Boston – St. Louis 4:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:2 (0:1, 2:1, 2:0) Stav série: 1:0
St. Louis Blues
Úterý 28.05.2019, 02:25 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u úvodního finále NHL, v němž změří síly Boston Bruins a St. Louis Blues. Z českého a slovenského pohledu se fanoušci zaměří hlavně na domácí celek, kde působí hned několik hráčů z těchto zemí.
     
    Dle sázkových kanceláří je v úvodním zápase favoritem Boston, který hned na úvod play-off musel změřit síly s ambiciózním Torontem. Osmifinálová série došla do sedmi zápasů, po kterých se radovalo dnes domácí mužstvo. V následném čtvrtfinále si Bruins vyšlápli na Columbus (4:2 na zápasy) a v semifinále smetli ve čtyřech duelech Carolinu. O něco těžší cestu mělo St. Louis, které ve vyřazovacích sérií odehrálo minimálně šest zápasů. Nejprve to odnesl Winnipeg (4:2 na zápasy). Poté Blues v sedmi zápasech přehráli Dallas a nakonec v semifinále zdolali ambiciózní San Jose (4:2 na zápasy).

    Nejproduktivnější hráči Bostonu:

    Brad Marchand 18 bodů (7+11)
    David Pastrňák 15 bodů (7+8)
    David Krejčí 14 bodů (4+10)

    Nejproduktivnější hráči St. Louis:

    Jaden Schwartz 16 bodů (12+4)
    Ryan O'Reilly 14 bodů (3+11)
    Vladimir Tarasenko 13 bodů (8+5)
     
    Československá stopa:

    Jaroslav Halák (BOS)
    Zdeno Chára (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
    David Krejčí (BOS)
    Peter Cehlárik (BOS)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Acciari, Kuraly, Nordström.

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Racicot, Devorski.
     
    Ještě jednou vás vítám u prvního finále NHL, které za pár minut vypukne. Uvidíme, jaký tým se v sérii ujme vedení a doufejme, že budeme sledovat zajímavé střetnutí. Pojďme se společně bavit hokejem!
     
    Ledová plocha je perfektně připravená, a tak na ní mohly oba celky vjet. Úvodní pětky se srovnaly na modrých čarách, zbytky týmu zase na střídačkách. Z těchto míst aktéři vyslechnou hymnu, po které už vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Oskar Sundqvist, ovšem po souboji ve středním pásmu se kotouč dostal na hostující střídačku. Následuje vhazování u modré čáry obranného pásma Bostonu.
     
    00:28
    Do útočného pásma vjel Connor Clifton, který po překonání modré čáry vystřelil. Jeho propagační pokus schoval prvním zákrokem do výstroje Jordan Binnington.
     
    00:35
    Po vyhraném vhazování dostal na vrcholy kruhů nabito David Pastrňák, jehož bomba zůstala ležet za hostujícím brankářem. Ovšem Patrice Bergeron kotouč nedorazil, jelikož u něj byli dříve obránci.
     
    01:27
    Útočnou akci na malou chvilku zastavil na útočné modré čáře Joel Edmundson, jenž černou gumu jen nahodil za branku a stáhl se spoluhráči do středního pásma.
     
    02:15
    Jake DeBrusk zastavil střelu od modré a přespritoval obránce. Domácí útočník si najel do samostatného úniku, ze kterého ale Jordana Binningtona nepřekonal.
     
    03:07
    Společně se spoluhráči vyvezl kotouč Danton Heinen, který už byl dost unaven, a tak po překonání červené čáry jen nahazoval a mířil na střídačku.
     
    03:37
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., podrážení).
     
    03:58
    Boston Bruins získal kotouč, který okamžitě letí do středního pásma. Hostující mužstvo bude muset přijít s novým založením útočné akce.
     
    04:40
    Noel Acciari znovu získal černou gumu, s níž si podél pravého mantinelu najel do útočného pásma, odkud vyslal střelu. Tu hostující gólman rychle vyklepal z lapačky a rozehrál.
     
    05:30
    Úvodní početní výhodu St. Louis nesehrálo vůbec dobře. Hostujícímu mužstvu se nepodařilo rozestavit se v pásmo, natož vystřelit.
     
    06:10
    Z levé strany se o zakončení pokusil David Perron, jenže útočník Blues trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    06:30
    Přes celou šířku útočného pásma převzal přihrávku David Pastrňák, jehož pokus z jedné mířil do protipohybu gólmana. Ovšem Jordan Binnington zasáhl betonem, krásný zákrok.
     
