Německo – Rumunsko 4:2 (kon.) | Španělsko – Francie 4:1 (kon.)
konec
Španělsko
4:1 (2:1)
Francie
Čtvrtek 27.06.2019, 21:00 • Stadio Città del Tricolore, Reggio Emilia • Mistrovství Evropy U21 • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14. (23:00:48)
     
    Španělsko se raduje z postupu do finále! Zápas o třetí místo se nahraje a tak Francouzi odjíždějí z turnaje s bronzem.

    Španělská reprezentace vstoupila do zápasu s větším nasazením, již ve třinácté minutě se dožadoval penalty Dani Olmo, ale hlavní rozhodčí ruku Ballo-Tourého neodpískal. Na druhé straně se ale penalta kopala po faulu Firpa na Reine-Adelaïdeho. Následně poslal Francouze do vedení Jean-Philippe Mateta. Španělsko ale velmi rychle srovnalo, když se nadvakrát po rohovém kopu prosadil Marc Roca. Už to vypadalo, že se půjde do šaten za vyrovnaného stavu, ale v páté minutě nastavení fauloval Konaté a penaltu proměnil Mikel Oyarzabal.

    Ihned po změně stran ještě více uklidnil Španěly Dani Olmo, který uklidil míč do sítě po parádní akci Ceballose s Ruizem. Francie sice lehce zvýšila útočnou snahu, ale na snížení nedošlo. Naopak po příchodu Mayorala začala francouzská obrana ještě více propadat. Právě Borja Mayoral zužitkoval parádní přihrávky Pabla Fornalse a určil konečné skóre na 4:1.

    Španělé si v neděli ve 21:00 zahrají o zlato s Německem. Francie bere podobně jako Rumunsko bronz.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Ballo-Touré zastavil míč na brankové čáře
     
    90+4
    Pátou branku španělské reprezentace měl na dosah Carlos Soler. Po parádní přihrávce od Mayorala výtečně přeloboval brankáře Bernardoniho, ale ještě lépe odvrátil míč z brankové čáry skluze Ballo-Touré.
     
    90+3
    K rozehrávce volného přímého kopu z levé strany se postavil Jeff Reine-Adélaïde. Balon však odhlavičkoval do bezpečí Vallejo, Francie ale ještě zůstala u balonu na útočné polovině.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Unai Núňez si nechal utéct na pravé straně Dembélého a skluzem ho musel poslat k zemi. Núňez je v nastaveném čase potrestán žlutou kartu.
     
    90
    S Guendouzim si narazil u středového kruhu Ikoné. Francie sice zvýšila útočnou aktivitu oproti první půli, ale na výrazně pohyblivější soupeře to nestačí.
     
    89
    Od Valleja putoval míč na pravou stranu k Merinovi. Dále se zapojil do kombinace i Fornals, který ještě našel Olma, ale ten pálil téměř bez přípravy vedle branky.
     
    88
    Tak přece jen Houssem Aouar zahrozil ze střední vzdálenosti. Střela záložníka Lyonu byla pořádně razantní, ale mířila jen do míst, kde byl postavený Sivera.
     
    87
    Francie se snaží ještě alespoň o snížení. Dembélé však po lehkém kontaktu s Núňezem upadl před vápnem a nemohl tak zakončovat. Následný centr si pohlídal hlavou Vallejo.
     
    86
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Mikel Merino.
     
    85
    Těsně před pokutovým územím se snažil zpracovat balon Thuram. Velmi rychle byl ale u střídajícího hráče kapitán Španělska Jesús Vallejo a bez potíží mu míč odebral.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Moussa Dembélé přihrával na pravou stranu k Ikonému, ale ten se nedokázal prosadit proti Firpovi.
     
    83
    Následně ale dostává žlutou kartu i Martín. Faulovaný hráč se neměl k rychlé rozehrávce z místa přestupku. Španělé se ale stále drží u míče.
     
    82
    Marcus Thuram je potrestán žlutou kartou. U postranní lajny zachytil Martína za dres, až ho téměř roztrhnul.
     
    81
    Borja Mayoral si výborně vybral prostor po hlavičkovém souboji. S balonem se ale nedokázal prosadit proti sehrané dvojce v obraně Konaté – Upamecano.
     
    80
    Po krátké pauze na občerstvení se může pokračovat. Ihned po rozehrávce byl tvrdě fauloval Marc Roca. Hlavní rozhodčí ale kartu Aouarovi neudělil.

    Vít Schück

    Branky: 29. Roca, 45+5. Oyarzabal (pen.), 49. Olmo (Ruiz), 69. B. Mayoral (Fornals) – 16. Mateta (pen.)

    Karty:   15. Firpo (ESP), 27. Ruiz (ESP), 83. Martín (ESP), 90+1. Núñez (ESP) – 82. Thuram (FRA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Španělsko: Sivera – Martín, J. Vallejo (C), Núñez, Firpo – Ruiz (86. Merino), Roca – Olmo, D. Ceballos (75. Soler), Fornals – Oyarzabal (64. B. Mayoral).
    Náhradníci: D. Martín, Simón – Aaron Martín, Meré, Soler, Merino, B. Mayoral, M. Vallejo, Zubeldia, Lirola, Pedraza, Mir.

    Francie: Bernardoni – Dagba (23. Amian), Konaté, Upamecano, Ballo-Touré – Guendouzi, Tousart (C) (59. M. Dembélé), Aouar – Ikoné, Mateta (73. Thuram), Reine-Adélaïde.
    Náhradníci: Larsonneur, Prévot – Amian, Del Castillo, M. Dembélé, M. Sarr, Niakhaté, Sissoko, Caci, Thuram, Ntcham.

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Valkov (vš. BUL)
    bahis siteleri