek se dostává do vedení! Neskutečně dlouhé autové vhazování dolétlo až do středu pokutového území, přesně do prostoru, kam si nabíhal IAGO FALQUÉ. Z voleje následně poslal domácí útočník balon za záda Silvia Prota.
     
    52
    Lehký centr do pokutového území Lazia sebral do rukavic Silvio Proto. Následně se ale hosté o balon připravili uspěchanou rozehrávkou.
     
    51
    Ani po změně stran se gólové hody nekonají. Do brejku mohl vyrazit domácí Baselli, který ještě přihrával do tandemu Belottimu, ale ve vápně zasáhl čistým skluzem Acerbi.
     
    50
    Rozehrávka Turína byla velmi pomalá. Aina si našel místo na pravé straně, poté si obhodil Luliće, ale dále se už nedostal. Kapitán Lazia se ještě vrátil do souboje a získal míč.
     
    49
    Marco Parolo pozdržel rozehrávku po faulu na Badelje. Hosté se potřebují uklidnit po změně stran, více ze hry mají ve druhém poločase domácí fotbalisté.
     
    48
    Lukićova rána byla zblokována jen vedle hostující branku. Turín ještě rozehrával od rohového praporku. V šestnáctce se však provinil faulem hlavičkující Izzo.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hráči Lazia. Hosté o balon velmi rychle přišli a De Silvestri okamžitě centroval do vápna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první část končí bezbrankovou remízou.

    První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla pouze jedinou střelu! Ani jeden z týmů se nemohl na delší čas usadit na útočné polovině trávníku. Přece jen více ze hry mělo domácí Turín, ale ani v závěru Proto neohrozil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Lorenzo De Silvestri zkoušel prchnout Raduovi, na pravé straně však neměl dostatek rychlosti a o balon přišel ještě před pokutovým územím.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu také tým z Říma. Badelj přihrával směrem do útoku na Immobileho, ale ten v klíčovou chvíli nedokázal zpracovat.
     
    43
    Lulić se snažil získat míč na Bremerovi, ale při pokusu vypíchnout balon tak fauloval soupeře. Turín tak mohl rozehrávat z klidové pozice u svého vápna.
     
    41
    Další mizerná přihrávka Parolo nedokázal najít na několik metrů neobsazeného Cataldiho. Následně se u balonu zjevil brankář Sirigu.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Turínský celek se prokousal až do vápna, ale z pravé strany nedokázal přihrát zcela volného Baselliho Saša Lukić.
     
    38
    Zápas pokračuje řadou nepřesností. S Lulićem si dokázal narazit Jordao, následně byl v náběhu také Immobile, ale´útočník Lazia je zatím neviditelný.
     
    37
    Lazio mělo k dispozici rohový kop. Parolo nacentroval do šestnáctky, kde ale vládne Salvatore Sirigu. Turín následně kontroluje balon.
     
    36
    Lorenzo De Silvestri vhazoval zpoza postranní lajny k hranici vápna, následně mohl pálit Belotti, ale před kopačky mu skončil znovu Acerbi.
     
    35
    Turín i nadále drží balon pod kontrolou. Lukićova přihrávka směrem na Falquého byla přesná, následně se ale útočník domácího týmu neprosadil proti Raduovi.
     
    34
    Z místa přestupku centroval do pokutového území Soualiho Meïte. Před Protem hlavičkoval jen hostující Francesco Acerbi. Turín následně odkopával za koncovou čáru.
     
    33
    Tvrdý zákrok musel skousnout domácí Ola Aina. Romulo přišlápl svého soupeře u pravé postranní lajny, u balonu tak zůstávají hráči domácího celku.
     
    31
    Lazio uklidňuje hru ve středu trávníku. Parolo si několikrát vyměnil míč s Romulem, poté sice přiletěl centr do vápna, ale Sirigu ho stáhl do rukavic.
     
    30
    Ani půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. S De Silvestrim spolupracoval Falqué, domácí se snažili projít do vápna z pravé straně, ale proti byl Stefan Radu.
     
    29
    Po ubráněném rohovém kopu se řítil téměř přes celé hřiště až do pokutového území Turína Senad Lulić. Na poslední chvíli ho stačil přibrzdit Bremer, který také s velkou dávkou štěstí získal míč.
     
    28
    Aina byl při rozehrávce pod tlakem napadajícího Romula. Následně se ale domácí záložník mohl spolehnout na přihrávku k Lukićovi.
     