    07:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Z první velké šance Blues skórují a ujímají se vedení! První Schenovu střelu z pravé strany ještě finský brankář vyrazil a stačil také na dorážku z druhé strany. Ovšem odražený kotouč si našel znovu BRAYDEN SCHENN, který si najel mezi kruhy a střelou zápěstím k levé tyči nedal Raskovi nejmenší šanci. Asistence: Jay Bouwmeester a Jaden Schwartz.
    07:23 Brayden SCHENN - 0:1
     
    08:17
    Střely na branku: 5:4.
     
    08:38
    Středem hrací plochy se mezi obránce vydal Marcus Johansson a už to vypadal, že se za ně dostane. Ovšem poslední bránící hráč mu kotouč vypíchl k zadnímu hrazení.
     
    09:29
    K levému mantinelu přijel Jaden Schwartz, jenž se otočil a snažil se nahodit puk na branku. Ovšem černá guma zamířila jen do rohu hrací plochy.
     
    10:07
    St. Louis Blues je po vstřelené brance při chuti, naopak domácí mužstvo neví, kam dříve skočit. Boston by se potřeboval velmi rychle chytit a vrátit do zápasu.
     
    10:51
    Za červenou čáru najel Charlie McAvoy, jenž nahodil kotouč za branku soupeře. K hrazení se vydal také hostující brankář, který spoluhráčům pomohl s rozehrávkou.
     
    11:35
    Od modré čáry se napřáhl Colton Parayko, jehož zakončení z voleje zastavil obětavým zákrokem bránící hráč. Hraje se opravdu ve vysokém tempu.
     
    12:36
    Až nyní se přerušuje a následuje reklamní přestávka. Po levé straně se do kruhu pro vhazování dostal Jay Bouwmeester, jehož dělovku ukryl do výstroje Tuukka Rask.
     
    12:36
    Střely na branku: 5:6.
     
    12:40
    Po vyhraném vhazování zakončil od modré čáry Colton Parayko, jehož pokus vyrazil betonem finský brankář. Následně se St. Louis Blues dopustilo faulu.
     
    13:15
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., podrážení).
     
    13:20
    Vyhození zachytil na modré čáře Torey Krug, jenž okamžitě vystřelil. Ovšem jeho pokus proletěl jen kolem pravé tyče a následně se hostům podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    13:54
    Na modré čáře se ocitl David Pastrňák, který střelou zápěstím trefil jen soupeře před brankou. St. Louis Blues opět pak vyhodilo a mohlo prostřídat.
     
    14:37
    Hostující mužstvo po přihrávce před branku zachytilo černou gumu, která okamžitě letěla pryč z obranné třetiny.
     
    14:50
    Středem hrací plochy se mezi obránce nacpal Marcus Johansson, jehož pokus z mezikruží zacinkal na brankovou konstrukci. K odraženému puku se ještě dostal Charlie Coyle, který mířil k levé tyči. Ovšem Jordan Binnington vytáhl další zákrok betonem.
     
    16:09
    Založení útočné akce se domácímu celku nevydařilo, jelikož do kombinace zasáhl soupeř. Boston se tak vrací za vlastní branku a zkusí to ještě jednou.
     
    16:45
    Střely na branku: 7:8.
     
    16:45
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Robert Thomas – 2 min., hákování).
     
    16:46
    St. Louis Blues vyhrálo černou gumu z vhazování za branku a okamžitě přihází vyhození přes všechny čáry.
     
    17:17
    Ani druhé založení se domácímu mužstvu nepovedlo, protože u mantinelu podklouzl Brad Marchand. Blues znovu vyhazují a mohou rychle prostřídat své řady.
     
    17:58
    Půlka přesilové hry je pryč a Bruins se zatím neusadili v pásmu soupeře. Třeba se jim to ale podaří za malou chvilku.
     
    18:28
    David Krejčí přihrál na modrou čáru, kde se nacházel Matt Grzelcyk. Jeho pokus po ledě před brankou ještě tečoval Charlie Coyle. Ovšem jeho snažení proletělo těsně vedle levé šibenice a zamířilo do ochranné sítě.
     
    18:44
    Domácí mužstvo zachytilo vyhození soupeře na modré čáře a puk mířil na českého šikulu. David Pastrňák přihrál přes celou šířku na Brada Marchanda, jenž černou gumu v nadějné pozici netrefil.
     
