Benin – Kamerun 0:0 (kon.) | Guinea-Bissau – Ghana 0:2 (kon.) | Mauritánie – Tunisko 0:0 (kon.)
Angola – Mali 0:1 (kon.)
konec
Angola
0:1 (0:1)
Mali
Úterý 02.07.2019, 21:00 • Ismaïlia Stadium (Ismaïlia) • Africký pohár národů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:17. (22:50:54)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mali, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Druhý poločas nám nabídl celkem jednostrannou záležitost, směrem dopředu byla aktivnější Angola, která se za celou dobu nedostala do ničeho vážnějšího. K vidění byla pouze optická převaha, avšak útočné akce končily na pozorné obraně soupeře. Mali se tak může radovat z postupu z prvního místa, naopak Angola se s tímto turnajem loučí už ve skupině.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě jedna žlutá karta, obdržel jí obránce Bastos.
     
    90+2
    Haidara nechtěně zahrál rukou, soupeř tak zahrával zkrácený rohový kop. Vzdušná nabídka nepřinesla nebezpečí, nekompromisně odkopával Traoré.
     
    90+1
    V pokutovém území se nejlépe zorientoval Marega, jehož prudké zakončení vystoupalo vysoko nad. Angola se okamžitě žene na druhou stranu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Angola neustále dobývá pokutové území soupeře, ještě se bude nastavovat.
     
    88
    Campos se ujal rozehrávky standardní situace z pravé strany. Jeho přetažený centr za sebe prodlužoval Sacko, avšak soupeř bude zahrávat rohový kop.
     
    87
    Diarrovi se nepovedlo konstruktivně odkopnout od branky, naopak zamířil daleko za postranní čáru. Gaspar tak mohl obstarat autové vhazování.
     
    86
    Eduardo se pokoušel naběhnout za obranu, avšak ho nakonec zastavil praporek pomezního. Opakovaný záběr nabídl hodně spornou záležitost.
     
    85
    Mali si vyzkoušelo rohový kop, po kterém se do zakončení tlačil střídající Marega. Jeho hlavičkový pokus směřoval nad branku, Angola tak stále žije.
     
    81
    Střídání v týmu Angola: ze hřiště odchází Geraldo, přichází Mabululu.
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Adama Traoré I, přichází Moussa Marega.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Herenilson (Angola).
     
    79
    Eduardo se ještě pokusil zastavit míč na hrací ploše, což se mu nakonec podařilo. I tak se Angola k ničemu nedostala, naopak se k balónu dostal Diarra.
     
    78
    Bastos to zkoušel vzít sám na sebe, nicméně o ránu z velké vzdálenosti se postaral Eduardo, jehož pohotová rána směřovala hodně daleko vedle branky.
     
    77
    Hodně nepřesnou střelu vyprodukoval jeden z hráčů Mali, jenž mířil vysoko nad branku soupeře. Tony nemusel zasahovat, naopak rozehrál do strany.
     
    76
    Také reprezentace Mali si po delší době vyzkoušela rohový kop, který nabídl dalekonosný pokus v podání Koity, jenž trefil pouze blok protihráčů.

    David Suchý

    Branky: 37. Haidara

    Karty:   29. Gaspar (ANG), 80. Herenilson (ANG), 90+2. Bastos (ANG) – 69. D. Diarra (MLI)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:17.
    Angola: Cabaça – Gaspar, Bastos, Massunguna, Paizo – Djalma, Herenilson – Mateus (C) (52. W. Eduardo), Fredy (52. Show), Geraldo (81. Mabululu) – Gelson.
    Náhradníci: Landú, Ndulo – Afonso, Buatu Mananga, Carmo, Costa, Macaia, Stélvio, Show, Brandão, W. Eduardo, Mabululu.

    Mali: D. Diarra – Sacko, Kouyaté, Wagué (C), Haidara – Haidara (73. Doucouré), L. Coulibaly – Adama Traoré I (81. Marega), Adama Traoré II, Doumbia (58. S. Koïta) – K. Coulibaly.
    Náhradníci: Kéïta, Mounkoro – Diaby, H. Traoré, Doucouré, S. Koïta, Samassékou, Fofana, Djenepo, Marega, Y. Koné.

    Rozhodčí: Jiyed – Ali, O'Michael
    thejrc.org