    27
    Turín kontroluje balon ve střední části trávníku. S Meïtem si narazil De Silvestri, následně pokukoval po přihrávce směrem do útoku Falqué, ale jeho pokus byl pro Prota snadným soustem.
     
    26
    Zblokovaný centr Izza sebral pro hosty Bastos. Následně se ale hosté příliš dlouho u balonu nezdrželi, nepřesnou přihrávku dokázal zastavit ve prospěch Turína Aina.
     
    25
    Ke slovu se dostal také Turín. Ola Aina spěchal za balonem po levém kraji, po spolupráci s Lukićem cpal centru do pokutového území, ale proti byl Acerbi.
     
    24
    Lazio se dostalo k balonu v blízkosti pokutového území soupeře. Lulić už se chystal k centru před Siriga, ale balon mu vypíchl až za koncovou čáruIzzo.
     
    23
    Po ubráněném rohu se domácí hnali do protiútoku, už to vypadalo, že by se Falqué mohl dostat do samostatného úniku, ale od Lukiće nedostal přesnou přihrávku.
     
    21
    Rohový kop měli k dispozici také domácí. V nebezpečném prostoru na malém vápně hlavičkoval Cataldi, ale proti třem protihráčům se nedokázal soustředit jen na zakončení.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla. Turín je v posledních chvílích více u balonu, ale do střelecké pozice se ještě nedostal Belotti ani další útočník Baselli.
     
    19
    Domácí ještě rozehrávali rohový kop. V pokutovém území hlavičkoval sice Bremer, ale při souboji s Raduem si dělal příliš prostoru rukou a byl odpískán faul.
     
    18
    Iago Falqué dostal nadějnou přihrávku z levé strany, v pokutovém území se ale nestačil dokonale zorientovat a u balonu se tak zjevil jako první Bastos.
     
    17
    Zápas zatím postrádá vyšší tempo. Saša Lukić společně s Ainou kombinují ve střední části trávníku, ale přes staženou obranu soupeře se nemohou prodrat.
     
    16
    U postranní lajny byl v náběhu faulován Armando Izzo. Domácí rychle rozehráli z místa přestupku, ale obrana Lazia byla už dávno připravena před vápnem.
     
    15
    Lazio se uchyluje pouze k dlouhým odkopům od svého vápna. Ve středu pole poté zachytávají balonu stopeři domácího týmu.
     
    14
    Domácí se i nadále drží na útočné polovině. Bremer vhazoval zpoza postranní lajny až do vápna, kde ale vyhrál hlavičkový souboj znovu Acerbi.
     
    13
    Turín rozehrával rohový kop. Soualiho Meïte kroutil balon před Prota, ale jako první byl u balonu hostující Stefan Radu. Domácí přece jen ještě zůstanou v blízkosti vápna.
     
    12
    S Lukićem si narazil Bremer, následně se domácí dostali z pravé strany až do pokutového území, kde ale vládl ve vzdušném prostoru Francesco Acerbi.
     
    11
    Po dalších několika odrazech u středového kruhu balon vyplaval u De Silvestriho. U míče se následně vystřídal i Falqué s Belottim, ale to už byla hostující obrana zformovaná.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Lazio je sice více u balonu, ale až před Siriga se ne a ne dostat. Turín se musí bránit.
     
    9
    Po boji ve středu pole se odrazil míč k Bastosovi. Hosté v kombinaci proklouzli až těsně před vápno soupeře, ale Cataldi znovu nemohl střílet.
     
    8
    Nepřesnou přihrávku Lukiće vystihl Parolo. Hosté mohli jít znovu do otevřenější obrany domácího celku, ale ve středu pole zazdil akci mizerným pasem Romulo.
     
    7
    Lazio se ubránilo dalšímu ataku Lukiće. Následně se hosté hnali do otevřené obrany, Romulo přihrával pod sebe na Cataldiho, ale hostující střelec se do zakončení nedostal.
     
    6
    Dlouhý nákop směřoval na Belottiho. Útočník domácího týmu byl u balonu až jako druhý, při snaze získat míč pro sebe fauloval bránícího Radua.
     
    5
    Senad Lulić mohl jít opět do útoku, ale neodhodlal se k přesnému pasu do pokutového území, naopak se nechal dostihnout Bremerem, který hostujícího kapitána připravil o balon.
     