    19:49
    Po modré čáře přihrával na druhou stranu Vladimir Tarasenko, který viděl volného spoluhráče. Ovšem Pietrangelův pokus zastavila obrana na hranici brankoviště. Tuukka Rask pro tentokrát zasahovat nemusel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Sledovali jsme velice zajímavou třetinu, po které budou spokojenější hráči Blues. Ovšem do zápasu vstoupili lépe domácí, ale Pastrňákovy pokusy zlikvidoval Jordan Binnington. Z jediné velké šance se na druhé St. Louis radovalo, když se prosadil Brayden Schenn. V patnácté minutě mohl odpovědět Marcus Johansson, jenže jeho zakončení zacinkalo na brankovou konstrukci, a tak je soupeř po dvaceti minutách v těsném vedení.

    Střely na branku: 8:8.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 565 diváků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Jako první se do útočné třetiny vydal Boston, ovšem jeho rotace v rohu hrací plochy po chvíli skončila.
     
    20:48
    Další útočnou akci domácího celku zastavil ve středním pásmu Jay Bouwmeester, po jehož souboji se soupeřem vypadla černá guma na střídačku.
     
    21:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Davida Pastrňáka končí dalším gólem v síti Bruins! Český útočník přihrával naslepo puk za vlastní brankou. Kotouče se zmocnil Brayden Schenn, jenž přihrál mezi kruhy, kde se nacházel VLADIMIR TARASENKO. Ruský útočník se střelou k levé tyči nemýlil a posílá Blues do dvoubrankového náskoku. Asistence: Brayden Schenn.
    21:00 Vladimir TARASENKO - 0:2
     
    22:16
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ovšem rychle je sníženo a Boston se vrací na dostřel jediného gólu! Výbornou práci předvedl Sean Kuraly, který vjel do pásma a kruhu pro vhazování přihrál na zadní tyč, kde si musel trochu přibrzdit CONNOR CLIFTON. Ovšem domácímu útočníkovi se s trochou štěstí podařilo dopravit černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Sean Kuraly a Joakim Nordström.
    22:16 Connor CLIFTON - 1:2
     
    22:55
    Pokus od modré čáry se pokusil na hranici brankoviště usměrnit do branky Charlie Coyle. Jenže jeho snažení skončilo jen vedle branky, Boston je dál v tlaku.
     
    23:43
    Nejlepší střelce Blues si najel do pravého kruhu pro vhazování, odkud vyslal zakončení jen do bránícího hráče. Hosté nyní mačkají soupeře, jako citrón.
     
    24:18
    Od modré čáry se napřáhl Jay Bouwmeester, jehož dělovka proletěla vedle levé tyče. Následně už domácí celek posune černou gumu alespoň za modrou čáru.
     
    25:01
    Přes osu hrací plochy si do útočného pásma najel Sean Kuraly, jehož nahození končí v moci hostujícího maskovaného muže, který hru raději přerušil.
     
    25:25
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Joel Edmundson – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:34
    Hned v úvodu přesilové hry zakončil z pravého kruhu Brad Marchand, jeho nepovedenou střelu schoval Jordan Binnington do lapačky.
     
    25:58
    Z druhé strany už mohl střílet David Pastrňák, který místo zakončení volil ještě nepřesnou přihrávku před branku. Zatím to není noc českého produktivního hráče.
     
    27:11
    Na modré čáře vyplul Brad Marchand, který okamžitě chtěl využít clony před brankou, a tak zakončil. Jeho pokus byl obráncem sražený, ale Jordan Binnington musel stejně betonem zasáhnout.
     
    27:43
    Po delší době si na kotouč sáhl také finský brankáře. Z pravé strany totiž zakončil propagačním pokusem Robert Bortuzzo, jenž našel jen lapačku Tuukky Raska.
     
    27:43
    Střely na branku: 15:10.
     
    27:59
    Z ostrého úhlu zkusil štěstí Brayden Schenn, ovšem hostující útočník místečko mezi brankářem a tyčí nenašel. Bude se vhazovat po pravici finského gólmana.
     
    28:16
    Joel Edmundson ztratil jako poslední hráč kotouč, ke střele se zprava dostal Marcus Johansson. Ovšem domácí útočník zakončením trefil jen chybujícího obránce.
     
    29:40
    Nabídku na teč od modré čáry vyslal Jay Bouwmeester, ovšem útočník před brankou kotouč netrefil. Černá guma tak proletěla jen kolem brány k zadnímu hrazení.
     
