Roller Storm – ILHK Hr. Králové 4:5 (po pr.) | IHC Prague Rats – ILHK Hr. Králové 7:6 (2:1 po s.n.) | Roller Storm – IHC Olomouc 2:5 (kon.)
IHC Prague Rats – IHC Olomouc 10:5 (kon.)
konec
IHC Prague Rats
10:5 (1:1, 2:3, 2:1, 5:0)
IHC Eagles Olomouc
Neděle 26.05.2019, 18:00 • SH Jižní Město, Praha • STILMAT extraliga inline hokeje • 10. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Prague Rats: Michajlov (Kolinger) – Martínek, Tvrzník (A), Pavlata – Šinágl (C), Bernad, Flynn, Poul M., Rubeš, Brandejský.

    IHC Eagles Olomouc: Sedlář (Vágner) – Vích – Čuřík (A), Handl, Ministr, Sršeň, Hrbatý, Handl (C), Korhoň, Tomajko.

    Rozhodčí: Jaroš, Výborný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    S první akcí se vydali do útoku olomoučtí hráči. Šimovu střelu ovšem Michajlov bez obtíží pokryl a naopak nasměroval do akce svůj tým.
     
    01:12
    O střelu ze střední vzdálenosti se pokusil Jakub Bernad. Olomoucká obrana ale akci vyrazila a Rats se museli vrátit k vlastní brance.
     
    02:30
    Dalibor Sedlář udržel kotouč u své branky a zahájil tak rozehrávku Orlů. Hanáci se díky tomu vydali na útočnou výpravu. Ani tentokrát ale na Michajlova nevyzráli.
     
    03:44
    Matěj Poul zahájil další rozehrávku Rats, když posunul kotouč na Jakuba Bernada. Ten se záhy rozjel kolem levého mantinelu, na modré čáře ale narazil a musel se vracet zpět ke své svatyni.
     
    04:54
    Znovu to byl Poul, který rozehrál akci Rats. Kombinací přes Bernada se dostal kotouč až k Tomáši Rubešovi, který také pod velkým úhlem z levé strany vypálil. Do své střely ale vložil dosti velkou razanci a poslal puk mimo hřiště.
     
    05:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté využívají své herní převahy ke vstřelení úvodního gólu! Po úspěšné kombinační souhře zavěsil k pravé tyči přesně TOMÁŠ SRŠEŇ. Asistence: Jakub Čuřík, Michal Šimo
     
    06:18
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Netrvalo to ani chvilinku a máme vyrovnáno! Po vhazování se Rats zformovali před vlastní brankou, od níž se na samostatnou útočnou výpravu vydal PETR ŠINÁGL, který také Sedláře bez větších obtíží překonal. Bez asistence.
     
    07:27
    O tvrdou střelu z mezikruží se pokusil Radek Pavlata. Ve své šanci ovšem nemířil úplně přesně, čímž se kotouč odrazil o mantinel a Olomouc dostala šanci na protiútok.
     
    08:17
    Podél pravého mantinelu našel volnou cestu k brance Pavel Handl. Na poslední chvíli také olomoucký kapitán vypálil na Michajlova. Gólman Rats ale dokázal zablokovat kotouč betonem a následně jej také pro uklidnění celé situace lapit do rukavice.
     
    09:25
    Souhru Rats se pokusil křižnou střelou na Sedláře zakončit Jakub Bernad. Nahození kotouče na vzdálenější tyč mu ale nevyšlo zcela dle představ, čímž také minul.
     
    10:26
    Od zakončení tentokrát Krysy zastavil ofsajd. Vhazuje se tak před Martinem Michajlovem.
     
