Slavia – Trnava 3:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
3:0 (1:0)
FC Spartak Trnava
Sobota 06.07.2019, 18:00 • Štadión Antona Malatinského • Česko-slovenský Superpohár
Předzápasové kurzy
    Vítězem Česko-slovenského Superpoháru se stává Slavie Praha!

     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 6:8. Rohy: 3:9. (20:00:06)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slavie, která svého soupeře porazila poměrem 3:0, díky čemuž si zajistila další získanou trofej. Pakliže byl první poločas vyrovnaný, tak ten druhý nám nabídl naprosto jednoznačnou záležitost, ve které se pražský celek radoval ještě dvakrát. Naopak hráčům Spartaku zřejmě došel dech, neboť téměř celý druhý poločas se pouze bránili, což pochopitelně nemohlo vést ke kýženému úspěchu. Brankář Kolář se většinu zápasu ve své brance nudil, až ke konci utkání ho několikrát prověřili hráči soupeře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedna šance pro celek z Prahy! V pokutovém území se do zakončení dostal Baluta, jehož ránu pravou nohou dostal brankář soupeře zneškodnit.
     
    90+2
    Sešívaní se na malý moment dostali k vlastnímu pokutovému území, kde se do kombinace zapojil také brankář Kolář, který pouze přeposlal na Kúdelu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Rafael Tavares Dos Santos, přichází Alexander Horvat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sešívaní stále vedou o tři branky, nicméně ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Před malým momentem jsme sledovali další autové vhazování, po kterém se do volného prostoru dostal Baluta. Jeho centr našel Hilála, jenž hlavičkoval vedle.
     
    87
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Jozef Menich, přichází Ivan Mesik.
     
    85
    Až v tuto chvíli se Kolář konečně trochu zapotil. K zadní tyči si totiž nabíhal Kelemen, který trefil přesouvajícího se brankáře. Sešívaní stále drží čistý štít.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. O vítězi se zdá být rozhodnuto, nicméně Spartak by chtěl alespoň zkorigovat tento výsledek.
     
    83
    První zákrok pro brankáře Koláře. Odpovědnost na sebe vzal Lovat, jehož nepříliš důrazná střela nakonec skončila v rukavicích brankáře soupeře.
     
    82
    Mitrea musela jednat urychleným způsobem, přičemž nakonec velice přesně našel Lovata, jenž byl faulován. Standardní situace pro slovenský celek.
     
    81
    Po krátkém přerušení hry se opět pokračuje. Trnava to zkoušela po pravém křídle, jenomže tam číhal maximálně důrazný Bořil, jenž navíc vybojoval aut.
     
    80
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Ibrahim Traoré.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Souček, přichází Jakub Hromada.
    80. Hušbauerovo zakončení to tyče.
     
    80
    Poprvé se do kombinace svého celku zapojil Baluta, který si příliš dlouho pohrával s míčem. Toho se pokusil využít napadající Tešija, jenž nakonec nezasáhl nejlépe. Hodně nebezpečným pokusem to zkoušel Hušbauer, jehož rána pravou nohou skončila na tyči.

    David Suchý

    Branky: 40. Souček (pen.), 61. Souček, 71. Hušbauer

    Karty:   36. Kúdela (SLA), 53. Masopust (SLA), 75. Turňa (SLA) – 46. Tavares (TRN), 53. Mitrea (TRN), 53. Lovat (TRN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 6:8. Rohy: 3:9.
    SK Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – Král (68. Hušbauer), Souček (C) (80. Hromada) – Masopust (77. Baluta), Ševčík (80. Traoré), Zmrhal (73. Hilál) – van Buren (61. Olayinka)
    Náhradníci: Kovář – Deli, Zelený, Traoré, Hromada, Hušbauer, Baluta, Olayinka, Júsuf

    FC Spartak Trnava: Rusov – Turňa, Menich (87. Mesik), Mitrea (C), Lovat – Oršula (57. Halilović), Jakúbek (65. Mihálek), Tešija, Dangubić – Tavares (90+1. Horvat), Sobczyk (76. Kelemen)
    Náhradníci: Bolek, Urminský – Horvát, Marinković, Mesík, Záhumenský, Halilović, Mihálek, Kelemen

    Rozhodčí: Kružliak – Somoláni, Hancko
    thejrc.org