    30:23
    David Backes projel do pásma po levé straně, odkud se prezentoval střelou zpoza obránce. Jeho pokus mířil k zadní tyči kterou si zákrokem lapačkou pohlídal hostující maskovaný muž.
     
    30:23
    Střelou na branku: 16:11.
     
    30:29
    Z osy hrací plochy znovu zakončil David Backes. Jenže Jordan Binnington si přes clonícího hráče našel výhled a černou gumu schoval ve své moci.
     
    31:04
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Oskar Sundqvist – 2 min., krosček).
     
    31:22
    Alexander Steen zachytil přihrávku na Patrice Bergerona a okamžitě vyhodil puk za domácí branku.
     
    32:07
    Přesilové hry se domácímu celku nedaří. Přihrávku po mantinelu nezachytil Marcus Johansson, a tak se Boston musí vrátit do středního pásma.
     
    32:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Dvě obrovské šance a je vyrovnáno! Nejprve přihrával před branku David Krejčí, který našel Patrice Bergerona. Jeho pokus po ledě Jordan Binnington vyrazil. St. Louis vyhodilo, ovšem Boston se do pásma rychle vrátil. CHARLIE MCAVOY si najel mezi kruhy, odkud se střelou kolem brankářovy lapačky prosadil. Bez asistence.
    32:41 Charlie MCAVOY - 2:2
     
    34:33
    Boston znovu zachytil rozehrávku soupeře a od pravého mantinelu zakončoval Jake DeBrusk. Jeho pokus ale srazila hostující obrana znovu k hrazení.
     
    34:50
    Před brankou znovu operoval Jake DeBrusk, který vystřelil po ledě. Ovšem Jordan Binnington se v brankovišti roztáhl a kotouč pod sebe schoval. Následně se domácí hráč ještě snažil vyšťourat černou gumu, což nemohl Joel Edmundson nechat jen tak.
     
    34:50
    Střely na branku: 22:11.
     
    35:30
    Z rohu hrací plochy přihrával Patrice Bergeron, který viděl mezi kruhy osamoceného spoluhráče. Ovšem Noel Acciari se snažil rychle vystřeli a poslal puk jen do brankáře.
     
    36:03
    Pěknou akcí se prezentoval Brad Marchand, který se protáhl kolem soupeře a z otočky mířil k zadní tyči. Jordan Binnington vytáhl proti nepřehledné střele zákrok betonem.
     
    37:18
    Jeden z domácích obránců si stáhl puk na modré čáře kolem obránce a vydal se mezi kruhy, odkud střelou trefil jen padajícího soupeře.
     
    38:34
    Střeleckou pozici na vrcholu kruhu pro vhazování si znovu našel Brad Marchand, který vystřelil přes obránce jen těsně nad horní tyčku.
     
    38:59
    Před hostující branku se snažil nacpat David Pastrňák, kterému puk vypíchl Alex Pietrangelo. Ovšem k dorážce se dostal ještě Patrice Bergeron, jenž brankáře nepřekonal.
     
    39:06
    Na konci druhé třetiny je k vidění první zakázané uvolnění, kterého se dopustilo St. Louis Blues. Hra se vrací před branku, kterou hájí Jordan Binnington.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po čtyřiceti minutách je zaslouženě vyrovnáno, protože Boston byl v prostřední části jasně lepším celkem na ledové ploše. Ovšem Blues zásluhou Vladimira Tarasenka odskočili do dvoubrankového vedení, když potrestal chybu Davida Pastrňáka. Jenže Boston rychle snížil a následně i vyrovnal. O góly domácího celku se postarali Connor Clifton a Charlie McAvoy. Bruins pak mohli dokonce jít do vedení, ale Jordan Binnington další puk za svá záda nepustil.

    Střely na branku: 26:11.
    Střely na branku ve druhé třetině: 18:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Těžko říct, zda chtěl Brayden Schenn od mantinelu vystřelit nebo přihrát. Ovšem puk zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    40:58
    Na druhé straně zakončoval od pravého mantinelu Sean Kuraly, jehož pokus našel ve výstroji hostující maskovaný muž.
     
    41:18
    Před hostující brankou se nacházel atakovaný Charlie Coyle, který se obtočil kolem svého strážce, ale prostor tří tyčí tentokrát netrefil.
     