    10:55
    Rozehrávka Oscara Flynna s Radkem Pavlatou držela velmi dlouho Rats před brankou Sedláře. Už navíc viděl Jakub Bernad puk po své střele za brankovou čarou, sudí ale měli jiný názor a rozpažili.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    První čtvrtina přinesla dosti vyrovnaný hokej. Oba týmy se střídaly v množství střeleckých pokusů, přičemž vždy po jednom z nich dokázali proměnit.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:14
    Tyč zazvonila po úvodní střele Petra Šinágla! Útočník Rats si obkroužil celou olomouckou čtveřici, načež i dokázal vypálit na vzdálenější tyč. Kotouč ale za brankovou čáru nezaplul, nýbrž se odrazil o tyč.
     
    12:57
    Vyloučení v týmu IHC Prague Rats (Martin Michajlov – trestné střílení, hození hole nebo předmětu).
     
    12:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    K jeho exekuci se postavil JAKUB ČUŘÍK, který z těsné blízkosti tvrdě vymetl prostor mezi betony Martina Michajlova.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu IHC Eagles Olomouc (Filip Hrbatý – 1,5 min., hákování).
     
    13:47
    I přes oslabení se vydal do protiútoku proti dvěma hráčům Pavel Handl. Na úrovni modré čáry právě mezi dvě Krysy nasměroval střelu, která sice dolétla až na Michajlova, ovšem gólman pražského celku si s ní dokázal poradit.
     
    15:02
    Hosté v plném počtu.
     
    15:19
    Orli pozvolna rozehrávají od vlastní branky. Nedaří se jim ale průnik do útočného pásma.
     
    15:58
    Handlovu střelu z mezikruží srazil k mantinelu Poul. Díky tomu se Krysy mohly vydat do vlastní šance, ovšem do výrazného zakončení se nedostaly.
     
    17:16
    Kotouč opět patří Olomouckým. Ti pomalu rozehrávají od vlastní branky, po chvíli se přesunuli před Michajlova.
     
    18:03
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Krysy ovšem z brejku vyrovnávají! Z pravé hranice brankoviště poslal tvrdě kotouč do branky VIKTOR MARTÍNEK. Proti jeho střele z blízka neměl Sedlář sebemenší šanci. Asistence: Petr Šinágl.
     
    19:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci ale nechtějí vše nechat jen tak a znovu se ujímají vedení! Rychlý přechod od vlastní branky dokázal v gól proměnit TOBIÁŠ HANDL. Asistence: Jakub Čuřík.
     
    20:07
    Olomoučtí se po souhře u vlastní branky vydali do protiútoku. Tam ovšem tvrdě narazili na obranu Rats, která je také o kotouč obrala a sami Krysy zkusily vlastní šanci.
     
    21:37
    Krysy rozehrály kombinaci na polovině soupeře. Z ní se dostal Matěj Poul ke střele, do dráhy kotouče ale vložil Sedlář lapačku, do níž také puk zapadl.
     
    22:11
    Znovu se Eagles dostali ke kotouči a vydali se do protiútoku. Bez střely na Michajlova se ovšem museli vrátit zpět, což zahájilo přetahovanou o puk.
     
    23:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Z jednoho takového brejku navyšují Eagles své vedení! Z mezikruží po rychlé kombinaci prostřelil Michajlova JAKUB ČUŘÍK. Asistence: Tomáš Sršeň, Vratislav Vápeník.
     
    23:55
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Ještě v závěru čtvrtiny ale Rats přeci jen snižují! Po rychlém brejku tvrdě propálil Sedlářovu branku PETR ŠINÁGL, který vrací Rats do hry. Asistence: Viktor Martínek.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Druhá třetina pokračovala ve vyrovnaném duchu, o něco málo lepší byli olomoučtí inlinehokejisté, kteří zvládli přestřelku o něco lépe a také vedou o jednu branku.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    24:06
    Úvodní buly třetí čtvrtiny znovu připadlo hráčům Rats. Ti se ihned vydali vstříc brance Sedláře, kterou se se také pokouší dobýt. Z těsné blízkosti ovšem nedokázal Petr Šinágl protlačit kotouč přes dva obránce v olomouckých barvách.
     
