Austrálie – Itálie 1:2 (kon.) | Brazílie – Jamajka 3:0 (kon.) | Anglie – Skotsko 2:1 (kon.)
konec
Austrálie
1:2 (1:0)
Itálie
Neděle 09.06.2019, 13:00 • Stade du Hainaut, Valenciennes (FRA) • Mistrovství světa - ženy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:23:33)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:8. Fauly: 20:19.
     
    Je dobojováno! Australanky byl zkraje zápasu lepší a po trefě Kerrové měli dlouhé desítky minut vše ve svých rukách. Zvrat přišel v šestapadesáté minutě, kdy obrovskou chybu v rozehrávce potrestala vyrovnávajícím gólem Bonanseaová. Od této chvíle byly Italky na koni a v poslední nastavené minutě strhly vítězství na svou stranu, o což se po zaváhání gólmany znovu postarala Bonensaová.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Honduraská rozhodčí ještě dala Australankám čas na jednu akci, ze které vyplynul rohový kop. K ohrožení branky Laury Giulianiové ale nedošlo.
    90+5. Barbara BONANSEAOVÁ - 1:2
     
    90+5
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italky udeřily na poslední chvíli a rázem mají vítězství na dosah! Williamsová podběhla centr z pravé strany, který propadl na úroveň zadní tyče a tam už čekala BARBARA BONANSEAOVÁ, jež podruhé dostala míč do sítě a odšputonvala obrovskou italskou radost.
     
    90+4
    Giacintiová zachytila jednu z přihrávek a došla si pro faul. Italská obrana si může po náročné pětiminutovce oddechnout a třeba i založit nějakou kloudnou akci.
     
    90+3
    Foordová na levém křídle odpadla od důrazné Gamaové, které byl trochu překvapivě zapískán faul. Nařízenou standardku rozehrála van Egmondová, ale Giulianiová střílený centr vyrazila.
     
    90+2
    Australanky se dostaly do souvislého tlaku. Neúnavně posílají do ohně jeden míč za druhým, nicméně italská obrana zatím odolává.
     
    90+1
    Času na rozhodnutí mají oba týmy ještě dostatek. Nad rámec druhé půle je přidáno celých pět minut!
     
    90
    Giulianiová se nebála jít proti centru z rohového kopu a míč vyboxovala. Australanky pak odcentrovaly ještě jednou, ale Polkinghorneová s těžkou hlavičkou nenaložila ideálně.
     
    89
    Giacintiová v rychlém protiútoku vysunula Sabatinovou. Ta zblízka Williamsovovou neprostřelila a navíc byla opět vystavena do ofsajdu.
     
    87
    Ellie Carpenterová přetáhla centr, který sice doběhla De Vannaová, ale na levém okraji pokutového území balón ztratila.
     
    86
    Na druhé straně byl k vidění rohový kop, ale nikoliv nějaká šance. Zhruba pět minut před koncem se zdá, že se budou body dělit.
     
    85
    Hlídání ofsajdové linie je dnes pro Italky neřešitelný problém. V nepovoleném postavení v momentě přihrávky znovu byla Sabatinová.
     
    84
    Australanky dostaly výhodu volného přímého kopu z více než třiceti metrů. Podle očekávání se konal centr, s nímž neměla obrana Itálie žádný problém.
     
    83
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Kirsty Yallopová, přichází Elise Kellondová-Knightová.

    Michal Břuchanský

    Branky: 22. Kerrová – 56. Bonanseaová, 90+5. Bonanseaová

    Karty:   76. De Vannaová (AUS) – 21. Gamaová (ITA), 63. Girelliová (ITA), 69. Cernoiaová (ITA)

    Neproměněná penalta: 22. Kerrová (AUS), brankář Giulianiová zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:8. Fauly: 20:19.
    Austrálie: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Polkinghorneová, Carpenterová – Rasová (69. Gorryová), Logarzoová (61. De Vannaová), van Egmondová, Yallopová (83. Kellondová-Knightová), Foordová – Kerrová (C).
    Náhradníci: Arnoldová, Micahová – Allenová, Roestbakkenová, Simonová, Gorryová, Harrisonová, Kellondová-Knightová, Luiková, De Vannaová, Fowlerová, Gielniková.

    Itálie: Giulianiová – Bergamaschiová (77. Giacintiová), Gamaová (C), Linariová, Guagniová – Galliová (46. Bartoliová), Giuglianová, Cernoiaová – Maurová (59. Sabatinová), Girelliová, Bonanseaová.
    Náhradníci: Marchitelliová, Pipitoneová – Boattinová, Bartoliová, Fusettiová, Tucceriová, Parisiová, Rosucciová, Serturiniová, Giacintiová, Sabatinová, Tarenziová.

    Rozhodčí: Borjasová (HON) – Perellová (HON), Mariscalová (USA)

    Diváci: 15 380
    thejrc.org