    42:13
    Od modré čáry vystřelil Carl Gunnarsson, jehož pokus zastavil David Krejčí. Český útočník se pak vydal do útočného pásma, kde byl kotouče zbaven.
     
    42:47
    Mezi kruhy si najel znovu David Krejčí, jehož bekhendový pokus vyrazil hostující brankář před sebe, kde byl další český útočník. Ovšem ten už to měl velmi těžké, protože gólmanova lapačka byla příliš blízko.
     
    43:36
    Ze vzduchu si černou gumu rukou stáhl Noel Acciari, který ji následně nahodil za branku. Ovšem v tom momentu schytal domácí útočník tvrdý hit od Roberta Bortuzza.
     
    44:06
    David Pastrňák překonal středem modrou čáru a předvedl pokus přes obránce k levé tyči. Jenže Jordan Binnington byl pozorný a připsal si skvělý zákrok vyrážečkou.
     
    44:25
    Jordan Binnington vložil hůl do podpaží Brada Marchanda a přišel jak o hokejku, tak o vyrážečku. V přerušené hře si pro výstroj brankář dojel a domácí hráč jej nezapomněl atakovat.
     
    44:42
    Opět jeden z domácích hráčů ztratil kotouč, kterého se zmocnil Patrick Maroon. Hostující hráč se pokusil o brankářovy betony puk narazil spoluhráči, což se nepovedlo.
     
    45:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston se raduje z dalšího gólu a poprvé v zápase se ujímá vedení! Nahození hostujícímu brankáři vypadlo, puku se zmocnil Noel Acciari, jenž z otočky přihrál na zadní tyč. V tomto prostoru se nacházel SEAN KURALY, který zakončením přes obránce trefil odkrytou branku. Asistence: Noel Acciari a Zdeno Chára.
    45:21 Sean KURALY - 3:2
     
    46:20
    St. Louis Blues po inkasované brance působí poněkud opařeně. Hosté se nemohou kombinačně dostat ani za červenou čáru.
     
    46:55
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    46:55
    Střely na branku: 32:12.
     
    47:18
    Patrick Maroon převzal kotouč u pravé tyče a snažil se vytočit do střelecké pozice. Ovšem černá guma mu utekla ke spoluhráči, a tak kombinace hostů dál pokračuje.
     
    48:02
    Přihrávku na levé straně převzal Brayden Schenn, jenž si najel až na spodní hranu kruhu pro vhazování, ale místečko pod Raskovou vyrážečkou nenašel.
     
    48:48
    Sean Kuraly se zmocnil kotouče, s nímž přijel až k útočné modré čáře, odkud ji nahodil do pásma a odjel za spoluhráči na střídačku.
     
    49:34
    Po návratu z trestné lavice vymyslel David Krejčí gólovku pro spoluhráče. Český útočník z rohu našel mezi kruhy Charlieho McAvoye, jemuž zakončení nesedlo a zamířilo vedle branky.
     
    50:01
    Ryan O'Reilly posunul puk za branku, kde se jej zmocnil Zdeno Chára. Slovenský obr schytal okamžitě tvrdý hit, po kterém krosčekem atakoval soupeře.
     
    51:00
    Na levé straně si kotouč kolem soupeře stáhl David Krejčí, jemuž poté černá guma ujela za branku. To byla další krásná klička tohoto hráče, který hraje vydařený zápas, v němž mu chybí jen zaznamenaný bod.
     
    51:08
    Nahození na branku schoval Jordan Binnington pod lapačku a raději hru přerušil. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    51:08
    Střely na branku: 34:14.
     
    52:00
    Před branku Blues si najížděl Joakim Nordström, na kterého okamžitě mířila přihrávka. Ovšem bránící hráč se hokejkou natáhl a puk v posledním momentu zastavil.
     
    52:47
    Za brankou se nacházel Brad Marchand, který věděl o tom, že David Pastrňák míří před branku. Ovšem kotouč přes soupeřovu hůl na českého útočníka nedostal.
     
    53:28
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Sammy Blais – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:38
    Na pravém kruhu se nacházel Brad Marchand, jenž střelou z jedné minul hostující branku. Boston pak musel opustit útočné pásmo.
     
    54:11
    Zakončení od modré čáry vyrazil hostující brankář k zadnímu hrazení. Následně St. Louis Blues vyhodilo přes všechny čáry a prostřídalo unavenou čtveřici.
     