    25:10
    Rats se stále drží u kotouče. Po přihrávce nabral Jakub Bernad rychlost a kolem levého mantinelu se vydal do útočného pásma. Na Sedláře však nevyzrál a kotouč se odrazil k Radkovi Pavlatovi, který s ním krouží napříč celou vlastní polovinou.
     
    26:39
    O brejk se pokusil Petr Šinágl. Sám ovšem v rychlosti nenašel volný prostor na vystřelení, čímž se kolem branky pouze otočil a následně vrátil puk za sebe na Rubeše.
     
    27:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Trochu paradoxně ale přichází olomoucká gólová trefa! Po rychlém přechodu od gólmana se dostal do zakončení z mezikruží FILIP HRBATÝ, který precizně prostrčil kotouč za záda Michajlova. Asistence: Tomáš Sršeň, Dalibor Sedlář.
     
    28:26
    Další olomouckou rozehrávku zkusil Michal Šmíd. Na úrovni modré čáry ale o kotouč přišel a naopak Rats otočili hru zpět před Sedláře.
     
    29:01
    Netrvalo to ani moment a Eagles se dostali do další šance. Tentokrát ovšem ze střely na Michajlova gól nevytěžili, naopak museli sami bránit vlastní předbrankový prostor.
     
    30:07
    Průjezd kolem pravého mantinelu proměnil v střelu z mezikruží Jakub Čuřík, leč Michajlov vyrazil.
     
    30:40
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Pražané ale záhy dokázali snížit! Kombinaci od Michajlova posunul před branku Bernad, naopak přímo do ní uklidil kotouč JIŘÍ BRANDEJSKÝ. Asistence: Jakub Bernad.
     
    31:24
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Je srovnáno! Další úspěšnou souhru Krys od vlastní branky tentokrát zakončil JAKUB BERNAD, jemuž se povedlo přesně najít volnou skulinu v Sedlářově brance a definitivně vrátit Krysy do hry. Asistence: Jiří Brandejský.
     
    31:59
    Z pravé strany vypálil vyšší střelu na Michajlova Michal Šimo. Gólmana Rats ale tentokrát zachránilo břevno, od něhož se kotouč odrazil před brankový prostor.
     
    32:53
    Do velké šance se dostal Martin Tvrzník, který si zcela sám najížděl na branku! V klíčovém momentu ovšem Sedlář dokázal sevřít své betony a střelu zkušeného hráče Rats polapil.
     
    33:57
    Olomoučtí se drží s kotoučem na holi u vlastní branky, kde vyčkávají s rozehrávkou. Zrovna tak účinně je ale Rats brání, díky čemuž se Orli stále nemohou odpíchnout od vlastní svatyně.
     
    34:44
    Vyloučení v týmu IHC Eagles Olomouc (Jakub Čuřík – 2+2 min, faul kolenem).
     
    34:52
    Rats zahájili svou přesilovku velmi aktivně! Z pravé strany se dostal ke střele Jakub Bernad, který ovšem volnou skulinu u pravé tyče nenašel.
     
    35:44
    Pražané stále kombinují na soupeřově polovině. Obrana Olomouce ale dělá maximum, aby udržela dosavadní stav.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Třetí čtvrtina přinesla další přestřelku, díky které se Rats dokázali vrátit do hry.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:12
    Pražané stále kombinují na úrovni útočného pásma. Přímo ke střele se ale nedostali, naopak Filip Hrbatý se vydal do brejku.
     
    36:43
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Pražané se dostali do dalšího brejku, z něhož se dostávají do vedení! Rychlou průnikovku zakončil MARTIN TVRZNÍK, který proti brance Sedláře vyjel zcela sám. Bez asistence.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu IHC Eagles Olomouc (Michal Šimo – trest ve hře + trest ve hře, nesportovní chování).
     
    37:47
    Rats využívají početní výhody v další kombinaci v předbrankovém prostoru. I v ní ovšem nedokáží vypálit na branku.
     