    4
    Také Lazio se poprvé dostalo s balonem na útočnou polovinu. Senad Lulić ale fauloval při hlavičkovém souboji domácího Izza a balon má pod kontrolou znovu Turín.
     
    3
    Turínský celek pokračuje v držení balonu. Meïte si odstrčil soupeře tělem, následně přihrával neobsazenému Basellimu, ale jako první byl u balonu bránící Acerbi.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou fotbalisté domácího celku. Ihned po rozehrávce přišel dlouhý nákop na levou stranu, kde ale balon nezpracoval ideálně Ola Aina.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Sirigu – Bremer, N'Koulou, Izzo – De Silvestri, Meïté, Lukić, Aina – Falqué, Belotti, Baselli.
    Náhradníci: Rosati, Ichazo – Zaza, Millico, Damascan, Moretti, Berenguer, Singo, Ansaldi, Rincón.

    S. S. Lazio: Proto – Bastos, Acerbi, Radu – Rômulo, Parolo, Badelj, Jordao, Lulić – Cataldi, Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Alia – Durmisi, Wallace, Capanni, Armini, Zitelli, Mohamed.

    Rozhodčí: Abisso – Valeriani, Pagliardini.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    29.12. 2018 Lazio – Turín FC 1:1
    29.04. 2018 Turín FC – Lazio 0:1
    11.12. 2017 Lazio – Turín FC 1:3
    13.03. 2017 Lazio – Turín FC 3:1
    23.10. 2016 Turín FC – Lazio 2:2
     
    Turín FC

    Turínský celek dlouho senzačně pokukoval po příčkách zaručující evropské poháry pro příští sezonu. Před týdnem ale překvapivě podlehl v roli favorita podprůměrnému Empoli 1:4 a s postupem na vytouženou šestou příčku se mohl nejspíše rozloučit.

    Na šestou pozici ztrácí Turín před posledním kolem tři body, ale římské AS má situaci pod kontrolou, navíc v závěrečném duelu přivítá na svém trávníku jedenáctou Parmu. Římané mají navíc i lepší vzájemný zápas, který by v případě rovnosti bodů rozhodoval o konečném umístění.

    Před třemi týdny dokázal Turín obrat o body u mistrovský Juventus, když s lídrem Serie A remizoval 1:1.
     
    S. S. Lazio

    Lazio bojovalo v minulém ročníku Serie A do úplného závěru. V posledním kole si to dokonce v přímém souboji rozdalo s Interem Milán o postup do Ligy mistrů. Lazio sice vedlo 2:1, ale poté Milánští otočili průběh zápasu a na poslední chvíli předskočili v tabulce svého soupeře, Laziu přitom stačil k Lize mistrů zisk pouhého bodu.

    Římský celek odehrál v přípravě pouze čtyři zápasy. Proti slabším italským celkům nemělo Lazio problémy, ale následně prohrálo 0:2 s londýnským Arsenalem. V generálce poté podlehlo 0:1 Borussii Dortmund, když se o jediný zásah postaral Marco Reus.

    Také v rozehrané sezoně se Lazio dlouho pohybovalo okolo čtvrté pozice, ale především kvůli mizerné části v listopadu a prosinci se propadlo až na aktuální osmou příčku. V posledních kolech se ale už Lazio opět zvedá. Před týdnem římský celek vybojoval v přestřelce s Bolognou bod po výsledku 3:3.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěže Serie A má na programu poslední osmatřicáté kolo a my se společně zaměříme na utkání Turínu, který před domácím publikem přivítá Lazio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 53. Falqué (Aina), 55. Lukić (Meïté), 81. De Silvestri – 69. Immobile (Parolo)

    Karty:   85. Capanni (LAZ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:10.
    Turín FC: Sirigu – Bremer (79. Rincón), N'Koulou, Izzo (86. Moretti) – De Silvestri, Meïté, Lukić, Aina – Falqué (70. Zaza), Belotti (C), Baselli.
    Náhradníci: Rosati, Ichazo – Zaza, Millico, Damascan, Moretti, Berenguer, Singo, Ansaldi, Rincón.

    S. S. Lazio: Proto – Bastos, Acerbi, Radu (84. Capanni) – Rômulo, Parolo, Badelj, Jordao (60. Durmisi), Lulić (C) – Cataldi, Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Alia – Durmisi, Wallace, Capanni, Armini, Zitelli, Mohamed.

    Rozhodčí: Abisso – Valeriani, Pagliardini
    thejrc.org