    54:52
    David Krejčí dostal těžkou přihrávku, protože k němu mířili dva soupeři. Český útočník pak nezvládl přihrávku na modrou čáru a Boston musí znovu vyklidit pásmo.
     
    56:03
    V rohu kluziště výborně pracoval Brayden Schenn, který následně přihrál podél mantinelu. Jenže Tarasenkova střela byla sražená do ochranné sítě. Po reklamní přestávce se tak bude vhazovat před finským brankářem.
     
    56:03
    Střely na branku: 37:14.
     
    56:14
    Alex Pietrangelo nezachytil přihrávku po modré čáře a musel se rychle otáčet, protože byl okamžitě atakován. Boston puk je protečoval a na tahu jsou znovu hráči Blues.
     
    56:58
    Na modré čáře znovu dobře zapracoval Joakim Nordström, který soupeře vytlačil do neutrální zóny. Domácí hráči pak rychle prostřídali své formace.
     
    57:44
    Od modré čáry vystřelil Jay Bouwmeester, jehož pokus zamířil jen vedle levé tyče. Za brankou se pak srazili Brandon Carlo a Ryan O'Reilly, hra tak byla přerušená.
     
    57:47
    St. Louis Blues střádá taktické plány a bere si oddechový čas. Uvidíme, zda Jordan Binnington zamíří na střídačku, protože se bude vhazovat před brankou Bruins.
     
    57:47
    Už to vypadalo, že hostující brankář zůstane v brankovišti. Jenže v posledním momentu na něj mávl Jake Allen a St. Louis Blues bude hrát v šesti.
     
    58:11
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zřejmě už je rozhodnuto! Nejprve BRAD MARCHAND posunul puk do pásma, s čímž si obrana ještě poradila. Známý provokatér puk pak zachytil u mantinelu a z otočky trefil opuštěnou branku. Bez asistence.
    58:11 Brad MARCHAND - 4:2
     
    58:33
    Jordan Binnington znovu míří na střídačku a St. Louis Blues zkusí ještě smazat dvoubrankovou ztrátu.
     
    59:38
    Brad Marchand mohl trefil opuštěnou branku i podruhé, ale musel by lépe zamířit. Pokus domácího útočníka zamířil přes obránce vedle pravé tyče.
     
    59:59
    V samotném závěru zápasu nahazoval kotouč před branku Colton Parayko. Na hranici brankoviště se nacházel aktivní Brayden Schenn, který v nadějné pozici trefil hranu brankářova betonu.
     
    Konec zápasu.
     
    V úvodním finále se více dařilo Bostonu, který se ujímá vedení v sérii! Ovšem do zápasu vstoupilo lépe St. Louis, které se na začátku druhé periody ocitlo ve dvoubrankovém vedení. Jenže jakoby Pastrňákova chyba nastartovala Bruins, kteří od té doby určovali tempo zápasu a dokráčeli k vítězství. Mezi nejaktivnější hráče patřil rozhodně Sean Kuraly, který hrál prostě fantasticky. Pokus bychom měli hledat někoho na druhé straně, byl to rozhodně Brayden Schenn.

    Střely na branku: 38:20.
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:9.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Sean Kuraly (BOS) 1+1
    2. Marcus Johansson (BOS) 0+0
    3. Connor Clifton (BOS) 1+0
     
    Československá stopa:

    Zdeno Chára (BOS) 0+1, 1 střela na branku, 19:38 čas na ledě, +/-0
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 4 střely na branku, 15:48 čas na ledě, -2
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely na branku, 17:31 čas na ledě, +1
     
    S konstatováním, že Boston získal první bod ve finálové sérii, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (05:06:06)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 23. Clifton (Kuraly, Nordström), 33. McAvoy, 46. Kuraly (Acciari, Chára), 59. Marchand – 8. B. Schenn (Schwartz, Bouwmeester), 21. Tarasenko (B. Schenn)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Acciari, Kuraly, Nordström.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Racicot, Devorski

    Diváci: 17 565
    Boston 3 4 St. Louis
    #1 Úterý 28.05.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 4:2
    #2 Čtvrtek 30.05.2019 • 02:21
    Boston - St. Louis 2:3 po prodl.
    #3 Neděle 02.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 2:7
    #4 Úterý 04.06.2019 • 02:24
    St. Louis - Boston 4:2
    #5 Pátek 07.06.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 1:2
    #6 Pondělí 10.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 1:5
    #7 Čtvrtek 13.06.2019 • 02:00
    Boston - St. Louis 1:4
    thejrc.org