    39:00
    Po vhazování se dostal ke kotouči Tomáš Rubeš, který nečekal ani moment a z mezikruží také dokázal vypálit. Dalibor Sedlář ale zůstal připraven a kotouč také dokázal lapit.
     
    39:38
    Olomoucká hra nabírá na obrátkách a hosté se po delší době dostali do šance.
     
    40:06
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Přesto dochází ke střele Rats. JAKUB BERNAD doslova dotlačil kotouč k pravé tyči Sedlářovy branky, do níž také puk zaplul. Asistence: Petr Šinágl.
     
    40:33
    Přesilovkový tlak Rats pokračuje i nadále. Byť už Pražané se nedrží příliš blízko brance, naopak roztáhli hru napříč celou hrací plochou.
     
    41:44
    Kombinace Tvrzníka se Šináglem nevede ke střele velmi dlouho.
     
    42:04
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Nakonec však k gólové trefě došlo. Po delší souhře v předbrankovém prostoru zamířil na branku PETR ŠINÁGL, který navýšil vedení Rats na tři branky. Asistence: Tomáš Rubeš, Martin Tvrzník.
     
    42:04
    Střídání v týmu IHC Eagles Olomouc: ze hřiště odchází Dalibor Sedlář, přichází Vojtěch Mokrý.
     
    42:51
    Vyloučení v týmu IHC Prague Rats (Oscar Flynn – 1,5 min., sekání).
     
    43:01
    Svou další přesilovku zahájili Hanáci rozehrávkou od vlastní branky. Po ní ovšem rychle obsadili prostor před Michajlovem, kde vyčkávají na vhodný moment ke střele.
     
    43:54
    Jakub Bernad vyvezl podél mantinelu kotouč na opačný konec hrací plochy a naopak nasměroval Rats do šance.
     
    44:21
    Domácí v plném počtu.
     
    44:45
    Na polovině hřiště rozehrál kombinaci Martin Tvrzník s Matějem Poulem, kterou přesunuli na opačný konec hřiště.
     
    45:02
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    A také se díky ní dostávají Rats do ještě většího vedení! Po úspěšné souhře se k zakončení opřel MARTIN TVRZNÍK, který si připisuje již druhou trefu v dnešním utkání. Asistence: Oscar Flynn.
     
    46:13
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    PETR ŠINÁGL stál velmi dobře postaven u pravé tyče Mokrého branky, do níž také z první uklidil kotouč a připsal si již desátou trefu pro svůj tým. Asistence: Tomáš Rubeš, Jakub Bernad.
     
    47:50
    Přes Rubeše ještě vypálil Matěj Tomajko, proti jehož střele Michajlov vytáhl lapačku do vzduchu.
     
    Konec zápasu.
     
    I díky trestům se do šance dostali Rats, kteří ji také využili k pěti gólovým trefám, díky kterým se ujali konečného vedení.
     
    Ode mne je to odsud pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (19:37:42)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Šinágl, 19. Martínek (Šinágl), 24. Šinágl (Martínek), 31. Brandejský (Bernad), 32. Bernad (Brandejský), 37. Tvrzník, 41. Bernad (Šinágl), 43. Šinágl (Rubeš, Tvrzník), 46. Tvrzník (Flynn), 47. Šinágl (Rubeš, Bernad) – 6. Sršeň (Čuřík, Šimo), 13. Čuřík (TS), 20. Handl (Čuřík), 24. Čuřík (Sršeň, Vápeník), 28. Hrbatý (Sršeň, Sedlář)


    IHC Prague Rats: Michajlov (Kolinger) – Martínek, Tvrzník (A), Pavlata – Šinágl (C), Bernad, Flynn, Poul M., Rubeš, Brandejský.
    IHC Eagles Olomouc: Sedlář (43. Mokrý) – Čuřík (A), Handl, Ministr, Sršeň, Hrbatý, Handl (C), Šimo, Tomajko, Vápeník.

    Rozhodčí: Jaroš, Výborný
    thejrc.org